Прескочи до съдържание

От Сукотай до Аютая


Препоръчани мнения

Обиколихме всички села и паланки на областта или поне така ми се стори. Маршрута от днес може да се вземе поне два пъти по-бързо, но компанията иска да напълни един голям автобус, а това няма как да стане от едно малко градче, колкото и да е туристическо. Уж първа класа, пък нещо не ми беше удобно. Сигурно защото седалището ми е доста изръбено от карането на колело.

Но да караме в някаква хронология. Стегнах багажа преди закуска. С все торбите се появих на рецепцията, закусих и останах да чакам тук-тука, който трябваше да дойде да ме вземе. Тук, тук-туците са малко странни. Вместо шофьора да е отпред, хората са, а той е най-отзад и бута количката. Но както и да е. Стана 8, а още няма тук-тук. Питам рецепционистката, а тя вика, обадих се, но сега ще звънна пак. Ама докато набере телефона и тук-тукаджията се появи.

Извози ме до "автогарата", т.е. спирката на автобуса. Странно, викам си, такъв голям автобус да тръгва от това малко градче, сигурно ще спираме по пътя. Е не само, няма такова нещо като най-кратък маршрут. Пообиколихме околните градчета докато не се напълни целият автобус. Малко шеметна работа. Първо ме сложиха на едно място, после ме местиха, но като видях колко се напълни автобуса и ми стана ясно защо държаха да съм на точното място от билета.

Последваха едни монотонни 7 часа. Равнина, еднообразен пейзаж. Дремах повечето време. И накрая ме тръшнаха на 12 километра от хотела. Спирката е на магистралата. Оправяй се. Копърките чакаха. Предложиха цена 200 бата. Сигурно може и на половина, ама в тоя пек хич не ми се пазареше. Айде, викам, влачи.

Намерихме мястото без проблеми. Има едно зеленясало езерце с изсъхнали водни лилии точно пред бунгалото. Нищо чудно, че на масичката на верандата има две пакетчета с репелент против комари. Пълно е с бездомни кучета, даже домакинът ходи навън с една пръчка, че да се плашат и да не го закачат.

След като си починах малко излязох да търся храна и вода. Домакинът тъкмо беше тръгнал към магазина и ме заведе. Намерих едно ресторантче наблизо и хапнах един местен омлет. Препи ми се бира и ударих половин Singha. Половин, защото е ужасна. Ще чакам да се постъмни и ще изляза да търся нещо за вечеря. Май пак ще трябва да наемам колело. Доста големи ми се виждат разстоянията.

Пълна статия

Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.