Прескочи до съдържание

Бразилия - бързи въпроси

Росина
Георги
Съобщението е добавено от Георги

От Георги:Това е тема за бързи въпроси, свързани с Бразилия. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- До колко е работното време на парка Игуасу?

- Какви са средните температури в Рио през юни?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Заслужава ли си да се види Игуасу и от двете страни?

- Чувствахте ли се застрашени в Сао Пауло?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите :)

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

Здравейте! Опитвам се да се ориентирам бюджетно в обстановката за около 10дни Рио,Игуасу и чета разни сайтове.Навсякъде обявените цени са в R$-това нали е бразилски реал?

Връзка към коментар
преди 8 минути , Росина каза:

Здравейте!Опитвам се да се ориентирам бюджетно в обстановката за около 10дни Рио,Игуасу и чета разни сайтове.Навсякъде обявените цени са в R$-това нали е бразилски реал?

Да.

Връзка към коментар
  • 1 година по-късно ...

Знам, че въпросът е прекалено общ, но все пак - 50 usd ок ли е за билет (еднопосочен) от Фоз до Игуасу до Рио де Жанейро за месец март 2019?  Има ли смисъл да се изчаква?

Връзка към коментар

Цената е идеална! Когато ние купувахме, цените бяха около 200€ за двупосочен на човек. В последствие хванахме някаква луда промоция за 190 USD за двамата. 50 долара е повече от колкото можеш да се надяваш!

• Харесвам 1
Връзка към коментар

С наближаването на изборите реала пада сериозно и твърдят, че още ще пада. Но все пак говорим за курсови разлики, т.е. няма да е прекалено. А ако стане прекалено аз сериозно ще закъсам.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...
Преди 1 час, Guinness каза:

Някой ползвал ли е услугите на авиокомпания GOL Linhas Aéreas? Отзиви - положителни/отрицателни? 

В твоята тема ти писах, че ние летяхме с тях - със сутрешния полет в 7:30 до Игуасу. Ние сме доволни - самолетите бяха чисти, разписанието си спазиха, бяха усмихнати и вежливи, а по времето, когато ние купувахме билетите, беше включен и чекиран багаж (макар, че ние нямахме)... Мисля, че малко по-късно @neuromancer писа, че са го направили платен. Изборът на места беше безплатен, но тъй като купихме билетите през посредник, полетът не се виждаше в профила, но пък в чата бяха изключително любезни и ни съдействаха с избора. 

Препоръчвам ги!

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...
преди 2 часа, zhivko7 каза:

Каква е цената на чекирания багаж на LATAM Brazil за вътрешни полети, че така и не успях да разбера от сайта им?

ако платиш предварително 49 реала, на летището (или по-малко от 3 часа преди полета) 110. Това за тарифи Promo и Light, другите имат включен багаж.

https://www.latam.com/pt_br/informacao-para-sua-viagem/bagagem/excesso-de-bagagem/

Voos nacionais dentro do Brasil

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 4 месеца по-късно ...

Има ли вариант за посещение на статуята на Христос в Рио вечерно време? Според разписанията, последният влак и бусовете тръгват около 18:30 от там, а ми се искаше да останем до към 19:30-20:00.

Връзка към коментар
преди 4 часа, neuromancer каза:

ако си с кола/такси може да стоиш доста докъсно

предполагам горе няма чакащи таксита и трябва да си извикаш с приложение

А такситата не са ли позволени само до Paineiras и след това да е необходимо да ползваш официалния бус?

Връзка към коментар

Ох, нямам представа да ти кажа, най-добре питай там да не стане гаф

Аз ходих с кола и може да си седиш докогато искаш, но не знам с транспорта как става

Има и турове с ван, но не ги знам докога може да стоиш.

Пеша по тъмно категорично не се слиза.

Сега четох, че с такси може само до посетителския център, а не се сещам колко далече е това.

По картата е доста далече, а пише че последните ванове за слизане са в 18:30

• Харесвам 1
Връзка към коментар

В сайта им поне пише, че влаковете са до 7, но те май така или иначе са от посетителския център, а от горе до там е с бус, та въпросът е как да се стигне след 6:30 от статуята до посетителския център. Ще видим на място каква е ситуацията.

Връзка към коментар

Забравил съм как е с влака, ама май се качваше право до горе. Той е ползван за строежа на статуята.

На сайта нищо не се споменава за ванове.

доколкото разбрах в 7 е последния влак нагоре, някъде пишеше 8 във високия сезон, но на сайта им няма разлика

но надолу трябва да е по-късно

7 вече си е тъмно

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Влакчето върви право до горе. После си спомням, че имаше някакви асансьори. И гледай внимателно какво е времето като тръгнеш нагоре, да не ти се налага като мене да се качваш два пъти. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Да, влакчето ходи до горе и в крайна сметка се спряхме на него. Последното би трябвало да тръгва в 7, но реално изчакват да извозят всички хора и тръгнахме надолу в 8. Последният бус тръгна преди 7, така че влакчето е по-добър вариант, ако някой иска да хване и гледката вечер, въпреки че кога ще тръгне последният влак, зависи от това колко хора трябва да превозят накрая, та може да е в 7, може и по-късно да е. Иначе действително такситата и колите ходиха максимум до посетителския център, който си е доста далеч.

Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Здравейте, в момента разглеждам airbnb за апартамент в Рио за карнавала догодина. Спрял съм се на района на Ипанема и искам да е сравнително близо до метро, а това означава или около Nossa Senhora da Paz или около General Osorio (като че ли последното ме блазни повече, защото е по-близо до Копакабана). Искам да попитам има ли някаква съществена разлика между тези два края на Ипанема или общо взето е без значение? Също така къде са уличните празненства в Ипанема по време на карнавала или се променят всяка година? 

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Не е задължително, в смисъл няма да те проверяват, но иначе според това къде ще ходиш може да е силно препоръчително. Някои съседни държави, като Парагвай вече искат сертификат за пътници идващи от Бразилия.

Ако става въпрос само за транзит без излизане от летището, съвсем не е задължително. 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.