Прескочи до съдържание

Бразилия - бързи въпроси

Росина
Георги
Съобщението е добавено от Георги

От Георги:Това е тема за бързи въпроси, свързани с Бразилия. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- До колко е работното време на парка Игуасу?

- Какви са средните температури в Рио през юни?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Заслужава ли си да се види Игуасу и от двете страни?

- Чувствахте ли се застрашени в Сао Пауло?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите :)

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

ами де да знам, колкото може да бъде сигурно някъде

това е голяма фирма, има на много летища, май в Манаус ги ползвах преди много време

Връзка към коментар

Някой ако има информация за ситуацията в Рио с Денга вируса, ще съм благодарна ако я сподели. Задължителна ли е ваксината за Денга? Имам за жълта треска, но няма кога да се ваксинирам за нея(трябва поне 4 месеца да минат от едната). 

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...
На 8.02.2024 г. в 0:55, neuromancer каза:

Ами не, не е задължителна ваксината, то и в момента липсва, така че…

Наблегни на репелента против комари

Препоръчай ми репелент,който да си купя в Рио.От тук съм си взела Nobite,но предполагам,че там има по-добри.

Връзка към коментар

аз не съм специалист, гледам най-много се препоръчват съдържащите Икаридин

като марка сме взели SBP и Ever care, не знам има ли значение

Според мен е важно да се намажеш изцяло, защото ако пропуснеш примерно пръстите на краката, точно там хапят. Трябва повърхността да е намазана, не просто да е напръскаш като облак

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз си купих Xô, 20 реала е, крем е, не за пръскане и действа идеално. 

Мярнах някъде информация че не може да се лети от международни летища до SDU но не е така, преди няколко дни летях GRU-SDU с латам, просто за информация. 

Иначе като цяло съм леко разочарован от Бразилия, много неща са се променили от последното ми идване преди 10 години, и то не в полза на туристите. Имам усещането че скоро ще ти забранят и да дишаш ако нямаш това прословуто CPF. Местна сим карта е по-скоро голям късмет ако някой успее да си купи, в 99% от магазините искат cpf, само с паспорт не става, най-добрия вариант е есим, в случай че телефонът ви ги поддържа (моят естествено не). 

Та готини хора са бразилците, красива е страната, но оставам с чувството че не искат да са туристическа дестинация 🙂

Връзка към коментар

Иииии пак аз.първо много благодаря за препоръките за репелент.Понеже ще летим от Рио до Игуасу -разрешени  ли  са аерозолните  репеленти в ръчния багаж?Сега имам още едно питане.Някъде четох,че ЮБЕР нямат право да вземат пътници от летището(GIG) и трябвало да се ходи на изхода за излитащи.още ли е така?

Връзка към коментар

за вътрешни полети може да си носите всякакви течности и аерозоли в ръчния багаж... даже и бутилки по литър алкохол

взимат, ама май точно така беше, от заминаващи, за да не се задръстват пристигащите

то в приложението ще си покаже къде, само може да е малко трудно за разбиране

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.