Прескочи до съдържание

Бразилия - бързи въпроси

Росина
Георги
Съобщението е добавено от Георги

От Георги:Това е тема за бързи въпроси, свързани с Бразилия. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- До колко е работното време на парка Игуасу?

- Какви са средните температури в Рио през юни?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Заслужава ли си да се види Игуасу и от двете страни?

- Чувствахте ли се застрашени в Сао Пауло?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите :)

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

преди 1 минута , neuromancer каза:

Не е задължително, в смисъл няма да те проверяват, но иначе според това къде ще ходиш може да е силно препоръчително. Някои съседни държави, като Парагвай вече искат сертификат за пътници идващи от Бразилия.

Ако става въпрос само за транзит без излизане от летището, съвсем не е задължително. 

Командировка в Jandira. Значи ще задействам процедурата, че тук са едни туткави... Благодаря!

Връзка към коментар

От една година и щатите Сао Пауло и Рио де Жанейро вече са в зоната за ваксиниране според американските CDC и предполагам UK, така че си направи

Връзка към коментар

Здравейте. И аз имам няколко въпроса относно Бразилия. 😎

С един приятел отиваме другия месец там за две седмици. Футболни фенове сме и ще посетим шампионата на Южна Америка. Ще бъдем в следните градове - Рио ,Салвадор ,Бело Оризонте и Игуасу.

Първо - как е времето през юни там? (стъмва ли се рано ,става ли за плаж) 😃

Хотелът в Рио ни е в т.н. център. Близо до Cathedral of Rio de Janeiro и квартал Санта Тереза. Сигурен ли е този район? Метрото удобно ли е за придвижване? Също така такситата читави ли са. Да търсим ли определена компания? Голям мерак ми е да направим и обиколка с хеликоптер над града - ако някой знае подробности, ще съм радостен да прочета.  Ще имам ли някакви затруднения да плащам с българска дебитна карта в страната?

За Салвадор и Бело Оризонте също ще ми е интересно да прочета някой съвет. Доколкото знам Салвадор е с предимно чернокожо население. Там ще сме 4 дни. Имат ли хубави плажове и някои забележителности, които си заслужават. Дори и извън града да бъдат.

За Игуасу е изписано доста ,но и за там приемам съвети. Там имаме ден и половина. Как е хубаво да разпределим времето? Половинката за бразилската част и целия ден за аржентинската?

Благодаря предварително за отговорите! 🙂

Връзка към коментар
преди 2 часа, akfiks каза:

Здравейте. И аз имам няколко въпроса относно Бразилия. 😎

С един приятел отиваме другия месец там за две седмици. Футболни фенове сме и ще посетим шампионата на Южна Америка. Ще бъдем в следните градове - Рио ,Салвадор ,Бело Оризонте и Игуасу.

Първо - как е времето през юни там? (стъмва ли се рано ,става ли за плаж) 😃

Хотелът в Рио ни е в т.н. център. Близо до Cathedral of Rio de Janeiro и квартал Санта Тереза. Сигурен ли е този район? Метрото удобно ли е за придвижване? Също така такситата читави ли са. Да търсим ли определена компания? Голям мерак ми е да направим и обиколка с хеликоптер над града - ако някой знае подробности, ще съм радостен да прочета.  Ще имам ли някакви затруднения да плащам с българска дебитна карта в страната?

За Салвадор и Бело Оризонте също ще ми е интересно да прочета някой съвет. Доколкото знам Салвадор е с предимно чернокожо население. Там ще сме 4 дни. Имат ли хубави плажове и някои забележителности, които си заслужават. Дори и извън града да бъдат.

За Игуасу е изписано доста ,но и за там приемам съвети. Там имаме ден и половина. Как е хубаво да разпределим времето? Половинката за бразилската част и целия ден за аржентинската?

Благодаря предварително за отговорите! 🙂

Здравей. 

Значи, юни е зима и се стъмва към 5 часа. Не е много студено, ама в Рио водата ще е студена. Салвадор ще става за плаж, там е по-топло.

В Рио Санта Тереза е добро място, бизнес центъра баш не, там извън работно време опустява и става опасно за прибиране в хотела. Метрото става, такситата са добри, или може да ползвате приложенията Uber или Cabify, че направо задаваш адреса и е по-малко вероятно да не се разберете нещо с шофьора.

Обиколките с хеликоптер не съм правил, но е супер. Има една площадка на междинната станция на лифта за Pao de Açucar, има и други

Дебитната карта ще работи, скоро българска не съм ползвал, но преди нямаше проблеми. По принцип почти всичко може да се плаща с карта, кеш само за сергийки и такива неща.

Салвадор е много интересен град, вижте църквите, примерно църквата и манастира Сао Франсиско, уличната храна, музика, танци, капоейра, пазара, атмосферата кръчмичките в центъра вечер... Малко може да са досадни продавачите и просяците, ако не искате да давате пари хич и не спирайте да гледате капоейра например, че са настоятелни... По принцип се води по-опасен град, така че гледайте да ходите където има хора. Плажовете са на източния бряг, на океана. Ако имате свободен ден отидете някъде извън града, примерно Praia do Forte, много е приятно.

Бело Оризонте не е чак толкова интересен от туристическа гледна точка, по-скоро някои от градчетата наоколо, примерно Оро Прето, но си трябва време. В самия град вижте езерото Пампуля и обектите на Юнеско - модерна архитектура на Оскар Нимайер. Може да се обадите като минавате да пием по бира. 

За Игуасу да, аржентинската страна има повече за гледане и отделете цял ден, за бразилската половинката.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Здравейте, четох някъде, че е забранено внасянето на храни в Бразилия. Подобно на Австралия. Така ли е? Летим до Бразилия в понеделник. Става дума за ядки, солетки и малко храна за попът. 

Връзка към коментар

С преработени неща няма проблеми, забранено е месо, млечни продукти, плодове, семена, но никой не проверява. Не е като в Австралия.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, elmapl каза:

Здравейте, четох някъде, че е забранено внасянето на храни в Бразилия. Подобно на Австралия. Така ли е? Летим до Бразилия в понеделник. Става дума за ядки, солетки и малко храна за попът. 

Потвърждавам, че няма никакви проблеми. Аз лично кацнах в Рио де Жанейро с поне около 500 грама бадеми и лешници.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 17 минути , Guinness каза:

Потвърждавам, че няма никакви проблеми. Аз лично кацнах в Рио де Жанейро с поне около 500 грама бадеми и лешници.

Багажите не минават ли на скенер? 

Връзка към коментар

И мен не са ме гледали, за разлика от София. Дойде си един пичага направо при мене и жена ми, пита ни откъде летим (все едно не знаеше) и айде на скенер. Чак се разсърди, че нищо не откри. Сигурно му приличах на Гълъбин Боевски. 😂

• Смея се 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Здравейте,да питам за Uber такситата в Рио.Предварително трябва да сваля приложението,нали?Откъде?Може ли линк.

Кога плащам,предварително ли?Можело с карта и бразилски реали в кеш.Американци пишат в tripadvisor,че стюардесите от

полета с който пристигат им поръчвали uber,в такъв случай на нея ли плащам.Ами,ако не дойде таксито?

Май е по-добре да си сваля приложението,нали.

Връзка към коментар

Сваляш си приложението от ап стора или Гугъл плей според телефона ти. (Търси Uber и ще го извади). В него си въвеждаш картата. Плаща се при приключване на превоза с карта или кеш, избираш си в приложението.

Ако друг човек ти поръчва трябва да се разбереш с него как и какво. Тъй като цената става ясна накрая, ще трябва да е кеш.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Положението е лошо от екологична гледна точка (а и в политиката не ми се навлиза, а то е последствие от политиката).

От гледна точка на турист мисля, че е силно невероятно да попаднеш в зона с пожар...

Иначе бях писал, че един ден в Сао Пауло се стъмни като през нощта и валял черен дъжд, заради пожарите...

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Изобщо не се притеснявам като турист  нямам път скоро  към Бразилия.Притеснява ме факта,че малко или много от тази гора зависи и климата на земята и лековато отношение на властите.

А дъждовете не се ли справят с пожарите ?

• Смея се 1
Връзка към коментар

ами сега е сухия период, някъде не е валяло с месеци

а отношението на властите е "ние сме суверенна държава и никой отвън няма право да ни се бърка, та ако щем и да изгорим", но това е друга тема

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...
преди 4 минути , Olianata каза:

Някакви идеи за хотелче на Игуасу от бразилска страна?

Pousada Guata Porã 

Намира се на 5-10 минути пеша от входа на парка. Било е плантация, която е превърната в къщи за гости. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 29.08.2019 г. в 10:26, Olianata каза:

Здравейте,да питам за Uber такситата в Рио.Предварително трябва да сваля приложението,нали?Откъде?Може ли линк.

Кога плащам,предварително ли?Можело с карта и бразилски реали в кеш.Американци пишат в tripadvisor,че стюардесите от

полета с който пристигат им поръчвали uber,в такъв случай на нея ли плащам.Ами,ако не дойде таксито?

Май е по-добре да си сваля приложението,нали.

Ако ще ползвате превоз тип Uber може да погледнете и приложението Cabify. То работи в Лат. Америка, Испания и Португалия. На цени е горе-долу като Uber, но често има купони за отстъпки, пращат на мейла или може да търсите в нета. Дават мили (Авиос) за който събира, аз затова ги предпочитам. Освен това с приложението може да викате и лицензирано такси (по-скъпо е, но отстъпките си важат).

Всъщност доста шофьори работят едновременно с двете приложения.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Здравейте,

бърз въпрос - кой е най-спестяващия нерви начин да се предвижа от плажа Copacabana до Rio de Janeiro International Airport / Galeão / Tom Jobim на 01.01.2019 - рано сутринта след фойерверките? Как да финтирам 2-милионната тълпа? Хотелът ми е на летището и летя от Рио на 01.01.2019. Четох за новогодишния билет за метрото, но метрото не стига до летището.

Благодаря предварително!

Връзка към коментар
преди 7 минути , aladinoplus каза:

Здравейте,

бърз въпрос - кой е най-спестяващия нерви начин да се предвижа от плажа Copacabana до Rio de Janeiro International Airport / Galeão / Tom Jobim на 01.01.2019 - рано сутринта след фойерверките? Как да финтирам 2-милионната тълпа? Хотелът ми е на летището и летя от Рио на 01.01.2019. Четох за новогодишния билет за метрото, но метрото не стига до летището.

Благодаря предварително!

Ами предполагам такси / Uber / Cabify. Ама първо гледай да се позиционираш някъде, където няма чак такива големи тълпи. 

Освен метрото има и BRT (бързи автобуси по собствени ленти), които стигат до летището (линия Транскариока), само че са от Барра де Тижука, не Копакабана. Не знам за тях дали не важи новогодишния билет.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 5 седмици по-късно ...
На 8.12.2019 г. в 14:04, neuromancer каза:

Ами предполагам такси / Uber / Cabify. Ама първо гледай да се позиционираш някъде, където няма чак такива големи тълпи. 

Освен метрото има и BRT (бързи автобуси по собствени ленти), които стигат до летището (линия Транскариока), само че са от Барра де Тижука, не Копакабана. Не знам за тях дали не важи новогодишния билет.

Здрасти,

понеже обичам да затварям темите, които отварям сам с информация ще напиша няколко реда- може да са полезни. Разбира се е частен случай. Цените на хотелите на Копакабана бяха до небесата за НГ и взех хотел на летището - тип чист и спокоен. НГ затварят Копакабана поетапно - в рамките на няколко часа. Взехме Uber точно преди затварянето на 3 улици над плажа. Беше много евтино и странно нямаше никакви задръствания. След партито тръгнахме по посока Ипанема - обратна на летището. За наша изненада малко след затворената зона преминаваха доста свободни таксита. Цената на Uber по това време беше 160. Таксито ни взе 84, а реципрочно на отиване Uber- 41 - за такси искат 100. Още нещо полезно- на летището /GIG/ има безплатен нет ако искате Uber, но стига до вратата/изхода. Т.е. викате Uber на изход C или D от вътрешната страна на териминала и когато остане 1 мин до идването излизате на тротоара в средата и следете за номера на автомобил. Това е на ниво 2.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.