Прескочи до съдържание

40 карти, които обясняват света

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 19 часа, Duke каза:

Понякога, когато плюем по държавата с повод и без повод, е добре да си припомняме тази карта:

FB_IMG_1749652765220.jpg.1b3a4600dfaac1bdadf7a4ebcb845a34.jpg

И какво точно ни припомня - да не вярваме на всичко, което виждаме в интернет?

Публикувано:
преди 6 минути , jorocontrola каза:

И какво точно ни припомня - да не вярваме на всичко, което виждаме в интернет?

Нямам представа дали данните са 100% верни, но със сигурност данъчната тежест при нас е една от най-ниските в Европа...

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 минута , Duke каза:

Нямам представа дали данните са 100% верни, но със сигурност данъчната тежест при нас е една от най-ниските в Европа...

За това съм съгласен.

Иначе сравняват дини с круши - за БГ са дали само ДОД, за повечето държави определено и всякакви осигуровки 😉

Публикувано:
преди 5 минути , jorocontrola каза:

За това съм съгласен.

Иначе сравняват дини с круши - за БГ са дали само ДОД, за повечето държави определено и всякакви осигуровки 😉

Да, на мен също ми направи впечатление, че липсват осигуровките, но идеята беше, че има и по-зле от нас...

Реално мисля, че процента трябва да бъде около 22%, а не 10%, което пак е далеч под налозите в западноевропейските страни...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, jorocontrola каза:

за БГ са дали само ДОД, за повечето държави определено и всякакви осигуровки

преди 1 час, Duke каза:

Да, на мен също ми направи впечатление, че липсват осигуровките, но идеята беше, че има и по-зле от нас...

Не съм сигурен, че таблицата по-горе включва осигурителните плащания за другите държави.

Друг е въпросът, че повечето държави нямат плосък данък и посочените проценти са максимално приложимите при доста високи доходи.

Направих една справка за Испания (https://taxsummaries.pwc.com/spain/individual/taxes-on-personal-income) - данъкът (без осигуровки) е от 19 % до 47 %, в зависимост от дохода.

Иначе споделям мнението, че наблягайки на негативите на държавата ни, не трябва да се игнорира обстоятелството, че данъчната тежест тук е ниска, включително спрямо минималните размери, приложими в много държави

• Харесвам 2
Публикувано:

От тази карта може да се направи извода, че зехтинът който се консумира в Гърция има различни свойства от испанския и италианския. 

И също така става ясно, че на македонците им е доста спечено положението. 

• Смея се 3
Публикувано:
преди 2 часа, stanislavpp каза:

малко ми е трудно да се съглася с 45години за U.K , може би 15

IMG_0705.jpeg.b3f4670e322b7469026451d2e533c7e3.jpeg

IMG_0590.jpeg.4c3306fa3c9b58dcfb96aa304b47cfa8.jpeg

А Румъния - 12. Значи половината на около 16, останалите на около 8. Големи бисери има някой път в тези карти.😉

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 8 минути , traveler каза:

А Румъния - 12. Значи половината на около 16, останалите на около 8. Големи бисери има някой път в тези карти.😉

Значи за Румъния не може, а за Исландия няма проблем 😁

image.png.3c2341dd8f75531c4d8006bcb3af494c.png

• Смея се 2
Публикувано:
преди 12 минути , Zaro каза:

Значи за Румъния не може, а за Исландия няма проблем 😁

image.png.3c2341dd8f75531c4d8006bcb3af494c.png

Не я видях, немам думи. Съсипаха го тоя свят.

• Харесвам 1
  • Смея се 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.