Прескочи до съдържание

Дурас - мнения


Щастливеца

Препоръчани мнения

Една все по-актуална напослдък дестинация. Освен пътеписите на veseliache и  CCK обаче нищо по-конкретно за там във форума.

Ще се радвам да чуя мнения, гледни точки , препоръки или кой каквото се сети.

Може би най-живо ме интересува става ли за морска почивка или по скоро само транзит от там.

Редактирано от Щастливеца
Връзка към коментар

Става, ама то и нашето море става , ако ме разбираш :) По албанското крайбрежие само там съм била, но въм чувала , че на Саранда е по-приятно. Ето малко снимки , ако можеш да прецениш, не са в сезона:

 

 

 

DSC_2495.JPG

DSC_2499.JPG

DSC_2500.JPG

DSC_2502.JPG

DSC_2507.JPG

DSC_2508.JPG

DSC_2720.JPG

DSC_2721.JPG

DSC_2726.JPG

DSC_2729.JPG

DSC_2731.JPG

DSC_2732.JPG

DSC_2734.JPG

DSC_2735.JPG

DSC_2736.JPG

  • Харесвам 7
Връзка към коментар

В Дуръс си е презастроено, плажът е с пясък, но не бих отишъл на морска почивка. Вльора или по на юг в посока Гърция ми се струва по-подходящо.

Всъшност, ако не държиш на пясък - май Саранда ти е варианта. С автомобил има и какво да се гледа в района.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 минути , cck каза:

 Вльора или по на юг в посока Гърция ми се струва по-подходящо.

Всъшност, ако не държиш на пясък - май Саранда ти е варианта. С автомобил има и какво да се гледа в района.

Точно. Зависи дали има кола. Плажовете на които ние бяхме са извън града, имат чадъри, шезлонги, бар, ноооо... стигането до тях не е лесно. Пътищата са черни, стръмни и тесни. Водата е чиста, но... не е май съвсем за всеки. На мен ми хареса.  

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Да се включа и аз с един въпрос по темата - казаха ми, че морската вода е хладна дори и през горещите месеци. Като гледам историческите справки не изглежда зле, но така казали местните хора. Може, поради някакви течения, това да важи само за определени зони, но информацията ми бе предоставена някак глобално за Албания. 

Някой има ли наблюдения?

Връзка към коментар

Има много приятни заливчета между Вльора и Саранда, но наистина достигането им е си проблем с тези пътища. Храната е страхотна :-) А за температурата на водата - като в Корфу. Въпрос на късмет и на конкретно място. 

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Миналата седмица се върнах от Албания. Обиколихме доста места и минахме през цялото крайбрежие. Ако е за морска почивка по-добре Дурас да е транзит,а да сте на юг от Вльора. Има доста симпатични плажове и ако сте мобилни нямате никакви проблеми. Най-добрият от тях определено е Ксамил, наричан Албанските Малдиви. Като цяло в момента тече усилена подготовка за началото на сезона в цялата страна, централните части на Дурас, Вльора и Саранда се ремонтират. Асфалтират и пътищата, така че до началото на юни всичко ще е доста по-различно. Ужасното презастрояване обаче ще си остане :)

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Преди няколко години направих Саранда и увършах всичко край нея Ксамил, Бутринти, Жирокастра и т.н. проблема там е че няма пясъчни плажове естествени пясъчни всичко е с насипана настилка и храната е нещо средно между гръцка и италианска кухня, иначе е приятно с ориенталска жилка и привкус.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.