Прескочи до съдържание

Пътуване до Гърция

veronika_pen

Препоръчани мнения

Здравейте,имам нужда от мъничко помощ. Понеже не сме пътували много до Гърция (само 2 пъти- на остров Милос и на Сарти), просто тази година незнам на къде да се отправим. Имам нужда от мнения за вашите пътувания из Гърция,които да ми споделите. Ориентирани сме поне за едно,че отново ще е остров. Търсих из доста сайтове като airbnb и booking за по-изгодни нощувки. Това е и другата ми молба,ако знаете за някакви сайтове,които мога да погледна за по евтини нощувки също ще съм благодарна. Съжалявам,ако темата ми е тъпа,за първи път пиша и все още не съм особенно ориентирана.

Благодаря Ви за вниманието!

Връзка към коментар

Тасос и Амолиани са близо до България. Корфу (Керкира), Лефкада, Закинтос, Скиатос, Скопелос и т.н. са по-далеч и е малко тегаво ако сте с деца. Принципно в Букинг (или в трипадвайзора) може да търсиш настаняване и после по името да търсиш директен контакт в нета с мястото за настаняване (при трипадвайзора може да прегледаш любителските снимки - често хората постват снимка на визитката на мястото за настаняване и можеш да вземаш контакта от там). Виж и този сайт bookgreece.com, но принципно директният контакт дава най-ниски цени при по-ниския клас. Ако търсите 5-звездни хотели е възможно през агенция да ги намерите по-евтино, отколкото с контакт до рецепцията.

Редактирано от Oldkozel
Малко хиперлинкове
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Какво харесвате? Пясъчни плитки плажове, скалисти места за шнорхелинк, красиви гледки с възможност за обикаляне, сърф? Период на пътуване? С деца ли сте и на каква възраст?

И аз се интересувам от Милос. Ако можеш да напишеш коментар.

Връзка към коментар

Да, наистина дай повече информация. Още повече, че вече си била в Гърция, така че може да кажеш какво ти е харесало на тези два острова и какво не, от там нататък по-лесно се препоръчва като има някаква отправна точка какви са вкусовете и интересите :)

Връзка към коментар

Сравнително по-евтин остров е Евия. По-скъпи и със скъп ферибот са Скиатос и Скопелос. Другите са вече по-далече. Като пропускам и най-близките.

Евия е по изостанал остров спрямо други. Но спокоен и девствен на места все още. Намират се и добри цени. Има и минерална вода.

Връзка към коментар
преди 19 часа, lesy каза:

Какво харесвате? Пясъчни плитки плажове, скалисти места за шнорхелинк, красиви гледки с възможност за обикаляне, сърф? Период на пътуване? С деца ли сте и на каква възраст?

И аз се интересувам от Милос. Ако можеш да напишеш коментар.

Здравейте,отново много съм ви благодарна,че ми откликнахте. Без деца сме и определено не търсим 5-звездни хотели защото в Гърция има страхотни плажове и не си заслужава да си стоиш в хотела на басейна. До Милос ходихме миналата година началото на септември. Беше дооста топло за това време. Плажовете са уникални,повечето са с камъни,но водата е кристално чиста. Става за шнорхелинк,има уникални гледки,но не става за сърф. От Атина се качихме на бързия ферибот (с кола),пътуването с него беше 3ч. понеже е директен,а на връщане беше 4ч.Мога и да вметна,че ферибота за 2-ма възрастни и колата беше нещо от сорта на 350евро. Аз лично съм очарована,наитина не съм била на по-красиво и спокойно място. Цените за нощувките там не са никак евтини,иначе на острова цените са нормални. Ресторантите също не са едни от най-евтините,по нашия джоб (2бири,2салати,2основни - 70/80 евро) , но все пак всеки сам си преценя. Ако тръгвате моя съвет е да пътувате с кола,защото плажовете са далеч един от друг и е много трудно да си намерите хотел близо до хубав плаж. Другата причина е рента кара..мисля че цената беше 50-60 евро на ден. Причината поради,която няма да отидем отново тази година е тази,че е доста далеч. Заслужава си да го пропътувате,ако отидете за 10 дни поне,иначе си е убийство.

Ето защо сега или отново ще пътуваме доста,но поне мисля да разнообразим или търся нещо мъничко по-близо не на 1000км. Търсим красиви плажове, с чиста вода и без други претенции...нещо като Милос. Тези дни гледах доста оферти за Корфу. Имате ли някакво мнение за острова?

Прикачила съм ви и няколко снимки от Милос. 

IMG_2830.JPG

IMG_2831.JPG

IMG_2910.JPG

IMG_2983.JPG

IMG_2997.JPG

IMG_3003.JPG

IMG_3167.JPG

IMG_3177.JPG

IMG_3350.JPG

IMG_3351.JPG

IMG_3425.JPG

IMG_3463.JPG

IMG_3466.JPG

• Харесвам 7
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Благодаря за разказа за Милос. Почти се ориентирахме натам септември.

Относно Корфу. Всичко е субективно, но ако търсите плажове по-добре другите Йонийски острови. Корфу е бил венециански и това му личи. Може би най-негръцкия остров. Иначе Керкира е много приятен град. Крепости, Дворецътна Сиси, Палеокастрица. Има за разглеждане.

Има много изписано за Лефкада. Прекрасни гледки, различни нюанси на синьото. Красивите плажове са на западния бряг, а населените места на изток. Лесен достъп без ферибот. Има доста изписано за острова. Ако ще се ориентирате към Йонийските острови, може би е добър избор за първи. Май е и най-евтин по спомен.

Закинтос и Кефалония са ми фаворитите. И на двата има добри плажове, добри места за шнорхелинг.

Кефалония - Антисамос, Миртос, Петани, а градчетата Асос и Фискардо са задължителни. Голям е и ако го изберете или нощувайте по средата, или на две места. Може би най-дивият /доколкото може/. 

Закинтос. Тук има различни мнения. Т.к. има летище и е доста туристически остров, е по-скъпо. Но има и малки селца, които предлагат почивка на по-добри цени. Ние бяхме в Кери. Заливът с плажа Лаганас, пещерите Кери /наем на лодка/, Сините пещери, Навагио / но не с големите туристически кораби /, серния плаж Ксигия и фаворитът ми Лимнионас.

А може да ги започнете по ред...

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.