Прескочи до съдържание

Япония - две седмици през юни

ivi

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте, магеланци!

Прочетох по-горе по темата за Япония. Искам да помоля за съвет от пътувалите и най-вече гурото на Япония "samuraika"относно нощувки в район Кансай. 

Аз и приятелят ми ще пътуваме до Япония след близо 2 седмици, в периода 01-11 Юни. Взехме билети преди няколко дни от промоцията на Катарските авиолинии. Решението дойде бързо и импулсивно, най-вече от това, че имам позната, която живее и работи в Токио и при която ще отседнем първите два и последни три дни. Не съм много подготвена с информация и от нещата, които успях да прочета бихме желали да посетим район Кансай: Киото-Кобе-Нара-Осака за 3-4 дни и ако има време да отидем за 1 ден до Хирошима и о-в Мияжима. Поръчах си JR pass + Tokyo/Kyoto maps, които очаквам да пристигнат до няколко дни. За момента смятам да потърся 3 нощувки в Киото, за да е удобно от там да посетим Кобе, Нара и Осака. В коя част на Киото е по-добре да се отседне: около гара Киото  /с оглед на това, че ще ползваме JR pass/ или около Gion? Много ми харесаха разказите за Нара! Възможно ли е там да са нощувките и от там да се пътува до останалите места? Не мога все още да се ориентирам с влаковете и гарите, за това моля за съвет за най-удобно място за настаняване в район Кансай  с оглед ежедневните пътувания. Бюджета ни за нощувки е около 80-140 лв на вечер. Как стой въпроса с нощувки в традиционна японска къща за настаняване?

Предварително благодаря за отговорите и се извинявам ако се налага отново да ги повтаряте.

Публикувано:

Като се има предвид, че е в последния момент, а цените на нощувките в Киото са доста скъпи, най-добре си търсете нощувки около гара Shin-Osaka, от където минават bullet train-овете и ще е най-удобно за ежедневни пътувания, а и цените няма да са толкова високи... макар че посоченият от теб бюджет звучи доста оптимистично дори и за там... 

Публикувано:

Здравейте, chandni,

Разгледах хотели през booking.com около гарата в Киото, има на нормални за нас цени /400-500 лв за 3 нощи/. Предпочитаме да спим в Киото, по ни допада от снимките, който разглеждаме в нета. Моля, за инфо дали е по-сложно да се пътува от гара Киото из Кансай или е по-добре и удобно от гара Shin-Osaka, която ни препоръчвате?

Относно Интернет-а: да разбирам ли, че не е необходимо да се закупува бисквитка?!

Публикувано: (редактирано)

Здравей,

Ако сте си намерили удобни хотели във вашия бюджет до гарата в Киото - чудесно! Ще можете да обиколите всички желани места, Шин-Осака е подходяща като евтина алтернатива и за хора, които биха искали да имат достъп до нощния живот на мегаполиса.

Нара не е много удобна като отправна точка, защото шинкансена не минава от там и към времето за пътуване трябва да се добавят едни 40 минути. Но влаковете са много редовни точни и ако прецените, че ще сте достатъчно ранобудни за да си позволите един час по-ранно ставане - хотел Lohas е буквално на гарата в Нара и е нов, с много добра закуска, има много хубав онсен (японска баня) и е с ниски цени.

oli-mali беше препоръчвал квартира на Шин-Осака, помня че бяха останали много доволни.

Киото,Нара,Осака, Кобе - по принцип с паса сте мобилни до навсякъде, вече е въпрос на бюджет и предпочитания. Огледайте и ще си го познаете вашия хотел.

Успех!

За бисквидката - тя се наеме, не се купува. Удобство е, но не е задължителна. Ако сте по организирани и си правите маршрутте за идния ден вечер в хотела, може и без бисквидка.

Редактирано от samuraika
Публикувано:

Samuraika - радвам се да те видя отново на линия. Ти не спиш ли по това време :)

Ето тук съм написал за част от пътуванията ни из Кансай региона, а тук за настаняването ни в Шин-Осака, от което наистина сме много доволни. Бисквитка за интернет не сме ползвали. Предварително се планирахме маршрута за следващия ден, ползвахме офлайн приложения и ако ни трябваше през деня нет ползвахме този по гарите или от някое заведение.

