Вероника Публикувано: 25 август, 2013 Сподели Публикувано: 25 август, 2013 Здравейте, магеланци ! Ще бъда на круиз с пристанища по маршрута: Генуа, Марсилия, Барселона, Тунис (Ла Гуле), остров Сицилия (Палермо), Рим (Чивитавекия), Генуа/. Проучвам възможностите да стигна до Генуа и да се върна в БГ /живея в Пазарджик/. Трябва да съм на кораба до 17.30ч. на 30. 11. 2013 г.. Има вариант с автобус /цена двупосочен билет 315 лв./, но се пътува 24-25 часа. Другата възможност е самолет. Разгледах варианти София- Генуа, Истанбул–Генуа, Букурещ-Генуа /цени на двупосочен билет между 200-240 €/, но часовете 16. 00 на пристигане в Генуа не са удобни. Няма да мога да стигна от летището до пристанището навреме. Връщането на кораба е на 07. 12. 2013 г. в 9. 00 ч. на пристанището в Генуа и от там някак си за БГ. Ще имам нужда и от идеи за отделните градове, които ще посетим за по един ден. Ще пътувам с куфар и с приятелка. Очаквам с нетърпение мнения и предложения . Връзка към коментар
Hollywood Публикувано: 25 август, 2013 Сподели Публикувано: 25 август, 2013 (редактирано) Wizz Air до Бергамо + Trenitalia Bianca до Генуа Редактирано 25 август, 2013 от Hollywood 3 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 25 август, 2013 Сподели Публикувано: 25 август, 2013 (редактирано) Да това е начина - от летището в Бергамо хващате шатъл бус до Милано ( последнaта му спирка е точно зад Централната Гара (стига се за час) и оттам с влака до Генуа - 9 евро за II-ра класа около 2 часа път) Лошото наобратно, че Wizz не летят в неделя Милано - София , а имат полет чак на 09.12 , но пък ще може да разгледате Милано и Бергамо. На отиване по добре хванете полета на 29.11 , защото Wizz често имат закъснения и да не изпуснете кораба. Например днес полетите им закъсняват с 5-6 часа. Освен това самата Генуа е забележителен град и си заслужава поне един ден Резервирайте си предварително онлайн билети за Тrenitalia и ще се възползвате от големи отстъпки. Aко Милано не ви е интересен може да хванете и влак Генуа -Рим (19 евро за II-ра класа около 4.30 часа ) и оттам да летите за София , но ще трябва да останете в Рим два дни. Редактирано 25 август, 2013 от stenk 4 Връзка към коментар
Hollywood Публикувано: 25 август, 2013 Сподели Публикувано: 25 август, 2013 (редактирано) Връщането може да го направите по-интересно, разбира се ,ако имате желание, време, денги и куфарите не ви тъжат. От Генуа с влак може да посетите Пиза, Флоренция и др..., като прибирането ще вие е през Рим. От Рим можете да изберете отново WIzz Air, Bulgaria Air или Alitalia до София. Имат вариант да се приберете и от Болоня отново с Wizz Air. Всичко е ваш избор. PS. Разгледайте и възможност за прибиране от Пиза до Букурещ с Wizz Air и от Рим до Букурещ с Blue Air, както и с Wizz. Редактирано 25 август, 2013 от Hollywood 1 Връзка към коментар
akair Публикувано: 25 август, 2013 Сподели Публикувано: 25 август, 2013 Но сметнете и колко ще струва стигането до Букурещ - струва ми се, че беше 80-100лв за 1 човек с автобус или влак от София до Букурещ + парите за транспорт в самия Букурещ... Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 25 август, 2013 Сподели Публикувано: 25 август, 2013 Но сметнете и колко ще струва стигането до Букурещ - струва ми се, че беше 80-100лв за 1 човек с автобус или влак от София до Букурещ + парите за транспорт в самия Букурещ... Това е в двете посоки . Иначе е наполовина . В Букурещ. билетче от летището до центъра или жп гарата с експресния бус е малко над едно евро . Неудобството е , че те са от Пазарджик и варианта Букурещ е доста неудачен . Връзка към коментар
Вероника Публикувано: 25 август, 2013 Автор Сподели Публикувано: 25 август, 2013 Благодаря ви Hollywood, stenk и akair за идеите, които ми дадохте. Сама никога нямаше да стигна до варианта София-Милано-Генуа. Предполагам, че ще се огранича с оставане в Милано за изчакване на обратния полет. Ще имаме възможност да го разгледаме . 1 Връзка към коментар
Elena Публикувано: 25 август, 2013 Сподели Публикувано: 25 август, 2013 Аз съвет със сигурност не мога да ти дам (пък и няма нужда като гледам), но много моля после да споделиш впечатленията си от самият круиз. На мен лично ми е в списъка с нещата, които трябва да опитам и с голям интерес бих прочела всичко, свързано с него 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 25 август, 2013 Сподели Публикувано: 25 август, 2013 (редактирано) Аз бих посъветвал вечерта преди полета да нощувате в Бергамо. Градчето има красива старинна част и освен това полета за София е много рано , та няма да се налага плащайки прескъп хотел да тръгвате от Милано към летището в три през ноща ... Редактирано 25 август, 2013 от stenk 1 Връзка към коментар
Вероника Публикувано: 26 август, 2013 Автор Сподели Публикувано: 26 август, 2013 Това ще бъде вторият ми круиз. Първият беше 4 дневен /3 нощувки/ с пристанища Атина, острови Патмос, Миконос, Кос, Саноторини, Кушадасъ, Атина, Цената му беше 299 € с включен транспорт от София. Беше уникално преживяване. Всяко пътуване ме зарежда с положителна енергия. След круиза това състояние беше многократно по-дълго . Писането не ми е силната страна, но ще се опитам да напиша нещо и за първия ми круиз. Благодаря ти stenk. Всеки един съвет ми е ценен, защото повечето ми пътувания са били организирани. Пътувала съм самоорганизирано само до Лондон, 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 26 август, 2013 Сподели Публикувано: 26 август, 2013 Писането не ми е силната страна, но ще се опитам да напиша нещо и за първия ми круиз. И снимки, и снимки! 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения