Прескочи до съдържание

Само съвети за пътуване Европа - Ю. Америка

Янко Велков

Препоръчани мнения

Здравейте:) 

С моя приятелка, която живее в Словения, планираме приблизително едномесечно пътуване в Южна Америка в края на годината. Идеята е да започнем в края на ноември/началото на декември, и да се върнем около нова година (или след това). Целите са съвсем класически (заради нея и малкото време): Перу (Лима, Куско, Мачу Пикчу, езерото Титикака), Боливия, Аржентина (Кордоба и Буенос Айрес), Уругвай (Монтевидео) и единствено Сантияго де Чили в Чили (ноо, аз ще се опитам да вмъкна Атакама;)

В момента търсим билети, като тя си гледа удобни за нея (най-добрият й за момента е "30. nov - 30. dec Trieste - Santiago de Chile - Trieste = 471 EUR + 3 domestic flights = 750"), само че на мен по никакъв начин не ми се иска да пътувам до Триест с голям багаж, и после да прекарам новогодишната вечер в някой автобус, и затова търся по приемливи варианти - не е задължително да пътуваме заедно, може да се срещнем някъде там:)

Питанията ми са 2:

1. Кои са европейските градове с най-изгодни полети до Чили или Перу (и обратно - предпочитам да не са отиване и връщане от едно и също място)? Предполагам Мадрид... и/или Лондон? 

2. Каква е ориентировъчната минимална цена, на която мога да се надявам? 

Отворен съм за всякакви комбинации - през Куба, през Австралия... - от където и да е - единствено че американската ми виза е C1/D (за транзитно преминаване като член на екипаж, и малко ме съмнява, че ще върши работа, ако искам да се отбия в САЩ:).

Ако някой може да стесни кръга на търсенията ми, ще съм много благодарен!:) 

mapa-america-europa.jpg

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ами варианти много, ако държиш да летиш и ти до Сантиаго, през momondo.es погледнах Милано-Сантиаго двупосочен 30.11-30.12 има доста варианти за 500-550E, София-Милано Wizz/Ryan. http://www.momondo.es/flightsearch/?Search=true&TripType=2&SegNo=2&SO0=MIL&SD0=SCL&SDP0=30-11-2017&SO1=SCL&SD1=MIL&SDP1=30-12-2017&AD=1&TK=ECO&DO=false&NA=false

Кои са тези 3 свързващи полети, за които става въпрос? Сантиаго-Лима гледам за малко над 100Е за периода, а Буенос Айрес-Сантиаго са над 200Е. Може би първо трябва да решите точен маршрут и да си търсиш open jaw билети, предвид малкото време и много места за посещение това ще спести време. Другият вариант е да дебнеш някоя промоция за двупосочен до ЮА, има време все пак.  

Само информативно, миналата година период юли-август OJ Мадрид-Лима и Сантиаго-Милано с Latam (на отиване опериран от Iberia) ми излезе 680Е; ноември-декември OJ Милано-Буенос Айрес и Рио-Милано за 610Е пак с Latam, и в двата случая билетите бяха купени около месец преди пътуванията.

Може да гледаш от Европа тръгване от Мадрид/Барселона/Париж/Лондон/Амстердам, но сякаш от/до Милано са най-удобни свързващите полети (и евтини). Всичко това без промоции и ERROR FARE, тук може да се включат специалистите къде какви промоции изскачат и какво да се следи, аз купувах в последния момент общо взето и гледах да ми е удобно.

Редактирано от Carrie
  • Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 23 минути , Carrie каза:

Кои са тези 3 свързващи полети, за които става въпрос? 

Chile - Bueнoс Aires; Cusco - Lima; Lima - Santiago de Chile - това са свързващите полети, които тя твърди, че са по толкова (излизат 280 евро). Но това е само примерен вариант. В идеалният случай ще се лети до Лима с прибиране от Сантияго, но наистина има доста време, а по законите на Мърфи вземем ли си билети - почти веднага ще се появи нещо много по-изгодно:) Затова и изчаквам, предвид че не съм (силно) ограничаван от към време на престоя или дестинации, и намеря ли наистина изгодни билети всичко останало може да се нагоди спрямо тях...

Целта е да е под 500 евро, но аз се надявам на под 400 (пък да видим:)

Благодаря, това беше много полезно!

• Харесвам 1
Връзка към коментар

От време на време изникват някакви оферти/ERROR FARE за по 300-400Е Европа-ЮА, но дали ще те устройва датата и дестинацията... трябва да се дебне. Другото, което трябва да се има предвид, че вътрешни полети в една държава могат да се намерят евтини (например Calama-Santiago летях за 47USD със SKY), но тези между две държави по правило са по-скъпи, особено еднопосочни. Понякога е по на сметка да се вземат двупосочни и да се ползва само едната посока. Но правилно си се ориентирал да не бързаш, има време да изскочи нещо по-добро.

Редактирано от Carrie
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Бих добавил, че пропускайки Бразилия общо взето отрязваш регулярно най-евтиния вход към Южна Америка от Европа, но каквото такова. Следи новата нискотарифна на Иберия - https://www.flylevel.com/ , почти съм сигурен че с тях ще ти излезне най-евтино, особено като говорим за open jaw билети. За Чили, полетите на Алиталия като че ли най-често имат прилични цени (както и в момента). 

Или почакай...време има. Но 450 евро за далечните полети, които да ти пасват на изискванията и датите е много оптимистично. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 5 часа, Carrie каза:

Ето това е! Точно това, което търсех - от това повече - здраве му кажи :D 

Пратих линка на патньора ми по пътуване, като още веднъж я предупредих, че се връщаме на място със Зика и доста високо ниво на престъпност, но ако все още е за - да взимаме билетите и да почваме да планираме маршрути:) 

Благодаря много за помощта!

aero-3.jpg

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 13 минути , neuromancer каза:

Защо Зика и висока престъпност? Гледам най-много през Буенос Айрес да минете

Планът е за около месец да стигнем от Чили до Перу (и обратно), минавайки през Аржентина, Уругвай и Боливия;) Може и да бъркам, но от известно пвреме първата ми асоциация с Лима е това видео: 

Връзка към коментар

По туристическите места това няма да го видиш. Че има престъпност има, но туристите остават до голяма степен изолирани от това. Разбира се, никой не може да ти даде 100% гаранция, но с малко проучване къде да не се ходи и известна предпазливост по отношение на документи и пари, нещата не са хич толкова черни.

Зика не знам доколко има там, където ще ходите, със сигурност не и на големите височини. Репелент с висок процент DEET, ако ще ходите в джунглата... Най-много заболели имаше в Бразилия, последно четох, че уж намалявала бройката. Neuromancer е интересно да каже отзивите в местните медии...

Редактирано от Carrie
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Зика има най-много в североизточна Бразилия, където бяхме през януари. Другаде е съвсем малко, ако става за въпрос и във Флорида има. А ако мацката не е бременна, въобще не мислете за Зика, къде по-сериозни неща има. Пренасяните от комари болести са предимно в джунглата на изток от Андите.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.