Публикувано:

Здравейте момичета,

Много ви благодаря за помощта. Публикували сте много неща и информация по темата, все още не мога да изчета всичко. Прочетох пътеводителите на samuraika, който са много полезни! За нощувките решихме да ползваме, като базов лагер Киото. Харесала съм две места за настаняване в Киото и моля за коментар от вас: 

https://www.booking.com/hotel/jp/rinn-shichijo-ohashi-bridge.bg.html?aid=368032;label=gen173nr-1FCAEoggJCAlhYSDNiBW5vcmVmaBeIAQGYAQPCAQp3aW5kb3dzIDEwyAEM2AEB6AEB-AELkgIBeagCAw;sid=161bcf7888c84718749de38e3fbedbbc;checkin=2017-06-05;checkout=2017-06-07;room1=A,A;homd=1;atlas_src=hp_iw_title#map_closed

https://www.booking.com/hotel/jp/stella-inn-karasuma-gojo.bg.html?aid=368032;label=gen173nr-1FCAEoggJCAlhYSDNiBW5vcmVmaBeIAQGYAQPCAQp3aW5kb3dzIDEwyAEM2AEB6AEB-AELkgIBeagCAw;sid=161bcf7888c84718749de38e3fbedbbc;checkin=2017-06-05;checkout=2017-06-07;room1=A,A;homd=1;atlas_src=hp_iw_title

За сега плана е 3 нощувки: две в хотел в Киото и една в рьокан в Киото или Нара или околностите. Моля, за съвети относно рьокан и къде е най-удачно, като може и извън Киото.

2-те нощувки в Киото планираме да бъдат: 5-7 Юни /понеделник-сряда/ 

1-та нощувка в рьокан /в околностите, по ваша препоръка/ да бъде 7-8 Юни /сряда-четвъртък/

Благодаря ви предварително! :)

За тези дни от понеделник рано сутринта до четвъртък вечерта, мислим да посетим Осака, Нара, Киото и за каквото друго остане време/Химеджи или Кобе/.

Как ви се струва това като време за посещение на градовете? От прочетеното до тук мисля, че ще се справим!?

Публикувано:

В допълнение, относно едната нощувка извън Киото, доста ми допадат предложенията на "samuraika" за Арима-онсен или Хиконе. 

Изглежда много приятно и сме го оставили за последната нощувка преди отпътуването ни обратно за Токио.

Като цяло ни се иска да видим по-автентично и не толкова туристическо място и ако имате и други предложения за този район ще се радвам да ги споделите. ;)

Публикувано:
преди 3 часа, ivi каза:

Здравейте момичета,

Само моля те не бъркай обръщенията с онзи другия форум. Тук има и доста компетентни момчета! :)

По темата - щом само 3 нощувки ще имате в Кансай региона, добре си ги разпределила. Направете 2 в Киото и една в Нара. От посочените места в Киото не виждам голяма разлика кое ще изберете. Като че ли първото е с една идея по-добра локация, но пак ще си трябва транспорт до където и да било. Там придвижването е предимно с автобуси, но ако сте фенове на колелата, може и велосипеди под наем да си вземете. Разстоянията са доооста големи и не се лъжете пеша да вървите, само защото на картата ви изглежда близо. И без това силите в Япония са кът :)

За Химеджи и Кобе по-скоро забрави, няма да имате време. Даже не знам Осака кой ден ще я вмъкнете - може би някоя вечер да се разходите около Дотонботи. Само не пропускайте Нара - това беше най-най-най местенцето в Япония! 

• Харесвам 4
Публикувано:

@ivi, отделих въпросите ти в отделна тема. Другата е само, ако имаш нещо много бързо и експресно да попиташ, детайлни планове по-добре в отделна тема. А ако споделиш като се завърнеш как е протекло всичко - най-добре :)

• Харесвам 2
Публикувано:

Здравей oli_mali

извинявам се за грешката в обръщението ;) 

ще послушам съвета ти и ще направим 2 нощувки в Киото и 1 нощувка в Нара. Идеята за придвижване с колела в Киото е идеална.

За Нара на какво мнение си за 1 нощувка в рьокан, видях ще е доста по-скъпичко, но предполагам си заслужава. Ако имате такъв експириънс, моля да споделите. 

В Нара кое най-много ви хареса и впечатли?

За Осака ще отделим някой следобед и вечер, като не мислим да посещаваме аквариума "Каюкан". По-скоро искаме да се докоснем до атмосферата на града. Не искаме препускаме и непременно да видим всичко, с оглед на това че нямаме достатъчно време. Бихме могли да останем за още една нощувка в района, ако трябва да видим още нещо, което не е за изпускане!?

Публикувано:
Преди 1 час, ivi каза:

В Нара кое най-много ви хареса и впечатли?

Всичко ни хареса в Нара. Това беше мястото, на което усетихме истинския дух на старата, автентична Япония. Еднодневен престой там е силно препоръчителен. Ще се разходите в парка да нахраните сърничките, после ще минете да помахате на големия Буда в Todaiji , след това продължавате през горичката към Koshuga Shrine и Kofukuji Temple. Хармония, спокойствие, много дзен... :)

В рьокан не сме нощували, затова не мога да дам препоръки. Ако наистина имате възможност да отделите още нощувки в района, въобще не се колебайте. Така ще може да отидете и до Кобе, Химеджи и Окаяма.

Публикувано:

Благодаря на Георги, че ме е отменил!

ivi - Арима е много хубаво, мисля че ще ви хареса, типично "балнео" градче от време оно. Ако можете да откъртите една нощувка за там, кодкрепям. В Нара, както и в Киото, рьоканите са доста скъпи.

За Нара, освен това което е изброил oli_mali препоръчвам малко разходка из стария град, ако искате да пробвате саке, или наскоро откритата фабрика за крафт бира или просто да се помотаете по тесните улички. Безплатната градина Yoshiki en също си заслужава, ще ви отнеме не повече от 30 минути. От Нара може да отидете на смрачаване до Осака - частната Kintetsu линия отива директно до Намба, като минава покрай осветения дворец и има красиви гледки към Оска по пътя. Не ви се покрива от паса, но си заслужава 570те йени, които ще похарчите за билетче. Разглеждате Дотонбори и се връщате в Киото вече ползвайки държавните линии. Кобе може да разгледате на отиване за Арима. Химеджи и Окаяма са за един ден, ако можете да си го добавите.

За хотелите - и двата са хубави, не много близо до гарата, но ще ви свършат работа.

Весело!

Публикувано:

Здравейте,

" samuraika", много, много ти благодаря за отделеното време и ценните съвети!

Ще споделя  с вас плана, който успях да сглобя за тези няколко дни. Това е плана за цялото пътуване, като ако има нужда от редакции от ваша страна, ще ви бъда благодарна да ги направите. Ето го и него: 

1 Юни - отпътуване от София за Токио през Доха;

2 Юни - пристигане в 18.40 в Токио, Летище Нарита, пристигане в Токио около 22.30-23.00ч.; нощувка;

3 и 4 Юни - Токио; разглеждане на града, 2 нощувки /събота и неделя/;

5, 6, 7 Юни - Киото 2 нощувки; Тръгване на 5-ти Юни/понеделник/ за Киото (активираме JR pass), пристигане около 11-11.30ч., мислим да оставим багажа в хотела /Hotel Hokke Club Kyotoи да тръгнем към Уджи за следобедно и верчерно разглеждане. Връщане и нощувка в Киото.

6-ти Юни /вторник/ целия ден сме в Киото за sightseeing. Нощувка. 

7 и 8 Юни - Нара, тръгваме сутринта на 7-ми /сряда/ за Нара раглеждаме града и привечер по чудесната препоръка на samuraika: Осака :)

Цитат
На 09/05/2017 в 8:12, samuraika каза:

на смрачаване до Осака - частната Kintetsu линия отива директно до Намба, като минава покрай осветения дворец и има красиви гледки към Оска по пътя. Не ви се покрива от паса, но си заслужава 570те йени, които ще похарчите за билетче. Разглеждате Дотонбори и се връщате в Киото вече ползвайки държавните линии.

