Прескочи до съдържание

Люксембург


seagull_29

Препоръчани мнения

Здравейте,

 

Не намирам тема за Люксембург във форума, или не гледам на правилното място?

 

Моля за съвети какво е интересно да се разгледа там, ще пътувам на гости при приятели в Холандия за Великден и направихме резервация за уикенда в Люксембург. До там ще стигнем с кола.

 

Холандците може би са наясно с природните забележителности, но не са ходили в столицата, а вечерта ще отседнем там, ще се радвам на отзиви, ако някой има пресни впечатления.

 

Благодаря

Връзка към мнение

Темата, която Mary е посочила дава почти детайлна информация за града Люксембург.

Моето лично мнение е, че градът може да бъде многолик, в зависимост от това - колко време имате, какво е личното ви отношение и възприятия, дори от времето зависи.

 

На мен ми харесва да се мотая из Люксембург абсолютно безцелно, има собствен дух, който наистина по някакъв начин ми напомня за Велико Търново (и той е бил обсаждан дълго време, вижте историята му, крепостните стени, тайните проходи...), реката която се извива долу в ниското, и ако Янтра не беше толкова запусната като корито може би щеше да изглежда по същия начин ;)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ако имаш 2 дена отдели един за Люксембург и 1 за селцата. Много са китни и красиви. Дневната карта за цял Люксембург /държавата/ струва 4Е и се ползва неограничено за градски и извънградски транспорт, т.е. всичко, което се сетиш. За 1 ден спокойно можеш да разгледаш 2 селца. Лично аз избрах Вианден, Echternach и Esch-sur-Sûre. Който следи пътуванията ми знае, че си падам по панорамните гледки, гарантирано ще ги откриеш и в тези селца. :)

  • Харесвам 6
Връзка към мнение

Благодаря ти, Теди. Много полезно, ще ги разгледам. Ние сме с кола, така че транспортът не го мисля :)

С кола ще ви е още по-удобно. :) Аз съм си фен на селцата, не на градската среда. А кръчмата е много добра.

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.