Прескочи до съдържание

Бразилия - бързи въпроси

Росина
Георги
Съобщението е добавено от Георги

От Георги:Това е тема за бързи въпроси, свързани с Бразилия. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- До колко е работното време на парка Игуасу?

- Какви са средните температури в Рио през юни?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Заслужава ли си да се види Игуасу и от двете страни?

- Чувствахте ли се застрашени в Сао Пауло?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите :)

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

Почти на всякъде може да се плати с карта и е необходим съвсем малко кеш. Основно за вода от сергии или нещо от сувенирите по плажа.

Бях взела малко реали от тук и едвам ги изхарчих на място, тъй като основно ползвах карта. 

Аз не успях никъде да платя с Дайнерс. Всички хотели уж приемаха Дайнерс, но на място не успях да платя с нея. Иначе без проблем Револют минава на всякъде. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Има ли идея човек от тук защо не работи този сайт на GOL ? Да не би понеже се опитвам да резервирам билети чак за есента и това да е прекалено напред във времето ? Да не би да не летят от Рио до Фоз до Игуасу ? Това е URL  https://b2c.voegol.com.br/compra ако има значение , от седмица все тази грешка 

С ЛАТАМ цената е 250 евро за човек и ми се иска да ги вземам само ако няма друга опция 

image.png.174a7212267856e197609ff80ebb8dc2.png

Връзка към коментар

работи оттук, малко бави като натиснеш search flights

не е рано, полети има, но цените ми се струват високи, предполагам ще паднат по-нататък

какво по-точно търсиш? 

може да пробваш Гугъл флайтс, така ще видиш всички компании. Освен това може да търсиш от RIO, т.е. двете летища, ще има повече избор.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Боян Димитров
На 1.04.2023 г. в 20:37, infectedmushroom каза:

Има ли идея човек от тук защо не работи този сайт на GOL ? Да не би понеже се опитвам да резервирам билети чак за есента и това да е прекалено напред във времето ? Да не би да не летят от Рио до Фоз до Игуасу ? Това е URL  https://b2c.voegol.com.br/compra ако има значение , от седмица все тази грешка 

С ЛАТАМ цената е 250 евро за човек и ми се иска да ги вземам само ако няма друга опция 

image.png.174a7212267856e197609ff80ebb8dc2.png

Не работи. Не можеш да купиш билет с българско ИП. С ВПН можеш, но трябва да имаш човек с бразилска сметка. Ползвай скай сканер или друго подобно.

Моите въпроси:

========================================

Скъпи ли са такситата? Кои са алтернативите на убер в Бразилия. Може ли софтуера да се инсталира от България и да се сетъп-не с карта. Предполагам най-добре е да се върже револют със сметка в реали. Карта за интернет от летищата добре ли е или да си пусна малък пакет есим, докато си купя от града? Входната точка ми е малко странна - Салвадор и идея си нямам какво ще представлява това летище. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, Боян Димитров каза:

Не работи. Не можеш да купиш билет с българско ИП. С ВПН можеш, но трябва да имаш човек с бразилска сметка. Ползвай скай сканер или друго подобно.

Моите въпроси:

Скъпи ли са такситата? Кои са алтернативите на убер в Бразилия. Може ли софтуера да се инсталира от България и да се сетъп-не с карта. Предполагам най-добре е да се върже револют със сметка в реали. Карта за интернет от летищата добре ли е или да си пусна малък пакет есим, докато си купя от града? Входната точка ми е малко странна - Салвадор и идея си нямам какво ще представлява това летище. 

И в двата пъти, които посетих Бразилия съм ползвала само Uber. Направи ми впечатление, че дори по летищата има големи пана, които ти казват да внимаваш много с такситата и да ги букваш само през определени места, за да е сигурно. По отношение на мобилните данни съм ползвала само esim, но по спомен е трудно да си вземеш местна карта, ако не си местен, защото иска такс код.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, Боян Димитров каза:

Моите въпроси:

За GOL и ЛАТАМ ако изберете държава Бразилия ще ви иска бразилска кредитна карта, ако изберете "други" ще пита в коя държава е billing address-a. Може да платите с Пейпал и на бразилския сайт. Azul си има отделен тип "международна" карта в менюто и оттам става. Само че от скриншота ми изглежда, че не е това проблема, защото изобщо не достига до там.

Такситата не са скъпи според мен, но Убер е по-евтино, а и по-удобно като не знаеш език и пр. Има и други приложения (99, InDriver, Wappa), но не знам дали се свалят от България и дали работят с карта извън Бразилия. InDriver е от типа "пазарлък", т.е. ти си предлагаш цена, не приложението да ти смята цената.

Салвадор е доста голямо летище, има всякакви магазини и трябва да има и СИМ карти (не специализиран магазин на телекома, а в книжарница или тия магазини за всичко). Скоро не съм ходил. Принципно трябва да има някакъв безплатен wifi колкото да си викнеш Убер.

Редактирано от neuromancer
Връзка към коментар
Боян Димитров
преди 4 минути , neuromancer каза:

За GOL и ЛАТАМ ако изберете държава Бразилия ще ви иска бразилска кредитна карта, ако изберете "други" ще пита в коя държава е billing address-a. Може да платите с Пейпал и на бразилския сайт. Azul си има отделен тип "международна" карта в менюто и оттам става. Само че от скриншота ми изглежда, че не е това проблема, защото изобщо не достига до там.

Такситата не са скъпи според мен, но Убер е по-евтино, а и по-удобно като не знаеш език и пр. Има и други приложения (99, InDriver, Wappa), но не знам дали се свалят от България и дали работят с карта извън Бразилия. InDriver е от типа "пазарлък", т.е. ти си предлагаш цена, не приложението да ти смята цената.

Да, тази грешка и аз я имах , докато се мъчех да букна от България. Първо си помислих, че е някаква шитня на браузъра, после на виндоуса и така , докато се преместих на компютъра на жената, която има платен vpn. През vpn като избереш, че си в Бразилия тази грешка от скрийншота изчезва и минаваш към попълване на данните за превода. Само, че там ми излезе проблема с такс ид-то, което беше задължително поле и не видях как може да се заобиколи. Така че се отказах и взехме през скайскенер билети, които реално бяха на същата цена. Това за GOL важи. Други компании не сме опитвали, защото по нашето направление ги няма. 

Да, проблем с езика сигурно ще има. Кацането ще е в Салвадор. Имаш ли идея колко ще излезе юбер от летището до центъра. Летището изглежда бая далече.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Боян Димитров
преди 1 час, neuromancer каза:

като го пусна на сайта на Убер дава 45 реала до баш центъра. 

а убер си работи с едно приложение, не е необходимо за бразилия приложението да е свалено от бразилския стор

Връзка към коментар

да, убер е едно за навсякъде, би трябвало от всяка държава да може да се свали

според зависи къде си (къде го ползваш) ти сменя държавата там и ти дава локални промоции и т.н.

другите не знам как са, 99 май си е само бразилско

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 3 месеца по-късно ...

На доста места в нета препоръчват няколко парка в Бразилия като топ местата да се види ягуар. Дали имате идея тези дето се били да кажете така ли е , какъв е шанса (като съм наясно че са уединени създания и не обичат човека), или сте по скоро разочаровани. Приемам идеи и за други места също , просто ще сме в Бразилия Октомври края та ако мога да комбинирам

Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Няма тема за новини, ще пиша тук

Последните години международното летище на Рио Galeão (GIG) работи с много малък капацитет, казват 20%. Международните полети кацат предимно в Сао Пауло, вътрешните на градското летище SDU.

Затова взимат административни мерки и от нова година забраняват полетите до SDU, с изключение на къси полети до 400км и само от немеждународни летища. Тоест ако искате да кацнете на SDU, трябва да летите от градското летище на Сао Пауло, от международното няма да има полети.

Връзка към коментар
На 14.07.2023 г. в 21:14, infectedmushroom каза:

На доста места в нета препоръчват няколко парка в Бразилия като топ местата да се види ягуар. Дали имате идея тези дето се били да кажете така ли е , какъв е шанса (като съм наясно че са уединени създания и не обичат човека), или сте по скоро разочаровани. Приемам идеи и за други места също , просто ще сме в Бразилия Октомври края та ако мога да комбинирам

Съжалявам, но чак сега виждам темата. Категорично мястото е Порто Джофре. Националния парк е прекрасен! Да, доста по-скъпо е, добре и да спите там и то поне 3-4 дни, на си заслужава. Наблюдението с тези бързи лодки е уникално преживяване. Миналото лято останахма в самжто Порто Джофре цяла седмица и видяхме около 30 пъти ягуари от които 18-20 различни. В другите части на Пантанал си е тредно да видиш ягуар. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...
преди 1 минута , Lili1973 каза:

Здравейте, някой ползвал ли е hop on hop off в Рио де Жанейро? Имаме 2 дни в Рио. Струва ли си да залагане на него или такси? 

Ние ползвахме Убер и ходихме пеша, като имахме почти същото време.

Връзка към коментар

не съм чувал да има hop on hop off, но може и да има

Uber e доста евтин и удобен, като може да групирате близките неща пеша, по-далече с Убер

Връзка към коментар
преди 10 часа, neuromancer каза:

не съм чувал да има hop on hop off, но може и да има

Uber e доста евтин и удобен, като може да групирате близките неща пеша, по-далече с Убер

Пише, че има 24 Евро. Предполагам, че ще е удобно, но нямам представа как е трафика. В Ню Йорк за 3 км ни трябваха 2часа🙈🙈

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...
  • 1 месец по-късно ...

Някой да е летял с  Azul Airlines? Мнения. Закъснях с купуването на билети за Игуасу(сега цената с Gol директен полет е почти 450 Евро) и сега търся алтернативен вариант.Пише, че полета е с трансфер. Някой да знае какво ще рече това🙈

Screenshot_20231226_211605_com.android.chrome.jpg

Screenshot_20231226_211548_com.android.chrome.jpg

Връзка към коментар

Ами не знам немски, предполагам значи, че ако купиш отсечките поотделно има риск. Ако са на един билет нямаш проблем, ще ти трансферират багажа и ако има закъснение ще те качат на следващия полет. Ако си на един билет не се притеснявай от времето за трансфер. Азул е най-добрата авиокомпания в Ю. Америка.

Виж директно на сайта им какви полети има, оттам ще са на един билет. За плащане избери възможност "международна кредитна карта" или Пейпал. Точно от Игуасу пиша в момента.

Редактирано от neuromancer
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, neuromancer каза:

Ами не знам немски, предполагам значи, че ако купиш отсечките поотделно има риск. Ако са на един билет нямаш проблем, ще ти трансферират багажа и ако има закъснение ще те качат на следващия полет. Ако си на един билет не се притеснявай от времето за трансфер. Азул е най-добрата авиокомпания в Ю. Америка.

Виж директно на сайта им какви полети има, оттам ще са на един билет. За плащане избери възможност "международна кредитна карта" или Пейпал. Точно от Игуасу пиша в момента.

Много благодаря за изчерпателния отговор. Тук пише, че е полет с трансфер и се притесних дали няма да се наложи да сменям летища(макар че  и на двата полета пише CWB ) . На друга търсачка дава, че има само прекачване. 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.