Прескочи до съдържание

Париж - нощувки и транспорт

Nivea

Препоръчани мнения

Предстои ми операция в Париж. На 30.05. заминавам. Ще бъда около 10тина дни в болница и понеже е много скъпо, а се плаща не ден, ще изляза от болницата но лекарят иска да остана още около 2 седмици в Париж да ме наблюдават. Ще трябва да ходя през 2-3 дни за да виждат как се движи възстановяването. Болницата е до Люксембургската градина, което е доста скъп район. 

Гледам от седмица различни апартаменти в АИРБНБ...около 200 лв на вечер е студио в района на болницата. Иска ми се да е по близо до болницата защото в началото ще ми е трудно вървенето пък и ще съм с всичките маркучи и дренажи. Мислех си дали да не вземем в някой по отдалечен район и да ходя с Убер такси. 

Някой да е ползвал? Или други варианти?

Всякакви насоки и съвети ще са ми полезни за пребиваването ни там.  Хранене, пазаруване, придвижване... Вие винаги знаете най добрите варианти.  Доста напрегнати сме и най вероятно изпускаме да планираме нещата по правилния начин.

Да питам и още нещо - картата в Уиз е на мое има. Мъжа ми ще дойде след наколко дни, с чекиран багаж но ще пътува без мен. Има ли право на отстъпките по картата? Билета му взехме вече и беше без отстъпки.

Връзка към коментар

Провери и на тези места:

Only-apartments
Homelidays

Hotel à Paris

преди 4 часа, Nivea каза:

Хранене, пазаруване, придвижване... 

Това ще го уточним като изберете място за настаняване.

преди 4 часа, Nivea каза:

Да питам и още нещо - картата в Уиз е на мое има. Мъжа ми ще дойде след наколко дни, с чекиран багаж но ще пътува без мен. Има ли право на отстъпките по картата? Билета му взехме вече и беше без отстъпки.

Когато пътува без притежателя на дискаунта, не може да се възползва от отстъпки.

Връзка към коментар
преди 2 часа, Mary каза:

Провери и на тези места:

Only-apartments
Homelidays

Hotel à Paris

Това ще го уточним като изберете място за настаняване.

Когато пътува без притежателя на дискаунта, не може да се възползва от отстъпки.

Благодаря Мари. АИРБНБ най добри и най много оферти връща.

За да изберем района трябва да сме наясно как да се придвижваме. За това не сме резервирали още.

Връзка към коментар
преди 7 минути , Nivea каза:

Благодаря Мари. АИРБНБ най добри и най много оферти връща.

За да изберем района трябва да сме наясно как да се придвижваме. За това не сме резервирали още.

Градския транспорт в Париж е един от най-уредените, но не знам дали е вариант.

Предполагам, че за теб ще е важно да не се натоварваш, а метростанциите рядко имат ескалатори, а за асансьори дори не говорим.

За Юбер-такси нещо не мога да кажа, но наскоро го споменаваха в друга тема и мисля, че няма проблем с него.

Връзка към коментар

Не мога да бъда полезна с конкретни идеи, но според мен парижкото метро е добре уредено и можеш да потърсиш и малко по-отдалечен апартамент или студио. Не знам обаче до какво разстояние ще можеш да се придвижваш. Не съм ползвала никакво такси там. Проблем е и това, че почти не е останало време.

Намалението на Уиз дискаунт клуб съпругът ти няма да може да ползва без теб, както ти е отговорила и Мари.

Що се отнася до храненето и пазаруването, няма да имаш проблем. Има достатъчно супермаркети, в т.ч. с готова храна.

Успех!

Връзка към коментар

Uber са много добре за Париж, аз повече от година ги ползвам редовно, когато излизам вечер в града.

Само може да имате малък проблем с английския, не съм сигурна, че всички шафьори го говорят (то и такситата са така, де :) ). Но ако говорите френски, няма проблем.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 20 часа, Роца каза:

Uber са много добре за Париж, аз повече от година ги ползвам редовно, когато излизам вечер в града.

Само може да имате малък проблем с английския, не съм сигурна, че всички шафьори го говорят (то и такситата са така, де :) ). Но ако говорите френски, няма проблем.

Благодаря ти. Ще ползваме Убер тогава. То се оказа че от апартамента в който ще сме има директен автобус и ще трябва да повървя само малко до спирката и да се надявам че има свободни места да седна :)

Връзка към коментар
преди 23 часа, Роца каза:

С Uber  му задаваш маршрут през приложението и плащаш пак през него, така че извън бонжур и мерси няма нужда въобще да говориш с шофьора ^_^

Връзка към коментар

Принципно си прав, но понякога може да се наложи някакъв разговор с шофьора :) - примерно има задръстване по пътя и той ви предупреждава, че ще мине по друг маршрут. Но иначе, да, в повечето случаи освен бонжур, името и мерси и бон журнЕ/соарЕ няма нужжда да казваш друго.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.