Прескочи до съдържание

Рио де Жанейро - Игуасу фолс

Препоръчани мнения

Здравейте, магеланци.

Търсим двупосочни билети за началото на март (1-ви - 3-ти) Рио де Жанейро - Игуасу фолс. Без чекиран багаж, датите са фиксирани. В момента Latam предлагат нон-стоп полети в удобно време (9:35 сутринта на отиване и 18:55 на връщане) за около $173 на човек, а през loltravel същият е $157.

Въпрос 1 - читави ли са loltravel или да букваме директно през сайта на Latam?

Въпрос 2 - да чакаме ли с покупката, има ли вероятност да паднат или ще се вдигат? 

Въпрос 3 - с какво да внимаваме, за да не купим билети за местни, които доколкото знам са по-евтини?

Въпрос 4 - GOL предллагат на сходна цена малко по-рано сутринта на отиване и малко по-късно на връщане. Има ли значение коя от двете компании ше изберем, тъй като не са ми познати?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Директно от LATAM ги дава 468 реала, което е към $148 (предполагам ако избереш бразилския сайт). Няма проблем да вземете такива билети, за Бразилия няма изисквания за местожителство, има за Аржентина, Чили, Перу.

Това е най-ниската възможна цена за цяла година. Може да падне, ако направят промоция, която обхваща тези дати, иначе надали. Нищо не пречи да поизчакаш, те няма да се изкупят толкова бързо. Ако не ти е висока, взимай и не се занимавай, те не са като Уиз да играят.

Разликата с GOL e че при GOL храна и напитки се плащат, при ТАМ не. Обаче сега попромениха правилата и като нищо може да почнат да и те да искат пари. Аз предпочитам LATAM заради милите.

Трябва да погледна какво пише за багажа, че от скоро не е задължително да се включва куфар, не знам вече дали продават билети без куфар.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Публикувано: (редактирано)

Храната и напитките не са проблем/приоритет... Полетът е кратък. Идеята е ако няма опсаност да се вдигнат, да не бързаме да затваряме парите от сега за пътуване, което ще е след година. Не знам дали продават без куфар - в условията пише, че е включен 23кг багаж, но така или иначе пътуваме винаги само с ръчен и не ни интересува чекирания, затова и го споменах.

P.S. Сега проверих, наистина през бразилската версия цената е различна - 934,62 реала за двама.

Редактирано от chandni
Връзка към коментар

Да включен е, и аз погледнах. Няма празници и ваканции по тези дати, значи цената няма да се вдигне докъм ноември поне (това си е предположение все пак!). Евентуални промоции може да има, но те обикновено са за макс 6 месеца напред.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

А какво е CPF? Пише, че се попълва опционално, за да си достъпиш резервацията от машините на летището. Също така, как стои въпроса с чекирането? Има ли разлика в цената, ако примерно се прави на летището и колко време преди полета може да се чекира човек?

Връзка към коментар

Бразилски данъчен номер.

Не знам за машините, би трябвало да може и по номер на резервация, ама аз от години си правя чекирането онлайн вкъщи.

Безплатно е чекирането на летището, места може да си избереш още като купуваш билета, а самото чекиране онлайн започва 72 часа преди полета. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Да, видях, че местата могат да се изберат още при покупката, както и че се заплаща по 39 риала на седалка на отсечка, което май е окоо $12. Благодаря много за съдействието... Ще поизчакаме малко, а ако вземе да се качва цената, ще реагираме на момента.

Връзка към коментар

Мне, плаща се само ако искаш да избереш места с повече пространство, иначе е безплатно (поне беше допреди 1-2 месеца). 

Не си избирай места при аварийните изходи, трябва да говориш португалски :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

На тази същата цена има и сега за май месец някои дати. Просто ако не е празник или ваканция не купуват много напред.

Ако не си взела междуконтиненталния билет и ще се прекачваш веднага, може да вземеш направо София - Игуасу, връщане Рио - София (или обратно) за да не го мислиш прекачването, иначе си е ок и така.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 минути , neuromancer каза:

Ако не си взела междуконтиненталния билет

Купени са и няма да се прекачваме директно :)

Много ти благодаря запомощта.

Редактирано от chandni
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...
На 3 May 2017 в 17:37, chandni каза:

Купени са и няма да се прекачваме директно :)

Много ти благодаря запомощта.

Има някакво намаление, с Авианка сега излизат по 380 реала някъде. Освен това вече със сигурност новите билети, които се продават от ЛАТАМ, Азул и ГОЛ са без включен багаж, храната на борда вече се купува и при ЛАТАМ освен при ГОЛ (знам, че не ти трябва, просто да се знае).

Връзка към коментар
преди 38 минути , neuromancer каза:

Има някакво намаление, с Авианка сега излизат по 380 реала някъде. Освен това вече със сигурност новите билети, които се продават от ЛАТАМ, Азул и ГОЛ са без включен багаж, храната на борда вече се купува и при ЛАТАМ освен при ГОЛ (знам, че не ти трябва, просто да се знае).

Сега погледнах и за нашите дати най-евтината цена за директни полети е 100€ на Авианка, но полетите са неудобни, защото заминаването е в 3 следобед, а връщането в 11:30 сутринта. По този начин се губи много време, защото дните се разпокъсват и в дните на полетите не си нито в Рио, нито в Игуасу, съответно пък трябва да предвдидиш още един допълнителен ден на водопадите... Най-ниската цена за нашите полети - отиване рано сутринта и връщане късно вечерта, са пак на GOL (точно нашите полети) и в момента ми ги дава 118€/рр през loltravel, за които явно никой нищо не знае и аз затова и не посмях да купя от тях. Следващата най-ниска цена е на GoToGate 127€/рр. На сайта на GOL цената за нашите часове излиза 977R$, което е 260€, а ние ги купихме за $193 за двама през бг посредник (от който си купихме билетите за Япония и е проверен), който всъщност се оказа гръцки, но няма да ги споменавам... така или иначе онези цени вече ги няма :)

Редактирано от chandni
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.