seagull_29 Публикувано: 19 март, 2017 Публикувано: 19 март, 2017 Здравейте, Не намирам тема за Люксембург във форума, или не гледам на правилното място? Моля за съвети какво е интересно да се разгледа там, ще пътувам на гости при приятели в Холандия за Великден и направихме резервация за уикенда в Люксембург. До там ще стигнем с кола. Холандците може би са наясно с природните забележителности, но не са ходили в столицата, а вечерта ще отседнем там, ще се радвам на отзиви, ако някой има пресни впечатления. Благодаря
Lyubina Публикувано: 19 март, 2017 Публикувано: 19 март, 2017 Темата, която Mary е посочила дава почти детайлна информация за града Люксембург. Моето лично мнение е, че градът може да бъде многолик, в зависимост от това - колко време имате, какво е личното ви отношение и възприятия, дори от времето зависи. На мен ми харесва да се мотая из Люксембург абсолютно безцелно, има собствен дух, който наистина по някакъв начин ми напомня за Велико Търново (и той е бил обсаждан дълго време, вижте историята му, крепостните стени, тайните проходи...), реката която се извива долу в ниското, и ако Янтра не беше толкова запусната като корито може би щеше да изглежда по същия начин 2
Tedy Публикувано: 20 март, 2017 Публикувано: 20 март, 2017 Ако имаш 2 дена отдели един за Люксембург и 1 за селцата. Много са китни и красиви. Дневната карта за цял Люксембург /държавата/ струва 4Е и се ползва неограничено за градски и извънградски транспорт, т.е. всичко, което се сетиш. За 1 ден спокойно можеш да разгледаш 2 селца. Лично аз избрах Вианден, Echternach и Esch-sur-Sûre. Който следи пътуванията ми знае, че си падам по панорамните гледки, гарантирано ще ги откриеш и в тези селца. 6
Tedy Публикувано: 20 март, 2017 Публикувано: 20 март, 2017 За кръчма с хапване или само бира препоръчвам тази към пивоварната в Грунда. 46, Montée de Clausen Luxembourg 1343 Brasserie Mousel's Cantine 5
seagull_29 Публикувано: 22 март, 2017 Автор Публикувано: 22 март, 2017 Благодаря ти, Теди. Много полезно, ще ги разгледам. Ние сме с кола, така че транспортът не го мисля 1
Tedy Публикувано: 22 март, 2017 Публикувано: 22 март, 2017 Благодаря ти, Теди. Много полезно, ще ги разгледам. Ние сме с кола, така че транспортът не го мисля С кола ще ви е още по-удобно. Аз съм си фен на селцата, не на градската среда. А кръчмата е много добра.
Asenster Публикувано: 11 юни Публикувано: 11 юни Luxair – може би най-симпатичната европейска авиокомпания 🇱🇺✈️ Скоро летях с Luxair и останах много впечатлен. В епоха, в която повечето европейски превозвачи орязват услугите в икономична класа, Luxair продължава да предлага обслужване, което напомня на „старото добро летене“. В икономична класа пътниците получават безплатна свежа закуска - салата, паста, десерт, а не просто пакетирана закуска с метални прибори. Към това се добавят шоколад, безалкохолни напитки, кафе, чай, бира и вино, включени в цената на билета. За полети с продължителност около 3 часа това е повече от очакването ми. А за авиационните ентусиасти - в част от полетите се лети с Boeing 737-700 – самолет, който вече става истинска рядкост в Европа. Luxair предлага удобни сезонни връзки до Люксембург, включително два седмични полета от Бургас и няколко седмични полета от Варна. Ако трябва да обобщя с едно изречение: Luxair е малка авиокомпания с обслужване, което често превъзхожда много по-големи европейски превозвачи. Отлична храна, включени напитки и вино, приятен екипаж и възможност да се лети с класическия Boeing 737-700; комбинация, която определено заслужава внимание. 7
jorocontrola Публикувано: 11 юни Публикувано: 11 юни Всичко хубаво, ама не каза колко струва билета. Като си свикнал на билет за 20-30Еза 2ч полет, да платиш 200-300 и да те нахранят, не бих го определил като голям плюс, нали така?
Asenster Публикувано: 11 юни Публикувано: 11 юни преди 9 минути , jorocontrola каза: Всичко хубаво, ама не каза колко струва билета. Като си свикнал на билет за 20-30Еза 2ч полет, да платиш 200-300 и да те нахранят, не бих го определил като голям плюс, нали така? Всичко е въпрос на гледна точка. 😊 Билети по 20-30 евро може и да има, но обикновено от София. За нас от Бургас първо трябва да стигнем до София, което вече струва и пари, и по-важното! - време. Затова аз гледам крайната цена и цялото пътуване, а не само стойността на самолетния билет. Ако с ранна резервация получа директен двупосочен полет от Бургас за 200-220 евро с включен багаж, добро обслужване, храна и напитки, за мен това е много добра оферта. Всеки си има приоритети: за едни най-важна е най-ниската възможна цена, за други директният полет и спестеното време. Аз съм по-скоро от вторите. 😄 Иначе, ако гледаме само цената на билета, ще излезе, че автобусът винаги е по-добра сделка от самолета. 😉 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега