zon Публикувано: 22 май, 2017 Сподели Публикувано: 22 май, 2017 Monte Palace Tropical Garden, Madeira 20 Връзка към коментар
zon Публикувано: 22 май, 2017 Сподели Публикувано: 22 май, 2017 Quinta do Palheiro, Madeira Jardin botanique du Val Rahmeh, Menton 19 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 22 май, 2017 Сподели Публикувано: 22 май, 2017 Австралия, Сидни, Японската градина: Австралия, Сидни, Куин Елизабет гардън: 18 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 22 май, 2017 Сподели Публикувано: 22 май, 2017 (редактирано) Сингапур: Редактирано 22 май, 2017 от AlexandraKo 19 Връзка към коментар
bulpa Публикувано: 22 май, 2017 Сподели Публикувано: 22 май, 2017 В тази тема, мисля да представя и разни други флорални събития, освен обичайните паркове и градини. 2014 г. Дегендорф, Германия - Landesgartenschau Deggendorf От април до октомври се състоя това изложение, чиято цел е облагородяване на пространството между града и р. Дунав. Огромни стъклени "близалки" Лодка Разни стъклени цветя бяха посадени помежду истински Такива симпатични човечета имаше по колчета, пръснати из парка На местни детски градини бяха дали да изрисуват шамандури, излезли от употреба 17 Връзка към коментар
bulpa Публикувано: 22 май, 2017 Сподели Публикувано: 22 май, 2017 Floriade 2012, гр. Венло, Холандия - световно изложение за градинарство, организирано веднъж на десет години в Холандия. Най-общо се представят традиционни и нови начини за отглеждане на растенията и как влияе градинарството върху качеството ни на живот. Представена беше и България на това експо (но няма да пиша за това представяне). Павилионът на Холандия. Тук за първи път видях, инсталация за отглеждане на растения, която използва само червената и синя светлина от светлинния спектър. Обяснението беше, че растенията усвояват само тези цветове, другите не са им необходими за растежа. По-късно в България видях такава инсталация за отглеждане на пресен фураж за козички "Боер". В този павилион черпеха с чери доматчета, поне десет вида имаше и най-важното имаха вкус на домати Разни пърформанси Турция, показваха техниката "Ебру" Щанд на..., забравих кой Щанда на Мароко Пустинна роза Сцена, на която се изнасяха представления Лилия шоу Орхидея шоу Интериорни и екстериорни решения Хидропонно отглеждане на салати. Тази година има Floriade в другата половина на земното кълбо - 16.09 - 15.10.2017 в гр. Канбера, Австралия. Следващото в Холандия е през 2022 в гр. Алмере. 17 Връзка към коментар
bobole4e Публикувано: 22 май, 2017 Сподели Публикувано: 22 май, 2017 Гледайки ботаническите градини , се сетих, че съм била в такава в Куба, в Сиенфуегос, а не видях някой да е пуснал Куба: 13 Връзка към коментар
zon Публикувано: 22 май, 2017 Сподели Публикувано: 22 май, 2017 Ботаническата градина Meise (близо до Брюксел) 14 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 22 май, 2017 Сподели Публикувано: 22 май, 2017 Кралската / естествено/ботаническа градина в Нова Зеландия, Северен остров: 16 Връзка към коментар
liliya Публикувано: 22 май, 2017 Сподели Публикувано: 22 май, 2017 Страхотна тема!! ! Поздравления! Тези дни и аз ще се разровя из моите снимки. Изпитах истинско удоволствие от снимките , които сте публикували! Красота! 3 Връзка към коментар
cck Публикувано: 22 май, 2017 Сподели Публикувано: 22 май, 2017 Нещо не открих читави мои снимки от ботаническата градина в Балчик. Слагам някоя и друга от аналоговия архив, колкото да не сме съвсем без български градини 9 Връзка към коментар
Роца Публикувано: 22 май, 2017 Сподели Публикувано: 22 май, 2017 (редактирано) Няколко градини от югозападна Франция (по поречието на Дордона) - Градините на въображението в Терасон-Лавильдьо - Градините в Ериняк - Градините в Маркесак Редактирано 22 май, 2017 от Роца 15 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 22 май, 2017 Сподели Публикувано: 22 май, 2017 Жарден Мажорел, Маракеш. Вилата - градина на Ив Сен Лоран https://goo.gl/photos/oLYVLEWdok1UDLXw8 19 Връзка към коментар
cck Публикувано: 22 май, 2017 Сподели Публикувано: 22 май, 2017 И е дворец и замък, че дори и малка крепост (по името на другата тема)... Принадлежи на архиепископа на Брага, Португалия (wiki) Но градината е по-интересна 14 Връзка към коментар
cck Публикувано: 22 май, 2017 Сподели Публикувано: 22 май, 2017 Ух, какъв приятен марокански тон зададе Домосед. Мога да се включа с Андалусийските градини в Рабат: 16 Връзка към коментар
Тония Публикувано: 23 май, 2017 Сподели Публикувано: 23 май, 2017 (редактирано) Невероятна тема, пълна с красота и въздишки за мен. Обожавам цветята, парковете, стилизираната красота (както и дивата). Искам да посетя всички тези хубави градини,които сте показали нагоре, но кой знае... Важното е човек да има мечти! Аз последно бях в ботаническата градина в Барселона, но нямам цялостен изглед - тя е на един хълм и по разни пътечки откриваш растителна красота. Имаше изложба на бонсаи... Редактирано 23 май, 2017 от Тония 13 Връзка към коментар
Тония Публикувано: 23 май, 2017 Сподели Публикувано: 23 май, 2017 Парк Гюлхане, Истанбул : 12 Връзка към коментар
Тония Публикувано: 23 май, 2017 Сподели Публикувано: 23 май, 2017 И няколко снимки от Miracle garden, Dubai, OAE 15 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 23 май, 2017 Сподели Публикувано: 23 май, 2017 (редактирано) Красива тема! + 5 ст.: Hillerød, Замъкът Фредериксборг: Само 2-3 неща от Barcelona “Шантавият“ парк „Гюел“: Парка на цитаделата: И две „обикновени“ жилищни сгради: Не мога да пропусна Miracle garden – Дубай: И едно истински бижу - Бахайската градина, Хайфа, Израел p.s. @Тония, Писали сме едновременно и някои неща ни се повтарят. Ама, това не ги прави по-малко красиви. Редактирано 23 май, 2017 от ven62 15 1 Връзка към коментар
Тония Публикувано: 23 май, 2017 Сподели Публикувано: 23 май, 2017 И понеже от България нямаме много снимки, нека кача малко от една розоварна с невероятен малък парк от рози. Рядко срещаме по нашите земи такива поддържани и красиви кътчета. Става въпрос за етнографски комплекс "Дамасцена", с. Скобелево, Община Павел Баня 17 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 23 май, 2017 Сподели Публикувано: 23 май, 2017 Тъкмо влизам с парка Гюел и Вен ме изпреварииил 14 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 23 май, 2017 Сподели Публикувано: 23 май, 2017 (редактирано) преди 11 минути , AlexandraKo каза: Тъкмо влизам с парка Гюел и Вен ме изпреварииил Доживях... Редактирано 23 май, 2017 от ven62 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 23 май, 2017 Сподели Публикувано: 23 май, 2017 (редактирано) преди 30 минути , ven62 каза: Доживях. Ми дааа, то, с упоритост и постоянство, всичко се постига! И знаеш ли, кое е най-интересното? Не само за Гюел, ами и за Хайфа отделих снимки. И виждам, че и ти си поставил точно за тези двете места.Ти си ми прочел мИслатаааааа! Редактирано 23 май, 2017 от AlexandraKo 1 Връзка към коментар
zon Публикувано: 23 май, 2017 Сподели Публикувано: 23 май, 2017 преди 14 минути , ven62 каза: Доживях... Чакаме те в темата "Мостове" да пуснеш снимки от Амстердам. 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега