Прескочи до съдържание

Нова Зеландия виза,престой,разходи

Препоръчани мнения

Публикувано:

Абе , приятели, няколко пъти чета темата, защото наистина ме интересува Нова Зеландия... Но вижте го момчето, сериозни хора постоянно му пишат, а той едва ли не не разбира идеята на форума....

• Харесвам 4
Публикувано:

Цената на оборудването никой не може точно да ти каже. Лично аз си купих обикновено шалте от магазин за екипировка и струваше 20лв. Не беше скъпо. Покрай него се сдобих и със страхотно яке на Kathmandu намалено с 60%, съвсем прилично като цена спрямо качеството. В тези магазини се продават добри марки и не е евтино.

За пример: http://www.kathmanduoutdoor.com/camp-and-hike.html

• Харесвам 5
Публикувано: (редактирано)
7 hours ago, Tedy said:

Цената на оборудването никой не може точно да ти каже. Лично аз си купих обикновено шалте от магазин за екипировка и струваше 20лв. Не беше скъпо. Покрай него се сдобих и със страхотно яке на Kathmandu намалено с 60%, съвсем прилично като цена спрямо качеството. В тези магазини се продават добри марки и не е евтино.

За пример: http://www.kathmanduoutdoor.com/camp-and-hike.html

Така е права си,но пък да обикалям по магазините ще ми коства време,а то ми е доста важно (смисъл такъв че ако може да съчетая нещата с екипировка от тук на добри пари, май че е по добрата опция.

8 hours ago, desislavna said:

Това е темата за промоцията/грешката на Thai. Доста хора се възползвахме тогава. 

Дано и за теб излезе хубава цена :)

Мерси ще разгледам днес по някое време.

Иначе има ли смисъл да разглеждам Esky.bg за подобни намаления ?

Редактирано от MatriXa
  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 8 часа, MatriXa каза:

Иначе има ли смисъл да разглеждам Esky.bg за подобни намаления ?

Не. Много скъп сайт, с много високи комисионни. Ако искаш да следиш офертите от цяла Европа ето това е точната тема:

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 9 часа, MatriXa каза:

Така е права си,но пък да обикалям по магазините ще ми коства време,а то ми е доста важно (смисъл такъв че ако може да съчетая нещата с екипировка от тук на добри пари, май че е по добрата опция.

Точно така. Тук ще намериш екипировка на по-добри цени.

Публикувано:
преди 15 часа, MatriXa каза:

За съжаление все още никъде откривам билет под 1000 $...

Нормалната цена е четирицифрена или в този диапазон. По-ниските цени се появяват няколко пъти годишно и не можеш да разчиташ, че въобще ще се появят. 

• Харесвам 1
  • 1 месец по-късно ...
On 6/11/2017 at 6:22 PM, MatriXa said:

За съжаление все още никъде откривам билет под 1000 $...

В момента има от София до Оукланд цена 859 Eur- с Турците + Hong Kong Airlines

Например 31.03.2018-14.04.2018 - така е по време на следващия Великден и ще изхабиш по-малко отпуск. Но ти каза , че за теб това не е проблем... А ако пътуваш например на 29.03- пада до 820 евро. Предполагам, че ако си поиграеш- ще намериш и по-евтини билети. това си беше на първо четене.

Редактирано от Роми
  • Харесвам 2
Публикувано:

Пътешественичката от Хасково, която ми гостува наскоро, каза че в Австралия и Нова Зеландия имало голяма вероятност да ти конфискуват палатката още на летището. Страхували се, че по дъното можело да има полепнали семена, които да им попаднат в почвата и да им преебат природата. Тя била в Югоизточна Азия и си пратила палатката по пощата в БГ. После, в Австралия си купила нова.

• Харесвам 3
  • Шок 1
Публикувано:

Реално никой нищо не проверява но се подписват куп декларации че си наясно с ограничения и санкции. и едно куче го разкарват из терминала да души....

Потвърждавам, че не винаги проверяват. Но си беше стрес дали няма да изнамерят нещо забранено. Съфорумец е пътувал с непознати българи, които са изпуснали вътрешен полет, защото са ги задържали за внос на някаква храна. Без да се знаят подробности, но е факт, че има и подобни случаи.  Аз не посмях да си взема и пакетче нес кафе. 

За къмпинг оборудване и туристически обувки си пише в имиграционната карта - да са чисти след последна употреба. Точно от зарази се страхуват.

Редактирано от Цвете
  • Харесвам 2
Публикувано:
6 hours ago, Роми said:

В момента има от София до Оукланд цена 859 Eur- с Турците + Hong Kong Airlines

Например 31.03.2018-14.04.2018 - така е по време на следващия Великден и ще изхабиш по-малко отпуск. Но ти каза , че за теб това не е проблем... А ако пътуваш например на 29.03- пада до 820 евро. Предполагам, че ако си поиграеш- ще намериш и по-евтини билети. това си беше на първо четене.

Здрасти! Мерси на инфото. Попринцип не съм чат с оферти за сам.билети и подобни промоции тъй като не съм пътувал толкова много,колкото доста от хората тук..но човек се учи нали така ? :)

Ако изпадне и нещо по на тънкана ще се радвам да споделиш

6 hours ago, Бале said:

Пътешественичката от Хасково, която ми гостува наскоро, каза че в Австралия и Нова Зеландия имало голяма вероятност да ти конфискуват палатката още на летището. Страхували се, че по дъното можело да има полепнали семена, които да им попаднат в почвата и да им преебат природата. Тя била в Югоизточна Азия и си пратила палатката по пощата в БГ. После, в Австралия си купила нова.

Да не мислим за най-лошото нали така ? :  ) Е все  пак и да я конфискуват без да пробвам няма как да разбера..

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 9 минути , slujitel каза:

Ако се внесе чисто нова, не използвана палатка, предполагам няма да има проблем.

Да, никакъв проблем. Грайферите на туристическите обувки се измиват.

• Харесвам 3
  • 11 месеца по-късно ...
Публикувано:

Прегледах темата и ми стана любопитно дали пътеществието с велосипед се е състояло. Интересно ми е да прочета отзиви и резюме на прехода.

Аз обикновено пътувам с разглобен велосипед, който опаковам в стреч фолио и го минавам като редовен багаж за чекиране. При презокеански полети разрешения багаж, който си е в стойността на билета е 1х32 кг или 2х23 (поне досега е било така). Миналата година се наложи да чакам 3 дни на летището в Доминиканска република, защото багажа бе виснал някъде по пътя, а веднъж се озовах в София без багаж, оказа се, че велосипеда е в Хавана, а аз трябваше да отпътувам след седмица за Лондон и на летището подадох документи с адрес в Лондон. Когато пристигнах, те вече ми го бяха доставили директно там 🙂

На темата с каската..., аз също предпочитам без, но упорито се опитвам да свикна със, защото пледи 5 години, мой приятел губи съзнание докато кара и се е пребил жестоко. Лежа 3 месеца в болница в Испания с опасност за живота, а една каска е щяла да го предпази и да се размине само с ожулвания. (Той продължава да кара без).

Ако все още не си предприел пътуването и имаш въхроси, ще се радвам да помогна.

ПП: Специално по тази дестинация нямам опит, но общ опит за такъв тип пътешествие имам, така че питай

• Харесвам 1
  • Шок 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.