Oshko Публикувано: 14 юни, 2017 Сподели Публикувано: 14 юни, 2017 С днешната промоция на Уизз се изкуших и взех едни билети сряда-неделя. Ориентирах се малко от голямата тема с 27 страници. Имам нужда от съвети за програмата, времето е малко, с две деца сме, а освен това на тях и на жената им се ходи повече на плаж, отколкото да обикалят по забележителности. А аз пък искам да разгледам, Т.е. задачата е с повишена трудност. Трябва да намеря някакъв компромис, да посетим места, на които има пясъчен плаж и в същото време пример следобяд да можем да мръднем по забележителности. Или пък 2 дни обикаляне, 2 по-лежерни. Ясно е, че няма да има време за Catania, Taormina, Etna, Syracuse, Noto, Modica, Agrigento и т.н. ще трябва да избера само няколко. Аз например обичам малки градчета с атмосфера, тесни улички и т.н.(предполагам че няма липса на такива на острова:)), добрата кухня също, не съм много по църквите, освен да щракна някоя снимка, а по музеи- изобщо. Обичам и природата, морето, скалите и т.н. Жената пък обича пясъчни плажове и е желателно да има чадъри, че Август си е топличко предполагам:) Също и за Етна не ми се изясни много, има лифт, джипове, организирани, неорганизирани турове, в крайна сметка струва ли си това, което се вижда горе, защото оставам с впечатлението, че лава няма да се види. Може да оставя домочадието на плаж и сам да се кача, а може и всички да се казваме, не знам още. Вероятно ще вземем кола под наем. 4 Връзка към коментар
Ann Публикувано: 14 юни, 2017 Сподели Публикувано: 14 юни, 2017 Да видиш Сицилия за четири дни е мисия невъзможна. В момента, в който човек осъзнае това, задачата да се направи програма за това време става неимоверно лесна. Избираш си част от острова, настаняваш фамилията там и комбинираш плаж и разходки в оптималното за вас съотношение. Остава ви да се потопите в неповторимата атмосфера на това целунато от боговете място и да се наслаждавате на живота . 1 Връзка към коментар
Kamen Публикувано: 14 юни, 2017 Сподели Публикувано: 14 юни, 2017 Чефалу с мръдване до Палермо, влакове на всеки час, пътува се 40-50 мин, 5.60 евро 2 Връзка към коментар
Ann Публикувано: 14 юни, 2017 Сподели Публикувано: 14 юни, 2017 1.Авола - съфорумци писаха, че там плажът е пясъчен. Наблизо са Ното, Сиракуза. 2.Чефалу - има пясък, но е докаран от другаде; преобладава чакъл, особено при влизане в морето. Не знам доколко ще му е комфортно на най-малкия член на фамилията, за големите надали има проблем. Наблизо са Какамо, Химера, природен парк Мадоние. http://www.cities-of-europe.com/regionalen-priroden-park-madonie-blizo-do-grad-chefalu-italiya/ 2 Връзка към коментар
baiKolio Публикувано: 14 юни, 2017 Сподели Публикувано: 14 юни, 2017 Аз мога да си дам мнението само относно Етна... Ако си се качвал на Везувий - е, подобно е, само дето е доста по-мащабно. Кратери, сяра, тук-таме пара... Знам ли, може би след Стромболи с неговите над 10 изригвания (за единият час през който бяхме горе) си каза думата и го нямаше уау ефекта... Но си е изживяване Лава НЯМА... Т.е. има, ама не и течаща, червена, димяща и респектираща. Огромни полета застинала лава. Реки от лава. Там горе осъзнаваш мащабите и силата на "Госпожата". Пресните, т.