Прескочи до съдържание

От Комотини до Атина за три дни с кола-идеи?

Препоръчани мнения

Здравейте,

Първото ни ходене в Гърция беше в Атина и не ни хареса много,след което неправилно зачеркнах цялата държава и повече от 16 години не съм се сещал за нея и съм я избягвал.Съответно освен откъслечна информация за островите ,континенталната част въобще не ми е ясна.

Септември обаче ни се налага да пътуваме до Атина с кола като ще влезем през ГКПП Маказа и ще имаме три дни да се предижим до столицата.Границата ще сме минали около 8 сутринта(пада се събота)  и от там не знам какво да правя и разчитам на идеи от вас.Във вторник сутрин трябва да сме в Атина ,така че единственото ми изискване е нощувката във Понеделник да е някъде в района.Всичко друго може да се променя като двете други нощувки може да са на едно място или разделени.

Връзка към коментар

Имаш много неща по пътя, избери си според приоритетите и настроението :)

- Древно Филипи (Filippoi - Юнеско) ти е съвсем наблизо след Ксанти.

- Отбивка в Солун винаги е интересно, няма нужда да спиш в града - говоря за един -два тегела по крайбрежната и съседните две успоредни улици, бялата кула, историческата част и т.н.

- Вергина с гробницата на Ф.Македонски е близо до Солун.

- Метеора, Калампака и Трикала - природа, манастири в добавък към вр.Олимп по пътя :)

- За по-надолу препоръчвам  първо "Старогръцки легенди и митове" от Н.Кун да си припомниш и след това Делфи

- Около Атина - коринтския канал и Епидавъра, Навплион също е подходящо

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.