DimitarYanakiev Публикувано: 15 май, 2017 Публикувано: 15 май, 2017 Здравейте През лятото мисля да посетя с приятели някои от планинските езера. Можете ли да ми кажете езера, до които е лесно да се стигне, няма дълги и сложни преходи. Не разполагаме с кола, така че до изходния пункт(град) трябва да може да се стига с влак/автобус. Мерси много, предварително
Спас. Публикувано: 15 май, 2017 Публикувано: 15 май, 2017 1 hour ago, DimitarYanakiev said: Здравейте През лятото мисля да посетя с приятели някои от планинските езера. Можете ли да ми кажете езера, до които е лесно да се стигне, няма дълги и сложни преходи. Не разполагаме с кола, така че до изходния пункт(град) трябва да може да се стига с влак/автобус. Мерси много, предварително Рила 1. Седемте рилски езера - с автобус до Сапарева баня, от там нагоре евентуално с такси или пък на автостоп/доста коли има/ до хижа Пионерска от където или се хваща лифта до хижа Рилски езера/новата хижа/, или се качваш пеш за час и 30 минути. От тук нататък за цялата обиколка на седемте езера може да отеме 4-5 часа или повече, зависи от темпото. С две думи мястото е много достъпно и популярно/за съжаление с толкова много хора вече не е същото място но.../, но все пак трябва да разчитане на някаква форма на транспорт с автомобил като например такси. 2. Мусаленски езера - С автобус до Боровец, от там с кабинката до Ястребец и след 40 минути до час пешеходство се стига до хижа Мусала и Мусаленските езера, ако продължите нагоре след още 40-на минути се стига до леденото езеро в подножието на вр.Мусала - това ми се струва най-достъпно с обществен транспорт. Пирин 1. езеро Безбог - с Автобус до Добринище, после с такси или маршрутка до хижа Гоце Делчев, от където тръгва лифта за хижа Безбог, пред която е едноименното езеро. От там може да се разходите до Поповото езеро /най-голямото в Пирин/ за около час и половина в посока. 2. езеро Окото, Бъндеришки езера, Муратово езеро. С автобус до Банско, после с маршрутка или такси до хижа Вихрен /тук транспорта е най-добре организиран/ от там езероъто Окото е на 15-20 минути а после към Бъндеришки Езера и след това през Муратово Езеро и обратно към хижата се стига за час и половина, два. 10
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега