Прескочи до съдържание

Семейно пътуване до САЩ

Olia

Препоръчани мнения

Публикувано:

Според мен, всяко време е подходящо от този момент нататък за търсене на златна възможност. Сега покраай празниците може и да пуснат по някоя оферта, я Търкиш, я някой друг. Ако ти изпадне билет по 400 евро на човек от София, не би ли купила още сега или предпочиташ да изчакаш до Януари например? Така като гледам стандартно приеми цена 520 евро за нормална и целта ще бъде да се падне под нея. Akair е прав, че е сезонът на лятните ваканции и много от полетите ще са пълни.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 9 часа, iliana_t каза:

Според мен, всяко време е подходящо от този момент нататък за търсене на златна възможност. Сега покраай празниците може и да пуснат по някоя оферта, я Търкиш, я някой друг. Ако ти изпадне билет по 400 евро на човек от София, не би ли купила още сега или предпочиташ да изчакаш до Януари например? Така като гледам стандартно приеми цена 520 евро за нормална и целта ще бъде да се падне под нея. Akair е прав, че е сезонът на лятните ваканции и много от полетите ще са пълни.

Да, ако изпадне добра цена вземам:)

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 58 минути , Olia каза:

Да, ако изпадне добра цена вземам:)

Ако сте по-гъвкави, с Norwegian може да се намерят билети за 100-150 евро в посока до много американски градове от Лондон, скандинавските столици, Барселона и др. Иначе от София с традиционна компания, 350-400 евро някъде е минимумът.

• Харесвам 2
Публикувано:

Само проверете дали 2х150 + такси за куфари + билети за стигане до изходното летище на Norwegian няма да е по-скъпо от билет с класическа а/к :)

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Намерих едни полети, които ми се виждат добри, но бих се радвала ако някой по - компетентен ми каже дали са ок като цена.

Идеята беше пътуването да започне от Ню Йорк, но намерих полет до Бостън и ми се струва подходящо да преболедуваме часовата разлика там за ден, след което да отидем в Ню Йорк. Ето какво намерих:

Барселона - Бостън  с Иберия  на 16.08 на стойност 110 евро (без багаж и храна, но ние така или иначе тръгваме само с ръчен)

Чикаго - Лондон с Норвежците на 13.09 на стойност 210 евро (с включена храна и чекиран багаж)

До Барселона и от Лондон ще взема лоу костовете предполагам за по 10 - 15 евро.

Публикувано:

Много добри са цените. Те са нискотарифни тези и поне този за 110 е близко до минимума. 

Може и по-ниско, но само случайно може да попаднеш на такива цени, ако има грешка.

• Благодаря 1
Публикувано:

От Бостън до Ню Йорк след това има влак, автобус и самолет. От тези 3-те автобус е може би най-доброто решение - пътува 4 часа, евтини са билетите, тръгва от центъра (автогарата е комбинирана с жп гарата в Бостън) и ви стоварва в Манхатън. Влакът има сходни начална и крайна точка, но е доста по-скъп. Самолетът е по-скъп и тоталното време за пътуване е същото - 1 час полет, 2 часа по-рано на летището, 15 минути за стигане до летището в Бостън и после поне час от което и да е летище в  NYC до Манхатън.

• Благодаря 1
Публикувано:

Автобусни билети могат да се намерят и на символична цена 1 USD, ако се следи. Не за цялата група, но поне един билет може да е на такава цена. Пускат ги за примамка. Ние сме купували 4 билета: три с нормална цена и  един билет за 1 USD.

• Благодаря 1
Публикувано: (редактирано)

Доста добра и богата програма. Забелязах, че искате да направите тур на Алкатраз. Имайте предвид, че ЗАДЪЛЖИТЕЛНО за лятото билетите се резервират и запазват месеци напред. Преди няколко години имах възможността да прекарам 3 седмици в града и наплива от хора към самия затвор е огромен лятото. Направете си сметка и вижте от рано за вашите дати.

Докато сте в San Fran можете да отидете до Golden Gate Park, заслужава си.

За Hoover Dam мога да кажа, че ако отидете рано сутринта (5-6 часа) ще е напълно спокойно за разглеждане и след това към каньона. Аз препоръчвам да си наемете местенце да преспите за през нощта. Ние посетихме западната част на каньона и бяхме наели една малка къщичка в близост до Kingsman, AZ.

