Прескочи до съдържание

Бразилия - бързи въпроси

Росина
Георги
Съобщението е добавено от Георги

От Георги:Това е тема за бързи въпроси, свързани с Бразилия. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- До колко е работното време на парка Игуасу?

- Какви са средните температури в Рио през юни?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Заслужава ли си да се види Игуасу и от двете страни?

- Чувствахте ли се застрашени в Сао Пауло?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите :)

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

Не знам да има някаква специална търсачка, аз ползвам Гугъл флайтс. Чат-пат излизат оферти през посредници малко по-евтини от авиокомпанията. Изберете си point of sale съответно Аржентина или Бразилия за по-евтини тарифи. За Аржентина не знам дали гугъл включва всички нискотарифни, май flybondi не излиза, ама даже не знам летят ли още.

Летището на Фоз до Игуасу е много близо до входа на парка, където тръгват хеликоптерите (километър - два), така че трябва да стане. Не ходете до града, в обратна посока е, има автобуси. За Парагвай, предполагам зависи какво искате да правите там, но само до града пак трябва да може. До Игуасу ходих преди към 15 години обаче…

Редактирано от neuromancer
  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
На 15.03.2022 г. в 8:49, Цвете каза:

Бързо питане: 1. Има ли специална търсачка за полети в Бразилия и Аржентина? Моля за линк, ако има.

2. Ако се пристигне във Фоз до Игуасу в 14:10 ще има ли време за отскачане до Парагвай или за полет с хеликоптер до края на деня? Нощувка във Фоз до Игуасу.

Благодаря!

Полетите с хеликоптер са до 17 часа като трябва да има поне трима човека за полет. Аз и тази и миналата година спах във Фоз, но хотелите бяха близо до парка и до града така и не отидох. Ако ходите до Аржентина, имайте предвид, че на границата си искаха Пср тест. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 58 минути , Plamsi каза:

Полетите с хеликоптер са до 17 часа като трябва да има поне трима човека за полет. Аз и тази и миналата година спах във Фоз, но хотелите бяха близо до парка и до града така и не отидох. Ако ходите до Аржентина, имайте предвид, че на границата си искаха Пср тест. 

А какви са цените на полетите?

Ако си летял от Рио до ФОЗ, има ли сутрешни полети? Аз намирам само един директен, който пристига в 14:10

Връзка към коментар
преди 14 часа, Цвете каза:

Ако си летял от Рио до ФОЗ, има ли сутрешни полети? Аз намирам само един директен, който пристига в 14:10

Аз резервирах този директен полет. Друг директен полет не намерих(Azul, GOL, Latam). До Парагвай, четох че не е нужна жълта треска и до града на границата им може човек да отиде без проблем и да се върне в бразилската част, без да е необходимо да се правят тестове. Ако влизате в Аржентина и сте били 14 дни в съседна държава, ще можете да влезете без да е необходимо да си правите тест.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 16.03.2022 г. в 17:07, Цвете каза:

Аз летях от Флорианополис. 250 лв беше някъде отиване и връщане. Моят полет беше в 6 сутринта и в 9 вече бях там. В момента вътрешните полети са доста скъпи. 

На 17.03.2022 г. в 7:42, Individuala каза:

Аз резервирах този директен полет. Друг директен полет не намерих(Azul, GOL, Latam). До Парагвай, четох че не е нужна жълта треска и до града на границата им може човек да отиде без проблем и да се върне в бразилската част, без да е необходимо да се правят тестове. Ако влизате в Аржентина и сте били 14 дни в съседна държава, ще можете да влезете без да е необходимо да си правите тест.

На мен за влизането в Аржентина ми искаха пср, като бяха минали 5 дена от влизането ми в Бразилия. Като ходих на 4 март там. Бях с организирана еднодневна екскурзия от Фоз до аржентинската част и на границата си искаха пср плюс ваксина. 

Връзка към коментар
преди 1 минута , Plamsi каза:

Аз летях от Флорианополис. 250 лв беше някъде отиване и връщане. Моят полет беше в 6 сутринта и в 9 вече бях там. В момента вътрешните полети са доста скъпи. 

Питах конкретно за цените на  полетите с хеликоптер.

Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Имам нужда от помощ за Фоз до Игуасу. Не мога да открия къде се намира автогарата/ спирката на автобус 1. за Парагвай и 2. за Аржентина. Моля да ми посочите на картата, за да търся хотел там. Благодаря!

Връзка към коментар
преди 44 минути , Цвете каза:

Имам нужда от помощ за Фоз до Игуасу. Не мога да открия къде се намира автогарата/ спирката на автобус 1. за Парагвай и 2. за Аржентина. Моля да ми посочите на картата, за да търся хотел там. Благодаря!

Ако може да помогне, на времето бяхме настанени тук: CLH Suítes Foz do Iguaçu

Точно от отсрещната страна на улицата минаваше автобуса за Аржентина, автогарата също беше наблизо. Ако сте 3-4 човека, може да помислите да си наемете такси и за 1 ден ще може да видите аржентинската страна на водопадите и после да отскочите до Суидад дел Есте, Парагвай. С автобус едва ли ще се получи.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Не бих препоръчал аржентинската страна и Парагвай в един ден. Според мен един ден дори е недостатъчен за аржентинската страна.Оптимално е два дни в Аржентина и ден за Бразилия  (евентуално + Суидад Дел Есте ,който служи за отмятане на още една посетена държава) . Бразилската се разглежда доста по-бързо. 

Разбира се всеки си има стил на пътуване ,но според мен ще е страшно препускане.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 3 месеца по-късно ...

Не знам дали това спада към бързите въпроси, но: някой има ли првдстава за най-добър начин (фирма) за трансфер на по-дълго разстояние, от порядъка на 200 км, евентуално включващо фери (о. Иябела). Тръгване от летище Сао Пауло. 

И още един: кола под наем - добра или лоша идея? (това очевидно не е от най-бързите въпроси, но за да не пиша и в друга тема, го пускам тук) 

Благодаря на отзовалите се. 

Връзка към коментар

За колата под наем - както ви харесва или ви е удобно, няма очевиден отговор.

Не е нещо по-различно от където и да е по цивилизования свят.

Не знам фирми, аз бих взел кола без да се замислям, освен ако не съм сам.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Имам идея да наемем кола на летището в Сао Пауло. Имаме 21 ч. престой. Гледам, че на по-малко от 2 часа има плажове.

@neuromancer според теб безопасно ли е през деня между 12 и 17ч. да сме на плаж някъде, но не претъпкан градски плаж? Били сме в Южна Америка и сме ползвали кола под наем, имаме опит. Например този плаж: https://goo.gl/maps/a37JyYtLM1fwCid9A

Гледах и Campos do Jordão, но там ме притеснява връщането по тъмно.  Полетът ни е в 24ч. Евентуално с шофьор или тур. Препоръки?

Някой вземал ли е кола под наем в района?

Връзка към коментар

А, не е опасно вероятно, само дето не съм наясно къде има непретъпкани градски плажове там. Трафика може да бъде изнервящ, особено ако имате полет след това, страшно е натоварено. Магистралите в щата Сао Пауло са платени, носете си кеш или вижте там за електронен таг дали дават от фирмата. Бензиностанция има на летището, ама е след изхода за рентакарите, трябва да ги подминете, да заредите и да се върнете.

Аз съм взимал кола там и Рейни, ама тя не влиза вече.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Здравейте. 

Има ли някой ходил с метро/влак от летището на Сао Пауло до центъра и обратно.?

Имаме дълъг престой там и ми се иска да разгледаме центъра. 

Благодаря предварително за съдействието и съветите. 

Връзка към коментар
Преди 1 час, Tiara_77 каза:

Здравейте. 

Има ли някой ходил с метро/влак от летището на Сао Пауло до центъра и обратно.?

Имаме дълъг престой там и ми се иска да разгледаме центъра. 

Благодаря предварително за съдействието и съветите. 

Ще трябва да прочета, че не съм го правил, но принципно е възможно с метрото, макар че има прекачване. Ако сте 3-4 направо вземете Убер.

Връзка към коментар

явно не е трудно, опростили са го 

на летището взимаш безплатен шатъл, който се движи между терминалите и станцията на метрото

passageirodeprimeira.com-como-ir-de-trem

ей такъв автобус

passageirodeprimeira.com-como-ir-de-trem

там си купуваш билет за метрото 4.40 реала и се качваш на експресния влак (на всеки час) с който се пътува към половин час до станция Luz. Там се прекачваш на синята линия към центъра или на жълтата до Paulista.

mapa-da-rede-metro-0522-abre.jpg

Редактирано от neuromancer
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Кои квартали от Сао Пауло са добре за нощувка? Ще е само една

Видях, че се споменават Pinheiros, Jardins, Itaim Bibi, Jardim Paulista

Това ли са? Други има ли?

Около República как е?

Връзка към коментар
преди 53 минути , Alexander каза:

Кои квартали от Сао Пауло са добре за нощувка? Ще е само една

Видях, че се споменават Pinheiros, Jardins, Itaim Bibi, Jardim Paulista

Това ли са? Други има ли?

Около República как е?

Кога пристигане в Сао Пауло? Ние пристигнахме в 22ч. и спахме до летището и на другия ден отидохме да разгледаме. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 4 минути , lesy каза:

Кога пристигане в Сао Пауло? Ние пристигнахме в 22ч. и спахме до летището и на другия ден отидохме да разгледаме. 

като теб сме, следващия полет е на другия ден в 19 часа.

Връзка към коментар
преди 3 минути , lesy каза:

По-добре е на летището.

В кой хотел бяхте? И аз съм запазила на летището, но пък ние пристигаме вечерта в 8 с автобус от Парати, а в 9 сутринта излитаме за Игуасу. 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.