Георги Публикувано: 21 август, 2013 Сподели Публикувано: 21 август, 2013 ОК, Oshko добре ни подгря с плажовете, ама хайде да не излезе, че сме само мързели, които обичат да се препичат на слънце, въпреки че сезона ни е такъв! Та дайте да видим, кой какви планини е катерил. Не е задължително да са първенци или дори върхове, просто да е малко назъбен пейзаж, така да се каже! Моята колекция е скромна, но съм сигурен, че има хора, които да покажат повече. Започваме с Черни Връх, че ми е още прясно. Седемте Рилски Езера. Не ги включвам само от чист патриотизъм, определено смятам, че е от най-добрите гледки в света! Австрия - Hintertux Gletscher - 3250m Това са алпите, в близост до Шамони. С първата снимка много се гордея, макар и да си беше чиста природа, не е било необходимо да правя нищо специално. Втората е на първенеца Монблан. Малко от Австралия. Blue Mountains до Сидни. Наричат се така, заради синкавия отенък, който при определени обстоятелства придобива въздуха там, мисля че нещо свързано с евкалиптите. Не знам до колко е самовнушение, но снимките си синеят. Това са Трите Сестри, много известни скали в Сините Планини. Хич не е високо иначе, едно влакче те стоварва почти на върха. А това е от Cairns, Австралия. Устието на река Daintree. Хайде, планинарите сте на ход 9 1 Връзка към коментар
Elena Публикувано: 21 август, 2013 Сподели Публикувано: 21 август, 2013 Ако позволиш само едно леко отклонение от темата...ръкавичките розови ли са? 4 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 21 август, 2013 Автор Сподели Публикувано: 21 август, 2013 Ако позволиш само едно леко отклонение от темата...ръкавичките розови ли са? розови са...как пропуснах да ги видя... 2 Връзка към коментар
Зани Публикувано: 21 август, 2013 Сподели Публикувано: 21 август, 2013 Абе аз не съм много по планините, но ето няколко и от мен. Гледка от връх Мусала Разбира се Рилските езера и връх Тейде на Тенерифе както и гледка от там - беше наистина убийствена 8 Връзка към коментар
Polina Публикувано: 21 август, 2013 Сподели Публикувано: 21 август, 2013 Международни върхове аз нямам в списъка ми с посетени , а Рилските езера, както и Мусала, и Вихрен няма да ви ги пускам, защото вече сте ги видели от снимките в галерията, но пък тук ще пусна това: Райското пръскало, Стара планина и хижа Рай погледната от високо: Малко от Рила... втората тераса под вр. Мальовица Елениното езеро под вр. Мальовица 8 Връзка към коментар
Elena Публикувано: 21 август, 2013 Сподели Публикувано: 21 август, 2013 Аз по-хубаво езеро не съм виждала..... 3 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 21 август, 2013 Сподели Публикувано: 21 август, 2013 Мачу Пикчу Каньона Колка с кондор Torres Del Paine, не съм ги качвал целите, само малко нагоре Chapada Diamantina, Бразилия Pedra Azul, Бразилия Райското Пръскало 20 Връзка към коментар
captain_oveur Публикувано: 21 август, 2013 Сподели Публикувано: 21 август, 2013 (редактирано) Айде, пак ще се задръстваме Надявам се да не ви досадя - само от две планини ще пусна снимки. Пирин: * * * Torres del Paine (мостчето от снимката на neuromancer ме накара да се разровя): Редактирано 21 август, 2013 от captain_oveur 10 Връзка към коментар
Elena Публикувано: 21 август, 2013 Сподели Публикувано: 21 август, 2013 От къде е снимката? Връзка към коментар
Polina Публикувано: 21 август, 2013 Сподели Публикувано: 21 август, 2013 Това Конче с тия пътечки всеки път като погледна снимка и така ме изкушава... 2 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 21 август, 2013 Сподели Публикувано: 21 август, 2013 (редактирано) От къде е снимката? От връх Вихрен. Кончето е много специално място, бил съм там само веднъж, а сред моята компания мераклиите за него не са много. Там човек разбира колко е малък и незначителен. Чакам синът ми да порасне още малко и с мен... И една любима гледка из нашие планини: Редактирано 21 август, 2013 от Zaro 9 Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 21 август, 2013 Сподели Публикувано: 21 август, 2013 Tук ще се включа доста по-слабо, личи си, че сме мързеливци Албания - не е точно планина, хълмче, но с бункери Румъния Balea Lake - ако се вгледате и хижата ще се види Хотелът от вън и от вътре Нова Зеландия Glacier Milford sound - Mitre peak Kaikoura Австралия Kakadu NP САЩ Yosemite Waterfall Tioga Pass 3030m Tunnel Log - Sequoia NP Grand Canyon Норвегия Gudvangen Френска Полинезия Moorea - този връх го има на някои от парите им Bora Bora - Mt. Pahia - тръгнах да го качвам този връх(зад църквата), обаче стигнах само до средата, беше страшно горещо, кално и хлъзгаво и реших да не се пребивам Вануату най-високата точка на о-в Тана - вулканът е в далечината България и за финал ждрелото на Триград 5 1 Връзка към коментар
