Mamas Публикувано: 27 май, 2017 Публикувано: 27 май, 2017 Здравейте, Свършиха ми пътуванията и за лятото ... нищо. Иска ни се да направим пътуване с колата в Алпите - част Австрия и Италия. Преди 2 години бяхме около Кьонигзее и много ни хареса. Фен съм на колоезденето и редовно гледам Джирото, Тура и Вуелтата за идеи. Джирото почти приключи и оформи целите. Целта са гледки, приятни пътища - не сме пътували с колата дълъг път от 2 години и ни домъчня. Нещо интересно като езеро, манастир или замък са добре дошли. Идеята ми се оформя така: Пловдив - Клагенфурт, Цел ам Зее, Оберамергау– Линдерхоф,Бормио, Болцано, Кортина д,Ампецо - Пловдив. Добре е да е не повече от 7-8 нощувки, шофирането не ни плаши. Нойшвайнщайн сме го гледали, както и Инсбрук. Така програмата нещо не ми пасва много, защото ще трябва да се нощува всяка вечер различно. Общо взето приемам идеи всякакви за обмисляне. Изчетох повечето неща от форума, но не ми се избистри съвсем. Помагайте!
mitkot Публикувано: 28 май, 2017 Публикувано: 28 май, 2017 Щом ще минавате през Бормио, отбийте се в Ливинъо и от там в Сент Мориц. Не съм бил в Ливинъо през лятото, но съм чел че е приказно красиво, а и всички лифтове работели за да могат хората да се разхождат из Алпите. Пътят между Ливинъо и Сент Мориц предлага невероятни красоти. 1
Роси 777 Публикувано: 28 май, 2017 Публикувано: 28 май, 2017 (редактирано) А това чел ли си го хубави пътища с невероятни гледки , можеш да си набележиш нещо от тук . Редактирано 28 май, 2017 от Роси 777 1
Mamas Публикувано: 28 май, 2017 Автор Публикувано: 28 май, 2017 На 28.05.2017 г. в 8:45, Роси 777 каза: А това чел ли си го хубави пътища с невероятни гледки , можеш да си набележиш нещо от тук . Разшири Четох го разбира се, няколко пъти. Пещерите не са ни приоритет, иначе разходките - да, но без екстремни такива, защото имам проблем с коляното на слизане.
patilana Публикувано: 28 май, 2017 Публикувано: 28 май, 2017 Горещо препоръчвам поне две нощувки в Цел ам зее.Градчето е много приятно.По езерото може да си направите разходка с лодка.В околностите има няколко лифта и покоряването на върховете не е проблем.Може нагоре пеш,а надолу с тях.Най-хубавото в района е,че съвсем близо с кола е национален парк Хое тауерн.Има чудесен панорамен път,който стига до подножието на най-високия връх в Австрийските Алпи.Разбира се можете и пеша да стигнете.Въпрос на подготовка.Аз съм калдаръм-кокона и не си го и помислям,но за вас може да е изкушение.Един от лифтовете от съседното градче стига до ледник,където са около 130км писти.Макар и без ски,има на какво да се насладите. В център на Цел... има туристическо бюро.От там си вземете карти и си преценете.Има и много вело маршрут 2
Светославов Публикувано: 28 май, 2017 Публикувано: 28 май, 2017 От Болцано до Кортина може би е добра идея през Val Gardena and passo Gardena и после през passo Falcarego към Кортина. Ако имате време, оставете колата на passo Falcarego и от там с кабинка до rif. Lagazuoi(хижа). От терасата пред нея се открива една от най-хубавите панорамни гледки в Доломитите. 1
Mamas Публикувано: 28 май, 2017 Автор Публикувано: 28 май, 2017 Приемам препоръки и за нощувки - в Цел ам зее и по италианските пасове. Къде е по-красиво и приятно за нощувки, а може и конкретен хотел.
patilana Публикувано: 31 май, 2017 Публикувано: 31 май, 2017 Абсурд някой да каже къде е по-хубаво.Не забравяйте,че сте си пожелали това пътуване след Конингзее.Отпуснете се и си кажете като всички открили тази част от света,че няма да сте там за последен път.Колкото до местата за спане-имайте пълно доверие на всичко предлагано по отношение на комфорт и обслужване.Аз съм била доста пъти в различни части на Алпите и имам забележка само към разбирането за закуска на една единствена собственичка на хотел над Залцбург. 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега