Topfly Публикувано: 10 юни, 2017 Публикувано: 10 юни, 2017 (редактирано) Понеделник тръгваме на един 11 дневен круиз в Норвегия по следния маршрут: Hamburg / Deutschland Ålesund / Norwegen Honningsvag (Nordkap) / Norwegen Tromsø / Norwegen Gravdal (Leknes/Lofoten) / Norwegen Trondheim / Norwegen Hellesylt (Sunnylvsfjord) / Norwegen Geiranger (Geirangerfjord) / Norwegen Bergen / Norwegen Hamburg / Deutschland https://www.kreuzfahrtberater.de/kreuzfahrt-k103934-norwegen-costa-pacifica-hamburg Ще съм благодарен за всякакви съвети какво си струва и не си струва да се види в тези дестинации и как да спестим някоя норвежка крона в една от най-скъпите държави в света. С две деца сме и не предвиждаме дълги и тежки преходи, но сме отворени за всякакви програми интересни за деца. Редактирано 10 юни, 2017 от Topfly 4
AlexandraKo Публикувано: 10 юни, 2017 Публикувано: 10 юни, 2017 Ауууу,баш навреме си я пуснал тази темичка! Златен си!Не мога да ти дам съвет, само ще слухтя и копвам за нашето августовско пътешествие по онези земи.Ако ми разрешиииш! 1
Георги Публикувано: 10 юни, 2017 Публикувано: 10 юни, 2017 @Emil Chakalov мисля, че щеше да прави круиз с Hurtigurten (дано не бъркам името), не знам дали го направи или тепърва ще го прави, но може би той може да разкаже по-пресни спомени. 1
Topfly Публикувано: 10 юни, 2017 Автор Публикувано: 10 юни, 2017 На картата гледам, че около 200 магеланци са били в Норвегия. Няма ли някой да ми даде някакви насоки?
ECC Публикувано: 10 юни, 2017 Публикувано: 10 юни, 2017 Бил съм на круиз с Коста-Норвежки фиорди. С Hurtigruten ще бъдем средата на Септември. Норвегия е природа и всичко си заслужава.За пестене на крони не мога да давам съвети,че не сме от най-пестеливите. 1
Topfly Публикувано: 10 юни, 2017 Автор Публикувано: 10 юни, 2017 Преди 1 час, Emil Chakalov каза: Бил съм на круиз с Коста-Норвежки фиорди. С Hurtigruten ще бъдем средата на Септември. Норвегия е природа и всичко си заслужава.За пестене на крони не мога да давам съвети,че не сме от най-пестеливите. Идеята ми беше не чак толкова да пестим, а просто да избегнем някои туристически клопки или ако нрщо е скъпо, но много си заслужава да не го пропуснем. Вие самостоятелно ли си организирахте програмите на брега или ползвахте екскурзиите на кораба?
Tedy Публикувано: 10 юни, 2017 Публикувано: 10 юни, 2017 Ние бяхме в Норвегия, но в градовете за много малко. От изброените в списъка ти - Берген и Тромсо. И в двата има фуникуляри с гледки. В Берген хапвахме на рибния пазар по препоръка на магеланци. За децата нищо не мога да препоръчам. Ако искаш хвърли око на темата ми. За двата града съм качила малко снимки. 1
Polina Публикувано: 10 юни, 2017 Публикувано: 10 юни, 2017 И @luba_rizova беше на фиорди, ама пък сега е в Стокхолм и не знам дали ще види темата... 1
luba_rizova Публикувано: 14 юни, 2017 Публикувано: 14 юни, 2017 Оф, късно е вече ... Ама и съвет не можех да дам общо взето. Топ, страхотно изкарване! 1
luba_rizova Публикувано: 14 юни, 2017 Публикувано: 14 юни, 2017 On 10.6.2017 г. at 0:01 PM, Topfly said: Понеделник тръгваме на един 11 дневен круиз в Норвегия по следния маршрут: Hamburg / Deutschland Ålesund / Norwegen Honningsvag (Nordkap) / Norwegen Tromsø / Norwegen Gravdal (Leknes/Lofoten) / Norwegen Trondheim / Norwegen Hellesylt (Sunnylvsfjord) / Norwegen Geiranger (Geirangerfjord) / Norwegen Bergen / Norwegen Hamburg / Deutschland https://www.kreuzfahrtberater.de/kreuzfahrt-k103934-norwegen-costa-pacifica-hamburg Ще съм благодарен за всякакви съвети какво си струва и не си струва да се види в тези дестинации и как да спестим някоя норвежка крона в една от най-скъпите държави в света. С две деца сме и не предвиждаме дълги и тежки преходи, но сме отворени за всякакви програми интересни за деца. Понеже гледам, че имаш Интернет, да си кажа все пак - бяхме в Хелезилт и Гейрангер, като Хелезилт кораба спира само за час и не се слиза, а в Гейрангер си е цял ден. Та, излизаш на палубата като навлиза към фиордите, слагаш си яке , вземаш фотоапарата и се приготвяш два часа да тичаш наляво-надясно , защото е УАУ, и нищо, нищо не е изпускане. В Гейрангер ние се разходиме по една еко пътека през една ферма, беше приятно, става и за деца. От горе стават чудни, чудни гледки. В Берген времето беше УЖАСНО, иначе мислехме фуникуляр да ползваме и пак да се поразходим, но имаше мъгла, дъжд, и ... абе даже и не стояхме през цялото време на сушата, върнахме се на кораба два часа по-рано. Разходихме се само из старото им градче, пристанището, тук-там и това е. Съвет за пестене на крони, ама най-добрия - ПРАВЕТЕ си сандвичи от кораба. Сериозно го казвам. Не си заслужават 40 евро на човек за една порция ядене. Просто, да ме извиняват Норвежците, ама много. /Също и датчаните да ме извиняват/. Ние сме без деца и като си хапнем на закуска, през деня и да искам, не ми се прияжда, та не ни се е налагало друго, освен кафе, да ползваме на сушата. Да не ти казвам, че бабите японки си сипваха и кафе в термосите. Преди никога не ми е и минавало през ум да правя тъпотии със сандвичи, но дори в Европа, където е евтино, като ги гледам как всички си мажат хлябчета, си викам божеее, божеее, явно съм най-богатата, щом го смятам за излишно. Много ще чакам да разказваш, като се върнете. Страхотен ти е маршрута, благородно завиждам. 6
Topfly Публикувано: 24 юни, 2017 Автор Публикувано: 24 юни, 2017 Прибрахме се от круиза, като останахме много доволни Норвегия определено си заслужава да се види, но не успя да бие в моята класация Исландия С времето извадихме голям късмет, защото от 11 дни само два пъти за по 1 час ни хвана дъжд, но и истинско слънчево време имахме не повече от 2-3 дни. Очаквах скъпотията в Норвегия, но въпреки това беше доста шокираща! Тези хора изобщо не уважават парите и си мислят, че извират от морето Еднократен билет за градски транспорт от 5-7 евро е нещо нормално, като и децата над 4 години плащат 50% от цената. За първи път бях на круиз, където круизната компания съвсем официално предлагаше срещу 10 евро да ни опакова обяд за из път Японци, германци и италианци обаче масово си правиха собствени пакети за обяд от бюфета и си пълнеха шишетата с вода от автоматите на кораба Единствените, които видимо нямаха проблем с цените бяха руснаците Следва продължение... 13
Tedy Публикувано: 24 юни, 2017 Публикувано: 24 юни, 2017 Хората си правят сандвичи, защото са практични. Ние нали малко си вървим с комплексите някой нещо да не си помисли... преди 14 минути , Topfly каза: Норвегия определено си заслужава да се види, но не успя да бие в моята класация Исландия Не бих могла да направя сравнение и двете изумяват с природа. Специално за фиордите и малките островчета от Лофотенският архипелаг, моето мнение е, че трябва да се гледат отвисоко, тогава се вижда красотата на релефа. 3
Topfly Публикувано: 24 юни, 2017 Автор Публикувано: 24 юни, 2017 За 11 дни минахме 5500 километра без да ги усетим. Като добавим и трансфера до Хамбург общото пътуване стана над 8000 километра. В Норвегия бензинът е над 1,6 евро на литър. Ако бяхме решили да минем маршрута с кола, това щеше да ни отнеме поне 2-3 пъти повече време и само за бензин щяхме да платим толкова, колкото ни струва целият круиз Като добавим спането, яденето и платените разходки с корабчета по фиордите разходка с кола щеше да ни излезе с пъти по скъпо. Може би ако човек пътува с кемпер може да си върже малко по нормален бюджет. 3
AlexandraKo Публикувано: 24 юни, 2017 Публикувано: 24 юни, 2017 (редактирано) На 6/14/2017 в 9:36, luba_rizova каза: Понеже гледам, че имаш Интернет, да си кажа все пак - бяхме в Хелезилт и Гейрангер, като Хелезилт кораба спира само за час и не се слиза, а в Гейрангер си е цял ден. Та, излизаш на палубата като навлиза към фиордите, слагаш си яке , вземаш фотоапарата и се приготвяш два часа да тичаш наляво-надясно , защото е УАУ, и нищо, нищо не е изпускане. В Гейрангер ние се разходиме по една еко пътека през една ферма, беше приятно, става и за деца. От горе стават чудни, чудни гледки. В Берген времето беше УЖАСНО, иначе мислехме фуникуляр да ползваме и пак да се поразходим, но имаше мъгла, дъжд, и ... абе даже и не стояхме през цялото време на сушата, върнахме се на кораба два часа по-рано. Разходихме се само из старото им градче, пристанището, тук-там и това е. Съвет за пестене на крони, ама най-добрия - ПРАВЕТЕ си сандвичи от кораба. Сериозно го казвам. Не си заслужават 40 евро на човек за една порция ядене. Просто, да ме извиняват Норвежците, ама много. /Също и датчаните да ме извиняват/. Ние сме без деца и като си хапнем на закуска, през деня и да искам, не ми се прияжда, та не ни се е налагало друго, освен кафе, да ползваме на сушата. Да не ти казвам, че бабите японки си сипваха и кафе в термосите. Преди никога не ми е и минавало през ум да правя тъпотии със сандвичи, но дори в Европа, където е евтино, като ги гледам как всички си мажат хлябчета, си викам божеее, божеее, явно съм най-богатата, щом го смятам за излишно. Много ще чакам да разказваш, като се върнете. Страхотен ти е маршрута, благородно завиждам. Не си права за сандвичите. Аз разбирам, ,да сте си платили само закуска и да влачите храна за обяд и за вечеря, че да излезе безплатно.Ами, вие сте си платили ол-инклузив на борда, пък като слезете, хем не се храните на кораба / а е платено и се полага/, хем на сушата си купувате храна .Японците са си прави - не вършат нищо нередно. А по - надолу Ошко казва, че искали по 10 евро, за да ти направят сандвич. Меко казано е нагло.Нали, ако не слизаш, ще си ядеш, пак ли ще ти искат 10 евро? Там, където почиваме на Сицилия, когато ще отсъстваме през деня от някое хранене, обикновено е обяд, си поръчваме "лънч бокс" за еди колко си часа , вземаме си торбите и заминаваме.Има по два големи сандвича, плодове, вода и някакви сладкиши. Понякога не ги ядем, сядаме си в кръчма.Ама, ако нямаме време, да видиш, как си влизат в употреба.На прибиране, за самолета тръгнахме рано и си бяхме поръчали закуската пак в пакети, че ресторантът отваряше по-късно. Редактирано 24 юни, 2017 от AlexandraKo 3
luba_rizova Публикувано: 24 юни, 2017 Публикувано: 24 юни, 2017 Алекс, права си. На нас пари за сандвичи не са искали, а компанията беше същата, на която е Топфлай и която е доста скръндзава. Всеки си правеше сам. Но това само по този маршрут, в Западна Европа само японците съм виждала да го правят. Не ги осъждам, тяхна си работа. Иначе, Топ, и аз смятам, че по тези маршрути круиз е най_евтиния, а на всичкото отгоре удобен и луксозен начин за посещение. Дано и децата да Са се накефили.
Topfly Публикувано: 25 юни, 2017 Автор Публикувано: 25 юни, 2017 Само да уточня! 10 евро искаха не за храната, а за това да я опаковат в кутия подходяща за носене. Ние не се възползвахме, защото си имахме собствени кутии заради децата, но който няма за него може би е ок услугата. Що се отнася до това колко скръндза компания са Коста, този път останахме приятно изненадани. Един приятел ме подготви, че и децата над 4 години трябва да плащат 50% от бакшиша за възрастни. До края на пътуването обаче не ни начислиха бакшиш, нито на възрастните, нито на децата (За 11 дни сумата трябваше да е 330 евро!) Първо 100% бях убеден, че е станала грешка, защото в офертата на агенцията през която резервирахме пишеше, че има по 10 евро бакшиш на човек на ден. В последствие обаче забелязах, че Коста на техния сайт масово са почнали да предлагат оферти с включен бакшиш в тях, подобно на Аида. Не знам при нас грешка ли стана или сле част от новата промоция, но е факт, че спестихме 330 евро спрямо предварителната калкулация Някой имал ли е скоро подобен казус? 2
bobole4e Публикувано: 25 юни, 2017 Публикувано: 25 юни, 2017 Според мен си извадил късмет с офертата, която е включвала бакшишите в цената. Скоро гледах оферта на Коста в сайта им и бакшишите бяха отделно(запомнила съм, защото коментирахме колко са се вдигнали, вече са 10евро на ден). Иначе и аз мога да се похваля с подобно нещо, но с друга компания-миналата година с Роял Карибиан не ми калкулираха бакшишите в сметката. Аз даже им писах-не ми отговориха и така си останаха без бакшиши . Това си беше тяхна грешка, според мен, не е да са влизали в цената. 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега