Прескочи до съдържание

Импулсивни покупки

Препоръчани мнения

За пътувания става въпрос, нали е ясно?  :)

Като гледам как заваляха разни оферти, колко хора се възползваха? Мислите и планирате ли преди да купите билети, или се хвърляте на офертата и после донагласявате в движение? Или изчаквате да се пови нещо още по-съблазнително?

Аз лично не помня вече как правех преди, ама след дълъг период без пътуване почнах да се хвърлям на всяка възможност. Примерно от доста време ми се ходи до Белем, даже бяхме планирали, но не стана. И сега изведнъж се събраха обстоятелствата, голямо намаление за хотел, полети с точки, съответно и бонус за платени и аз не устоях. Сега почвам да се плаша как ще забавляваме децата там, аз харесвам различна кухня и екзотични плодове, но те дали ще ядат и т.н.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Aми аз клъвнах импулсивно на Израел макар изобщо да не беше в плановете ми и да мислех , че до края на годината нямам никакво свободно време.

Вече наистина нямам та ще мисля чак за догодина , освен ако не излезе нещо for free за Bora Bora ... вкл. хотела ама надали :-)

Редактирано от stenk
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Ми... аз обикновенно планирам. Имам план за следващите 6 месеца най-малко. Морето е ясно някъде от ноември. Кинтите са разчетени. Ма покрай този форум за първи път се хвърлих на импулсивна покупка със самолетни билети до Копенхаген :P  . Нито ми е бил в плановете, нито е град, който искам да видя, нито имах представа чий ще го диря там началото на ноември. Сега тепърва ще го смятам, тепърва ще правя сметката. Ще гледам какво можем да видим и как да организирам хотели, транспорт, забележителности. Но от първоначалната сметка започва яко да ме боли главата :P .

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Сега почвам да се плаша как ще забавляваме децата там, аз харесвам различна кухня и екзотични плодове, но те дали ще ядат и т.н.

Много те плашат тия деца! Нямаш поводи за притеснения. И не е нужно да ги забавляваш, те сами си намират с какво да се забавляват, ако възрастните не им пречат. А за яденето пък съвсем - мислиш ли, че едно дете ще се остави да умре от глад? Mного знае то дали манджата е екзотична или не!

Влачиме децата като чувал с картофи къде ли не и проблеми не сме имали. Малкият на 1,5 год "живя" 20 дена в количката, за да обикаляме ние по цял ден из Барселона.

Това живот ли е?

post-61-0-52809800-1376805811_thumb.jpg

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Затова все "бягам" от тая част на света ... пак добре , че не си взе за Осло  :P

Да, винаги може да е и по-лошо :lol: . Ми като гледам така бегло са на път да ни отпаднат вечните претенции към хубави, централни хотели с минимум 8 рейтинг и минимум 4 звезди :lol: . В този град за под 300 евро на нощ въобще не се споменява нищо добро. Добре, че поне сме без децата и можем да спим и в нещо по-мизерно. А още не съм стигнала до цени на транспорт, забележителности, храна... Предполагам, че тепърва ще вия на умряло, но за да не се откажа съвсем скрепих сделката с резервация за първия ни хотел в Берлин за първата нощ, та няма връщане назад :lol: .

Връзка към коментар

Импулсивни покупки,по-скоро не.Обмислям първо какво искам да видя и къде,и чак след това чакам да изскочи зайчето от торбата :)  :)  :) .Иначе изключения има но са рядкост.За покупки от този вид по-скоро бих се ориентирал към евтината част на света и към по-отдалечени места,така частта на отделените средства за хотел и храна няма да са толкова големи.Не ми е много рентабилно да си взема евтини самолетни билети до Стокхолм,а да се чудя как да вържа бюджета за нощувки и храна.Затова в Европа винаги с план.

Редактирано от krasen_denev
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

За покупки от този вид по-скоро бих се ориентирал към евтината част на света и към по-отдалечени места,така частта на отделените средства за хотел и храна няма да са толкова големи.

+1

Връзка към коментар

Нищо импулсивно в сферата на пътуванията не правя. Всичко се обмисля предварително, смятам по сто пъти, изчитам де що намеря в нета и чак тогава купувам билети или резервирам. Не обичам изненадите от типа нещо изскочило в последния момент. Така се чувствам сигурна, а обикновено водя някой с мен(най-често детето) и отговорността е по-голяма.

Обаче тук, в магеланци, изкушенията са мноого големи и има моменти току да клъвна :blush::)

Но наистина не мога да си го позволя, предвид много фактори и надделява здравия разум :)

Връзка към коментар

Принципно много ме блазнят импулсивни покупки и преди доста се мятах на такива. Обаче напоследък отпуската ми е фиксирана и разпределена от края на предишната година и пътуванията се планират доста предварително. Чак ме беше яд на много от офертите, защото нямаше как да ги реалзирам  :angry:

Редактирано от Бръмбар
Връзка към коментар

Много ги обичам, Китай беше решен за 2-3 часа, САЩ и за по-малко даже. Няма такъв адреналин, от това да седнеш полузаспал пред компютъра, и изведнъж да видиш нещо, което да ти преобърне всичко наопаки. Почваш да мислиш груби дати, много груб план къде какво, как искаш да правиш, смяташ дали няма да се засече с нещо друго...то си е тръпка :) 

• Харесвам 9
Връзка към коментар

Тези дни си резервирах самолетчето до едно норвежко градче през ноември с престой 9 дни. Сега разбирам, че единствената ми опция за преспиване, която ми беше по джоба, затваря кепенци в края на месеца и батко ви увисва доста деликатно, ако не се намери резервен вариант. Примерно в Буукинга най-евтината опция е два пъти над установения бюджет :о Ама все ще се измисли нещо дотогава - нали затова сме магеланци :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз си имам няколко дежурни дестинации (8 броя) за периода март - септември, където ходя всяка година, и за тях си купувам билетите още като излязат датите в разписанието на авиокомпаниите - на традиционните 11 месеца предварително, на бюджетните горе долу ги знам кога излизат новите разписания, но пак си е дебнене, защото няма правило за точно определена дата всяка година. За тях не чакам промоции или спадане на цените, защото са популярни, и се водят peak time, съответно билетите се изкупуват бързо. Ако започна да се мотам, и да се надявам на някакво спадане, най-много да трябва да платя двойно накрая. Направил съм си един уърдовски файл с всички възможни комбинации от авиокомпании с полети от София до съответното място, и единственото което се налага да направя, е да проверя всяка комбинация колко излиза тотал, и дали добре пасват датите и прекачванията (ако има такива).

Отделно от тези дежурните, всяка година ходя на поне още 2-3 нови места, и за тях се забавлявам, и играя малко повече в комбинирането - примерно съчетавам авиокомпании с които не съм летял до момента; или пък до летище в съседен град, от там с влак, защото освен на самолети, съм фен и на влаковете.

Това е "план минимум". Вече той като е изпълнен и разчетен времево и финансово много преди да дойде времето за реализирането му, си засищам глада за пътуване и с нещо случайно изпаднало - оферта, промоция, или ей така, колкото да раздвижа. Най-често някое познато място, което не ми омръзва като Берлин, Лондон, или нещо от испанското меню. :)

Но примерно за карнавала в Тринидад, и СК ще се наложи да се подготвям малко повече, от рутинните ми пътувания, с които съм свикнал.

Най-импулсивното, което съм готов да направя във всеки момент, в който се появи изненада от някоя авиокомпания, без значение по кое време на годината ще е, са Оз/ НЗ, Венесуела и Карибите, с приоритет о-в Синт Маартен.

Иначе периодично ми се появяват и някой моментни желания за по-далечни места, но като поразровя за тях, разбирам че не са това, за което съм ги мислел, и отпадат.

danimarkova, на мен Копенхаген ми е един от любимите градове, в които ходя с удоволствие, но по определен повод. И въпреки огромния ми сантимент към това място, и аз честно се чудя какво може да прави човек там през ноември, освен ако не живее/учи, или е служебно изпратен. Сега като си го представя, въпреки че знам колко приятно място може да е, не мисля че би ми харесал ако го посетя за първи път в студения период от годината. Не че летата са много топли де (тази година беше изключение), но зимата с тези влага и вятър...даже и веселите цветове на Nyhavn биха изглеждали някак скучно и неестествено. Дано да уцелите хубаво време, и да останете с добри спомени все пак!

Иначе лятото с късите по 3-4 часа нощи, парковете и хората по улиците, е съвсем друго преживяване :)

Редактирано от wilks
Връзка към коментар

В общи линии уж планувано се ходи някъде, но като се замисля с изключение на редовния летен фестивал + планувана морска почивка към него, всичко друго е било някак си на майтам.

Бях в Индия без да искам -  говорихме с едни познати на по бира за приятелка, която е там и на следващия ден вече купувахме билети, без да имам грам идея от къде ще намеря пари в следващите два месеца, но мотиватора си казва думата, дори и цигарите спрях :)

Последната Нова Година бях в Кампала, Уганда, защото три месеца преди това, говорихме с приятелката ми какво ще правим на Нова Година и тя ми каза "абе не искам пак да сме в Сливен или в София" и аз "е да ама не ми се ходи на студено". И след два дни ровене в нета и проверка на самолетни билети за десетки желани (и нежелани) дестинации отидохме там :)

• Харесвам 12
Връзка към коментар

Хахах, ейй, такива отговори ми пълнят душата. Като видя коментар от рода на "не искам пак да сме в Сливен и в София и айде  в Уганда" :))

• Харесвам 1
Връзка към коментар

danimarkova, на мен Копенхаген ми е един от любимите градове, в които ходя с удоволствие, но по определен повод. И въпреки огромния ми сантимент към това място, и аз честно се чудя какво може да прави човек там през ноември, освен ако не живее/учи, или е служебно изпратен. Сега като си го представя, въпреки че знам колко приятно място може да е, не мисля че би ми харесал ако го посетя за първи път в студения период от годината. Не че летата са много топли де (тази година беше изключение), но зимата с тези влага и вятър...даже и веселите цветове на Nyhavn биха изглеждали някак скучно и неестествено. Дано да уцелите хубаво време, и да останете с добри спомени все пак!

Иначе лятото с късите по 3-4 часа нощи, парковете и хората по улиците, е съвсем друго преживяване :)

А, предполагам, че искаш да се обърнеш към На път, тя ще ходи в Копенхаген :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Тези дни си резервирах самолетчето до едно норвежко градче през ноември с престой 9 дни. Сега разбирам, че единствената ми опция за преспиване, която ми беше по джоба, затваря кепенци в края на месеца и батко ви увисва доста деликатно, ако не се намери резервен вариант. Примерно в Буукинга най-евтината опция е два пъти над установения бюджет :о Ама все ще се измисли нещо дотогава - нали затова сме магеланци :)

Точно за това говорех.Импулсивно купуване на билет и........след това потоп :) .Това е правило за Европа.За останалата част от света все ще измислиш нещо,но за много-скъпите европейски градове ще видиш зор.

Редактирано от krasen_denev
Връзка към коментар

Напоследък май всичко ни е импулсивно :)  Последния път към 4 сутринта събудих половинката да я информирам, че отиваме в Мексико, но първо ще ходим до Германия и ще останем три дни в Маями. На сутринта когато се събудих и аз малко се притесних, но ми мина след две кафета. В Европа съм сменил тактиката, първо хотел и после полети, не че сметката ми излиза де...

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Точно за това говорех.Импулсивно купуване на билет и........след това потоп :) .Това е правило за Европа.За останалата част от света все ще измислиш нещо,но за много-скъпите европейски градове ще видиш зор.

Е чак потоп няма да е... Освен финансов  :)

Винаги се намира начин, каучсърфинг, палатка ако трябва (знам за един фотограф, който спи на палатка в Норвегия през зимата и Гренландия пролетта - www.verticalshot.com)

В Норвегия има вериги хотели, където може да се ползват точки, остава да се сдобиеш с точките някак си.

В краен случай, ако нищо не помага и финансите не излизат, а билета е евтин, може просто да пропуснеш пътуването.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Сигурно нощувките в Копенхаген са уредени, но в случай, че не са - защо не пробвате апартамент вместо хотел, напр. https://www.airbnb.com/rooms/920613 . Не ги рекламирам, има и други сайтове, просто този използвах, когато на 21.12. реших, че ще посрещам Нова година в Париж. (Защо в Париж - защото не бях ходила там).

Казах ли, че мразя плановете.. Казах. И ми е много трудно с новата работа - до края на април трябва да сме си планирали кога ще излизаме в отпуска до края на годината. Планът при мен е - избирам разни дати и като наближат започвам да се чудя къде ми се ходи. Аз откъде да знам къде искам да ходя след 6 месеца? Имам любими дестинации, но животът е кратък, трябва да се посетят и нови места с 25 (а доскоро и само 20) дни годишен отпуск.

Но си има и плюс планирането, особено когато се изискват визи. Искам Азербайджан с Грузия, ама няма.

П.П. Ако някой реши да ползва цитирания сайт, а не го е ползвал досега - за да не ми се сърди после - първо се прави заявка - посочват се датите в заявката и след като собственикът отговори положително, тогава се резервира - плаща се с резервацията, а не като при повечето хотели накрая). А не като мен - веднага резервация и после 19 дни с блокирани 630евро в картата. Има и такса резервация, т.е. не е все едно дали ще резервираш 7 нощувки наведнъж или поотделно.

Редактирано от Childish
Връзка към коментар

Мерси за предложенията за Копенхаген, ма аз явно доста неточно съм се изразила... В смисъл, че няма да ме обърнат 800-1000 евро за хотел, а ако все пак ми е на зор положението ще спя в хотел от по-ниска категория. Т.е. палатка, коучсърфинг - аз съм от страхливите туристи - абсурд! Аз изпитвам ужас от хостели, а камо ли да ида да спя при някой непознат :lol: . А и кредитните карти са за това... Следващия месец ще погасяваме и така...

Връзка към коментар

Аз между другото също гледах отгоре-отгоре за хотели в Копенхаген, за да си направя сметката колко горе-долу ще ми струва нощувка и в Букинг хотел на Best Western го имаше за около 80-100е/ вечер. което ми се вижда съвсем приемливо.Изглеждаше централно разположен и съвсем приличен. Наистина не се задълбах много, така че може да не съм догледала нещо.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.