Малко ми е странно защо сте вкарали Philly в плановете, но не е чак толкова лош града. Задължително отидете на заведение и опитайте the famous Philly cheese steak - поне откъм гастрономична дестинация оправдава очакванията. Иначе правилно сте отделили само ден, бързо се разглежда.

Иска ми се да включите още един ден за Boston, прекрасен е града. Има богата история (е, богата за Щатите) и малко европейски vibe. Може да отскочите до Cambridge с метрото, вижте кампусите на световните колоси в образованието MIT и Harvard, разходете се по прекрасните улички, пийнете pо една бира (децата по нещо безалкохолно, че легалната възраст за консумация на алкохол  е 21) в Irish pub-че. Ще се влюбите, обещавам ви.

Георги вече е споменал, че толкова дни във Вегас няма смисъл.

Ако се сетя още нещо за добавяне ще пиша пак :)

Редактирано от Eager_Traveler_Paul
  • Харесвам 1
Публикувано:
На 11/28/2017 в 20:02, Olia каза:

До Барселона и от Лондон ще взема лоу костовете предполагам за по 10 - 15 евро.

Недей да предполагаш, особено когато говорим за август/септември :) Направи си една засечка колко излиза целият билет в момента, огледай часовете на полетите дали се засичат добре (Лондон има няколко летища), дали ще се налага междинна нощувка в Барселона или Лондон (не че и за двата града това е проблем, даже е бонус!), тегли чертата и смятай :) Иначе презокеанските цената им е добра, но се притеснявам с добавките да не скочим над 500 евро. Което всъщност за този период няма да е чак толкова лоша цена. 

Публикувано:
преди 17 минути , Георги каза:

Недей да предполагаш, особено когато говорим за август/септември  Направи си една засечка колко излиза целият билет в момента, огледай часовете на полетите дали се засичат добре (Лондон има няколко летища), дали ще се налага междинна нощувка в Барселона или Лондон (не че и за двата града това е проблем, даже е бонус!), тегли чертата и смятай  Иначе презокеанските цената им е добра, но се притеснявам с добавките да не скочим над 500 евро. Което всъщност за този период няма да е чак толкова лоша цена. 

В Лондон каца рано сутринта в 5 на Станстед, а Райън имат полет следобед в 16:25. Ще пием кафе, ще хапнем и ще се помотаме и то минало времето, ако пък има къде да оставим багажа и не сме ужасяващо уморени, може да се разходим.

За Барселона даже се замислям дали целенасочено да добавя един ден, иначе полета за Бостън е в 16:00, при всички положения ще се отиде предната вечер.

така или иначе ги купих:)

Сега обаче гледам полетите Вашингтон-Орландо за 74 долара и Маями-Сан Диего за 124 долара и се чудя дали да ги взимам... добри ли са тези цени или да поизчакам?

Публикувано:
36 minutes ago, Olia said:

Сега обаче гледам полетите Вашингтон-Орландо за 74 долара и Маями-Сан Диего за 124 долара и се чудя дали да ги взимам... добри ли са тези цени или да поизчакам?

Коя е а/к? Ако е Southwest, там цените на директните полети са фиксирани до 2 седмици преди полета ;)

Аз бих огледал Southwest, Frontier, Allegiant, Spirit и евентуално Jet Blue. Вземете под внимание, че традиционните а/к често мачват цените с тези на LCC при директна конкуренция .

Също за Вашингтон Д.Ц. проверете от кое летище са полетите - до градското Роналд Рейгън има метро/трамвай. До Дълес (IAD) има сякаш някакъв влак. Но ако летите от Балтимор (BWI) е малко по-сложно - трябва ви един влак до града Балтимор и после друг влак до летището. Може да се окаже, че Uber или Lynx ще е по-евтино, защото сте 4-ма. Но задръстванията в Д.Ц. са ужасни - градът е опасан от магистрали и в пиковите часове колите просто са спрели по магистралите.

От NYC до DC предполагам също ще хванете автобус?

Публикувано:

Да,  DCA е градското летище Роналд Рейгън. Когато отидете на мемориала на Линкълн (той седи на стол, всичко е от мрамор), ще видите самолети, които ви прелитат над главата - това са самолетите, които излитат от DCA - летището е буквално от другата страна на реката, срещу националиния мол. 

Вижте с каква машина изпълняват полета Jet Blue. Техният сервиз обикновено е по-добър от на "големите 3" (Юнайтед, Делта и Америкън). Полетът не е дълъг, но летището е малко и обикновено полетите се изпълняват с регионални самолети.

MEGABUS е по-добрата фирма за автобусни превози. Аз не бих ви препоръчал да пътувате с Greyhound...

• Харесвам 1
  • 3 месеца по-късно ...
Публикувано:

Да напиша до къде стигнах и аз с нашето пътуване :)

За отиване купих билети Барселона - Бостън, на 16.08, остава да купя София - Барселона, като ще нощуваме в Барселона на 15ти.

За връщане купих Чикаго - Лондон, на 13.09, остава да купя Лондон - София.

16.08

Полет Barcelona - Boston и нощуваме там, букнат апартамент от airbnb.

17.08 - 19.08

Рано сутринта с автобус Boston до New York,  следя автобусите, но още не са пуснати билети за август.

Настаняваме се в хотела (букнат през booking.com, до Grand Central), за 3 нощувки.

Central Park
Grand Central Terminal
9/11 Memorial / Ground Zero
Wall Street
Brooklyn Bridge
Times Square
Broadway
Empire State Building (late at night)
Top of the Rock (early morning)
Circle Line cruise (10 AM)
Greenwich Village
China town

20.08 - 21.08:
Рано сутринта с автобус от New York до Washington DC - не съм взела билети.
Настаняваме се в хотела (букнат през booking.com, в Georgetown), за 2 нощувки.
The Pentagon
Capitol Hill
Library, Capitol, National Mall
White house,Vietnam memorial, Lincoln memorial,Tidal
 Arlington

22.08:
Сутрешен полет от Washington DC до Orlando - не съм го купила още.
rent a car/off to Cape Canaveral - букнала съм кола.

Kennedy Space Center

Не съм резервирала хотел още, гледам опции за пакет с достъп до Universal studios, но още немога да преценя кой вариант ще е по - изгоден.

23.08:
Disney Magic Kingdom

24.08 - 26.08:
Universal Studios

27.08 - 28.08:
Orlando to Miami
Не съм резервирала хотел още, вероятно ще е на Miami beach, като единият ден ще отидем до Everglades, умувам дали да е като слизаме от Орландо или на другия ден.

29.08 - 31.08:
hotel to airport/drop off car
Полет от Miami до San Diego - купен за сутрешен, но промениха часа на вечерен.
Настаняваме се в хотела (букнат през booking.com), за 3 нощувки
Balboa park
Zoo
Old town

1.09:
rent a car/ off to Grand Canyon - букнала съм кола.
Настаняваме се в хотела (букнат през booking.com, в Williams), за 1 нощувкa

2.09 - 4.09:
Williams to Las Vegas
Настаняваме се в хотела (букнат през booking.com, на Стрипа), за 3 нощувки
Shopping Las Vegas :) outlets

5.09 - 6.09:
Las Vegas to LA
Настаняваме се в апартамент (букнат през airbnb, near DTLA), за 2 нощувки
Walt Disney concert hall,Olvera str, Little Tokyo
Rodeo drive, Beverly Hills, Hollywood blvd and sign, Griffith Observatory, Santa Monica

7.09:
LA to Monterey

Ще минем по крайбрежния път, като съм наясно, че целият ден ще е в каране, но ако тръгнем рано, ще имаме време да спираме тук там по пътя и да стигнем в Монтерей вечерта.

Настаняваме се в хотела (букнат през booking.com), за 1 нощувка

8.09 - 9.09
Monterey to San Francisco
Настаняваме се в хотела (букнат през booking.com до Fisherman's Wharf), за 2 нощувки
Union Square, painted ladies, China town, Golden gate park, Fisherman’s Wharf

Alkatraz tour, Lombard str

Много ми се иска да вместим в програмата и ходене до Sausalito, но ще го мислим на място.

,
10.09 - 12.09:
Полет от San Francisco до Chicago - не съм го купила още.
Не съм избрала хотел/апартамент в Чикаго (за 3 нощувки трябва). Много са високи цените и още търся.
И програма за Чикаго нямам още, единственото сигурно е аквариума.

13.09:

Полет  Chicago - London - купен
Полет London - Sofia - не е купен.

Като цяло ми остават нощувките в Орландо, Маями и Чикаго, и полети София - Барселона, Вашингтон - Орландо, Сан Франциско - Чикаго и Лондон - София.

Ще добавя и част от нещата, които сте ми писали по - назад в темата.

Приемам съвети за храна, плажове и всичко, което се сетите :)

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 часа, Olia каза:

Brooklyn Bridge Times Square Broadway Empire State Building (late at night)

Не знам дали това е хронологична подредба, но е добре точно така да ги направите. Залез на Brooklyn Bridge (от бруклинската страна) - има малък парк с пейки, от където да наблюдавате гледката и после по тъмно Бродуей, Таймс и Емпайър. 

Не помня дали писахме по-рано в темата, но National History Museum според мен е чудесен, както за деца, така и за възрастни. Според мен може да го сместите. 

преди 2 часа, Olia каза:

20.08 - 21.08: Рано сутринта с автобус от New York до Washington DC - не съм взела билети. Настаняваме се в хотела (букнат през booking.com, в Georgetown), за 2 нощувки. The Pentagon

За Пентагона поне на мен  ми се видя малко сложна логистиката, а и туровете по мое мнение не изглеждаха като нищо особено. От ревютата най-впечатлителното беше, че гида ги извършва вървейки назад през цялото време :) Т.е. ако търсите нещо да си спестите - сградата да я видите отвън ще е лесно и бързо да се организира. 

Извинявам се, ако се повтарям, но минавате покрай три невероятни обекта - Кенеди Спейс Център и двата музея на National Air and Space museum във Вашингтон. Спирам да дудна с моите аерокосмически дивотии, но ако сместите поне някой от тях ще е супер :)

Иначе си личи доброто планиране, със сигурност няма да изпълните всичко, но определено вече имате нужната подготовка :)

• Харесвам 4
Дани Магелани
Публикувано:
преди 2 часа, Olia каза:

Да напиша до къде стигнах и аз с нашето пътуване :)

За отиване купих билети Барселона - Бостън, на 16.08, остава да купя София - Барселона, като ще нощуваме в Барселона на 15ти.

За връщане купих Чикаго - Лондон, на 13.09, остава да купя Лондон - София.

16.08

Полет Barcelona - Boston и нощуваме там, букнат апартамент от airbnb.

17.08 - 19.08

Рано сутринта с автобус Boston до New York,  следя автобусите, но още не са пуснати билети за август.

Настаняваме се в хотела (букнат през booking.com, до Grand Central), за 3 нощувки.

Central Park
Grand Central Terminal
9/11 Memorial / Ground Zero
Wall Street
Brooklyn Bridge
Times Square
Broadway
Empire State Building (late at night)
Top of the Rock (early morning)
Circle Line cruise (10 AM)
Greenwich Village
China town

20.08 - 21.08:
Рано сутринта с автобус от New York до Washington DC - не съм взела билети.
Настаняваме се в хотела (букнат през booking.com, в Georgetown), за 2 нощувки.
The Pentagon
Capitol Hill
Library, Capitol, National Mall
White house,Vietnam memorial, Lincoln memorial,Tidal
 Arlington

22.08:
Сутрешен полет от Washington DC до Orlando - не съм го купила още.
rent a car/off to Cape Canaveral - букнала съм кола.

Kennedy Space Center

Не съм резервирала хотел още, гледам опции за пакет с достъп до Universal studios, но още немога да преценя кой вариант ще е по - изгоден.

23.08:
Disney Magic Kingdom

24.08 - 26.08:
Universal Studios

27.08 - 28.08:
Orlando to Miami
Не съм резервирала хотел още, вероятно ще е на Miami beach, като единият ден ще отидем до Everglades, умувам дали да е като слизаме от Орландо или на другия ден.

29.08 - 31.08:
Полет от Miami до San Diego - купен за сутрешен, но промениха часа на вечерен.
Настаняваме се в хотела (букнат през booking.com), за 3 нощувки
Balboa park
Zoo
Old town

1.09:
rent a car/ off to Grand Canyon - букнала съм кола.
Настаняваме се в хотела (букнат през booking.com, в Williams), за 1 нощувкa

2.09 - 4.09:
Williams to Las Vegas
Настаняваме се в хотела (букнат през booking.com, на Стрипа), за 3 нощувки
Shopping Las Vegas :) outlets

5.09 - 6.09:
Las Vegas to LA
Настаняваме се в апартамент (букнат през airbnb, near DTLA), за 2 нощувки
Walt Disney concert hall,Olvera str, Little Tokyo
Rodeo drive, Beverly Hills, Hollywood blvd and sign, Griffith Observatory, Santa Monica

7.09:
LA to Monterey

Ще минем по крайбрежния път, като съм наясно, че целият ден ще е в каране, но ако тръгнем рано, ще имаме време да спираме тук там по пътя и да стигнем в Монтерей вечерта.

Настаняваме се в хотела (букнат през booking.com), за 1 нощувка

8.09 - 9.09
Monterey to San Francisco
Настаняваме се в хотела (букнат през booking.com до Fisherman's Wharf), за 2 нощувки
Union Square, painted ladies, China town, Golden gate park, Fisherman’s Wharf

Alkatraz tour, Lombard str

Много ми се иска да вместим в програмата и ходене до Sausalito, но ще го мислим на място.

,
10.09 - 12.09:
Полет от San Francisco до Chicago - не съм го купила още.
Не съм избрала хотел/апартамент в Чикаго (за 3 нощувки трябва). Много са високи цените и още търся.
И програма за Чикаго нямам още, единственото сигурно е аквариума.

13.09:

Полет  Chicago - London - купен
Полет London - Sofia - не е купен.

Като цяло ми остават нощувките в Орландо, Маями и Чикаго, и полети София - Барселона, Вашингтон - Орландо, Сан Франциско - Чикаго и Лондон - София.

Ще добавя и част от нещата, които сте ми писали по - назад в темата.

Приемам съвети за храна, плажове и всичко, което се сетите :)

Ще ползвам някои идеи за Ню Йорк. Може да погледнете в моята тема идеи, които са ми дали за Флорида.

• Харесвам 1
3 hours ago, Olia said:

20.08 - 21.08: Рано сутринта с автобус от New York до Washington DC - не съм взела билети. Настаняваме се в хотела (букнат през booking.com, в Georgetown), за 2 нощувки. The Pentagon Capitol Hill Library, Capitol, National Mall White house,Vietnam memorial, Lincoln memorial,Tidal  Arlington

Покрай мола има още няколко неща, които си струват - от the White House се върнете на Washington Monument (обелиска), после WWII Memorial, Lincoln Memorial Reflecting Pool (покрай него са прочутите японски вишни, които цъфтят пролетта, после Vietnam Memorial, Lincoln Memorial, минавате по мостчето -> Dr. Martin Luther King Jr Memorial, заобикаляте езерцето от другата страна, George Mason Memorial и Thomas Jefferson Memorial. Последният е изключително важен американски президент. Негова е идеята за построяване на столицата в 2 щата - един от Севера и един от Юга. Гледката от мемориала на Джеферсън е много хубава.

После продължавате да се движите в същата посока и ще излезнете обратно на мола.

До мола е Pennsylvania Avenue - това е булевардът, по който президентът стига от Белия дом до Капитолия и обратно. За всътпването в длъжност на Ричард Никсън зимата е била толкова люта, че за почистването на Penn Ave са взели самолетен двигател за чистене на пистата от близкото летище DCA (днес се казва Роналд Рейгън).

Около мола има още 2 интересни музея, освен споменатия от @Георги на космонавтиката - на афроамериканците, открит по времето на 44-ия президент и newseum-a. В последния има изложба на фотографиите, които са спечелили наградата Pulitzer за фотография. Но този музей има входна такса.

Ако ви остане време - до Балтимор има музей на криптографията, който също е доста интересен - има машини Енигма, с които можете да си играете, червения телефон за директната връзка между Вашингтон и Москва от времето на Студената война, ...

Храна:

• в Бостън е известният "Бар Наздраве" (Cheers), в който авторите на сериала са се вдъхновили за сериала
  • в  NYC - каквото и да ядете, няма да сбъркате
  • в  DC - като NYC
  • ако имате време, отидете до пристанището на Балтимор от ДЦ - има относително евтини crabs и crabcake sandwitches, които са приготвени много добре
  • в SF - трябва да видя как се казваше едно от най-добрите места за бурито в САЩ - имам го някъде по записките, но не го помня.
Редактирано от akair
  • Харесвам 2
Публикувано:

Благодаря ви @Георги и @akair. Вие и по назад в темата сте ми дали много полезни и интерсни неща, но не съм ги написала в програмата, за да не заемат място :) иначе в детаилната програма ги имам. Вероятно няма да успеем с всичко, но ще се постараем максимално :)

• Харесвам 2
На 3/18/2018 в 21:22, Olia каза:

1.09: rent a car/ off to Grand Canyon - букнала съм кола. Настаняваме се в хотела (букнат през booking.com, в Williams), за 1 нощувкa

Ако програмата ви е в един ден да пътувате от Сан Диего до Гранд каньон и да разгледате каньона, ще имате много малко време за ГК.

Ние много рано сутрин тръгнахме от Вегас и към 13:00ч. бяхме на каньона, 21:00ч. вече по тъмно, последна кола на паркинга, си тръгнахме към Williams, много доволни, но видяхме само половината от тази част на ГК. Когато човек бие толкова много път, минимум един цял ден си заслужава да се отдели за каньона.

От Williams потеглихме към Сан Диего, по пътя се минава през интересни места. Отбихме за 60-70км по Road 66 , посетихме музей за Road 66 в Kingman , минахме през Селигман (старо, почти изоставено градче на Road 66 ), хапнахме в ресторант от 50-те (вътре си беше точно както от филмите) храната също беше интересна. Минахме и през Calico Ghost Town, но точно пред нас затвориха. Много интересни се оказаха всички места свързани с Road 66, все едно си в Америка в 19ти и началото/средата на 20ти век. 

Редактирано от EliNik
  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 47 минути , EliNik каза:

Ако програмата ви е в един ден да пътувате от Сан Диего до Гранд каньон и да разгледате каньона, ще имате много малко време за ГК.

Ние много рано сутрин тръгнахме от Вегас и към 13:00ч. бяхме на каньона, 21:00ч. вече по тъмно, последна кола на паркинга, си тръгнахме към Williams, много доволни, но видяхме само половината от тази част на ГК. Когато човек бие толкова много път, минимум един цял ден си заслужава да се отдели за каньона.

От Williams потеглихме към Сан Диего, по пътя се минава през интересни места. Отбихме за 60-70км по Road 66 , посетихме музей за Road 66 в Kingman , минахме през Селигман (старо, почти изоставено градче на Road 66 ), хапнахме в ресторант от 50-те (вътре си беше точно както от филмите) храната също беше интересна. Минахме и през Calico Ghost Town, но точно пред нас затвориха. Много интересни се оказаха всички места свързани с Road 66, все едно си в Америка в 19ти и началото/средата на 20ти век. 

Благодаря за съветите:) Смятаме да тръгнем сутринта от Сан Диего да отидем до ГК, да пренощуваме в Уилямс и на другия ден да отидем пак до ГК. Реално няма да бързаме да стигнем рано във Вегас.

• 5 месеца по-късно ...
Публикувано:

Е завърнахме се....чудя се от къде да започна.....ако мога да опиша всичко с една дума, то тя е СТРАХОТНО!

Всичко беше страхотно!

Не умея да пиша, но ми се иска да разкажа колкото мога....

След планирането цяла година, дебнене на полети и хотели, въпроси и отговори тук във форума (за което наистина благодаря) и изчитане на един тон информация в интернет, дойде време да тръгнем. Полетът до Бостън беше през Барселона, до там стигнахме с Уизеър, пренощувахме и на 16ти излетяхме в 16:00. Не сме летяли презокеански полет, това ни беше сефте, мина по - бързо от колкото очаквах, даже не ми се допуши :biggrin: На летището в Бостън нямаше никакви проблеми и минахме много бързо всички формалности и проверки (аз си носех 17 кутий цигари), уточнявам, че бяхме само с ръчен багаж. В Бостън само пренощувахме и на 17ти сутринта тръгнахме с Мегабус към Ню Йорк. Тук трябва да кажа, че е ужасно важно като се ходи в САЩ да се носи задължително ДЕБЕЛА ВРЪХНА ДРЕХА. В автобуса умряхме от студ, както и навсякъде по магазините, в градския транспорт, в ресторантите и заведенията, в лобито на хотела и изобщо навсякъде, където може да се пусне климатик. Принудително се сдобихме с по един пуловер, но 4 часа студуване явно бяха достатъчни за разболяване....накупихме таблетки за смучене и прахчета веднага след пристигането в Ню Йорк.

Този град е пленителен и обсебващ, шумен, шарен, просто трябва да се види, за да се усети. Имахме 3 нощувки и два дни и половина, които стигнаха за следното:

ден 1 (половин ден) - настанихме се и тръгнахме да се разхождаме по улиците в посока Central Park, минахме през Grand Central Terminal - хотелът ни беше там, купихме си карти за телефоните с включен интернет (At&T за 50 долара включва 8гб интернет и е валидна за 1 месец, в последствие от приятел, който живее в ЛА разбрах, че по - добрият вариант като покритие е T mobile), Chrysler building, Rockfeller center, Trump tower, 5th avenue,  Carnegie hall, Metropolitten opera, Radio city music hall, Times square, Broadway, Bryant park....широки улици, големи коли, големи магазини, огромни сгради, тълпи хора, клаксони, гласове....опитваш се да снимаш, но няма как да заснемеш всяка сграда и гледка. Очаквах да е забързано, но не беше.....беше просто Ню Йорк.

ден 2 - Започнахме с качване на  Top of the Rock и гледка на небостъргачи до където ти стига погледа, с метрото стигнахме до The High Lane, от там пеша през Greenwich village, Soho, Little Italy, Chinatown, 9/11 Memorial, Charging bull, NY Stock Exchange и завършихме с ферибота, за да видим Lady Liberty. Идеята беше, за финал на деня да минем по Бруклинския мост и да видим светлините на НЙ по залез, за съжаление още докато бяхме на ферито заваля силен дъжд и се отправихме към хотела уморени и мокри, но пълни с впечатления. Тази част от програмата остана за следващият път, със сигурност ще има такъв. Greenwich е страхотен квартал....много спокоен, много арт, разходката по High lane също беше много приятна.

ден 3 - Беше определен за Central Park и American museum of Natural History. Разхождахме се в Central Park много и много ни хареса, но с музея нещата не се получиха.....беше неделя и имаше толкова много хора, че трябваше да чакаме поне 2 часа за да влезем. Остана и той за следващ път. Вечерта отново посветихме на Times Square.

Като съвети и информация към хора, които за първи път ще посетят НЙ, изхождайки от моето първо посещение и впечатления, мога да кажа следното:

Задължително връхна дреха, независимо колко топло е навън;

Минералната вода в кантините e 3 долара, по - добрият вариант е или да си носите, или да намерите в близост CVS и да си купите (ние също така си извадихме карта CVS, става на касата веднага и пести много);

Един дъждобран в раницата винаги е добро решение (в НЙ цената на най - обикновения е 8 долара)

Вечер не е зле да си гледате в краката, особено като минавате покрай кофа за боклук....доста често притичват огромни хлебарки, а на места и плъхове (което за мен беше ужасяващо).

Ню Йорк свърши.....хареса ни много и ще се върнем......продължаваме към Вашингтон (в следващ пост обаче)...

IMG_2306.jpeg

IMG_2309.jpeg

IMG_2338.jpeg

IMG_2363.jpeg

IMG_2370.jpeg

IMG_2381.jpeg

IMG_2423.jpeg

IMG_2436.jpeg

IMG_2540.jpeg

IMG_2573.jpeg

IMG_2593.jpeg

IMG_2624.jpeg

IMG_2642.jpeg

IMG_2663.jpeg

• Харесвам 21
  • Браво 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.