ven62 Публикувано: 23 май, 2017 Сподели Публикувано: 23 май, 2017 Преди 1 час, AlexandraKo каза: Ми дааа, то, с упоритост и постоянство, всичко се постига! И знаеш ли, кое е най-интересното? Не само за Гюел, ами и за Хайфа отделих снимки. И виждам, че и ти си поставил точно за тези двете места.Ти си ми прочел мИслатаааааа! Ако имаш за Хайфа - пусни. Аз намерих само тези две читави. Преди 1 час, zon каза: Чакаме те в темата "Мостове" да пуснеш снимки от Амстердам. На пръв поглед нямам кой знае какви - срам и позор. Ще поровя по-задълбочено и в най-лошия случай - най-късно септември ще се коригирам. А за катедралите - даже се ограничавам и да чета. Че влезна ли и в тази тема, няма спиране. Толкова са ми любими - катедрали, църкви, куполи ... 1 Връзка към коментар
zon Публикувано: 23 май, 2017 Сподели Публикувано: 23 май, 2017 преди 1 минута , ven62 каза: На пръв поглед нямам кой знае какви - срам и позор. Ще поровя по-задълбочено и в най-лошия случай - най-късно септември ще се коригирам. А за катедралите - даже се ограничавам и да чета. Че влезна ли и в тази тема, няма спиране. Толкова са ми любими - катедрали, църкви, куполи ... Никой не си признава, че е ходил в определени райони на Амстердам Относно темата за "Катедрали, църкви, манастири, абатства...", трябва да я разгледам цялата за да не пускам повтарящи се обекти. 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 23 май, 2017 Сподели Публикувано: 23 май, 2017 преди 4 минути , zon каза: Никой не си признава, че е ходил в определени райони на Амстердам Точно там има чудни мостчета ... Ама защо не съм ги снимал тях... Спирам, че ще развалим хубавата тема. 3 Връзка към коментар
zon Публикувано: 23 май, 2017 Сподели Публикувано: 23 май, 2017 Changdeokgung Palace, Huwon Secret Garden, Сеул 10 Връзка към коментар
bulpa Публикувано: 23 май, 2017 Сподели Публикувано: 23 май, 2017 Kew Gardens беше спомената в началото, тъй като това е градината, която ме е впечатлила най-много, ще пусна и мои снимки. Не толкова с цветята си, защото я посетихме в не най-подходящия сезон, колкото с дейността, която развива по опазване на био разнообразието в растителния свят. Включена е към наследството на ЮНЕСКО. Колекция от семена е най-големия и най-разнообразен генетичен ресурс от диви растителни видове в света. Събрани са от асоциирана глобална мрежа - Millennium Seed Bank Partnership, която е активна в над 80 страни, включително и България. Партньор по тази програма е и спомената от мен Кирстенбош. На който му е интересно линк към базата данни - цък. Числата на Фибоначи Kew Palace 17 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 23 май, 2017 Сподели Публикувано: 23 май, 2017 (редактирано) Манила, паркът Ризал, в средата е паметникът му: Янгон, паркът срещу кметството: Янгон, паркът срещу Трейдърс хотел: Редактирано 23 май, 2017 от AlexandraKo 12 Връзка към коментар
bulpa Публикувано: 23 май, 2017 Сподели Публикувано: 23 май, 2017 Alter Botanischer Garten, Хамбург, Германия 13 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 23 май, 2017 Сподели Публикувано: 23 май, 2017 Темата е чудесна и пълна с красота. Но както се почувствах на едно място, не съм се чувствала никъде. Една градина, която ми спря дъха и при вида на основното в нея, имах чувството, че сърцето ми пропусна един удар. За мен няма по-красиво, по-елегантно и по изискано нещо от това: Слагам го отделно от останалата част от градината, то заслужава. 12 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 23 май, 2017 Сподели Публикувано: 23 май, 2017 Япония, Киото, градините на Златния павилион: Япония, Киото, градините на Сребърния павилион: 17 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 23 май, 2017 Сподели Публикувано: 23 май, 2017 (редактирано) Япония, Киото, Каменната градина: Япония, Киото, градините на Императорския дворец: Редактирано 23 май, 2017 от AlexandraKo 17 Връзка към коментар
Carrie Публикувано: 23 май, 2017 Сподели Публикувано: 23 май, 2017 (редактирано) Малко Лима, Перу от мен Градината на музея Rafael Larco Herrera Не точно градини, но няколко вътрешни двора... Casa de Aliaga Църквата/манастир Santo Domingo Редактирано 23 май, 2017 от Carrie 16 Връзка към коментар
zon Публикувано: 23 май, 2017 Сподели Публикувано: 23 май, 2017 Serres royales de Laeken / Koninklijke Serres van Laken 14 Връзка към коментар
bulpa Публикувано: 25 май, 2017 Сподели Публикувано: 25 май, 2017 Градините Боболи, Флоренция, Италия. Не че има нещо чак толкова за гледане, но са чудесна спирка за отмора 15 Връзка към коментар
Carrie Публикувано: 25 май, 2017 Сподели Публикувано: 25 май, 2017 Из архивите от Буенос Айрес Ботаническата градина Японската градина 17 Връзка към коментар
Carrie Публикувано: 25 май, 2017 Сподели Публикувано: 25 май, 2017 И още малко от Буенос Айрес: - Paseo el Rosedal, където освен рози има и красиви джакаранди с лилави цветове - La Reserva Ecológica с националното цвете сейбо 13 Връзка към коментар
liliya Публикувано: 30 май, 2017 Сподели Публикувано: 30 май, 2017 Няколко от Keukenhof, Kinderdijk , Zaanse Schans и Амстердам -холандия и Бруксел,Белгия Ботаническата и Японската градина в Боенос Айрес, Аржентина 12 Връзка към коментар
liliya Публикувано: 30 май, 2017 Сподели Публикувано: 30 май, 2017 Ботаническата градиа ,Рио де Жанейро, Бразилия 13 Връзка към коментар
liliya Публикувано: 30 май, 2017 Сподели Публикувано: 30 май, 2017 Lago del Parque Rodó , Монтевидео, Уругвай Jardim Júlio de Castilho , Лисабон 14 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 30 май, 2017 Автор Сподели Публикувано: 30 май, 2017 На 22.05.2017 г. в 17:32, bulpa каза: В тази тема, мисля да представя и разни други флорални събития, освен обичайните паркове и градини. 2014 г. Дегендорф, Германия - Landesgartenschau Deggendorf От април до октомври се състоя това изложение, чиято цел е облагородяване на пространството между града и р. Дунав. Огромни стъклени "близалки" Лодка Разни стъклени цветя бяха посадени помежду истински Такива симпатични човечета имаше по колчета, пръснати из парка На местни детски градини бяха дали да изрисуват шамандури, излезли от употреба Практично и много красиво! На 23.05.2017 г. в 17:00, bulpa каза: Kew Gardens беше спомената в началото, тъй като това е градината, която ме е впечатлила най-много, ще пусна и мои снимки. Не толкова с цветята си, защото я посетихме в не най-подходящия сезон, колкото с дейността, която развива по опазване на био разнообразието в растителния свят. Включена е към наследството на ЮНЕСКО. Колекция от семена е най-големия и най-разнообразен генетичен ресурс от диви растителни видове в света. Събрани са от асоциирана глобална мрежа - Millennium Seed Bank Partnership, която е активна в над 80 страни, включително и България. Партньор по тази програма е и спомената от мен Кирстенбош. На който му е интересно линк към базата данни - цък. Числата на Фибоначи Kew Palace Много е красиво! Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 2 юни, 2017 Автор Сподели Публикувано: 2 юни, 2017 Красиво поддържана градинка в крепостта Круя,Албания 6 Връзка към коментар
zon Публикувано: 2 юни, 2017 Сподели Публикувано: 2 юни, 2017 Le jardin de la Retraite, Quimper 8 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 8 юни, 2017 Автор Сподели Публикувано: 8 юни, 2017 Паркът на замъка Шенонсо,Франция 6 Връзка към коментар
bobole4e Публикувано: 10 юни, 2017 Сподели Публикувано: 10 юни, 2017 Нещо малко по различно, но аз бях доста впечатлена - парк -градина на борда на Harmony of the seas, много приятно обособено място за разходка 6 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 11 юни, 2017 Автор Сподели Публикувано: 11 юни, 2017 Версай 5 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега