Прескочи до съдържание

Бразилия - бързи въпроси

Росина
Георги
Съобщението е добавено от Георги

От Георги:Това е тема за бързи въпроси, свързани с Бразилия. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- До колко е работното време на парка Игуасу?

- Какви са средните температури в Рио през юни?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Заслужава ли си да се види Игуасу и от двете страни?

- Чувствахте ли се застрашени в Сао Пауло?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите :)

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

В момента има абсурдно ниска цена от НЙ до Сао Паолу -501$ за трима с последни дати през януари.

Идеи за две седмици в Бразилия през януари ? 

Малкият ще е почти на 3 години тогава , двете любими думи са му плаж и парк. Къде са по-хубави плажовете в Рио или Сао Паолу ? 

Мисля си за нещо подобно : Рио - 5/6дни , Игуасу 3/4 , Сао Паоло 4/5 

Видях , че в Парати са хубави плажовете , но няма летище , така че отпада..

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Рио разбира се, Сао Пауло не е на море и няма плажове 🙂. А най-хубавите плажове според местните са тези, които са по-далече от града.

За 2 седмици може да се направи много, но Сао Пауло не бих го включвал въобще. Като бяхме там с децата си стояхме само в басейна и детския кът на хотела.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Сао Пауло е в програмата заради полетите , ще го оставя за края евентуално , съчетано с някой хотел с руфтоп басейн . Още не съм купил билетите и трябва да го реша до края  на деня. 

Нещо друго да препоръчаш като идея за края на януари там , до което би могло да се стигне с директен полет  ?  

В противен случай , ще остане Рио -7 дни , Игуасу 3/4 и Сао Паоло- 2 ...

Връзка към коментар

Искаш да кажеш да не ходите никъде с кола? Ако ще е море, може където хванеш каквото си харесаш от североизтока, ама е малко далече. Салвадор е интересен за градски туризъм. Другото всичко което се сещам ще включва кола или автобус. Но вътрешните полети може да ги добавиш после, тази схема, която я мислиш е добре. Не мисля, че скучаете 7 дена в Рио, ако ще ходите на плаж

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Да, само в града няма смисъл, но ако ти се гледат по-малки градчета (Парати, Бузиос), те са на около 250км. Или планина (Петрополис, Терезополис), но предвид детето по-добре море.

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...
На 9.05.2020 г. в 21:12, stanislavpp каза:

В момента има абсурдно ниска цена от НЙ до Сао Паолу -501$ за трима с последни дати през януари.

Идеи за две седмици в Бразилия през януари ? 

Какво стана взе ли билети? Оглеждам се и аз до Сао Пауло за тогава ама нещо не намирам евтини.

Връзка към коментар

Не взех , причините са две - освен влошената пандемична обстановка, месеците януари и февруари са най-неподходящите за посещение - най-горещи температури , съчетани с най-голяма влага и най-дъждовно време. Особено неподходящо за Рио и Игуасу...

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Не е толкова зле, освен че през януари са ваканциите и е доста пълно навсякъде. Иначе времето си е съвсем нормално, като може да вали

Връзка към коментар

Вероятно си прав, но като зачетох подробно, времето не ми изглеждаше толкова привлекателно за посещение - предимно облачно време с голяма влага.

The hottest time of the year occurs during the summer months running from December through March. These higher temperatures bring more humidity. The high temperatures will be around 90°F with the lows dropping down to the mid-70s. 

Някъде намерих и инфо за броя на облачните дни в Рио , най-много са през януари!

Връзка към коментар

То си е такова времето от ноември до май, като ноември е по-лошо, защото може да вали няколко дни без да спира, а иначе се извалява и пак е слънчево.

Само за информация го казвам, иначе е по-добре, че не сте взели билети, сега с тоя вирус не се знае какво ще стане

Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Един колега от университета си е спечелил кода на Катарците за медицински лица и търси къде да отиде. Като цяло с тези кодове вмомента или няма места или е забранено за българи. За момента Бразилия е отворена. Някой, който е бил наскоро там? @neuromancer? 🙄🙄 Да се вкарват ли в приключение в коронено време за 2 седмици Бразилия? Знам, че случаите вмомента там са доста. Как са магазините, заведенията? 🙂

Връзка към коментар

За кога иска да пътува? Аз много много не следя какво става, да си призная... Жена ми е лекар в интензивното и казва, че тая седмица за пръв път няма нови пациенти, така че нещата се подобряват видимо. Ограниченията за влизане в Бразилия отпаднаха (трябва да имате застраховка с покритие за COVID, ама не знам дали проверяват), но не мисля, че точно сега ще е пълноценно изживяване, може би след месец-два... 

Ако се ограничат по неща, които не искат струпване на хора (без заведения, дискотеки, фестивали), а по-скоро самостоятелни занимания може и да се получи. Ще е по-различно, но пък може би по-интересно. Лично не мога да кажа, тепърва почвам да гледам какво и що, ама нац. паркове ми изглеждат отворени, виждам нарядко и заведения с хора в тях (досега бяха отворени за take away и доставка вкъщи). Хотели работят и ме заливат с реклами... Цените на вътрешните полети били спаднали с 35%, а общия брой с 80%. Аз още никъде не съм ходил, ама жената ще е отпуска октомври и ще планирам нещо, че ръждясах

И да си знаете, че идващи от Бразилия почти никъде не пускат, там където сте граждани или резиденти ще ви пуснат, ама тестове, карантини...

• Благодаря 1
Връзка към коментар
28 minutes ago, neuromancer said:

За кога иска да пътува? Аз много много не следя какво става, да си призная... Жена ми е лекар в интензивното и казва, че тая седмица за пръв път няма нови пациенти, така че нещата се подобряват видимо. Ограниченията за влизане в Бразилия отпаднаха (трябва да имате застраховка с покритие за COVID, ама не знам дали проверяват), но не мисля, че точно сега ще е пълноценно изживяване, може би след месец-два... 

Ако се ограничат по неща, които не искат струпване на хора (без заведения, дискотеки, фестивали), а по-скоро самостоятелни занимания може и да се получи. Ще е по-различно, но пък може би по-интересно. Лично не мога да кажа, тепърва почвам да гледам какво и що, ама нац. паркове ми изглеждат отворени, виждам нарядко и заведения с хора в тях (досега бяха отворени за take away и доставка вкъщи). Хотели работят и ме заливат с реклами... Цените на вътрешните полети били спаднали с 35%, а общия брой с 80%. Аз още никъде не съм ходил, ама жената ще е отпуска октомври и ще планирам нещо, че ръждясах

И да си знаете, че идващи от Бразилия почти никъде не пускат, там където сте граждани или резиденти ще ви пуснат, ама тестове, карантини...

Те искат още сега на 18-ти септември да ходят натам. Кацането в Сао Паоло и вътрешен до Рио де Жанейро. То сега навсякъде ще е сложно, ама и при тях после с отпуските е сложно. 

Връзка към коментар
  • 3 месеца по-късно ...

Зависи къде точно ще ходиш, но вероятно да. В смисъл, че няма да те проверяват или спират, но жълта треска има. Ето тук пише повече: 

• Благодаря 1
  • Браво 1
Връзка към коментар
2 hours ago, neuromancer said:

Зависи къде точно ще ходиш, но вероятно да. В смисъл, че няма да те проверяват или спират, но жълта треска има. Ето тук пише повече: 

Ще съм предимно във Флорианополис и евентуално до Игуасу. Като цяло няма да обикалям много. 

Връзка към коментар

Там доскоро нямаше, но след епидемията отпреди 2 години вече се препоръчва ваксинация и там. Ваксината можеш да си я ползваш и за в бъдеще по Африка например. Но ако имаш принципни възражения и внимаваш да не те хапят комари може да минеш и без... но е едно нещо наум по-малко все пак ако се ваксинираш

• Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 1 година по-късно ...

Отново съм аз. Не знам дали е правилното място тук, но може ли да ми кажете кои са най-добрите райони за настанявае в Рио. Като локация спрямо забележителностите и откъм safety reasons.

Връзка към коментар
преди 25 минути , Plamsi каза:

Отново съм аз. Не знам дали е правилното място тук, но може ли да ми кажете кои са най-добрите райони за настанявае в Рио. Като локация спрямо забележителностите и откъм safety reasons.

Доста е относително, но все пак - Ипанема, Леблон и Копакабана.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте, ако Господ е с нас другият месец летя на там. Не съм сигурен как точно да запълня два дни от графикът. Търся нещо интересно за посещаване между Рио де Жанейро и  Сао Пао за да ¨разцепим" пътят до там.  Като цяло няма драма ама ще се радвам да чуя някое мнение. Тая държава е необятна! 

Връзка към коментар
преди 1 час, Марин каза:

Здравейте, ако Господ е с нас другият месец летя на там. Не съм сигурен как точно да запълня два дни от графикът. Търся нещо интересно за посещаване между Рио де Жанейро и  Сао Пао за да ¨разцепим" пътят до там.  Като цяло няма драма ама ще се радвам да чуя някое мнение. Тая държава е необятна! 

neuromancer вече е споменал Парат(ч)и - много приятно и живописно крайбрежно градче ( малко тип стария Созопол).

Другото популярно място мужду Рио и  СП е Иля Гранде - цък и цък 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Бързо питане: 1. Има ли специална търсачка за полети в Бразилия и Аржентина? Моля за линк, ако има.

2. Ако се пристигне във Фоз до Игуасу в 14:10 ще има ли време за отскачане до Парагвай или за полет с хеликоптер до края на деня? Нощувка във Фоз до Игуасу.

Благодаря!

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.