Георги Публикувано: 14 август, 2013 Сподели Публикувано: 14 август, 2013 След като няколко души изявиха желание, вече можете да дарите сума по ваша преценка за издръжката на сайта. В знак на благодарност, дарителите ще се сдобият със специална звездичка в профила си, ето такава: Освен звездичката, дарението не носи никакви други привилегии, но и тя не е малко, нали? Може да дарите пари през системата на paypal, дори и без да имате профил там, става и с нормални дебитни и кредитни карти. Повече подробности, не само за даренията, но и като цяло как можете да помогнете на обществото, ще намерите тук: http://magelanci.com/donate/ Ако имате проблеми, питайте смело 1 Връзка към коментар
Meidj Публикувано: 14 август, 2013 Сподели Публикувано: 14 август, 2013 Айде, сефтосахме инициативата Аз лично смятам да дарявам сума по собствена преценка всеки път, когато полезна информация на сайта ми спестява разходи по някое планирано пътуване. Макар че, честно казано, предпочитам бирите като основно разплащателно средство, ама като Основателя не иска да прави седянка у чужбина, ще си остане с пробитите евра! :D 2 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 14 август, 2013 Автор Сподели Публикувано: 14 август, 2013 Айде хаирлия да е Ма иначе заповядай тая събота в 18:00 в Джепето, приемаме и бири, няма проблеми Нещо ти липсва звездичката, ама скоро трябва да се появи Връзка към коментар
Георги Публикувано: 14 август, 2013 Автор Сподели Публикувано: 14 август, 2013 А така, сори за спама в личните съобщения, ама така е като си бета тестер Връзка към коментар
krasen_denev Публикувано: 15 август, 2013 Сподели Публикувано: 15 август, 2013 Благодаря на Основателя за големият труд който полага за да съществуват АероХ. и Магеланци. 2 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 15 август, 2013 Сподели Публикувано: 15 август, 2013 Жоро, поздравления за това. Все пак сиренето е с пари и за да става по-хубаво и по-пълно местенцето средства са нужни. Пък и е по желание. 2 Връзка към коментар
georgiev Публикувано: 20 август, 2013 Сподели Публикувано: 20 август, 2013 Жоро, имам проблем с PayPal, който предпочитам да не описвам, но в резултат не ги ползвам. Гледам че на bivol.bg има същата форма за дарения, само че с epay.bg. Понеже така или иначе форумът си е български, може би има смисъл да добавим и epay.bg като възможност за дарение. А и без това много хора си плащат сметките през epay, така че може би ще им е по-лесно. Там също можеш директно от профила да превеждаш, без да даваш номер на карта. Връзка към коментар
Георги Публикувано: 20 август, 2013 Автор Сподели Публикувано: 20 август, 2013 Жоро, имам проблем с PayPal, който предпочитам да не описвам, но в резултат не ги ползвам. Гледам че на bivol.bg има същата форма за дарения, само че с epay.bg. Понеже така или иначе форумът си е български, може би има смисъл да добавим и epay.bg като възможност за дарение. А и без това много хора си плащат сметките през epay, така че може би ще им е по-лесно. Там също можеш директно от профила да превеждаш, без да даваш номер на карта. Обмислях го, но на този етап ще е само с пейпал. Проблема е със всичките му там данъци, приходи, осигуровки, регистрации на фирми и подобни дивотии, които трябва да правиш, ако искаш да приемаш пари в България. 1 Връзка към коментар
На път Публикувано: 20 август, 2013 Сподели Публикувано: 20 август, 2013 Имаш и от мен, но профилното име не видях къде да си го напиша (не че е важно). Сумичката е от Roza . Връзка към коментар
wilks Публикувано: 23 август, 2013 Сподели Публикувано: 23 август, 2013 (редактирано) Може да дарите пари през системата на paypal, дори и без да имате профил там, става и с нормални дебитни и кредитни карти. Можем, ама като дарим така или иначе си създаваме профил в PayPal без да го искаме, и без да ми е нужен за друго поне лично на мен. В тази връзка не може ли да се избегне този досаден PayPal, който ми се пречка навсякъде за щяло и нещяло? Като при плащане с карта в нормален сайт без PayPal и не знам си какъв друг Pay. Ако е можело да го избегна, но не съм разбрал как, обясни по-подробно, да го знам за следващия път. Защото сега поне не видях друго място за отбелязване на сумата, освен в полето на PPal. А ако в момента няма друг нормален начин, поне по-нататък няма ли да има? БЕЗ PPal, epay, и всякакви такива pay. Редактирано 23 август, 2013 от wilks Връзка към коментар
krasen_denev Публикувано: 23 август, 2013 Сподели Публикувано: 23 август, 2013 Можем, ама като дарим така или иначе си създаваме профил в PayPal без да го искаме, и без да ми е нужен за друго поне лично на мен. В тази връзка не може ли да се избегне този досаден PayPal, който ми се пречка навсякъде за щяло и нещяло? Като при плащане с карта в нормален сайт без PayPal и не знам си какъв друг Pay. Ако е можело да го избегна, но не съм разбрал как, обясни по-подробно, да го знам за следващия път. Защото сега поне не видях друго място за отбелязване на сумата, освен в полето на PPal. А ако в момента няма друг нормален начин, поне по-нататък няма ли да има? БЕЗ PPal, epay, и всякакви такива pay. Don't have a PayPal account? Use your credit card or bank account (where available). Continue Връзка към коментар
wilks Публикувано: 23 август, 2013 Сподели Публикувано: 23 август, 2013 (редактирано) Don't have a PayPal account? Use your credit card or bank account (where available). Continue мхм, кликвам на този линк "Continue", който и ти си дал И ето го резултатът при мен: освен че е пак на PPal, на всичкото отгоре и не работи Нямам представа дали е от браузъра, от ОС или от нещо друго, но при мен тази опция не се получава Редактирано 23 август, 2013 от wilks Връзка към коментар
lesy Публикувано: 23 август, 2013 Сподели Публикувано: 23 август, 2013 И аз искам да пусна сума, обаче имам стар проблем с PayPal. Сигурно чак след 15.09 ще имам време да се занимавам с него. Ако има друг начин... Връзка към коментар
Георги Публикувано: 23 август, 2013 Автор Сподели Публикувано: 23 август, 2013 wilks, при определени обстоятелства тази опция не работи, така и не разбрах кога, какво, що, а четох terms and conditions до полуда. В България ли си в момента, мисля че някой държави са отрязани от тоя вариант? Тия дни щъкам нагоре-надолу и нямам време да го разцъкам в подробности. А иначе не ти прави автоматично пейпал акаунт, кани те да си направиш, лек спамец, но плащането с дебитна карта не ти създава акаунт. Имам проблем и с това, че се взима допълнителен лев по някаква причина, за превалутиране ли, за какво ли, нямам представа. Също ще го проуча, обещавам. Нека продължим на лични за да стигнем до дъното на всичко, аз пробвах и с българска дебитна и с холандска кредитна и всичко мина наред и не ми поиска допълнителни такси. Друг начин винаги има: -като правите резервации ги цъкайте през линковете -приемат се и бири на живо -пък ако не става - здраве да е Връзка към коментар
Георги Публикувано: 23 август, 2013 Автор Сподели Публикувано: 23 август, 2013 Добавих предупреждение на дарителската страничка, да се ползва бутона, само ако имате профил в paypal от преди това. Когато разуча кое как точно става по-подробно ще го опиша за да няма неприятни изненади. Връзка към коментар
Еминко Публикувано: 23 август, 2013 Сподели Публикувано: 23 август, 2013 Добавих предупреждение на дарителската страничка, да се ползва бутона, само ако имате профил в paypal от преди това. Когато разуча кое как точно става по-подробно ще го опиша за да няма неприятни изненади. Опитах се да даря 10Е,но нещо май не се получи.След това прочетох предупреждението в червено.Опитах се да се регистрирам,ама.....пак нещо не се получава.Иначе си ми взеха 2-3 лева отгоре,което не е проблем.Проблем е ,че не знам дали съм превел парите.Не съм получил СМС за този превод.Обясни ми като на интернет- профан как да се регистрирам в PayPal Връзка към коментар
Георги Публикувано: 23 август, 2013 Автор Сподели Публикувано: 23 август, 2013 Опитах се да даря 10Е,но нещо май не се получи.След това прочетох предупреждението в червено.Опитах се да се регистрирам,ама.....пак нещо не се получава.Иначе си ми взеха 2-3 лева отгоре,което не е проблем.Проблем е ,че не знам дали съм превел парите.Не съм получил СМС за този превод.Обясни ми като на интернет- профан как да се регистрирам в PayPal Получено е плащането, мерси Ще се постарая да го направя по-потребителски ориентирано, ако не, ще го махам. Връзка към коментар
Meidj Публикувано: 23 август, 2013 Сподели Публикувано: 23 август, 2013 При мен нямаше проблем с превода, без да имам акаунт в PayPal. Единственият "бъг" беше, че при първоначалната транзакция ми изписа съобщение в червено, че преводът е отказан заради някаква грешка и да опитам отново, а впоследствие се оказа, че сумата е била изпратена. Тъй че изпратих два пъти, за което Георги не вярвам да ми се сърди )) Иначе и при двете транзакции са ми удържали такса ~ 4% от преведената сума. Връзка към коментар
krasen_denev Публикувано: 23 август, 2013 Сподели Публикувано: 23 август, 2013 Е явно само аз съм нямал никакви дертове с даряването на сума за сайта.Сигурен съм,че Гошо ще отстрани малките неточности и след това за всички вас ще е удоволствие даряването . 1 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 24 август, 2013 Автор Сподели Публикувано: 24 август, 2013 Таксичките от един долар са само временни ауторизации, няколко дни след това се освобождават от картата. Ако картата ви е в различна валута от евро ще има превалутиране по малко тъп пейпалски курс, няма какво да се направи за това, за съжаление. Ще обновя страничката скоро, сега съм на море и не ми се занимава Връзка към коментар
Георги Публикувано: 2 септември, 2013 Автор Сподели Публикувано: 2 септември, 2013 ОК, всичко на този етап мисля е ясно. Ако нямате профил в Paypal автоматично се добавя $1, което е временна ауторизация по картата и тази сума би трябвало да ви бъде върната обратно в сметката до няколко дни, максимум седмица. Ако картата ви е в сума различна от евро, сумата ще бъде обърната от Paypal в малко тъп курс, в рамките на 3-4% повече от централния на БНБ. По принцип в този случай нямам против да дарите примерно 2.4 евро вместо 2.5, ама мисля че страничката ще се усложни с излишни обяснения. Иначе страничката за даренията съм я обновил с информацията за ауторизацията. Ако някой има проблем с двойно таксуване и подобни, нека ми прати лично съобщение, имам възможност да върна парите до 60 дни след транзакцията. Благодаря още веднъж на всички. Връзка към коментар
Adinko Публикувано: 3 септември, 2013 Сподели Публикувано: 3 септември, 2013 За сега нямам възможност да пратя парички, а и PayPal-а ми е малко тъмна Индия, но поне вече резервациите ще си ги правя през линковете. Връзка към коментар
Георги Публикувано: 3 септември, 2013 Автор Сподели Публикувано: 3 септември, 2013 За сега нямам възможност да пратя парички, а и PayPal-а ми е малко тъмна Индия, но поне вече резервациите ще си ги правя през линковете. Няма проблем, и добре дошла обратно, точно се чудехме през уикенда къде се запиля Връзка към коментар
Adinko Публикувано: 3 септември, 2013 Сподели Публикувано: 3 септември, 2013 Няма проблем, и добре дошла обратно, точно се чудехме през уикенда къде се запиля Хахах ами насам-натам....ама свършва лятото и се завърнах. Жалко, че изпуснах срещата в Рибарица, но разчитам на Поли, че скоро пак ще организира нещо... 1 Връзка към коментар
На път Публикувано: 3 септември, 2013 Сподели Публикувано: 3 септември, 2013 Ако нямате профил в Paypal автоматично се добавя $1, което е временна ауторизация по картата и тази сума би трябвало да ви бъде върната обратно в сметката до няколко дни, максимум седмица. На мен от 20.08 още ми седят в Авторизации... Значи е възможно и 2 седмици Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега