Прескочи до съдържание

2 дни в края на лятото в Родос


Alexander

Препоръчани мнения

След като се сдобих с билети, за които се похвалих вече, започнах да разглеждам острова виртуално, прочетох каквото е писано за него във форума  и започват питанките.

 

Резервирах кола под наем от Еfrem, плащане в брой на място, без депозити-блокажи и пълна застраховка, а и цената им беше най-ниска.

 

Има много хотели и апартаменти, но се чудя къде точно да се позиционирам. Най-много хора са писали за стария град, след това Линдос и накрая Фалираки.

Вчера през индийците излизаха много намаления от  50% спрямо букинга, но не взех нищо, понеже има много време, а и не знам къде точно да избера.

Коя зона ще предложите? В стария град или околностите как е паркирането?

От бегъл поглед не видях някакви много хубави плажове, каквито има в Крит примерно. Кои са най-интересните им плажове?

 

Не мислим да ходим до съседните острови, просто защото няма време и ще се съсредоточим само върху Родос.

Всякакви идеи и напътствия ще са добре дошли.

Връзка към мнение

на мен също ми е интересно за плажовете на острова

вчера четох гайда на LP и това е един от малкото гръцки острови, който не се препоръчва за плажове, та искам да чуя мнения

Връзка към мнение
Здравко Ангел

Ние сме се позиционирали в стария град, май е сложно с автомобилите, защото почти не виждаме такива, тоест паркират някъде извън стените на крепостта. Спим на airbnb и плащаме по 20 евро за едно таванско студио, ама сме на много централно място - срещу археологическия музей, имаме си и тераса.

Относно плажовете, и двата на Родос не са нищо особено, или ситни камъни, или черен пясък. Иначе плажната ивица е много дълга. Днес времето беше хубаво и се попекохме на едни скали.

Ходихме до Линдос, и там плажът беше черен пясък с камъни. Крепостта на Линдос е доста прехвалена, отвън е много по-впечатляваща, отколкото вътре.

Фалираки го пропускаме, защото там освен плаж друго няма, а пък сега не е много плажно времето.

Днес ходихме пеша от Родос до Йалисос, и оттам си направихме един 3-часов трекинг около Филеримос, малко преди табелата за Filerimos Hill имаше отклонение за някакъв манастир и тръгнахме по пътеката, която се оказа, че обикаля цялата планина и за около 3 часа си на изходна позиция. Иначе вие щом ще сте с кола може направо да се качите до манастира и кръста на Филеримос с колата. Ние катерихме нагоре пеша за около час го взехме. Горе е много приятно, има десетки пауни и от кръста се открива страхотна панорама.

WP_20170418_13_28_10_Pro.jpg

Редактирано от Здравко Ангел
  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Има разкошни плажове на Родос! Това, че няма, някой трябва да е бил пиян, като го е писал!

Хич и не мислех да ти отговарям, направо се почуствах лично обидена от заглавието, 2 /два/ дни да отделиш на този прекрасен остров! 

Другата седмица ще пиша подробно, че сега нямам хардуер, ще помисля, какво можеш да видиш за такова кратко време, но най-малкото е ден в стария град и една обиколка/полуобиколка на острова.

Редактирано от Звелина
  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Ние сме в Родос от 30.04 до 03.05. Ще споделя информация след като се върнем. Не разполагаме с кола обаче, така че май ще стоил само в стария град и може да отскочим до Сими.

 

 

Връзка към мнение
  • 5 седмици по-късно ...

Мога само да кажа, че старият град е фантастичен! Почти изцяло запазен, невероятна атмосфера! Бях там миналата седмица само за няколко часа и със сигурност искам да се върна за по-дълго:)

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.