е. от последните големи изригвания от преди 10-на години все още са голи, нищо не е прорастнало както върху по-старите. Чувството е все едно си на друга планета... Ние ползвахме само лифта до 2500м, после пешачката. Идея нямам какво виждат тези които взимат джиповете, ние по средата на пътя на джипките свърнахме по козите пътеки ... и по трасето на групите. По принцип самодейци пускат до 2700, оттам нататък само с гид. Поне така казваха гидовете на групите с които се засичахме, ама ние моментално се измаскирахме на руснаци и като не им разбираме ни на италианския, ни изгилезе, пък и техния руски ... Издрапахме до 2900+,горе мъгла, вятър, валя ни дъжд, снежец имаше, градушка, температурата падна до 5С ( при 25С на паркинга долу на 1600м ), това в началото на месеца - 3-ти юни... Пълна програма На Стромболи бих се върнал отново и бих изкачил пак проклетите 900 метра дето за малко да ме накарат да откажа цигарите... Виж на Етна не бих повторил, но ... бях, видях, издрапах дет' се вика 6 Връзка към коментар
lesy Публикувано: 14 юни, 2017 Сподели Публикувано: 14 юни, 2017 (редактирано) И аз бих препоръчала Чефалу. Има широка плажна ивица, а след стария град плажни хотели, но не гиганти. От там един ден Скопело и след него има природен парк - море и планина. Ние не успяхме да стигнем до парка, но в Скопело остана част от мен. На север са, има и планини, брегът е каменист и на места е много красиво. Предлагат екскурзии с корабчета и лодки около брега. Оставете си юга за екскурзия. За Етна и Стромболи са писали. Ще се върнете пак. Редактирано 14 юни, 2017 от lesy 4 Връзка към коментар
antea Публикувано: 14 юни, 2017 Сподели Публикувано: 14 юни, 2017 за Етна, ако сте с кола, си е съвсем удобно да идете до Rifugio Sapienza и като разгледате в района да прецените дали искате да се качвате нагоре изобщо /+30 евро на човек за лифта за качване до 2500м, и +33 евро след лифта с джиповете до 2900м/, но да се има предвид, че дори и на Rifugio е много студено, най-вече духа страшно силен вятър можете да идете с колата и до Valle del Bove, което е близо до Zafferana Etnea, и от там да гледате долината, с огромния разлив на лава, според мен много впечатляващо в същия ден комбинирайте с Таормина а като цяло - няма да сбъркате, ако се настаните в Ортиджа - със сигурност ще има и атмосфера, и тесни улички, а и можете да ходите на похвалените плажове край Ното; другият също много хубав вариант ще е Чефалу+Палермо, но пък ще пътувате доста повече до там както и да го нагласите, все ще ви е хубаво 2 Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 20 юни, 2017 Автор Сподели Публикувано: 20 юни, 2017 Благодаря за отговорите. А градчетата за разглеждане как ги класирате, защото ще имаме време само за 2-3 Catania, Taormina, Syracuse, Noto, Modica, Agrigento, Palermo... Връзка към коментар
lesy Публикувано: 20 юни, 2017 Сподели Публикувано: 20 юни, 2017 Избери си двете най-близки до базата и отиди. Остави другите за следващо пътуване. Всяко има своя чар. 2 Връзка към коментар
Roberto Baggio Публикувано: 20 юни, 2017 Сподели Публикувано: 20 юни, 2017 Ако аз трябваше да избирам, бих ги подредила така: Сиракуза, Ното,Рагуза,Модика, Таормина,Катания, Агридженто, Палермо, но това рязбира се е много субективно. Мисля, че ще е по-добре за 4 дни да си останеш на източното крайбрежие - няма смисъл да биеш път за Палермо при положение,че близл до Катания има толкова много места за гледане, а и по мое мнение там морето е по-красиво и по-чисто. 