Прескочи до съдържание

40 карти, които обясняват света

Препоръчани мнения

Ако се направи картинка "на глава" ще се получи доста различно. БВП метриката е доста неточна само по себе си и дава превес на страните голямо население, дори икономиките им да са слаби. Другата, пък, картинка ще даде превес на малките силни икономики. За мен двете неща винаги трябва да вървят ръка за ръка. Иначе е само половината информация.

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 5 часа, ShaMan-H_Fel каза:

Ако се направи картинка "на глава" ще се получи доста различно. БВП метриката е доста неточна само по себе си и дава превес на страните голямо население, дори икономиките им да са слаби. Другата, пък, картинка ще даде превес на малките силни икономики. За мен двете неща винаги трябва да вървят ръка за ръка. Иначе е само половината информация.

Отвори картинката и ще я намериш тази информация. Per capita - на глава от населението.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...
Преди 1 час, stanislavpp каза:

3D404A17-74BE-41C4-91BA-536C5856897A.jpeg

Любопитен експеримент, който няма претенцията да е статистически достоверен, но все пак ми направи добро впечатление, че в Мумбай върнатите портфейли са много. Обикновено човек си мисли, че там където са най-бедните хора, там ще има най-много откраднати вещи.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 8 минути , vorbis каза:

Обикновено човек си мисли, че там където са най-бедните хора, там ще има най-много откраднати вещи.

Да се похваля: Аз веднъж карах до египеткото посолство в Претория да връщам намерен портфейл с горе-долу толкова пари и разни кредитни и дипломатически карти.  Ако беше експеримент, щях да съм допринесъл за честния имидж на ... южноафриканците 😏

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...
  • 3 седмици по-късно ...
  • 1 месец по-късно ...
  • 5 седмици по-късно ...

Преди да са почнали да ви оцветяват всичките Щати в червено и синьо за изборите, ето една оцветена карта, която показва законността да си имаш кенгуру за домашен любимец в САЩ. 😎🦘

FB_IMG_16045097640115748.jpg.6737dfa7f8e8204ad6d64b6cd5e46718.jpg

• Смея се 5
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...
  • 1 месец по-късно ...
  • 3 седмици по-късно ...
преди 10 минути , venceremos каза:

Най-поръчваните храни за вкъщи 

Още не съм го срещнал тоя южноафриканец, който си е поръчал fish & chips за вкъщи. Сигурно още го търси в Google!

• Смея се 6
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...
преди 12 часа, jorocontrola каза:

По едно нещо да сме много на запад

Прави впечатление, че румънският е единственият романски език,  който има падежи.  А че българският е единственият славянски език, който е безпадежен, си го знаем.  🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.