Polina Публикувано: 21 август, 2013 Сподели Публикувано: 21 август, 2013 Много скромно, Oshko, много.. Добре, че качихме някоя и друга снимка преди теб.. . 3 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 21 август, 2013 Сподели Публикувано: 21 август, 2013 (редактирано) Малко родопски мотиви Пирин , Безбог Църна гора Рила, Мальовишки дял Редактирано 21 август, 2013 от Фичо 12 Връзка към коментар
krasen_denev Публикувано: 21 август, 2013 Сподели Публикувано: 21 август, 2013 Малко родопски мотиви Е Фичо,то това куче като черна мечка . 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 21 август, 2013 Сподели Публикувано: 21 август, 2013 Аха и аз същото си мислех като го снимах Връзка към коментар
krasen_denev Публикувано: 21 август, 2013 Сподели Публикувано: 21 август, 2013 Сега малко снимки и от мене.Както сте започнали с тези теми следващата ще е космически дестинации. Боженци-Стара планина. Връх Столетов-Стара планина. Тракийски Магелит-Средна гора. Стената в планината . Ароматната планина близко до Пекин. 7 Връзка към коментар
Емилия Публикувано: 29 август, 2013 Сподели Публикувано: 29 август, 2013 Аз предлагам следващата да е за пещери Но ето и малко планински: Татрите: И малко Алпи: 5 Връзка към коментар
Adinko Публикувано: 3 септември, 2013 Сподели Публикувано: 3 септември, 2013 Zermatt-Furi-Trockener Steg-Glacier Paradise-Trockener Steg-Schwarzsee-Furi-Zermatt 10 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 21 ноември, 2013 Сподели Публикувано: 21 ноември, 2013 Много несериозно. Или тук няма планинари, или темата е безинтересна. Съвсем доскоро моите пътувания бяха основно с планинска насоченост. Надявам се желанието ми да не се е изпарило съвсем. Тези снимки сериозно ме вдъхновяват да продължа... Еверест Свещеният връх Кайлаш в Тибет Ама Даблам в Хималаите К2 Аконкагуа 6952 м - моята вертикална граница Елбрус Килиманджаро Торес дел Пайне - Патагония Серо Торе - Патагония На вулкана Котопакси в Еквадор 22 1 Връзка към коментар
krasen_denev Публикувано: 21 ноември, 2013 Сподели Публикувано: 21 ноември, 2013 Много несериозно. Или тук няма планинари, или темата е безинтересна. Съвсем доскоро моите пътувания бяха основно с планинска насоченост. Надявам се желанието ми да не се е изпарило съвсем. Тези снимки сериозно ме вдъхновяват да продължа... Дано не се изпари никога желанието ти към планинските пътувания.Как иначе бихме видели тези кадри?Ти си първият от този калибър.Не знам поне на този етап друг участник във форума който може да се похвали със снимки от тези величествени планини с още по-величествени върхове.Страхотни кадри-браво. 2 Връзка към коментар
krasen_denev Публикувано: 21 ноември, 2013 Сподели Публикувано: 21 ноември, 2013 Троянския балкан Родопите 4 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 21 ноември, 2013 Автор Сподели Публикувано: 21 ноември, 2013 Много несериозно. Или тук няма планинари, или темата е безинтересна. Съвсем доскоро моите пътувания бяха основно с планинска насоченост. Надявам се желанието ми да не се е изпарило съвсем. Тези снимки сериозно ме вдъхновяват да продължа... Еверест 038 - Ogy - Pictures from Kala Patar (39).jpg Свещеният връх Кайлаш в Тибет 030 - Kailash (32).jpg Ама Даблам в Хималаите 043 - Ama Dablam (18).JPG К2 Pakistan 2 515.jpg Аконкагуа 6952 м - моята вертикална граница 0074 - Aconcagua - The South Summit.jpg Елбрус 39 Elbrus.jpg Килиманджаро 011 - Kilimanjaro.jpg (66).jpg Торес дел Пайне - Патагония 09 - Торес дел Пайне (114).JPG Серо Торе - Патагония 012 - Los Glaciares NP (60).JPG На вулкана Котопакси в Еквадор 0889 - Котопакси - на върха - 5897м.jpg Еверест за теб е само въпрос на време, убеден съм...представих си нашето знаме на върха! 2 1 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 21 ноември, 2013 Автор Сподели Публикувано: 21 ноември, 2013 ruwenzogy, между другото, може ли да поразкажеш малко като цяло за подготовката, тръпката и изживяването от планинската експедиция? Убеден съм, че ще е интересно за доста хора. Как се справяш със аклиматизирането? Какво е усещането, ако те тресне височинната болест? Имал ли си някакви изживявания "на ръба", все пак се води опасен спорт? Изисква ли се сериозна физическа форма за да качиш някой петхилядник например? Под сериозна физическа форма имам предвид нещо повече от добра кондиция в активна възраст. Това като за начало, убеден съм че и други ще се включат с въпроси, темата е интересна. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега