rocknrose Публикувано: 29 май, 2017 Сподели Публикувано: 29 май, 2017 (редактирано) Здравейте Магеланци, Първо искам да ви благодаря, че винаги сте много отзивчиви да помогнете и да отговорите на въпросите ми. След това да ви кажа, че откакто ви открих, установих, че не мога да си организирам почивка без да се допитам до вас. Купих самолетни билети за следващата почивка през октомври. Този път съм се спряла на Лансароте и Фуертевентура. Тъй като се чудих кой от двата острова да избера, в крайна сметка се спрях и на двата Взела съм еднопосочен билет за пристигане в Лансароте и после връщане от Фуертевентура, като съм планувала 3 нощувки в Лансароте и 5 нощувки във Фуертевентура. Следват и въпросите ми: Искаме да наемем кола под наем и за двата острова. Чудя се дали е възможно: 1. да вземем кола от Лансароте и да я върнем във Фуертевентура? 2. Да вземем кола от летището в Лансароте и да я върнем в Playa Blanca преди да се качим на ферибота? 3. Можем ли да вземем кола от Фуертевентура - Corallejo и да я върнем на летището преди да си тръгнем? Ще съм ви благодарна, ако има някой запознат по въпроса с колите под наем там да ми даде съвет. Редактирано 29 май, 2017 от rocknrose Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 29 май, 2017 Сподели Публикувано: 29 май, 2017 Преди 6 години направих същото пътуване, но в обратна посока! Няма проблем да се вземе кола под наем от едното летище и да се се върне на летището на другия остров. Ако добре си спомнях наехме кола от Avis. Ферибота има ограничени места и е препоръчително да си купите билета 2-3 дни предварително за да не ви се объркат сметките. Няма спомени да са ни чарджвали допълнително за това че не връщаме колата на същия остров. Възможно е обаче по малки и евтини местни компании за коли под наем да не предлагат тази услуга. Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 29 май, 2017 Сподели Публикувано: 29 май, 2017 Не знам защо имате повече дни за Фуертевентура и по-малко за Лансароте, обикновено са прави обратното. За колите и възможността за връщане на друго място особено на друг остров, дори да е възможно, това става само през големите скъпи фирми. Ако използвате местните фирми, които предлагат коли понякога в пъти по-евтини от тези на големите фирми и с включена пълна застраховка в цената си, най-вероятно ще спестите много пари. Не на последно място, ще спестите и от сумата за транспортиране на колата. Да, с тях не може да се сменя острова, дори за малко, камо ли оставяне, но вече си преценете вие, кое ви е по-добрия вариант. Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 29 май, 2017 Сподели Публикувано: 29 май, 2017 преди 23 минути , Alexander каза: Да, с тях не може да се сменя острова, дори за малко, камо ли оставяне, но вече си преценете вие, кое ви е по-добрия вариант. Последният път когато бяхме за по дълго на Тенерифе наехме кола от местна компания, но нямам спомен за такова ограничение. Купихме си билет за ферибота до Гомера и направихме еднодневна екскурзия? Как може изобщо да ограничат подобни пътувания? Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 29 май, 2017 Сподели Публикувано: 29 май, 2017 Пише си го в условията обикновено. И преди е ставало дума за това, явно или не си видял или може и да е било позволено, но е много малко вероятно за местните компании. На своя глава, всеки може да прави каквото иска разбира се. Не ми се търси на английски, ето ги текстовете на испански в различните местни компании. За autoreisen - El vehículo no puede salir de la Isla en la que se alquila... За Orcar - Los coches no se pueden sacar de la isla en la que son alquilados. За Pluscar трябва да се пита, да се разреши, не пише дали е без пари - Los vehículos no se pueden trasladar entre islas, salvo permiso de AUTOSPLUSCAR. 1 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 29 май, 2017 Сподели Публикувано: 29 май, 2017 Преди 1 час, Alexander каза: Пише си го в условията обикновено. И преди е ставало дума за това, явно или не си видял или може и да е било позволено, но е много малко вероятно за местните компании. На своя глава, всеки може да прави каквото иска разбира се. Не ми се търси на английски, ето ги текстовете на испански в различните местни компании. За autoreisen - El vehículo no puede salir de la Isla en la que se alquila... За Orcar - Los coches no se pueden sacar de la isla en la que son alquilados. За Pluscar трябва да се пита, да се разреши, не пише дали е без пари - Los vehículos no se pueden trasladar entre islas, salvo permiso de AUTOSPLUSCAR. Абсолютно е възможно да не съм го прочел. Единственото от което се интересувах е има ли 100% застраховка! Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега