Alexander Публикувано: 4 юни, 2017 Сподели Публикувано: 4 юни, 2017 (редактирано) Не бях чувал за това място. Поразгледах го, прилича на Кабо Верде, говорят португалски и е много спокойно място, води се "Африка за начинаещи". Всичко било много евтино, храна от сорта на 1-2 евро. Лично на мен много ми допадна. Редактирано 4 юни, 2017 от Alexander 2 Връзка към коментар
Мирослав Василев Публикувано: 4 юни, 2017 Сподели Публикувано: 4 юни, 2017 преди 27 минути , master_of_germs каза: Като гледам на картата - една от държавите непосетени от магеланци досега Гледам, че това скоро ще се промени, та даже и знамето ще бъде с него. 2 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 4 юни, 2017 Сподели Публикувано: 4 юни, 2017 3 minutes ago, elateq said: Гледам, че това скоро ще се промени, та даже и знамето ще бъде с него. ... което не пречи да спретнем магеланска инвазия'2018 "По следите на капитан Матеев" 2 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 4 юни, 2017 Сподели Публикувано: 4 юни, 2017 Задължително планирайте за януари и февруари, когато е сухо и подходящо за туризъм. През март, април и май е дъждовен сезон. Иначе най-добрите месеци за посещение по принцип са юни, юли и август. При предната промоция на TAP съвсем умишлено взех малко по-скъп билет за края на юни, че не ми се рискуваше да попадна на някакви мъгли и да не мога да видя нищо. Спане се намира евтино (MMT ми продаде 3-звездно настаняване за по 16 евро на вечер). Колите под наем гравитират по около 40 евро на ден, доставят ги директно на летището, а местните фирми признават българска шофьорска книжка. Туровете са доста скъпи, с кола е най-изгодно да се разглежда, дори и за сам човек. А мястото наистина изглежда прекрасно и си струва, на мен лично ми прилича на интересен микс от Азорските Острови, Кабо Верде и Фарьорските острови. преди 30 минути , master_of_germs каза: ... което не пречи да спретнем магеланска инвазия'2018 "По следите на капитан Матеев" Ще ви оставя жокери тук-там из основния остров Между другото сега се загледах в заглавието на темата и трябва да отбележа, че Сао Томе и Принсипе е напълно самостоятелна държава, която не е част от Португалия. 12 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 4 юни, 2017 Сподели Публикувано: 4 юни, 2017 Това е почти на самия екватор Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 4 юни, 2017 Сподели Публикувано: 4 юни, 2017 3 minutes ago, Георги Матеев said: Между другото сега се загледах в заглавието на темата и трябва да отбележа, че Сао Томе и Принсипе е напълно самостоятелна държава, която не е част от Португалия. Имах предвид, че офертата е за полети от Португалия. Благодаря за информацията за сезоните. Тъкмо това търсех сега. На мене и без друго от средата на февруари до края на юни ми е невъзможо да мисля за дълги пътувания. А това, че е по-сухо през януари и февруари, не го очаквах; мислех, че точно на екватора едва ли има сух период. Връзка към коментар
Фил Публикувано: 4 юни, 2017 Сподели Публикувано: 4 юни, 2017 преди 2 минути , master_of_germs каза: мислех, че точно на екватора едва ли има сух период. Оказва се, че юли си е пълна суша 1 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 4 юни, 2017 Сподели Публикувано: 4 юни, 2017 (редактирано) 1 hour ago, Фичо said: Това е почти на самия екватор Съвсем! Има маркер на екватора на остров Даш Ролаш. Снимка от нета: Редактирано 4 юни, 2017 от master_of_germs 6 Връзка към коментар
temporary Публикувано: 4 юни, 2017 Сподели Публикувано: 4 юни, 2017 Аз точно четох, че дъждовния период е от октомври до май ..... има ли кратък сух период януари - февруари? И да екватор е, опитът ми досега е само с тропиците ..... Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 4 юни, 2017 Сподели Публикувано: 4 юни, 2017 (редактирано) За януари и февруари не откривам много информация, освен че и тогава водата е средно 28 градуса - "чорбичка" по моите представи... Аз и на 19 градуса нямам проблеми. Може би не е чак сух период, но за северната страна на острова пише, че падат в пъти по малко валежи, отколкото на юг, планината явно играе голама роля. А на Сао Томе най-високият връх е над 2000 м, не е като да няма за катерене Редактирано 4 юни, 2017 от master_of_germs 2 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 4 юни, 2017 Автор Сподели Публикувано: 4 юни, 2017 Пише, че извън столицата нямало ток постоянно, направо ще е приключение. За сметка на това, по кръчмите всичко е съвсем прясно, понеже нямат хладилници. 7 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 4 юни, 2017 Сподели Публикувано: 4 юни, 2017 преди 11 минути , master_of_germs каза: Съвсем! Има маркер на екватора на остров Даш Ролаш. Маркерът отдавна го гледам и точа лиги по него, остава да върви и някое фериботче до Даш Ролаш Ще се ориентирам на място. преди 10 минути , temporary каза: Аз точно четох, че дъждовния период е от октомври до май ..... има ли кратък сух период януари - февруари? И да екватор е, опитът ми досега е само с тропиците ..... Януари и февруари се водят за кратък сух период, като тогава пак има валежи, но все пак доста по-малко от март-май. Идеята е, че ако трябва да се избират дати за пътуване в периода януари-май, то е препоръчително да са в първите 2 месеца на годината. преди 3 минути , Alexander каза: Пише, че извън столицата нямало ток постоянно, направо ще е приключение. За сметка на това, по кръчмите всичко е съвсем прясно, понеже нямат хладилници. Еее, то това звучи като рай. Решено: няма да излизам от кръчмите 8 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 4 юни, 2017 Автор Сподели Публикувано: 4 юни, 2017 На испански е, но има снимки и доста коментари на ходили и на такива, които искат да отидат там. Връзка към коментар
Yto Публикувано: 4 юни, 2017 Сподели Публикувано: 4 юни, 2017 Там нигерийски пирати дали се появяват... Връзка към коментар
temporary Публикувано: 4 юни, 2017 Сподели Публикувано: 4 юни, 2017 Ваксина за жълта треска? Някой проверявал ли е дали трябва? Няма я в списъка ... ама да не са я пропуснали просто .... Визи за самата страна? Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 4 юни, 2017 Сподели Публикувано: 4 юни, 2017 4 minutes ago, temporary said: Ваксина за жълта треска? Някой проверявал ли е дали трябва? Няма я в списъка ... ама да не са я пропуснали просто .... https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/traveler/none/sao-tome-and-principe 1 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 4 юни, 2017 Сподели Публикувано: 4 юни, 2017 11 hours ago, Георги Матеев said: Маркерът отдавна го гледам и точа лиги по него, остава да върви и някое фериботче до Даш Ролаш Ще се ориентирам на място. https://books.google.bg/books?id=wTCyVLanWZwC&pg=PA219&lpg=PA219&dq=how+to+reach+das+rolas&source=bl&ots=RAl-HBz9Ld&sig=EbPQN6KH3Sd52drPooVnLRgvbB4&hl=en&sa=X&ved=0ahUKEwiS7Miph6XUAhXL2SwKHSVoCTkQ6AEIaTAN#v=onepage&q&f=false В този пътеводител намирам следното (на страница 221): Ilhuas Rolas Beach Resort осигуряват безплатен трансфер с лодка между остров Даш Ролаш и Порто Алегре. Лодките тръгват от Порто Алегре в 9:00, 11:00 и 15:30 ч, а наобратно от острова - в 10:00, 12:00 и 16:30 ч. Пътуването трае 20 минути. Но информацията е отпреди 10 години, така че най-добре наистина на място да се провери. 1 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 5 юни, 2017 Сподели Публикувано: 5 юни, 2017 преди 6 часа, Nicro каза: гледам, че за този юли излизат цени към 390 евра с TAAG през Ангола. До колкото разбрах за Ангола трябват визи и доста препоръчителни ваксини. Някой минавал ли е транзит през Ангола? единият полет е с 18 часов престой в Луанда. Според wikipedia през Ангола може да се минава транзит без виза, но само ако не напускаш летището. Иначе ваденето на виза е малък кошмар, бях го проучвал миналата година. 3 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 5 юни, 2017 Сподели Публикувано: 5 юни, 2017 (редактирано) Хихи, там имало полигамия и мъжете можели да имат до 5 жени. Ето ви малко инфо от руските форуми. В общи линии, нямало нищо за гледане. Красиви белоснежни плажове, вулкани, ама трековете били начинание трудно. Заради глинестата и вечно мокра почва и липсата на туристически пътеки. Руснаците викат да се носи евро. http://forum.awd.ru/viewtopic.php?f=649&t=82816&start=20 https://tonkosti.ru/Сан-Томе_и_Принсипи https://www.tury.ru/otzyv/id/92773-san-tome-i-prinsipi-san-tome-miramar-by-pestana-hotel-4 https://www.tursvodka.ru/countries/sao_tome_and_principe/ https://www.tursvodka.ru/countries/sao_tome_and_principe/responses/ В последния линк, най-отдолу е това, което съм копирала, информацията е по раздели: Сан-Томе и Принсипи Ссылки раздела Отдых на Сан-Томе и Принсипи Фото Сан-Томе и Принсипи Карта Сан-Томе и Принсипи Отзывы о Сан-Томе и Принсипи Отели Сан-Томе и Принсипи Авиабилеты на Сан-Томе и Принсипи Поиск туров на Сан-Томе и Принсипи Города Сан-Томе и Принсипи Курорты Сан-Томе и Принсипи Места Сан-Томе и Принсипи Виза на Сан-Томе и Принсипи Посольства и консульства на Сан-Томе и Принсипи Памятка туристу на Сан-Томе и Принсипи Погода на Сан-Томе и Принсипи Разговорник Редактирано 5 юни, 2017 от AlexandraKo 9 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 5 юни, 2017 Сподели Публикувано: 5 юни, 2017 Някой питаше за ваксина за жълта треска. Пак по руските сайто четох, че не се изисквало. И противно на очакванията, нямало кьорав комар. 2 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 5 юни, 2017 Сподели Публикувано: 5 юни, 2017 На връщане от Кабо Верде TAP Portugal ни пускаха рекламни клипчета на Сао Томе и Принсипи. Направи ми впечатление, че е много зелено и свежо и прилича на тропиците. Ние се връщахме от пустиня, а там невероятна растителност. Та ще е супер странно да няма комари. То и ние като бяхме в Боа Виста на Кабо Верде аз комар не видях, но последните смъртни случаи от малария бяха 2 год. преди посещението ни. Предполагам, че за идващите от Европа не се изисква ваксина за жълта треска. 1 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 5 юни, 2017 Сподели Публикувано: 5 юни, 2017 преди 16 часа, master_of_germs каза: https://books.google.bg/books?id=wTCyVLanWZwC&pg=PA219&lpg=PA219&dq=how+to+reach+das+rolas&source=bl&ots=RAl-HBz9Ld&sig=EbPQN6KH3Sd52drPooVnLRgvbB4&hl=en&sa=X&ved=0ahUKEwiS7Miph6XUAhXL2SwKHSVoCTkQ6AEIaTAN#v=onepage&q&f=false В този пътеводител намирам следното (на страница 221): Ilhuas Rolas Beach Resort осигуряват безплатен трансфер с лодка между остров Даш Ролаш и Порто Алегре. Лодките тръгват от Порто Алегре в 9:00, 11:00 и 15:30 ч, а наобратно от острова - в 10:00, 12:00 и 16:30 ч. Пътуването трае 20 минути. Но информацията е отпреди 10 години, така че най-добре наистина на място да се провери. Разучих по имейл и актуалното инфо е следното: Всяка сутрин се тръгва в 08:00 от хотел Pestana в Сао Томе. Пътува се 90 мин. с автобус до пристанището в Порто Алегре и после в 10:00 следва 20-минутен трансфер с лодка до острова. Връщат те следобед по обратния маршрут. Предвидено е да може да се направи като дневен трип от столицата, което звучи супер удобно. Според мен няма нужда от преспиване на острова. Двупосочният трансфер струва 30 евро. Вече си резервирах място за 26.06 15 Връзка към коментар
temporary Публикувано: 5 юни, 2017 Сподели Публикувано: 5 юни, 2017 А какъв е варианта .... за посещение и пътуване между двата острова - Сао Томе и Принсипе - за лодка ми се вижда много - самолет евентуално ..... 1 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 5 юни, 2017 Сподели Публикувано: 5 юни, 2017 (редактирано) 20 minutes ago, temporary said: А какъв е варианта .... за посещение и пътуване между двата острова - Сао Томе и Принсипе - за лодка ми се вижда много - самолет евентуално ..... Има три пъти седмично самолети между двата острова. http://www.saotomeislands.com/flight.html Редактирано 5 юни, 2017 от master_of_germs Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 3 юли, 2017 Сподели Публикувано: 3 юли, 2017 На 6/5/2017 в 16:30, Георги Матеев каза: Разучих по имейл и актуалното инфо е следното: Всяка сутрин се тръгва в 08:00 от хотел Pestana в Сао Томе. Пътува се 90 мин. с автобус до пристанището в Порто Алегре и после в 10:00 следва 20-минутен трансфер с лодка до острова. Връщат те следобед по обратния маршрут. Предвидено е да може да се направи като дневен трип от столицата, което звучи супер удобно. Според мен няма нужда от преспиване на острова. Двупосочният трансфер струва 30 евро. Вече си резервирах място за 26.06 Това са всички опции за дневен трип от столицата Сао Томе до островчето Ролас, които се предлагат от хотел Пестана. Вариантите включват различен вид изхранване, автобусен транспорт и тн, но всичките задължително имат трансфер с лодка от Порто Алегре. 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега