Прескочи до съдържание

Само съвети за пътуване Европа - Ю. Америка

Янко Велков

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте:) 

С моя приятелка, която живее в Словения, планираме приблизително едномесечно пътуване в Южна Америка в края на годината. Идеята е да започнем в края на ноември/началото на декември, и да се върнем около нова година (или след това). Целите са съвсем класически (заради нея и малкото време): Перу (Лима, Куско, Мачу Пикчу, езерото Титикака), Боливия, Аржентина (Кордоба и Буенос Айрес), Уругвай (Монтевидео) и единствено Сантияго де Чили в Чили (ноо, аз ще се опитам да вмъкна Атакама;)

В момента търсим билети, като тя си гледа удобни за нея (най-добрият й за момента е "30. nov - 30. dec Trieste - Santiago de Chile - Trieste = 471 EUR + 3 domestic flights = 750"), само че на мен по никакъв начин не ми се иска да пътувам до Триест с голям багаж, и после да прекарам новогодишната вечер в някой автобус, и затова търся по приемливи варианти - не е задължително да пътуваме заедно, може да се срещнем някъде там:)

Питанията ми са 2:

1. Кои са европейските градове с най-изгодни полети до Чили или Перу (и обратно - предпочитам да не са отиване и връщане от едно и също място)? Предполагам Мадрид... и/или Лондон? 

2. Каква е ориентировъчната минимална цена, на която мога да се надявам? 

Отворен съм за всякакви комбинации - през Куба, през Австралия... - от където и да е - единствено че американската ми виза е C1/D (за транзитно преминаване като член на екипаж, и малко ме съмнява, че ще върши работа, ако искам да се отбия в САЩ:).

Ако някой може да стесни кръга на търсенията ми, ще съм много благодарен!:) 

mapa-america-europa.jpg

• Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)

Ами варианти много, ако държиш да летиш и ти до Сантиаго, през momondo.es погледнах Милано-Сантиаго двупосочен 30.11-30.12 има доста варианти за 500-550E, София-Милано Wizz/Ryan. http://www.momondo.es/flightsearch/?Search=true&TripType=2&SegNo=2&SO0=MIL&SD0=SCL&SDP0=30-11-2017&SO1=SCL&SD1=MIL&SDP1=30-12-2017&AD=1&TK=ECO&DO=false&NA=false

Кои са тези 3 свързващи полети, за които става въпрос? Сантиаго-Лима гледам за малко над 100Е за периода, а Буенос Айрес-Сантиаго са над 200Е. Може би първо трябва да решите точен маршрут и да си търсиш open jaw билети, предвид малкото време и много места за посещение това ще спести време. Другият вариант е да дебнеш някоя промоция за двупосочен до ЮА, има време все пак.  

Само информативно, миналата година период юли-август OJ Мадрид-Лима и Сантиаго-Милано с Latam (на отиване опериран от Iberia) ми излезе 680Е; ноември-декември OJ Милано-Буенос Айрес и Рио-Милано за 610Е пак с Latam, и в двата случая билетите бяха купени около месец преди пътуванията.

Може да гледаш от Европа тръгване от Мадрид/Барселона/Париж/Лондон/Амстердам, но сякаш от/до Милано са най-удобни свързващите полети (и евтини). Всичко това без промоции и ERROR FARE, тук може да се включат специалистите къде какви промоции изскачат и какво да се следи, аз купувах в последния момент общо взето и гледах да ми е удобно.

Редактирано от Carrie
  • Харесвам 3
Публикувано:
преди 23 минути , Carrie каза:

Кои са тези 3 свързващи полети, за които става въпрос? 

Chile - Bueнoс Aires; Cusco - Lima; Lima - Santiago de Chile - това са свързващите полети, които тя твърди, че са по толкова (излизат 280 евро). Но това е само примерен вариант. В идеалният случай ще се лети до Лима с прибиране от Сантияго, но наистина има доста време, а по законите на Мърфи вземем ли си билети - почти веднага ще се появи нещо много по-изгодно:) Затова и изчаквам, предвид че не съм (силно) ограничаван от към време на престоя или дестинации, и намеря ли наистина изгодни билети всичко останало може да се нагоди спрямо тях...

Целта е да е под 500 евро, но аз се надявам на под 400 (пък да видим:)

Благодаря, това беше много полезно!

• Харесвам 1

От време на време изникват някакви оферти/ERROR FARE за по 300-400Е Европа-ЮА, но дали ще те устройва датата и дестинацията... трябва да се дебне. Другото, което трябва да се има предвид, че вътрешни полети в една държава могат да се намерят евтини (например Calama-Santiago летях за 47USD със SKY), но тези между две държави по правило са по-скъпи, особено еднопосочни. Понякога е по на сметка да се вземат двупосочни и да се ползва само едната посока. Но правилно си се ориентирал да не бързаш, има време да изскочи нещо по-добро.

Редактирано от Carrie
  • Харесвам 2
Публикувано:

Бих добавил, че пропускайки Бразилия общо взето отрязваш регулярно най-евтиния вход към Южна Америка от Европа, но каквото такова. Следи новата нискотарифна на Иберия - https://www.flylevel.com/ , почти съм сигурен че с тях ще ти излезне най-евтино, особено като говорим за open jaw билети. За Чили, полетите на Алиталия като че ли най-често имат прилични цени (както и в момента). 

Или почакай...време има. Но 450 евро за далечните полети, които да ти пасват на изискванията и датите е много оптимистично. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 часа, Carrie каза:

Ето това е! Точно това, което търсех - от това повече - здраве му кажи :D 

Пратих линка на патньора ми по пътуване, като още веднъж я предупредих, че се връщаме на място със Зика и доста високо ниво на престъпност, но ако все още е за - да взимаме билетите и да почваме да планираме маршрути:) 

Благодаря много за помощта!

aero-3.jpg

• Харесвам 1
Публикувано:

Защо Зика и висока престъпност? Гледам най-много през Буенос Айрес да минете

Публикувано:
преди 13 минути , neuromancer каза:

Защо Зика и висока престъпност? Гледам най-много през Буенос Айрес да минете

Планът е за около месец да стигнем от Чили до Перу (и обратно), минавайки през Аржентина, Уругвай и Боливия;) Може и да бъркам, но от известно пвреме първата ми асоциация с Лима е това видео: 

По туристическите места това няма да го видиш. Че има престъпност има, но туристите остават до голяма степен изолирани от това. Разбира се, никой не може да ти даде 100% гаранция, но с малко проучване къде да не се ходи и известна предпазливост по отношение на документи и пари, нещата не са хич толкова черни.

Зика не знам доколко има там, където ще ходите, със сигурност не и на големите височини. Репелент с висок процент DEET, ако ще ходите в джунглата... Най-много заболели имаше в Бразилия, последно четох, че уж намалявала бройката. Neuromancer е интересно да каже отзивите в местните медии...

Редактирано от Carrie
  • Харесвам 2
Публикувано:

Зика има най-много в североизточна Бразилия, където бяхме през януари. Другаде е съвсем малко, ако става за въпрос и във Флорида има. А ако мацката не е бременна, въобще не мислете за Зика, къде по-сериозни неща има. Пренасяните от комари болести са предимно в джунглата на изток от Андите.

• Харесвам 2
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.