1 Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 11 юли, 2017 Автор Сподели Публикувано: 11 юли, 2017 Започнах да гледам хотелите, че чак сега имам време, оказа се, че изборът за моите дати е доста малък. Като цяло няма да има проблем за спане в центъра на някое от изброените по-горе градчета, по-скоро срещам трудности да си резервирам 2 нощувки на плажа. За момента мисля да ходим на юг, Палермо ще е за друг път. Не ми се иска да разчитам на плаж в Катания, магеланци ми препоръчаха Сан Лоренцо и Лидо ди Ното, за съжаление няма места според букинг за моите дати или много скъпи. За Авола има 2 места/вили/§ близо до плажа. Като че ли в Позало е по-евтино, някой мнение за това градче и плажът там? А в самия Ортидж има ли някакъв плаж? Също в Таормина, която мислех, че е супер скъпа, се откриват подходящи места. Мнения за плажа на Таормина? В MakeMyTrip поже да се търси Ното, Модика и т.н., но идеи как да се търсят плажните им части- Marina di Modica, Lido di Noto? Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 11 юли, 2017 Сподели Публикувано: 11 юли, 2017 (редактирано) Ама, какъв плаж в Таормина - и на Изола Бела е камънак и чакъляк, ама пустоооо, много е снобско, та и там сме седялиСицилианската фръцла Таормина е малко попрехвалена. Красива е, няма спор, ама за почивка не става. На Джардини Наксос плажът и яхтеното пристанище са си комшии, в едно заливче. Отделно, дето е г*з до г*з, в моята тема за Сицилия има снимки от плажа. Много хубаво местенце е Летояни, ма и там плажът е от най-едрия чакъл и камънак. Без аква обувки да не припарва човек. Иначе, бяхме взели едни апартаменти, на брега, за по 60-70 евро - спалня, хол, кухня, огромна тераса. За семейство с две деца - идеално. Показала и съм и плажа в Сиракуза, ако може тъй да се нарече лежането на два квадрата камънак до един дувар и под един понтон. Хубав плаж има във Фонтане Бианке, на 15-20 километра от Сиракуза, беше преди хубаво курортно място, вече , според мен позападна. Но плажът е хубав. Изобщо, пясъчните, хубави плажове са на юг и югоизток. В Лидо ди Ното има много вили, разгледа ли Хомели дей и Хаус трип? За индийския сайт нямам мнение. Редактирано 11 юли, 2017 от AlexandraKo 1 Връзка към коментар
Ерика Публикувано: 11 юли, 2017 Сподели Публикувано: 11 юли, 2017 Като най-добро място за 2 дни плаж бих препоръчала Лидо ди Ното. Ако в букинг няма нищо за твоите дати и си смела да опиташ да наемеш нещо от местен сицилианец без отзиви на клиенти, пробвай да потърсиш вила/апартамент в subito.it. Намират се уникални места и ако си покомуникираш със собственика по телефон, мейл или whatsapp можеш да си сигурна, че резервацията ти е гарантирана. Иначе, моето мнение за плажа в Джардини Наксос е различно, бяхме в края на градчето на бряг с обширна плажна ивица, почти без туристи и с Етна за фон в далечината. Но все пак в Лидо ди Ното много повече ми хареса. 1 Връзка към коментар
prozium Публикувано: 11 юли, 2017 Сподели Публикувано: 11 юли, 2017 Скоро и аз паля към Сицилия, та да попитам Изола Бела наистина ли не е нещо впечатляващо? При нас плажуването се разбира - 90% във водата до границата на хипотермия и излизане, колкото да възвърнем малко сили с бърза закуска. Другото е постоянно гмуркане. За такъв тип преживяване Изола Бела добър избор ли е ? Връзка към коментар
Kamen Публикувано: 12 юли, 2017 Сподели Публикувано: 12 юли, 2017 преди 8 часа, prozium каза: Скоро и аз паля към Сицилия, та да попитам Изола Бела наистина ли не е нещо впечатляващо? При нас плажуването се разбира - 90% във водата до границата на хипотермия и излизане, колкото да възвърнем малко сили с бърза закуска. Другото е постоянно гмуркане. За такъв тип преживяване Изола Бела добър избор ли е ? Според мен, не добър, а си е прекрасен избор Изола Бела. Не разбирам хората, които не я харесват. Бях миналото лято за 4 дни и не съжалявам за нито ден от престоя си там. Вземете си само плажни обувки за 10-те % извън водата. Страхотно място за гмуркане е, съмнявам се в Сицилия да има по-добро. А и Таормина си е прекрасна, не само с Изола Бела. И като на всички прекрасни места, особено в топ сезон, пригответе се за много туристи от цял свят. 1 Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 12 юли, 2017 Сподели Публикувано: 12 юли, 2017 (редактирано) Пропусни Таормина. С кацането вземете кола под наем и право в Чефалу. На следващия ден плаж + разходка. Центърът е малък и лесно се разглежда. Следобед Скопело. Чудно селце, хубави гледки. Петък и събота може да прекарате в района на San Vito lo Capo, чела съм, че там са най-хубавите плажове на острова. Ще падне шофиране, но ще имате и гледки по пътя, и плаж. Плажът на Сан Вито. Снимката е от нета. Преди Скопело дзакнахме по пътя само като панорамна гледка много красиво градче, подобно на Чефалу. Сега на картата открих и как се казва Castellammare del Golfo. Плажът му изглежда много добре на снимка. Редактирано 12 юли, 2017 от Tedy 6 Връзка към коментар
Гост 45#2 Публикувано: 12 юли, 2017 Сподели Публикувано: 12 юли, 2017 (редактирано) Преди 1 час, Tedy каза: Пропусни Таормина. С кацането вземете кола под наем и право в Чефалу. На следващия ден плаж + разходка. Центърът е малък и лесно се разглежда. Следобед Скопело. Чудно селце, хубави гледки. Петък и събота може да прекарате в района на San Vito lo Capo, чела съм, че там са най-хубавите плажове на острова. Ще падне шофиране, но ще имате и гледки по пътя, и плаж. Плажът на Сан Вито. Снимката е от нета. Преди Скопело дзакнахме по пътя само като панорамна гледка много красиво градче, подобно на Чефалу. Сега на картата открих и как се казва Castellammare del Golfo. Плажът му изглежда много добре на снимка. С 2 ръце подкрепям препоръката на @Tedy. От седмицата в Сицилия един ден прекарахме на плажа на Сан Вито Ло Капо - беше МЕГА. И още един ден на трип с лодка от Кастеламаре дел Голфо до Сал Вито Ло Капо с къпане и шнорхелинг на невероятни места. Ако има интерес, ще споделя подробности. И в Таормина ми хареса, но точно на Сицилия повече се впечатлих от природата, отколкото от градовете. п.п. Сан Вито е много пренаселен плаж, особено в пик сезон. Което не му пречи да е невероятно красив. Ето и малко лични снимки: Редактирано 12 юли, 2017 от 45#2 Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 12 юли, 2017 Сподели Публикувано: 12 юли, 2017 На 6/14/2017 в 17:43, lesy каза: но в Скопело остана част от мен. Какво прави букет от цъфнала люцерна поднесен в подходящото време и място. Ех, романтиката на Сицилия е... 3 Връзка към коментар
Роси 777 Публикувано: 10 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 10 ноември, 2017 На 12.07.2017 г. в 13:07, Боби каза: С 2 ръце подкрепям препоръката на @Tedy. От седмицата в Сицилия един ден прекарахме на плажа на Сан Вито Ло Капо - беше МЕГА. И още един ден на трип с лодка от Кастеламаре дел Голфо до Сал Вито Ло Капо с къпане и шнорхелинг на невероятни места. Ако има интерес, ще споделя подробности. И в Таормина ми хареса, но точно на Сицилия повече се впечатлих от природата, отколкото от градовете. п.п. Сан Вито е много пренаселен плаж, особено в пик сезон. Което не му пречи да е невероятно красив. Сподели малко повече подробности за този трип с лодка Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега