Прескочи до съдържание

Бразилия - бързи въпроси

Росина
Георги
Съобщението е добавено от Георги

От Георги:Това е тема за бързи въпроси, свързани с Бразилия. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- До колко е работното време на парка Игуасу?

- Какви са средните температури в Рио през юни?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Заслужава ли си да се види Игуасу и от двете страни?

- Чувствахте ли се застрашени в Сао Пауло?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите :)

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

Публикувано:

Не знам дали тук му е мястото на този въпрос. През март 2026 ще съм в Бразилия. Но скоро ще сменя международния си паспорт, тоест номерът на новия ще е различен от този, който е вписан при купуването на билета. Как и кога мога да го променя? Може би при чекирането за полета?

Публикувано:

Кой билет? Това компанията го определя, но те никога не са ми проверявали номер на паспорта. Ако въобще ти искат вероятно е за идентификация на клиент (статистика кой какво купува).

Ако ще ползваш автобуси, имам ваучер за R$ 50 при покупка от 300 от Clickbus, да се използва до 16.11. мислех да го ползвам, ама се отказах.

• 1 месец по-късно ...
Публикувано:
На 29.10.2025 г. в 10:48, muchachote каза:

Не знам дали тук му е мястото на този въпрос. През март 2026 ще съм в Бразилия. Но скоро ще сменя международния си паспорт, тоест номерът на новия ще е различен от този, който е вписан при купуването на билета. Как и кога мога да го променя? Може би при чекирането за полета?

Аз сменях паспорт след закупен вътрешен полет с LATAM, писах на съпорт и те промениха данните.

• Благодаря 1
Публикувано:
2 hours ago, Kads said:

Аз сменях паспорт след закупен вътрешен полет с LATAM, писах на съпорт и те промениха данните.

Аз имах доста трудности с LATAM,тъй като имах акаунт от предишни полети в Еквадор до Перу със Старият паспорт и той автоматично се появяваше при резервация в Бразилия.Искаха ми снимка как държа стария и новия паспорт.Пълна глупост още повече ,че бях си върнал стария паспорт за да взема новия.

• 2 месеца по-късно ...
Публикувано:

Да попитам @neuromancer, че сигурно е най-запознат. Вече сме в самплета на Latam. Трябва да летим до Рио през Сао Паоло. Сега получих съобщение, че полета ни от Сао Паоло е отменен. Днес няма друг полет до Рио. Какви са ни варианти и как да процедираме с Latam.

Публикувано:

Ами както обикновено, на трансферното гише ли където намерите и ви пренасочват с друг полет. Така както няма друг полет не съм сигурен дали ще ви осигурят хотел, според мен би трябвало 

ПП вижте всички полети, има и днес, Рио и Сао Пауло имат по две летища. Това ми дава в момента 

Screenshot_20260204-181543.Chrome.png

Публикувано:
преди 5 минути , neuromancer каза:

Ами както обикновено, на трансферното гише ли където намерите и ви пренасочват с друг полет. Така както няма друг полет не съм сигурен дали ще ви осигурят хотел, според мен би трябвало 

Има ли някакъв Регламент при вас, дали трябва да осигурят хотел, дължат ли някакво обещетение, че губим нощувка, която не е евтина и трансфер

Публикувано:

Виж какви полети има, вероятно ще ви намерят нещо

Screenshot_20260204-181543.Chrome.png

Парично обезщетение не дължат. Ще трябва да погледна за хотел...

Публикувано:

Ами гледам има полети от Гуарульос в 23 и нещо, там е към един час пътя до него, може и да го хванете...

В Игуасу ли сте? Да няма буря нещо, че тук получих предупреждение ама сме далече. Пробвайте да питате някого щом не сте излетели дали не могат направо да ви пренасочват, ама предполагам ще откажат...

Публикувано:
На 29.10.2025 г. в 10:48, muchachote каза:

И аз заминавам след месец за там. Ще съм в Рио, Иля Гранде и Бузиос. После към Игуасу.

Публикувано:
преди 14 минути , neuromancer каза:

Ами гледам има полети от Гуарульос в 23 и нещо, там е към един час пътя до него, може и да го хванете...

В Игуасу ли сте? Да няма буря нещо, че тук получих предупреждение ама сме далече. Пробвайте да питате някого щом не сте излетели дали не могат направо да ви пренасочват, ама предполагам ще откажат...

Правят нещо по пистата. 

Публикувано:

ами доколкото чета ви се полага и хотел и храна при големи закъснения

аз до там не съм стигал, храна и нов полет

все пак се надявам поне този в 23 да хванете

Конгоняс е много натоварено и малко, гледам сега полетите има доста закъснения, нещо е станало...

• 2 месеца по-късно ...
Публикувано:

Здравейте,

Препоръчайте, моля сайт за резервиране на тур с хеликоптер над Рио, от който сте останали доволни. 

Уточнявам, че резервацията ще за август за двама, ако има значение.

Публикувано:
Преди 1 час, Leo каза:

Здравейте,

Препоръчайте, моля сайт за резервиране на тур с хеликоптер над Рио, от който сте останали доволни. 

Заповядай: https://helisight.com.br/

• Благодаря 1
Публикувано:
На 23.04.2026 г. в 17:24, Leo каза:

Здравейте,

https://rio2fly.com.br/en/

Аз летях с тях, нямат изискване за минимален брой, комбинират с други души. Аз например бях с още един непознат, като оставаше 1 свободно място в хеликоптера. Резервацията я направих през WhatsApp, без предварително плащане. На място може да се плаща кеш(реали, долари, евро и паунд), карта и смесено (Аз платих смесено, тъй като имах останали пари в брой). Тогава правеха 10% отстъпка на сумата платена в брой. Междудругото, дават насоки, че са на час от Рио, когато аз пътувах имаше огромно задръстване и въпреки предвиденото екстра време закъснях с около час и ме прехвърлиха в следващ полет, по залез. Също така бях в последната група и при тръгване uber шофьорите ми канселираха 3 пъти пътуването, момичетата от рецепция ми помогнаха в чата с един от шофьорите и изчакаха с мен до идването на колата. Всичко това след като базата беше в извън работно време. Лично аз съм много доволна от мястото. Инфото е от ноември 2025. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
На 23.04.2026 г. в 17:24, Leo каза:

Здравейте,

Ние ползвахме тази фирма за Игуасу, но имат и за Рио - https://passeiodehelicoptero.com.br/ 

Не помня изисквания за брой хора. 

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 9 часа, Kads каза:

Благодаря за подробната информация, ще ги прегледам.

преди 32 минути , Mary каза:

Ние ползвахме тази фирма за Игуасу, но имат и за Рио - https://passeiodehelicoptero.com.br/ 

Благодаря @Mary, ще видя условията им.

• Харесвам 2
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Сега, знам че аз съм експертът за Бразилия, ама отдавна не съм бил в Рио, та да питам за по-скорошни впечатления.

Ще ми се да направим и културна програма, обектите са в центъра, който допреди няколко години не беше препоръчван за нощувки, но след олимпиадата уж е бил реновиран, има нови атракции (аквариум, музея на утре на Калатрава...), дали е така, та да се спи там 2-3 нощувки, за да не обикаляме всеки ден от Копакабана и обратно?

Кола мисля да не взимам, освен наем трябва да плащам паркинг през цялото време, досадно е, май ще караме на Убер. Отзивите са, че метрото е напълно безопасно, както и новите трамваи и са за препоръчване, автобусите са хаотични и мизерни, та ако можеш да стигнеш с метро или трамвай е ок, ако трябва автобус - вземи Убер. Ние ще сме четирима, та май Убер ще преобладава.

И да се оплача колко трудно се избират хотели, отзивите за абсолютно разнопосочни, хвалят и критикуват едно след друго, никаква представа не мога да си създам...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 16 часа, neuromancer каза:

Сега, знам че аз съм експертът за Бразилия, ама отдавна не съм бил в Рио, та да питам за по-скорошни впечатления.

Ще ми се да направим и културна програма, обектите са в центъра, който допреди няколко години не беше препоръчван за нощувки, но след олимпиадата уж е бил реновиран, има нови атракции (аквариум, музея на утре на Калатрава...), дали е така, та да се спи там 2-3 нощувки, за да не обикаляме всеки ден от Копакабана и обратно?

Кола мисля да не взимам, освен наем трябва да плащам паркинг през цялото време, досадно е, май ще караме на Убер. Отзивите са, че метрото е напълно безопасно, както и новите трамваи и са за препоръчване, автобусите са хаотични и мизерни, та ако можеш да стигнеш с метро или трамвай е ок, ако трябва автобус - вземи Убер. Ние ще сме четирима, та май Убер ще преобладава.

И да се оплача колко трудно се избират хотели, отзивите за абсолютно разнопосочни, хвалят и критикуват едно след друго, никаква представа не мога да си създам...

Аз бях през март месец и да, метрото си е супер. Не можех да ползвам Убър, защото нямах местна СИМ, бях си взеле е-сим, но не вършеше работа за Убър. 

Публикувано:

Аз спах 7 дни в центъра, ползвах метро и автобуси(всички бяха нови) без проблем, вечер Убер. Около Arcos da Lapa е малко по-неприятно. 

Публикувано:
21 minutes ago, polyglota80 said:

Аз бях през март месец и да, метрото си е супер. Не можех да ползвам Убър, защото нямах местна СИМ, бях си взеле е-сим, но не вършеше работа за Убър. 

Защо ти трябва местна СИМ? Не е ли достатъчен само интернет? Поне преди доста години така ползвахме юбер в Бразилия.

• Харесвам 1
Публикувано:
В момента, 9791dvl каза:

Защо ти трябва местна СИМ? Не е ли достатъчен само интернет? Поне преди доста години така ползвахме юбер в Бразилия.

И аз така мислех, но ако нямаш местна СИМ карта не можеш да си поръчаш Убер 🙂 така работи системата.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.