Olia Публикувано: 18 юни, 2017 Публикувано: 18 юни, 2017 Здравейте, Съвсем отскоро съм тук, доста неща успях да прочета и науча във форума, извстно време се чудих дали да споделя какво съм намислила или да изчакам, за да не дръпна дявола за опашката, и все пак реших да споделя, пък каквото стане:) Всеки от моето семейство има малко или много юбилей другата година (странно как така се получи, аз ставам на 40, съпругът ми на 50, синът ми на 18, дъщеря ми на 16) и някак спонтанно дойде идеята да си подарим едно дълго пътуване до Щатите през лятната ваканция на 2018. Подадох документите за визи (никой от нас не е имал и не е кандидатствал преди) и в сряда сутринта сме на интервю (стискайте палци). Не съм подготвила никакви съпътстващи документи, а няма и какво да подготвя, нямаме недвижима собственост на наше име, осигуряваме се на минимална заплата, ще разчитаме на късмет:) И все пак, ако късметът ни се усмихне и получим визи, ето какво сглобих като програма, като се има предвид, че: - нямаме фиксирани дати, - не съм включила национални паркове, защото ще отнемат много време, а и бих предпочела да ги обиколим на второ такова пътуване, посветено само на парковете, - отделила съм много време на парковете в Орландо, защото все обещавахме, но така и не заведохме децата си до Дисни и това ще е един вид наваксване:), - много ми се иска да включа и един скромен 3-4 дневен круиз от Маями, стига да успея да намеря нещо финансово изгодно, - почти съм склонна да добавя и ден за Тихуана след Сан Диего, но незнам как седи въпросът с колата под наем (може ли да се излиза с нея извън САЩ), а и честно казано не съм чела има ли какво да се види там. Много ще се радвам на съвети и мнения от ваша страна, пък ако не получим визи, другата година ще опитаме пак: Day 1 New York Top of the Rock (early morning) Grand Central Terminal 9/11 Memorial / Ground Zero Wall Street Brooklyn Bridge B Bridge to Times Square TS to Broadway, Central Park Empire State Building (late at night) Day 2: Circle Line cruise (10 AM) Greenwich Village China town Day 3: Rent a car New York to Philadelphia Philadelphia/Rocky statue,Reading terminal market, Liberty bell, Independence hall Philadelphia to Washington DC The Pentagon Day 4: Capitol Hill Library, Capitol, National Mall,W monument,White house,Vietnam memorial, Lincoln memorial,Tidal Arlington Day 5: hotel to airport/drop off car Washington DC to Orlando - morning flight rent a car/off to Cape Canaveral Kennedy Space Center Day 6: Disney Magic Kingdom Day 7, 8, 9 Universal Studios Day 10: Orlando to Miami Day 11: Miami beach Day 12: hotel to airport/drop off car Miami to San Diego - morning flight rent a car/ off to Sea world Sea world to Old town Day 13: Zoo Balboa park Day 14: San Diego to Las Vegas Day 15: Las Vegas to Hoover and Grand Canyon Day 16: Las Vegas Day 17: Shopping Las Vegas outlets Las Vegas to LA Walt Disney concert hall,Olvera str, Little Tokyo Day 18: Santa Monica, Rodeo drive, Beverly Hills, Hollywood blvd and sign, Griffith Observatory Day 19: LA to San Francisco Alkatraz tour Day 20: Lombard str, Union Square, painted ladies, China town, Golden gate park, Fisherman’s Wharf Day 22: hotel to airport/drop off car San Francisco to Sofia Хубав ден от мен засега! 2
Георги Публикувано: 18 юни, 2017 Публикувано: 18 юни, 2017 (редактирано) Премисли нещата с националните паркове, особено за тези, които ще са ти в краката. Дори и да направиш специално пътуване за тях, пак няма да ви стигне времето, а според мен истината е в баланса - само паркове сигурно ще писнат, само градове също Гранд Каньон също е национален парк, стига да решите да идете до него, а не до индианската туристорезачка от Вегас Та, за да приключа тази тема виж дали не можеш да наместиш поне Евърглейдс, като така и така сте във Флорида. Ден 1 - според мен няма смисъл и от Empire State и Top of the rock, изберете си едно от двете, гледките отгоре не са кой знае колко по-различни. Натоварен ден си изборила иначе, но постижим. Бих ги нагласил така нещата, че да си около залез от другата страна на Бруклин Бридж. Таймс Скуер пък е по-ефектен вечер, така че може би и него да го оставиш за след това, съответно да попреместиш Central Park по-рано. Понеже след това си писала за пазаруване в аутлети, в Ню Йорк също има такива с ниски цени - Century 21, един от клоновете е много близо до Ground Zero. Ден 3 - не знам дали ще успеете да сместите пътуване до Филаделфия и Вашингтон, че и Пентагона в един ден (освен, ако не държите да видите Пентагона само отвън). Може да съм пристрастен, но във Вашингтон не пропускайте клоновете на National Air and Space museum, особено този до летището Не знам обаче как ще стане, трябва си един допълнителен ден за двата музея+пентагона според мен. Ден 15-18 - много време за Лас Вегас според мен, особено ако смятате да направите каньона без преспиване. Вземете тук допълнителния ден за Вашингтон или просто единия от дните го отделете на Долината на Смъртта. Ако сте фенове, отидете на някое шоу във Вегас, Cirque du Soleil там бълват по сигурно 10-ина представления на ден. Късмет с визата! Редактирано 18 юни, 2017 от Георги 1
Olia Публикувано: 18 юни, 2017 Автор Публикувано: 18 юни, 2017 6 minutes ago, Георги said: Премисли нещата с националните паркове, особено за тези, които ще са ти в краката. Дори и да направиш специално пътуване за тях, пак няма да ви стигне времето, а според мен истината е в баланса - само паркове сигурно ще писнат, само градове също Гранд Каньон също е национален парк, стига да решите да идете до него, а не до индианската туристорезачка от Вегас Та, за да приключа тази тема виж дали не можеш да наместиш поне Евърглейдс, като така и така сте във Флорида. Ден 1 - според мен няма смисъл и от Empire State и Top of the rock, изберете си едно от двете, гледките отгоре не са кой знае колко по-различни. Натоварен ден си изборила иначе, но постижим. Бих ги нагласил така нещата, че да си около залез от другата страна на Бруклин Бридж. Таймс Скуер пък е по-ефектен вечер, така че може би и него да го оставиш за след това, съответно да попреместиш Central Park по-рано. Понеже след това си писала за пазаруване в аутлети, в Ню Йорк също има такива с ниски цени - Century 21, един от клоновете е много близо до Ground Zero. Ден 3 - не знам дали ще успеете да сместите пътуване до Филаделфия и Вашингтон, че и Пентагона в един ден (освен, ако не държите да видите Пентагона само отвън). Може да съм пристрастен, но във Вашингтон не пропускайте клоновете на National Air and Space museum, особено този до летището Не знам обаче как ще стане, трябва си един допълнителен ден за двата музея+пентагона според мен. Ден 15-18 - много време за Лас Вегас според мен, особено ако смятате да направите каньона без преспиване. Вземете тук допълнителния ден за Вашингтон или просто единия от дните го отделете на Долината на Смъртта. Ако сте фенове, отидете на някое шоу във Вегас, Cirque du Soleil там бълват по сигурно 10-ина представления на ден. Късмет с визата! Благодаря за съветите, като оформям програмата по часове ще имам предвид това за Ню Йорк. Идеята ми за кацане от София е да е следобяд, което дава опция за малко време вечерта в ден 0 ако не сме смазани. Наместила съм пазаруването във Вегас, за да не се налага да мъкнем повече багаж през целия трип, а да остане само накрая. Пентагона ще е само отвън, нещо няма голям интерес към него от страна на тийновете, по - скоро бих добавила ден за музеите. Да определено мога да включа Евърглейдс в ден 11. Достатъчен ли е един ден, за да се отиде с кола до Гранд Каньон, разгледа и обратно до Лас Вегас или ще трябва да останем там да нощуваме и на ден 16 да се върнем обратно? Реално имаме само 1 ден в Лас Вегас, деня за шопинг не се брои:) Долината на Смъртта я мислих много, но всички споменават някакви нечовешки температури през юли, август и не съм сигурна дали не е опасно. На шоу или концерт определено ще отидем, защото аз работя в тази сфера и ще ми е доста интересно.
tonica Публикувано: 18 юни, 2017 Публикувано: 18 юни, 2017 преди 1 час, Георги каза: Ден 1 - според мен няма смисъл и от Empire State и Top of the rock, изберете си едно от двете, гледките отгоре не са кой знае колко по-различни. Подкрепям да е само едното и препоръчвам Empire State - вътре сградата е много красива и това се вижда при придвижването по коридорите към / след асансьорите. При Top of the rock се минава през едно празно фойае към асансьора. И на двете места предвидете много време за чакане - асансьорите качват определен брой туристи, след като върнат отгоре същата бройка. На билетите ви ще пише в колко часа ще е вашият ред за качване, имайте резерва за разглеждане на нещо наоколо до часа на вашето качване. За мотане около Empire State - отсреща е Macy's за дамите, на една пряка е Madison Square Garden за мъжете. За мотане около Top of the rock - ох, във всички посоки има хубави неща: точно срещу Rockefeller Plaza на 5-то авеню Saks, няколко пресечки нагоре Apple, няколко пресечки надолу пак по 5-то - уютният Bryant park с Библиотеката. Крачка на запад е Times Square с Broadway и всички театри. Спирам, че се увлякох. преди 1 час, Георги каза: Бих ги нагласил така нещата, че да си около залез от другата страна на Бруклин Бридж. Таймс Скуер пък е по-ефектен вечер, така че може би и него да го оставиш за след това, съответно да попреместиш Central Park по-рано. Понеже след това си писала за пазаруване в аутлети, в Ню Йорк също има такива с ниски цени - Century 21, един от клоновете е много близо до Ground Zero. Абсолютно точно ! А като минете по Brooklyn bridge от другата страна се освежете след разходката с най-хубавият сладолед в Ice cream factory -точно на кея под моста. преди 1 час, Георги каза: ... във Вашингтон не пропускайте клоновете на National Air and Space museum ... С две ръце подкрепям ! Всичко в Air and Space museum си струва да се види. Но трябва време. Spy Museum също е интересен: чадърът с който е убит Георги Марков за 50-годишния, колата на Джеймс Бонд за 16-18 годишните и много други забавления. 2
Георги Публикувано: 18 юни, 2017 Публикувано: 18 юни, 2017 преди 1 час, Olia каза: Пентагона ще е само отвън, нещо няма голям интерес към него от страна на тийновете, по - скоро бих добавила ден за музеите. Тогава е ок, вижда се горе-долу от пътя преди 1 час, Olia каза: Достатъчен ли е един ден, за да се отиде с кола до Гранд Каньон, разгледа и обратно до Лас Вегас или ще трябва да останем там да нощуваме и на ден 16 да се върнем обратно? Дълъг ден ще е, но постижим. Някъде около 4 часа мисля, че беше дистанцията, т.е. ще се получат 8 часа шофиране...алтернативно, може да спите около каньона и после направо към ЛА, ние така направихме. преди 1 час, Olia каза: На шоу или концерт определено ще отидем, защото аз работя в тази сфера и ще ми е доста интересно. За шоутата има трикове за по-евтини билети от официалните, само дето не може да си избирате конкретни места. Ама нека мине визата и ще го домисляме
Olia Публикувано: 18 юни, 2017 Автор Публикувано: 18 юни, 2017 1 minute ago, Георги said: За шоутата има трикове за по-евтини билети от официалните, само дето не може да си избирате конкретни места. Ама нека мине визата и ще го домисляме Да, хем си казвам, че няма да влизам в детайли, защото по - вероятно е да не вземем визи, хем само мисля и премислям и чета и ровичкам:) Още 2 дни и ще знаем
Георги Публикувано: 18 юни, 2017 Публикувано: 18 юни, 2017 В момента, Olia каза: Да, хем си казвам, че няма да влизам в детайли, защото по - вероятно е да не вземем визи, хем само мисля и премислям и чета и ровичкам:) Още 2 дни и ще знаем Дори и да не стане, ще измислим къде да оползотворите съвпадението в годините. Имахме подобен случай на твоя, човекът си беше направил много подробен план за дълго пътуване в САЩ, но му отказаха виза и смени концепцията на Австралия. Има алтернативи винаги
Olia Публикувано: 18 юни, 2017 Автор Публикувано: 18 юни, 2017 Just now, Георги said: Дори и да не стане, ще измислим къде да оползотворите съвпадението в годините. Имахме подобен случай на твоя, човекът си беше направил много подробен план за дълго пътуване в САЩ, но му отказаха виза и смени концепцията на Австралия. Има алтернативи винаги Оооооо, дори не съм си помисляла за там, много ми е непознато, но пък звучи прекрасно. Винаги сама планирам екскурзиите ни и не съм ползвала услугите на агенции и организирани трипове, защото предпочитам да си имаме свое темпо и да следваме свои приоритети. НО това изцяло и само за Европа, надявам се с ваша помощ да излезем извън тези граници, като ви чета направо ми идва да ставам и да тръгвам:))
Алекс Публикувано: 18 юни, 2017 Публикувано: 18 юни, 2017 Много хубава тема. Ще следя с интерес развитието, защото и ние сме се насочили натам в близката година - две, но тепърва ще минаваме през процеса за визите. Успех на вас. Би изглеждало много странно да не ви дадат визи при тези характеристики 2
pamela Публикувано: 18 юни, 2017 Публикувано: 18 юни, 2017 И на мен ще ми бъде интересна темата - и като развитие за визите, и като маршрут и планиране на самото пътуване.
akair Публикувано: 19 юни, 2017 Публикувано: 19 юни, 2017 Моите 5 стотинки (или 2 цента) по темата: ден 1 предполагам е на следващия ден след пристигането - на Top of the Rock обикновено си струва да се качите по залез - виждате града през деня, по залез и по тъмно аз вече няколко пъти тествах един доста приличен маршрут, който е доволно ефективен - тръгвате от 84-87 улица, уест сайд - при музея с динозавъра - през Central Park до Columbus Circle - фонтана, после се пускате по 5-то авеню и пътьом спирате на гранд сентрал, Рокфелер център, Таймс скуеър, ....Чак долу до арката на Вашингтон, кампуса на NYU, минавате през Трибека, слизате във финансовия при Граунд 0, Батери парк, оттам Уолстрийт, бика, кметството, Бруклин бридж. Ако тръгнете сутринта, до вечерта сте покрили повечето туристически места Тайм скуеър е УЖАСНО място - бутаница, лудница, хора, тълпи, ... Ама поне 1 път трябва да се види за предпочитане по тъмно New York Cheese Cake - it's a must Не виждам в плановете ви Лейди Либърти и Елис айлънд. Островът не е нещо особено, но Лейди Либърти е мъст. Букнете си от рано билети онлайн и може да се качите в короната. Там се ходи сутрин - с американските ученици, а не следобед (с всичките туристи от 2-те най-населени страни в света) В NYC има самолетоносач с Конкорд, една от space shuttles, ... и него го няма в програмата Филаделфия е страшно разочарование. Отделете й не повече от 1 следобед. Камбаната и сградата, в която са "написали" първия драфт на конституцията се разглеждат за 2 часа точно. Ако сте мераклии на местна храна, задължително опитайте philly cheese steak sandwich - представлява шреднато месо, печено на плоча, върху него се слага лист сирене и се допича. После LTO (lettuce, tomato, onion) и е готов за ядене. Аз досега не съм попадал на хубав фили стейк, но е туристическа атракция Преди DC - Балтимор - пристанището е реконструирано из основи е много приятно за разходка. Спокойно можете да убиете 1/2 ден. Има и аквариум, но не съм влизал в него. Щом тийнейджърите се радват на Пентагона, отидете до Cryptography Museum - намира се в Балтимор (kinda), до сградата на Няма Такава Агенция. Не работи в понеделник. Иначе е безплатен (като повечето държавни музеи). Вътре има няколко работщи Енигми, с които можете да си играете и да шифровате / дешифрирате съобщения. Вътре е и "червеният телефон", ползван от няколко американски президенти за директната връзка с Москва. Ще ви оставя сами да установите какво е съобщението, което са обменяли всяка сутрин и защо е било точно то. Има нещо общо с лисици... Пак там има и японска крипто машина от ВСВ, части от суперкомпютри на Няма Такава Агенция, ... В музея може да снимате на воля, но внимавайте отвън, че е забранено като цяло Букнете си разходка в библиотеката на Капитолия. Вижте също мемориалите на Мартин Лутър Кинг и Томас Джеферсън. Последният е свързан с това да построят ДЦ и да стане столица. Защо и как - ще оставя да научите сами. Георги е писал за спейс музея. За мен и 2-та клона си струват, но надали ще имате време. Също в ДЦ можете да влезете в монетния двор и да направите разходка - виждате огромни купчини монети. Както и в печатницата за долари - от сувенирния магазин можете да си купите нарязани на лентички долари почти за без пари - супер са за "подложка" в кутията на бутилка скъпо вино или уиски Снимките на Белия дом в момента са от много "крива" точка - проучете го внимателно проверете за билети от летище Балтимор до Орландо (или някое от летищата около Орландо) - може да има лоукост (Allegiant, Frontier, Spirit, Southwest) в Орландо е Disney World и американците му отделят по 1 седмица, защото "има много неща за правене". Помислете за 3 дни Дисни и 1 ден Юнивърсъл. Или суапнете Юнивърсала с този в ЛА. Той се разглежда за 1/2 ден. Приговете се за солени билети (в ЛА беше 75 долара) Помислете защо точно Сан Диего и дали няма по-интересни неща. Във Вегас си вземете хотел на Стрипа. Останалата част на Вегас е прилично шейди и надали искате да си разваляте ваканцията Помислете за разходка с хеликоптер или самолет в каньона. Не е евтино, но според мен си струва. В малкия календар на магеланците снимката за май е от каньона. Представете си да сте "вътре" в него... Eagle Point е на 2 часа с кола от Вегас. Ако в едната посока минете през Hoover Dam е още 1 час, защото не се минава по магистралата. Помислете за шоу във Вегас - Цирк дьо Соле (ако така се пише на кирилица), Бритни Спиърс, Дейвид Копърфийлд, Оливия Нютън Джон, ... - има опции Санта Моника пиър в ЛА, края на шусе 66, Венис бийч, Литъл Итъли, ... евентуално Юнивърсъл студиос. Помислете за разходка с автобус в Бевърли Хилс - показват къщи на известни личности и може да видите някои от тях на верандата. За мен е малко странен такъв тур, но има много хора, на които им харесва на север от ЛА е Санта Барбара - уникално местенце. Изключително красиво градче, испанска колониална архитектура. Може да разходите тийнейджърите в кампуса на UCSB. Потърсете кабинета на нобеловия лауреат по физика, както и лагуната на UCSB. в СФ се разходете до Долината. Дори само за разходка с кола - изключително вдъхновяващо място - Бъркли, кампуса на Гугъл в Маунтин Вю, кампуса на Samsung Research до летище SJC, кампуса на Епъл (Купертино), на Intel (Sunnyvale), на NVidia, на PayPal (Милпитас), ... 2 много яки градчета - Redwood и Cambell. Имаше още едно (намира се до Маунтин Вю), но не се сещам как се казваше и не го виждам на картата :/ Santana Row до Сан Хосе Намерете Рисърч центъра на НАСА - в един от хангарите там са правили крилатите ракети (ако помня правилно) и са имали специален механизъм, който да ги хваща във въздуха. Там е и един от малкото останали хангари за дирижабъл. Георги е писал за парковете в Калифорния На ийст коуст може да започнете с Бостън - МИТ, Харвард ярд, Ред Сокс Стедиъм, Кепитъл билдинг на МА, Куинси маркет, пристанището, аквариума, ... После Ню Йорк и надолу. Рендъм идеи: от SFO и SJC има директни полети до Hawaii - само 5 часа полет ; помислете дали не може да "сбутате" някои неща в по-малко дни и да се качите до Сиатъл - един също невероятен град; помислете дали да не тръгнете от Торонто - първо Ниагара, после Бъфало (buffalo wild wings), Albany, NYC и по прогама...; няколко разходки из кампуси на университети може да са силно мотивиращи за подрастващите Не знам защо сте се спрели на шопинг точно във Вегас. В Делауеър (през който ще минете от NYC към DC) няма sales tax (aka ДДС kinda). В NY sales tax е доста "солена", но пък там има много хубави магазини. ако нещо не съм го обяснил достатъчно ясно, моля да бъда извинен предварително и не се притеснявайте да питате 7
tonica Публикувано: 19 юни, 2017 Публикувано: 19 юни, 2017 преди 4 часа, akair каза: аз вече няколко пъти тествах един доста приличен маршрут, който е доволно ефективен - тръгвате от 84-87 улица, уест сайд - при музея с динозавъра - през Central Park до Columbus Circle - фонтана, после се пускате по 5-то авеню и пътьом спирате на гранд сентрал, Рокфелер център, Таймс скуеър, ....Чак долу до арката на Вашингтон, кампуса на NYU, минавате през Трибека, слизате във финансовия при Граунд 0, Батери парк, оттам Уолстрийт, бика, кметството, Бруклин бридж. Ако тръгнете сутринта, до вечерта сте покрили повечето туристически места Тайм скуеър е УЖАСНО място - бутаница, лудница, хора, тълпи, ... Ама поне 1 път трябва да се види за предпочитане по тъмно Много добър маршрут. Само допълвам: - ако тръгнете през Central park от 84-87 улица по път ви е паметната плоча на Джон Ленън (71-74 улица). - след Таймс скуеър надолу починете 15 мин. в Bryant park с освежителна напитка и приятни гледки на хора, които спокойно си четат в парка насред динамиката на Манхатън (от бибилиотеката изнасят по алеите мобилни етажерки с книги - всеки си взема, чете, разглежда). - ааа, не ! Таймс скуеър си има чара: Hard rock cafe, прекрасният фирмен магазин на ММ-бонбоните (мммм ), общата атмосфера... преди 4 часа, akair каза: В NYC има самолетоносач с Конкорд, една от space shuttles, ... и него го няма в програмата Силно препоръчвам и аз, но е малко повече ходене - в края на 46-та, където свършва в Хъдсън (има и автобуси). Ако го включите, добавете поне 15 минути за влизане и в ядрената подводница - в същия комплекс е. И не забравяйте да тръгнете с обувки, с които сте ходили, свикнали, разработени на краката ви
Olia Публикувано: 19 юни, 2017 Автор Публикувано: 19 юни, 2017 Направо ме сърбят ръцете да сглобя вече подробният маршрут, мерси много за допълненията и съветите:) Само дано мине добре интервюто в сряда и почвам
Skitnik Публикувано: 19 юни, 2017 Публикувано: 19 юни, 2017 Не подценявайте интервюто!!! Задължително добавете съпътстващи документи - фирмени регистрации, извлечения от банкови сметки, доказателства за доходи... Трябва да ги убедите, че сте здраво свързани с България и няма да емигрирате. Добре е ако имате покана от някой, който живее в САЩ. Той трябва да си плаща редовно данъците и когото е поканил досега - да се е върнал. Не съм сигурен дали ако ви откажат сега визи, това няма да е един "минус" при следващо кандидатстване. Не подхождайте към това "на шега", за да не се разочаровате. Пожелавам Ви успех!!!
Olia Публикувано: 21 юни, 2017 Автор Публикувано: 21 юни, 2017 Just now, iliana_t said: Честити да са ви визите! Чисто за протокола да попитам, колко годишни са - 10? Много весело да си изкарате. Планът изглежда супер Мерси:) Нямам представа, като ги получим по куриер до няколко дни ще пиша. 1
Skitnik Публикувано: 21 юни, 2017 Публикувано: 21 юни, 2017 Честито за визите!!! Честно казано, имах някакви съмнения... Когато ние бяхме на интервюто, за около час отказаха на 3-4 души. Сега ви чака подготовка.... 1
Алекс Публикувано: 21 юни, 2017 Публикувано: 21 юни, 2017 А аз се чудя не ви ли питаха като нямате никаква собственост и се осигурявате на минималния праг, откъде имате пари за едномесечна почивка в Щатите за 4-членно семейство Явно и там данъчната култура на служителите не е на високо ниво. Честито за визите и за едната крачка по-близо до сбъдването на мечтата:) 1
akair Публикувано: 21 юни, 2017 Публикувано: 21 юни, 2017 Успех с планирането на пътуването! И още една атракция - Key West - най-южната точка на Флорида. Стига се от Маями. 2
iliana_t Публикувано: 24 октомври, 2017 Публикувано: 24 октомври, 2017 Здравей, @Olia! До къде стигна планирането на вашето велико американско приключение? Или още не си стигнала до него? Купихте ли вече самолетните билети?
Olia Публикувано: 24 октомври, 2017 Автор Публикувано: 24 октомври, 2017 Здравей @iliana_t Планираното си седи и отлежава, чакам да почнат да излизат някакви оферти за билетите, за да ги купим, струва ми се, че е още рано ( планувано е да е от към средата на август). Надявам се към края на януари вече да имаме билети и да започне детайлното планиране вече:)) Определено ще имам нужда от помощ и съвети от форума, но засега е на изчакване:) Благодаря ти за интереса!
akair Публикувано: 24 октомври, 2017 Публикувано: 24 октомври, 2017 2 hours ago, Olia said: от към средата на август Това е точно времето, когато родителите приключват с ваканциите, защото в САЩ децата тръгват на училище от 1-ви септември (долу-горе - реално е последната седмица на август). По това време цените на билетите са много високи. Ако изчакате до септември, центие падат на номиналните 500 евро. 1
Olia Публикувано: 24 октомври, 2017 Автор Публикувано: 24 октомври, 2017 преди 49 минути , akair каза: Това е точно времето, когато родителите приключват с ваканциите, защото в САЩ децата тръгват на училище от 1-ви септември (долу-горе - реално е последната седмица на август). По това време цените на билетите са много високи. Ако изчакате до септември, центие падат на номиналните 500 евро. За съжаление нашите деца тръгват на 15 септември и няма как да отсъстват първите две седмици. Колко би могла да е цената между 10 и 15 август отиване и връщане към 10-12 септември? Имам предвид от някъде в Европа или София до Ню Йорк и обратно?
akair Публикувано: 24 октомври, 2017 Публикувано: 24 октомври, 2017 Много е относително... Една съвсем бакалска сметка - в момента Каяк вади цени от 620 долара на посока: Датите, които тесвах са 16 август до 13 септември - ден четвъртък - в този ден обикновено пътуват по-малко хора и цените са по-ниски, в сравнение с петък / събота / неделя и понеделник 1
Olia Публикувано: 24 октомври, 2017 Автор Публикувано: 24 октомври, 2017 Благодаря, и все пак не е ли още рано да се гледат цените? Аз мислех след нова година някъде...
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега