akair Публикувано: 19 септември, 2018 Публикувано: 19 септември, 2018 Супер! Обществена тайна е, че храната в Манхатън е много вкусна, но в повечето кухни се разхождат плъхове 🙂 Това е част от очарованието на града 😉 Що се отнася до покритието на мобилните оператори, може би няма еднозначен отговор. Т-Мо работят доста добре в градовете. В много щати ги няма никакви в покрайнините на градовете, предградията и по магистралите. АТ&Т май по-добре се справят в по-рядко населените райони, но не изостават сериозно и в градовете... 2
Olia Публикувано: 20 септември, 2018 Автор Публикувано: 20 септември, 2018 На 20ти сутринта се отправихме към Вашингтон.....отново с Мегабус, но вече подготвени за минусовите температури - дебелите пуловерчета, маратонки вместо сандали и дълги гащи вместо къси Пристигнахме по обяд и се настанихме - апартаменти от букинг в Georgetown - много приятен квартал. Хапнахме, разходихме се наоколо и привечер поехме към Capitol. Имахме още цял един ден за другите забележителности. Да ама не.....сутринта видяхме White House и с това приключиха всичките забележителности Явно си водехме лошото време от Ню Йорк.....заваля жесток дъжд и не спря цял ден (дъждобраните опазиха само главите). Опитахме да разгледаме музея на индианците, е да но подгизнали и болни успяхме да издържим на студа 10 минути. И Вашингтон остана за следващ път, но от малкото, което видях, ми хареса. Спокоен и подреден град. Сутринта предстоеше полет до Орландо. Успях да видя Пентагона поне Имахме 4 дни и половина в Орландо, планът беше следния: половинката ден Kennedy Space Center, един ден за Magic Kingdom и по един ден за трите парка на Universal. С кола под наем от летището стигнахме до Kennedy Space Center. Беше интересно за всички, отново ни поваля дъжд. Вечерта се настанихме в хотела, но наблизо имаше шопинг център и типично по женски, желанието надделя. И отново се получи ДА АМА НЕ, този път сериозно. Синът ми (който е на 18) не се чувстваше добре и усещаше, че вдига температура. Шопингът приключи преди да е започнал и тръгнахме да търсим аптека, за да купя термометър. Беше вече 10 вечерта. Намерихме аптека, естествено термометъра не мери Целзий, а Фаренхайт, смятахме пресмятахме, честито 39 градуса. Винаги правим медицински застраховки когато пътуваме и никога до сега не са ни трябвали. Е сега определено свършиха работа. Звъннах на асистънса в България, той ми каза, че ще направи връзката с американския. След час и половина ми звънна американския асистънс да ме пита дали да дойде лекар в хотела или ние ще посетим болница. Беше невъзможно да отидем ние, защото въпреки Адвил-а, температурата държеше 39.3. В крайна сметка, лекарката дойде, прегледа го и приключихме с гнойна ангина и антибиотик. Цялата процедура започна в 10:30 с обаждането в България и приключи в 1:30 с посещението на докторката. И в този град програмата се обърка. За да не отпада съвсем всичко, на другият ден с дъщеря ми отидохме в Дисни, защото билетите бяха за тази дата, а мъжът ми беше болногледач. Добавих още една нощувка в Орландо и отмених една в Маями, за да може като оздравее синът ни, поне да посетим един от Юнивърсал парковете (билетите ни бяха тридневни, но лош късмет). Последваха два дни гаргари, антибиотици, непрекъсната температура и на всичкото отгоре, прозорец в хотела, който не се отваря. Успяхме все пак последният ден да отидем във водния парк Volcano Bay, прекарахме страхотно. На следващият ден, преди да потеглим към Маями, решихме все пак набързо да минем и през Islands of Adventure. Успяхме да се завъртим на 2-3 неща и по обяд вече пътувахме. И Орландо остана за следващ път 🙂 Все пак се радвам, че успяхме поне за малко да се позабавляваме и ще чакаме да се завърнем и да покорим парковете. Успяхме на смени да обърнем малко внимание и на шопинга. Ще завърша този пост с Маями Бийч и с това ще приключи посещението ни на Източния бряг. Отново ни валя много силен дъжд по пътя от Орландо до Маями, дори на места спираха колите. Хотелът ни беше на Ocean Drive, точно пред плажа, страхотна гледка. За съжаление, съкратеният престой в Маями ни позволи само да отидем на плаж и да се потопим в океана за 30 мин, да се разходим по прословутата улица и да вечеряме. На следващият ден сутринта се разходихме до Bayside Marketplace и Little Havana и отлетяхме за Западния бряг. Определено и за Маями ще трябва следващ път, въпреки краткото ни време там, много ни хареса атмосферата на града. Искахме да включим и Everglades, но ангината изяде времето. Продължаваме към West Coast......следващият пост Нали не си мислите, че дъждът ни е изоставил..... 9 1
Masmiya Публикувано: 20 септември, 2018 Публикувано: 20 септември, 2018 Очаквам продължението за западния бряг, че тъкмо планувам нашето посещение там догодина. С източното сте нямали голям късмет - лошо време, болест, но както сама пишеш, ще се ходи пак. А аз си мисля, че САЩ не е дестинация за едно посещение. По-добре няколко, като във всяка от тях човек се концентрира в един район.
Olia Публикувано: 20 септември, 2018 Автор Публикувано: 20 септември, 2018 преди 32 минути , Masmiya каза: Очаквам продължението за западния бряг, че тъкмо планувам нашето посещение там догодина. С източното сте нямали голям късмет - лошо време, болест, но както сама пишеш, ще се ходи пак. А аз си мисля, че САЩ не е дестинация за едно посещение. По-добре няколко, като във всяка от тях човек се концентрира в един район. Да, със сигурност е по - добре да е на няколко пъти в определен район, но ние нямахме такова време и затова направихме едно голямо едномесечно пътуване. В интерес на истината, въпреки времето и въпреки болестта, изкарахме много хубаво навсякъде, лошите неща бяха подминати сякаш не са били и се насладихме на всеки един момент. А пък това е и повод да се върнем отново там, оставили сме много неща невидяни 🙂 Вие къде планирате да отидете и за колко време? Това, което със сигурност мога да ти кажа, (което аз не знаех и бях на косъм да се подхлъзна) е ако взимате кола под наем да не плащате на рентакар компанията за тол устройството, защото в Калифорния няма тол такси никъде. 1
EliNik Публикувано: 21 септември, 2018 Публикувано: 21 септември, 2018 (редактирано) преди 14 часа, Olia каза: 🙂 Вие къде планирате да отидете и за колко време? Това, което със сигурност мога да ти кажа, (което аз не знаех и бях на косъм да се подхлъзна) е ако взимате кола под наем да не плащате на рентакар компанията за тол устройството, защото в Калифорния няма тол такси никъде. Ние в Калифорния минахме по платена магистрала (мисля, че беше California State Route 73 ) в района на Нюпорт Бийч. Два дни след това платихме с карта тук. Редактирано 21 септември, 2018 от EliNik
akair Публикувано: 21 септември, 2018 Публикувано: 21 септември, 2018 За съжаление, времето и бацилите са ви променили програмата, но това е шанс да видите Мола през пролетта, може би - с цъфналите вишни и Маями, когато там не е дъждовен сезон Струва ми се, че от Долината към Сакраменто и Невада има(ше) магистрали с тол такси, но може да са ги махнали... 1
Rumiana Публикувано: 21 септември, 2018 Публикувано: 21 септември, 2018 преди 18 часа, Olia каза: в Калифорния няма тол такси никъде Не съм убедена, че е така - ние лично сме плащали толове, а и сега проверих в Интернет - май все още си ги има: https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Toll_roads_in_California 2
Olia Публикувано: 21 септември, 2018 Автор Публикувано: 21 септември, 2018 Пътувахме от Сан Диего до Седона и Гранд Каньон, от там до Лас Вегас и до Лос Анджелис и от ЛА до Сан Франциско. Вероятно има пътища, които се плащат (според посочената в Уикипедия информация), но не е масово и не си заслужава да се плаща ползването на устройството от рентакар компанията, поне според мен. Извинявам се, ако съм подвела някой.
Травеолани Публикувано: 21 септември, 2018 Публикувано: 21 септември, 2018 (редактирано) @Olia Чакаме разказа за Западното Крайбрежие 🙂 Редактирано 21 септември, 2018 от Травеолани 2
Rumiana Публикувано: 21 септември, 2018 Публикувано: 21 септември, 2018 (редактирано) преди 5 часа, Olia каза: Вероятно има пътища, които се плащат, но не е масово... Е, те платените магистрали обикновено са по 1-2 в щат, в никакъв случай не става дума за нещо масово. Съгласна съм, че не си заслужава да се плаща ползването на устройството от рентакар компанията (EZ pass?) - даже не знаех, че има такава опция. Редактирано 21 септември, 2018 от Rumiana 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега