Прескочи до съдържание

Самолетен билет до Днепропетровск, Украйна

Препоръчани мнения

Публикувано:

Търся начин да се добера до въпросния град, желателно със самолет. Приблизителна дата на отпътуване 7-17 септември. Проблемът е, че не зная кога точно ще се върна - може да остана 3 дни, а може и 30, всичко зависи от това, което ще се случи там (не зависи само от мен). Затова се колебая между еднопосочен и двупосочен билет. Ясно, че двупосочният е по-изгоден, но ако се наложи да се връщам на третия ден ... До Днепропетровск летят основно два превозвача - Turkish Airlines и Austrian. Часовете са удобни, пристига се в рамките на един ден, с едно прекачване (това е моето изискване). В момента двупосочен билет струва около 430 евро и на двете посочени авиокомпании (Тюркиш са малко по-евтини), като съм избрала примерен период 17 септ. - 8 окт. Не се справям особено добре с тарифите (на английски), но доколкото разбрах тази на Тюркиш мога да променя дата на връщане срещу 50 евро, но ако се наложи да се връщам по-рано може и да няма билети или пък да трябва да доплащам. За Аустриан не съм гледала, знам, че по принцип са много рестиктивни. От Варна до Днепропетровск (през Москва)  летят S7, но цената в най-добрия случай е 1500 лв. двупосочно.

Има вариант за евтин полет с Wizz Air до Киев през септември. Цената е добра, даже багажът и регистрацията са безплатни. Но отново възниква въпросът еднопосочен или двупосочен. Не съм летяла с нискотарифна авиокомпания досега, малко се притеснявам ако ми се наложи да сменям дати и да звъня по телефони от Украйна (може и да нямам тази възможност). Мога ли да си взема двупосочен, а да не се явя на обратния полет, а да си купя друг еднопосочен за връщането с Уизз като стане ясно кога ще се връщам?

От Киев ще взема сигурно автобус, макар до Днепропетровск да не е много близо и се пътува 7-8 часа (доколкото можах да намеря информация в нета). Проблемът ми е, че здравословното ми състояние не позволява големи натоварвания и не мога дълго да пътувам (отивам там да търся една клиника). Затова не разглеждам изцяло автобусни варианти (а има редовна линия Варна-Одеса) или влак (има Варна-Москва през Киев)

Ще пътувам с раница за лаптоп и сак на колелца (обемист).

Какво решение ще ми предложите?

Публикувано:

За полет след няма и месец нямаш голям избор. Аз бих заложил на полет до Киев и оттам с автобус ( пътувал съм с автобус Киев- Днепропетровск) , но ти си знаеш здравословното състояние.

Няма никакъв проблем да си купиш двупосочен полет и да ползваш само полета на отиване с която и да е авиокомпания , а при low cost може да си ползваш дори само полета на връщане  :)

Публикувано: (редактирано)

Мога ли да си взема двупосочен, а да не се явя на обратния полет, а да си купя друг еднопосочен за връщането с Уизз като стане ясно кога ще се връщам?

При Уиз няма нужда да взимаш двупосочен, двупосочния е като 2 еднопосочни сумирани. Т.е. няма проблем да вземеш еднопосочен и после като стане ясно връщането другия. Но може би е най-добре двупосочен с най-вероятната дата за връщане и смяна при нужда.

Или с традиционна АК, взимаш двупосочен с близка дата за връщане и после сменяш напред ако трябва, ще е по-изгодно отколкото далечна дата за връщане и да сменяш за утре примерно.

Не стана ясно откъде тръгваш, нещо споменаваш Варна. Варна-София с автобус, самолет до Киев и после автобус до Днепропетровск може би не е добра идея. 

С Уиз (до Киев), Остриан и Търкиш багажа все е включен в цената.

Редактирано от neuromancer
Публикувано:

Аз живея във Варна (и ще тръгвам от Варна). Имаме летище, но офертите от него обикновено са неизгодни, сравнено със София. Ако според Вас, neuromancer, полетът от София до Киев не е добра идея, бихте ли ми предложили друга? Аз вече описах вариантите от Варна: автобус Варна-Одеса (18 часа път), после пак автобус Одеса-Днепропетровск - 9 часа по разписание (защо толкова много не зная, разстоянието е 466 км.). Влак Варна-Киев: почти 2 денонощия, после пак автобус, няма да го понеса. Самолет Варна-Днепропетровск - 1500 лв. (не мога да си го позволя).

За багажа с Уизз до Киев имах предвид, че няма да плащам на бройка багаж, както е при другите им полети.

Публикувано:

Аз бих заложил на полет до Киев и оттам с автобус ( пътувал съм с автобус Киев- Днепропетровск) ..

Какво представляват автобусите по тая линия? Могат ли да се сравнят с нашите по маршрута Варна - София, например? Мога ли да си купя билет по интернет (и от кой сайт) или може и на място в Киев (не зная колко са пълни)? Колко часа реално се пътува?

Ето два сайта за автобусни превози в Украйна, които намерих след кратко търсене в Гугъл: 

http://skybus.kiev.ua/en/across.html

http://e-travels.com.ua/en/index.php

И двата имат онлайн резервация, доколкото виждам. 

Редактирано от Meidj

Има и вътрешни полети Киев- Днепропетровск, около 1 час, цена двупосочен около 1800 гривни (не знам какво значи това)

100 гривни около 18 лева

Редактирано от но нейм
Публикувано:

Тогава беше организирано пътуване , а не с редовна автобусна линия. Общо взето пътувахме цяла нощ...

1800 гривни са доста пари.

Публикувано:

Тогава беше организирано пътуване , а не с редовна автобусна линия. Общо взето пътувахме цяла нощ...

1800 гривни са доста пари.

Еми доста са - 360 лева, но ако не можеш да се лашкаш с автобус 7 чАса на отиване и пак толкова на връщане....

Освен това има доста полети всеки ден и вероятно е възможна добра комбинация, а и се спестяват разходи за таксита от летище до автогара. 

Има билети за 2 полета от Киев до Днепропетровск на 7 септември по 95 евро (на следващия ден билетите стават по-скъпи)

http://booking.flyuia.com/  (Ukraine International Airlines) 

Успех!!!

уви, това са цени без таксите, съжалявам, бях гледала цените за двупосочен полет - към 200евро с таксите; еднопосочният е по-скъп

Редактирано от Childish
Публикувано:

Благодаря на всички за отговорите днес. За вътрешния полет Киев-Днепропетровск проблемът е, че е от другото киевско летище (основното както разбирам - Бориспол), а самолетите на Уизз кацат на Жуляни. Летищата не са много близо едно до друго - 40 км. Пътувало се 40-45 минути ако няма задръстване. Цена около 40-50 лв. минимум (сега прочетох набързо произволен сайт).

Публикувано:

ОК, полета от Варна стана ясно, че е невъзможен, щеш не щеш ще трябва да имаш дълъг автобусен преход поне до изходното летище. 

Преди да анализираме в детайли останалите варианти, обмислила ли си полет от Истанбул? Разстоянието е почти колкото до София. Тук имаш два варианта. 

1. Двупосочен със Ukraine International на цена 174 евро. Промяната на датата за връщане в общия случай би трябвало да е 50 евро + доплащане на разлика, ако няма свободни места в твоята класа.

2013-08-23_00-07-20.png

2. Пак с Ukraine International да го разделиш на 2 еднопосочни отсечки, тогава при сегашни цени става около 190-200 евро. Риска тук е за връщането цената да скочи доста, но мисля е поносим риск, цените дори в следващата седмица от Днепр(спирам да го пиша, че ми е трудно :))...до Истанбул са на същите цени.

2013-08-23_00-08-23.png

и

2013-08-23_00-09-30.png

Кажи ако те устройва, ако не да дълбаем какво може да свършим с Уиз и допълнителния автобус, но това ми изглежда като най-добрия вариант. 

Според мен, да купуваш еднопосочния от Истанбул до Днепропетровск. Като рискуваш връщането да го купиш чак като разбереш колко ти е престоя. Дори да скочат цените имаме резервен вариант с Уиз и Киев. 

Утре като стана ще разпиша повече защо според мен е по-подходящият този вариант :)

Цените не излизат в сайта на украинците, но излизат в trip.bg

Публикувано:

Разгледах варианта с Истанбул. Той изисква нощувка, тъй като вечерния автобус от Варна пристига доста след часа на полета. Има и много голям престой на летището. После разходи такси до летището, което не зная колко далеч е от автогарата, на която пристигат автобусите, но Истанбул е огромен, не ми се вярва да е близо.

Сякаш съм по-навита за София-Киев (вярно, че и там най-вероятно ще се остана една нощ). Часовете на полетите на Уиз са удобни, мога да хвана автобуса на Етап в 5:30 сутринта директно до летището - пристига в 12:15 по разписание, полетът е в 14:30. Летище Жуляни е на 10 км. от града, мога да си взема такси. Гледах сайтовете, линкове за които ми изпрати meidj, има удобен автобус за Днепропетровск и по разписание пристига за 6:50 ч, което е поносимо.

Имам няколко въпроса за Уиз:

- защо цената при резервация на полета излиза в гривни, аз в каква валута ще плащам (имам еврова дебитна Виза)

- правилно ли съм разбрала, че нищо допълнително няма да плащам за багаж и дори за регистрация на летището, а само административна такса за покупката на билета

- какво по принцип се случва, ако салонният багаж надвиши с няколко сантиметра изискванията. Например моята раница за лаптоп е висока 46 см, а тяхното изискване е за 42, но се събира под седалката

Публикувано:

Имам няколко въпроса за Уиз:

- защо цената при резервация на полета излиза в гривни, аз в каква валута ще плащам (имам еврова дебитна Виза)

- правилно ли съм разбрала, че нищо допълнително няма да плащам за багаж и дори за регистрация на летището, а само административна такса за покупката на билета

- какво по принцип се случва, ако салонният багаж надвиши с няколко сантиметра изискванията. Например моята раница за лаптоп е висока 46 см, а тяхното изискване е за 42, но се събира под седалката

- цената ще си я платиш във валутата на твоята карта, загубата от превалутирането е минимална

-да, багажа е включен

-тук може и да ти се заядат, няма гаранция- късмет

• Харесвам 1

Нямаш проблеми с раницата. Моята е 48-50 см. и  не съм имал проблеми. Няма нужда да слагаш раницата под седалката.

Редактирано от Hollywood
Публикувано:

Раницата си е твоя отговорност , може да се заядат , може би не ... ти избираш.

Гледам за всяко нещо се хвърляш на такси , защо не проучиш малко нещата ?

Примерно в Истанбул е много по-лесно да стигнеш с градския транспорт (метро) до летището отколкото от Централна Автогара София до летище София.

Освен това на непознато и бих казал малко " диво място" като Киев няма да е чудно ако таксито ти представи сметка колкото ти е струвал полета дотам. Диво в смисъл , че там с измамите са малко като БГ преди 10 - ина години .

Просто седни и проучи нещата из основи за да няма изненади.

• Харесвам 1
Публикувано:

За Истанбул е много лесен трансфера от автогара до летище. Има спирка на метрото на автогарата, последна спирка на същото метро е летището, по-лесно от това няма :)

Иначе за раницата за Уиз си е твой риск, принципно ако не е твърда и може да я посмачкаш ще е ОК. 

Присъединявам се към съвета на stenk за такситата, по целият свят не е най-добрата идея да се хваща такси от летище, задължително търси официална стоянка.

Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.