Topfly Публикувано: 11 юли, 2017 Сподели Публикувано: 11 юли, 2017 Интересно е, че Западните Балкани (с изключение на Македония) са много по телерантни и дават много повече права на хомосексуалистите. 1 Връзка към коментар
Georgie Публикувано: 11 юли, 2017 Сподели Публикувано: 11 юли, 2017 Резултатте са от 2015 г.,но за мен са най-интересни за държавите от бившия Варшавски договор,макар че едва ли учудват някого. 4 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 13 юли, 2017 Сподели Публикувано: 13 юли, 2017 Не е карта, но добре обяснява защо се прави трудно бизнес в региона. Графиката показва колко дни има нужда за да се вържете към електрическата мрежа... Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 20 юли, 2017 Сподели Публикувано: 20 юли, 2017 Не знам тези дали са били публувани преди, но има някои много идейни https://impressio.dir.bg/lyubopitno/unikalni-karti-na-sveta-koito-nikoga-ne-sa-vi-pokazvali-v-uchilishte 2 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 31 юли, 2017 Сподели Публикувано: 31 юли, 2017 Самоубийства в ЕС. Явно няма пряка връзка между финансовото състояние и самоубийствата. В доста богати държави самоубиствата са доста повече спрямо бедните южняци. Единствено хърватите са някакво изключение сред южняците и норвежците сред северните народи. Връзка към коментар
tch Публикувано: 31 юли, 2017 Сподели Публикувано: 31 юли, 2017 On 7/24/2017 at 10:41 AM, Topfly said: Мда, централизацията на държавно ниво води до такива изменения. А ми е доста странно как по-голяма част от румънците не могат да си позволят почивка, като при тях безработицата е по-ниска и имат по-високи доходи, макар и с малко. Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 31 юли, 2017 Сподели Публикувано: 31 юли, 2017 преди 17 минути , tch каза: Мда, централизацията на държавно ниво води до такива изменения. А ми е доста странно как по-голяма част от румънците не могат да си позволят почивка, като при тях безработицата е по-ниска и имат по-високи доходи, макар и с малко. В Румъния процентът на селското население е значително по голям, а то е много по малко мобилно когато се отнася до почивки. Освен това от графиката се вижда, че няма пряка връзка между това кой колко пари има и кой ходи на почивка. В някой по богати южни държави също малък процент от населението ходи на почивка. Връзка към коментар
tch Публикувано: 31 юли, 2017 Сподели Публикувано: 31 юли, 2017 2 minutes ago, Topfly said: В Румъния процентът на селското население е значително по голям, а то е много по малко мобилно когато се отнася до почивки. Освен това от графиката се вижда, че няма пряка връзка между това кой колко пари има и кой ходи на почивка. В някой по богати южни държави също малък процент от населението ходи на почивка. Графиката не е за това кой колко ходи на почивка, а какъв процент от хората не могат да си позволяват такава по финансова причина. Така че урбанизацията няма пръст в това, а в богатите южни страни имат висока безработица и съответно много хора с минимален или никакъв доход за това там % са високи. 1 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 31 юли, 2017 Сподели Публикувано: 31 юли, 2017 (редактирано) преди 8 минути , tch каза: Графиката не е за това кой колко ходи на почивка, а какъв процент от хората не могат да си позволяват такава по финансова причина. Така че урбанизацията няма пръст в това, а в богатите южни страни имат висока безработица и съответно много хора с минимален или никакъв доход за това там % са високи. Графиката показва точно колко процента от населението ходи на почивка. Ако ставаше дума само за пари Ирландците с 4 пъти по високо номинално БВП на глава от населението спрямо латвийците,нямаше да могат да си позволят по малка почивка. цък Редактирано 31 юли, 2017 от Topfly Връзка към коментар
tch Публикувано: 31 юли, 2017 Сподели Публикувано: 31 юли, 2017 наличието на думичката afford на мен ми говори нещо друго, но не искам да асе впускам в тази дискусия, може и да си прав. По-лошото, от последниет графики е свръхцентрализацията в София. Връзка към коментар
