Прескочи до съдържание

Билети София - Нова Зеландия в края на годината


Препоръчани мнения

Здравейте!

 

Планирам пътуване с приятелка до Нова Зеландия декември 2017- януари 2018, престой 20-24 дни. Гъвкави сме с датите и с летищата отиване- връщане, Нова година искаме да я посрещнем там, избягвам прекачвания в Австралия заради визата. Търсим възможно най-добрата оферта в съотношение цена, минимален брой прекачвания и време за пътуване (склонна съм на компромиси, разбира се). Обмислях и  вариант с отделни полети от Европа до някой азиатски град и после отделно втори полет, но ми се вижда малко рисковано. Евентуално на връщане бих го изпробвала като опция.

До момента съм намерила само Rome- Peking- Auckland (return ticket) 790 евро, но два фактора ме възпират. Не знам как стои въпросът с визата в Китай и прекачването е свързано с доста чакане. Освен това нямам опит в резервациите на далечни дестинации и нямам база за сравнение коя цена е "добра".

Ще се радвам на съвети, препоръки от опитните златотърсачи на билети :)  Споделете каква оферта намирате.

 

 

Rome-Auckland.jpg

Връзка към мнение

Цената при положение, че обхваща нова година е ОК. За Китай няма нужда от виза, даже имаме право на безвизов период (не помня колко часа) при транзит. Т.е. можеш да излезеш от летището и да се разходиш даже, ако има време. 

 

За Австралия при транзит също нямаме нужда от виза, ако прекачването е по-малко от 8 часа: https://www.border.gov.au/Lega/Lega/Form/Immi-FAQs/do-i-need-a-visa-to-transit-through-australia

 

Виж и катарците, със сигурност цената от София няма да е 790 евро, но от скоро летят директно от Доха до Нова Зеландия (т.е. само едно прекачване) и няма да губиш време в позициониране до алтернативни летища и т.н. Горната комбинация през Рим в този период ще оскъпи всичко поне със 150-200 евро, може и повече. Сайта им не се отваря от тук и не мога да проверя моментната цена, като цяло нова година не влиза в промоционалните оферти.  

Връзка към мнение

Мисля, че до 72 часа е безвизовия престой и се отнася само за определени градове и летища. Повече информация тук. За Шанхай е до 144 часа, инфо тук.

Всичко това е дискутирано в тази тема.

 

Qatar Airways за този период нямат цени под 1500 евро на човек.

 

Редактирано от П.Кръстев
Връзка към мнение
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.