Късно вечерта: нощувка в Нара;

8 Юни - /четвъртък/ до обяд в Нара и каквото ме посаветвете друга наблизо /ако няма време ще прекараме целия ден в Нара/, защото вечетра искаме да хванем късен влак за Токио, за да ни остане време петък /9 Юни/ да отидем до Хаконе и събота /10 Юни/ да отидем до Никко. Това го правим в края на пътуването, за да използваме максимално JR pass-a ;). Нощувка в Токио;

Много се чудя дали да заменя Никко с Арима. Тук ми е дилемата, помагайте. Знам, че нямат аналог, но времето не стига!

9 Юни - /петък/ трип до Хаконе, нощувка в Токио; 

10 Юни - /събота/ трип до Никко, нощувка в Токио; 

11 Юни - /неделя/ последни обиколки из Токио за подаръци и сувинири и отправяне към летището за късен полет за Доха /22.20ч./

Програмата търпи кореккции!!! :);)  За момента съм запазила само 2 нощувки в Киото, които мога да канселирам. Моля, ако имате по добри предложения като логистика и места, който не бива да се пропускат да пишете.

Хиляди благодарности на всички отделили времето си да прочетат и да откликнат!

Публикувано:

Според мен е малко един ден в Киото и два в Нара. Понеже Уджи е по пътя Киото-Нара оставете си 5 и 6 за Киото изцяло (тъкмо двете му части - източна и западна ще видите), а Уджи го направете на 7 по път за Нара. После Хаконе и Никко. Не го заменяй с Арима! Хаконе също е онсен градче и там те съветвам да се потопиш в горещ минерален извор. Никко си заслужава много повече!

• Харесвам 1
Публикувано:

Модифициране на плана: 

5 и 6 Юни /понеделник и вторник/ ще сме в Киото за 2 нощувки.

7 Юни /сряда/ - сутринта тръгваме към Уджи, разглеждаме го и отиваме към Нара.  Имаме 2 варианта:

Вариант 1: 

1 нощувка в Нара: 7-8 Юни. Сряда вечерта спим в Нара и четвъртък вечерта тръгваме за Токио.

Вариант 2:

2 нощувки в Нара: 7-9 Юни. Сряда и четвъртък спим в Нара, петък сутринта отиваме до Курашики, разглеждаме го и вечерта отпътуваме за Токио.

В този вариант ни остава само събота свободна или за Никко или за Хаконе. В неделя имаме вечерен полет и няма да е удобно да мърдаме извън Токио.

Има вариант предния уикенд, като сме в Токио да отидем в един от дните до Никко или Хаконе, но ще трябва да купим отделни билети, тъй като JR Паса ще активираме от понеделник.

А и още едно въпросче: ако активираме JR pass в понеделник сутринта, то важи ли до другия понеделник сутринта? От конкретен час ли са?

Публикувано:

Ако не успеете да купите подаръци и сувенири от Токио, не се притеснявайте. На летище Нарита ще ги купите. Достатъчно е да имате поне час - два в повече, за да си напазарувате и хапнете. Цените на сувенирите, бонбоните, сандвичите и кафето са същите както в Токио.

• Харесвам 1
Публикувано:

rdd, благодаря за информацията!

samuraika, изчезна ми предложението за нощувки в Нара или нещо аз не мога да го открия. Моля те, прати ми линк. 

• 1 година по-късно ...
Публикувано:

Една година по-късно малко повдигам тази тема, ама според мен за въпроса ми не си струва да отварям цяла нова тема. Та как беше времето в Япония през юни? Много ми се е приходило, но се очертава само юни да имам 2 седмици на разположение през 2019 (винаги ми остава и вариантът да е за 9 дни през септември де).

Публикувано:

Ами зависи - кога през юни, къде през юни...но по принцип дъждовният сезон е все по-малко страшен. Попресъхва в вмисъл. Да, влажно е (но лятото е влажно по принцип), но не е толкова горещо. Дъжд вали, но не всеки ден проливно и не е нещо, което да развали пътуването като цяло. Ако планираш добре, носиш си пончо (има и там в магазините за левче) и си гъвкав с планирани неща за хубав и лош ден - даже е прекрасно време за посещение. Малко хора, по-евтини хотели, малко тарапана по забележителностите. Ако можеш да избираш - началото на юни е по-добре.

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.