chandni Публикувано: 31 юли, 2017 Сподели Публикувано: 31 юли, 2017 Inability to afford a one week holiday away from home е именно невъзможност да си позволят едноседмична почивка далеч от дома. Не е казано, че невъзможността да си го позволят се дължи непременно на липса на средства. Може да имаш всичките средства на света и пак да не можеш да си позволиш да отсъстваш цяла седмица... Дали заради ангажименти, които те задържат или заради нещо друго - няма значение. Фактът е, че графиката показва точно това - невъзможност да си позволят да почиват далеч от дома за седмица (или повече). 1 Връзка към коментар
tch Публикувано: 31 юли, 2017 Сподели Публикувано: 31 юли, 2017 Може и да сте прави, но аз като драсна в гугъл заглавието на графика, първият резултат, който ми излиза е този: "http://data.europa.eu/euodp/data/dataset/8oElvD3yHEcZTRB0641ag" Може все пак да са две отделни проучвания, знам ли. Как да е, спорът няма да доведе до някаква кой знае колко полезна информация за форума и общността, така че аз го прекратявам. Inability to afford paying for one week annual holiday away from home - EU-SILC survey Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 31 юли, 2017 Сподели Публикувано: 31 юли, 2017 преди 55 минути , chandni каза: Inability to afford a one week holiday away from home е именно невъзможност да си позволят едноседмична почивка далеч от дома. Не е казано, че невъзможността да си го позволят се дължи непременно на липса на средства. Може да имаш всичките средства на света и пак да не можеш да си позволиш да отсъстваш цяла седмица... Дали заради ангажименти, които те задържат или заради нещо друго - няма значение. Фактът е, че графиката показва точно това - невъзможност да си позволят да почиват далеч от дома за седмица (или повече). Вероятно това е правилният отговор. В някои държави хората може да нямат много отпуска, в други точно в отпускарския сезон може да имат селскостопанска работа или работа с туристите. В някои държави хората могат да си прекарват поивката близко до дома. Гърците, италианците, португалците или хърватите могат да си почиват близко до дома не само поради финансови причини. За Румъния със сигурност знам, че значителна част от селското население има дребни ниви и частни стопанства. Там в села живеят близо 45% от населението на държавата, докато в България на село живеят малко повече от 25% от населението. Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 10 септември, 2017 Сподели Публикувано: 10 септември, 2017 Най-нежеланият съсед за британците е семейство с много деца. Нетърпимостта към семействата с много деца е много по голяма от колкото към бежанците, мюсюлманите, хомосексуалистите или цветнокожите... Връзка към коментар
tch Публикувано: 10 септември, 2017 Сподели Публикувано: 10 септември, 2017 преди 43 минути , Topfly каза: Най-нежеланият съсед за британците е семейство с много деца. Нетърпимостта към семействата с много деца е много по голяма от колкото към бежанците, мюсюлманите, хомосексуалистите или цветнокожите... Или просто не е политкоретно да си признаеш, че не харесваш другите изброени групи 1 Връзка към коментар
tch Публикувано: 11 септември, 2017 Сподели Публикувано: 11 септември, 2017 Коя нация, колко спортува. 1 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 18 септември, 2017 Сподели Публикувано: 18 септември, 2017 Процент на авторитартните и тоталитарните партии на последните избори. 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 20 септември, 2017 Сподели Публикувано: 20 септември, 2017 Умишлени убийства на 100 000 жители за една година 2 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 20 септември, 2017 Сподели Публикувано: 20 септември, 2017 преди 3 часа, Фичо каза: Умишлени убийства на 100 000 жители за една година Интересна и поучителна карта. Животът ти често е по застрашен в държави, където на теория няма тероризъм и много по малко застрашен в държави с много повече тероризъм. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега