Прескочи до съдържание

Канкун - dominicanatours.eu

AroundTheWorld

Препоръчани мнения

Здравейте,

Някои да е ползвал услугите на dominicanatours.eu ?  Мислим да ходим юни месец в Канкун и търся изгодни оферти, та попаднах на тази агенция. Не успях да намеря актуална информация за тях. Някакви отзиви и мнения ще са добре дошли. Благодаря Ви!!!

Връзка към коментар

Магеланци рядко ползват агенции, но може и да има някой. Между другото, аз не бих отишла в Канкун в дъждовния сезон. :) 

Редактирано от Евгения
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 часа, Евгения каза:

Магеланци рядко ползват агенции, но може и да има някой. Между другото, аз не бих отишла в Канкун в дъждовния сезон. :) 

Евгения, много ли вали?Ама иначе е топло, нали?

Връзка към коментар
преди 11 часа, AlexandraKo каза:

е топло, нали

Топлото не е най-страшното. Влажността достига до 98 % - дишаш вода. Вали всеки ден - като по часовник - 3 часа - проливно. Макар че, вече и аз не знам. Времето много се изврати. Но комарите са като врабчета - това едва ли се е променило.

Иначе за топлолюбивите сигурно е рай. Мен не ми понася.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 5 часа, Евгения каза:

Топлото не е най-страшното. Влажността достига до 98 % - дишаш вода. Вали всеки ден - като по часовник - 3 часа - проливно. Макар че, вече и аз не знам. Времето много се изврати. Но комарите са като врабчета - това едва ли се е променило.

Иначе за топлолюбивите сигурно е рай. Мен не ми понася.

Въх, въх - това за комарите верно ли?

Ще трябва да понеса един куфЕр репеленти.:shout:Ама в средата на октомври, пак ли е тъй?

Връзка към коментар

Била съм в началото на октомври в Ривиера Мая (тя е съвсем близо до Канкун) и времето беше перфектно. Валя един път и то през ноща и в деня на заминавана за около 1час. В интерес на истината, след завръщането ни около средата на октомври, на тихоокеанското крайбрежие на Мексико имаше ураган, но това е природа - гаранция няма. А относно комарите, нямаше сериозен проблем защото бях в резорт, а там пръскат за комари. Е бях се запасила с препарати, но почти не ги ползвах.

В Мексико много ми хареса и с удоволствие бих отишла пак. В блога ми могат да се видят доста снимки с прекрасната природа и забележителности на Юкатан.

• Харесвам 1
  • Браво 2
Връзка към коментар
Преди 1 час, AlexandraKo каза:

Ама в средата на октомври, пак ли е тъй?

В средата на октомври вече е началото на "високия сезон", подходящия за отмаряне. Обаче, както каза Диана, има опасност от урагани по това време - краят на септември, началото на октомври, ма пак е въпрос на късмет. Иначе е добро време за почивка. Алехандра, убедена съм, че за теб ще е перфектно времето :) пък и не е речено вечно на плажа... Ще е по-приятно и за изследователска дейност :) че инак като няма и сянка си е кошмар (за мене де, аз не трая та много горещо)

Мен края на септември един ураган ме преследва от остров Косумел до Мерида, ма успях да му се изплъзна и с последния самолет да се прибера в Мексико :), но това не е задължително и не е по разписание :) 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Моят най-голям проблем е, че дори да прелетя над Мексико ме хваща "проклятието на Монтесума" :) Задължително започва с кацането на територията на страната и завършва с обратния полет - без изключение. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Diana Doncheva каза:

Била съм в началото на октомври в Ривиера Мая (тя е съвсем близо до Канкун) и времето беше перфектно. Валя един път и то през ноща и в деня на заминавана за около 1час. В интерес на истината, след завръщането ни около средата на октомври, на тихоокеанското крайбрежие на Мексико имаше ураган, но това е природа - гаранция няма. А относно комарите, нямаше сериозен проблем защото бях в резорт, а там пръскат за комари. Е бях се запасила с препарати, но почти не ги ползвах.

В Мексико много ми хареса и с удоволствие бих отишла пак. В блога ми могат да се видят доста снимки с прекрасната природа и забележителности на Юкатан.

Благодаря ти, ние на Ривиера Мая,  ще сме в най-звездното Барчело, ама, нали и ще шматкаме насам - натам.:lol:

преди 17 минути , Евгения каза:

В средата на октомври вече е началото на "високия сезон", подходящия за отмаряне. Обаче, както каза Диана, има опасност от урагани по това време - краят на септември, началото на октомври, ма пак е въпрос на късмет. Иначе е добро време за почивка. Алехандра, убедена съм, че за теб ще е перфектно времето :) пък и не е речено вечно на плажа... Ще е по-приятно и за изследователска дейност :) че инак като няма и сянка си е кошмар (за мене де, аз не трая та много горещо)

Мен края на септември един ураган ме преследва от остров Косумел до Мерида, ма успях да му се изплъзна и с последния самолет да се прибера в Мексико :), но това не е задължително и не е по разписание :) 

Благодаря ти, ние ще си носим хубавото време, а пък, ако има ураган, ще го ударим на Едине и пиене.:lol:

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 3
Връзка към коментар
На 7.05.2017 г. в 13:58, Евгения каза:

Вече почнах да се замислям дали няма да ни се провали почивката заради дъждовете. Аз бях чела че има шанс да вали юни месец но не е фатално и е за малко , а след това веднага всичко изсъхва. Но предполагам вие от личен опит го казвате, докато аз само съм чела разни мнения. Благодаря Ви за информацията.

А относно агенцията за която се чудя просто ми излиза като най-изгоден вариант, иначе и аз по принцип сама си организирам пътуванията.

Връзка към коментар
преди 1 час, AroundTheWorld каза:

Но предполагам вие от личен опит го казвате, докато аз само съм чела разни мнения. Благодаря Ви за информацията.

Не, в никакъв случай не се отказвайте от почивката си и мечтите си заради някакви мои спомени от преди сто лета. Времето вече не е такова, каквото беше, а и аз не съм синоптик. :) 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

На 5/8/2017 в 11:22, Евгения каза:

В средата на октомври вече е началото на "високия сезон", подходящия за отмаряне.

Прилагам таблицата с валежите, изготвена на базата на данните, събирани повече от 50г от нациионалната метереологична служба на Мексико. Очевидно е, че октомври е месецът с най-много валежи. Средно повече от 16 дни от месеца са дъждовни.

Има и статистики на ураганите. Ето първата ми изпречила се в google.

Затова и септември и октомври са най-ниският сезон на карибското крайбежие на Мексико. Цените са най-ниските през годината, има най-малко туристи. Заради което други го предпочитат. Ако все пак се стигне до ураган - имат система за ранно предупреждение и добра организация за евакуиране на местното население и туристите.

18927101_1904171989849770_554682235_o.png

Редактирано от Георги
  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Ние сме ходили няколко пъти в началото на февруари и времето беше супер. нашите приятели ходят и през лятото и казват че времето е също толкова хубаво само с няколко градуса по топло. Сега в момента са там и когато се чухме много са доволни. Но миналата година през месец август бяха много недоволни, защото морето изкарваше супер много водорасли и целият плаж и водата са зелени независимо че с камиони са ги чистилището всеки ден, снимките бяха гаднички. Обяснили им цел по цялото крайбрежие е така и няма смисъл да се сменя хотела. За всички който ще ходят препоръчвам Акумал за шнорхелинг има огромни костенурки и всякакви рибки наблизо до брега и хубави заведения на плажа.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.