Прескочи до съдържание

Тайланд или някъде в Азия


Препоръчани мнения

Здравейте на всички пътешественици. 

 

Решихме със съпругата да пътешестваме в Азия. Ще ми се отвори вероятно възможност за отпуска през януари 2018г.

Гледах в скайскенера билети за 3.01 до 17.01 цени от 450€ на човек. Понеже нямам много опит с намирането на изгодни билети, да си призная не знам къде да следя и търся, питам това скъп билет ли е? Къде мога да потърся по-изгодни цени? Решили сме да отделим 5 дни на Банкок и 9 нощувки някъде - примерно Пукет. Проверих има влаковедо Пукет и бих искал да пътуваме с влак, за да разгледаме повече места. Къде ще ни препоръчате да отидем.  Снимам много и ми се исмка да видя и тигри. 

Апропо... за почивката извън Банкок ми се иска да спим в бунгала на плажа, но не намирам в букинг такива. 

Също бихте ли ми казали ориентировачно, колко пари джобни ще ни трябват и дали да сме с карта или кеш?

Благодаря Ви.

 

Връзка към коментар

Ако билетите са от София, цената не е лоша. Тази година имаше няколко промоции в тази посока, съответно и по-ниски цени се намираха, в повечето случаи с тръгване и връщане не от София. Аз пътувах Истанбул-Банкок-Лондон с Гълфеър за 230 евро, но с добавянето на свързващи полети и багаж цената се върза на около  350-370 евро.

Тигри можеш да видиш в Пукет и в Чианг Май- и на двете места има Tiger Kingdom- нещо като зоопарк, но само с тигри, където пускат туристите в клетките, за да се снимат с тигрите. Някой беше споменал , че има тигри и в някаква зоологическа градина в Патая, но не знам там как стоят нещата.

Къщички, каквито искаш не съм срещала на Пукет, но не съм и търсила.

Относно препоръките къде да идеш и какво да гледаш- всичко зависи от интересите ти и какво би харесало на вас. Виж първо секцията с пътеписите- има много за Тайланд, включително и няколко съвсем пресни- ще се ориентираш кое какво е и как изглежда. Форумът изобилства и с теми за Тайланд- тази година камара народ се извървя натам и коментирахме обстойно какво ли не.

Ако имаш конкретни въпроси, питай, ще помагаме.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Какви са разходите на ден за храна?горе-долу смятаме 100€ джобни на ден, това малко ло е? Пътувал ли е някой с влак и как е? Имат ли климатици? 

Добра идея ли е да ходим с много пари в нас?

Връзка към коментар
преди 17 минути , taipan каза:

Какви са разходите на ден за храна?горе-долу смятаме 100€ джобни на ден, това малко ло е? Пътувал ли е някой с влак и как е? Имат ли климатици? 

Добра идея ли е да ходим с много пари в нас?

Ще стигнат, че и ще останат. Зависи естествено, но 100€ на ден за двама са предостатъчно, цените на храната са доста по-ниски спрямо Западна Европа, а с тази сума и в Европа ще се справиш. 

 

Относно влака, прегледай ето това: https://www.seat61.com/Thailand.htm#Phuket  Аз съм пътувал с нощен влак, но до Chiang Mai, не до Пукет. На твое място бих спестил влака, а ако искаш да разглеждате много, то просто трябва да прекроите програмата да не включва само Банкок и Пукет. 

 

П.С. Цената на билета е ОК, предполагам е с Qatar Airways. Заради скорошните събития в Катар ти препоръчвам да не скачаш да купуваш билет, а да видиш първо как ще се развие ситуацията. До януари има време. 

Връзка към коментар

Благодаря ти.

Ще видим, има време, не съм резервирал нищо, нова работа смених и нещата са много динамични. Вариантите са , за 2018г са или Тайланд, но ако се появи някоя промоция защо пък не. :-)

А сега се зачислихме заСицилия или Санторини през октомври.

Връзка към коментар

А кои курорти са препоръчителни да се посетят? Знам, че сезонът на дъждовете е от май - септември и тогава не е хубаво. 

Къде можем да намерим къщички тип бунгала на плаж в Тайланд?

Връзка към коментар

Аз съм бил на бунгала на Самуи и Панян. Честно казано, предпочитам Самуи, има по малко от всичко, за всеки. Не са най-добрите плажове в Тайланд, за шнорхелинг и гмуркане, трябва да се отскача до остров Тао, но пък са различни типове, от спокойния Мае-Нам до шумния Чоуин ( (Chaweng). А на острова си има всичко, летище, болница, добри ресторанти, спортни клубове и т.н. А на Панян, ако не си по време на  full moon партито, може да си умреш от скука, направо. 

Между другото, утре отново потеглям за любимия си Самуи, при това за трети път.

  • Харесвам 4
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...
преди 2 часа, Traveller123 каза:

Не ти трябва, отврат е..

Не толкоз крайно де :)

Да зачертнеш цяла една държава само заради едно-две места от нея, които си видял и не са ти харесали ......

Не предполагаш ли че част от проблема може да е в твоя избор, подготовка....

 

 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте,колеги.Не отварям нова тема ,но живо се интересувам от един малко по-неизвестен у нас  тайландски остров  на  име  Ко Чанг (Koh Chang) ,в превод "Остров Слон",който е в близост до границата с Камбоджа и има 3 сезона . Не 2 или 4-ри :) -студен,топъл и дъждовен.Интересът ми е провокиран от локацията ,евентуални мисли за почивка през януари-фебр. и тайни помисли и хвърляне по едно око  към Камбоджа,Лаос  или каквото там ме огрее евентуално .Вътрешните полети  от Банкок са само до близкия крайбрежен град, но феритата са на 30-40 мин и е отдалечен от континента само на около 3-4 км,така че не е проблем.Островът всъщност е 3-я по големина в Тайланд,но не е пренаселен кат Пукет.В същото време виждам луксозни хотели с безумни гледки и хипарски барчета на някой от плажовете.Плажовете ми вдъхват доверие :) .Та мисълта ми е който от вас магеланец е ходил или негови близки да сподели впечатления тук или да ми пише на лични.Предварително благодаря за всякаква информация.

 

Редактирано от cumalissa
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
Дани Магелани

Интересно ми е кой период се посочва като студен. Целогодишно температурите в този регион са над 30 градуса. Ако решиш да видиш и Камбоджа, по мнението на моят гид от Сием Реп камбоджанското крайбрежие и острови са много красиви, но не много благоустроени.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Като "студен" се определя сезона"ноември-февруари" с температури между 15-20 градуса,заради ветрове от Китай.Знам ли и аз. Благодаря за инфото за островите .

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
Дани Магелани
преди 1 минута , cumalissa каза:

Като "студен" се определя сезона"ноември-февруари" с температури между 15-20 градуса,заради ветрове от Китай.Знам ли и аз. Благодаря за инфото за островите .

Ако това се потвърди, ще ме спечели да посетя острова. През февруари на Пукет и околните острови и в Банкок жегата ми дойде в повече.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

@taipan Аз абсолютно чистосърдечно бих препоръчал Koh Lanta, който се намира на около 2ч. път с лодка от Пукет. Района на Лонг Бийч е изключително приятен, спокоен и с възможност за бунгала на плажа (някои от които доста бюджетни). Този остров е може би най-хубавото място, което съм видял в Тайланд. Много успокояваща атмосфера, приятни не-скъпи ресторантчета и доста чил барчета по и около плажа, често с жива музика на открито.

 

Полетът от Банкок до Пукет обикновено не е много скъп и ще спести доста време, което може да се отдели за посещение на други дестинации. Аз лично не бих отделил прекалено много време и внимание на самия Пукет, защото за мен е прекалено туристически, претъпкан с туристи, сравнително скъп и с не чак толкова хубави плажове. Но ако все пак се решите за там, моята препоръка е района на Kata Beach.

 

Друг интересен остров, който има страхотни плажове и красиви крайбрежни вилички е Koh Phangan (в близост до Koh Samui), като там може да se стигне по няколко начина от Банкок. Аз съм пътувал безпроблемно, евтино и сравнително бързо с полет от Банкок до Surat Thani + бус и лодка до Koh Phangan. Там е мястото за спокойна почивка, с изключение на югоизточната част на острова по време на най-голямото и известно Full Moon Party (веднъж месечно). Предимство е наемането на моторче, защото такситата не са много евтини и по улиците се шляят доста безпризорни кучета, особено вечер.

 

Аз съм пътувал винаги през март и това ми се струва много добър период като комбинация от няколко фактора. Много рядко вали (аз дори не си спомням да съм имал дъждовен ден), температурите са добри както за плаж така и за разходка, цените за настаняване вече са доста по-ниски в сравнение с предходния период (защото наближава края на високия сезон) и има достатъчно хора, но не е и претъпкано с туристи.

 

Разходите за храна зависят много от местата, на които се храни човек, като могат да се смъкнат спокойно и до 20 евро на ден (за двама), ако се хапва улична храна и най-вече от откритите пазари. Там са и най-интересните за мен манджички :) Другите разходи са функция от предпочитанията, но като цяло всичко е доста евтино.

  • Харесвам 11
Връзка към коментар

Аз тази седмица се върнах от Самуи, но и там е станало доста пренаселено и съм малко разочарован. И да добавя, избягвайте да наемате моторчета, освен, ако нямате категория А и международна шофьорска книжка. АМ, А1 и А2 не важат извън ЕС!  В случай на инцидент, дори и да не е по ваша вина, отнасяте цялата отговорност, застраховката ви става невалидна и съвсем спокойно може да се окажете със шестцифрена сметка за плащане.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
Дани Магелани
На 7/2/2017 в 17:43, cumalissa каза:

Здравейте,колеги.Не отварям нова тема ,но живо се интересувам от един малко по-неизвестен у нас  тайландски остров  на  име  Ко Чанг (Koh Chang) ,в превод "Остров Слон",който е в близост до границата с Камбоджа и има 3 сезона . 

 

Виж:

http://www.fly4free.com/flight-deals/europe/double-room-at-excellent-5-beach-resort-in-beautiful-thai-island-koh-chang-for-only-e15-17-per-person/

Връзка към коментар

На мене Пукет ми звучи много страшно. Нещо като Златни пясъци. А тигър в клетка може човек да види и в София. Защо не идете примерно Индия? Ако искате море - в южната част на Махаращра има безкрайни плажове, на които няма жива душа. Ако искате парти - Гоа е на хвърлей място. :)

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
On 6/11/2017 at 2:03 PM, taipan said:

А кои курорти са препоръчителни да се посетят? Знам, че сезонът на дъждовете е от май - септември и тогава не е хубаво. 

Къде можем да намерим къщички тип бунгала на плаж в Тайланд?

На Tonsai бяхме в чудни бунгала- Chill out bar & bungalouw. Плажовете са прекрасни- кристална вода и скали. Сутрин е пълноводно, а следобед може да вървиш по пясъка, който по-рано е бил залят с вода. Можеш и да обикаляш с лодка и по други плажове. Самия Tonsai beach е хипарийка, но приятна :)

 

1 hour ago, Бале said:

На мене Пукет ми звучи много страшно. Нещо като Златни пясъци. А тигър в клетка може човек да види и в София. Защо не идете примерно Индия? Ако искате море - в южната част на Махаращра има безкрайни плажове, на които няма жива душа. Ако искате парти - Гоа е на хвърлей място. :)

Хехе и на мен така :)

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.