Прескочи до съдържание

Идеи в наши съседки

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здавейте! Аз съм нова тук и се извинявам предварително ако имам тъпи въпроси или има такава тема! 

Тъй като за края на август планирам екскурзия за около 3,4дни до някоя наша съседка (предпочитам Сърбия и Гърция), но не съм много наясно с нещата как стоят затова искам да ви попитам вас- по-опитните. Искам да ми препоръчате някое красиво местенце (градче, плаж, курорт), където да може да се види нещо, да останат хубави спомени. Също така да ми препоръчате места за нощувки (за 5 човека- 3ма възрастни и 2деца). Имам и малки изисквания- мястото, където ще отседнем (къща за гости, хотелче,...) да не е скъпо (за 2нощувки съм заделила към 200лв, но може да дам още някой друг лев, стига да си заслужава), просто ние ще сме постоянно навън и няма да сме много много в хотела и не виждам защо да се изхвърлям толкова, също така да е в близост до забележителностите (центъра, плажа, ресторантите,...). А също така да не се пътува много до там, живея в Благоевград и не искам половината от почивката да е в път, нека да е на около 350км най-много като разстояние. Благодаря предварително! 

Публикувано:

Здравей, а защо не Охрид ? Градът е прекрасен, езерото очарователно -романтично, топличко, цени в повечето случаи по -ниски от тези в София, никаква езикова бариера, приемат левове, вкусна храна, интересно за нас историческо наследство. 3-4 дни ще имате време да поразгледате и да помързелувате. Голям избор на всякакъв вид настаняване, с кола мисля , че се вмествате в тези 350 км от Благоевград. :)

• Харесвам 1
Публикувано:

Благодаря Ви за мненията! Да, мислихме за Охрид, но още се колебаем. А също така имаме идея за о Тасос (ако някой е бил там, моля, споделете :)), но още събираме идеи и информация. Отново Благодаря! :)

Публикувано:

Здравей,

Да на остров Тасос е Супер,но по-добре отседнете  в Керамоти прекрасен плаж, много хубаво село,спокойно и тихо.Фериботите за Тасос тръгват на всеки 30 мин. ,ако не се лъжа. На Тасос може и да направите  една обиколка с кола ,островът си заслужава има и манастир (Агия Лидия).И музей и фабрика за зехтин.

Дано изберете подходящо за Вас място.Приятно прекарване.:dancing:

• Харесвам 2
Публикувано:

Глас за Тасос в сравнение с Керамоти, особено ако сте с кола. Била съм 3 пъти на Керамоти и 2 на Тасос. На Тасос може на ден да сменяте по 2 места - плаж с плаж, плаж с градче, плаж със забележителност. И не на последно място едно от най-красивите места, на които съм била  в Гърция / а съм пообикаляла/ със звучното име Гьола.

Проблемът на Тасос е оскъпяването на ферибота.

Ако не искате ферибот - Ситония, втория ръкав на Халкидики, но в западната или южната част, че около Вурвуру е презастроено.

• Харесвам 3
Публикувано:

Благодаря Ви за мненията и отделеното време! Още малко ще се поразровя и ще почакам други идеи и съвети, но ще имам предвид и вашите! Бих се радвала и други да споделят, както и подробности от всеки, който има възможност и време да драсне два реда тук.

Публикувано:

Този радиус от 350км малко прецаква нещата, то като погледнеш освен Охрид почти нищо друго не може да се намести :) В съседна тема коментираме посещение с основен фокус на Босна и Херцеговина, пак така за 2-3 дни. Природата е уникално красива, особено по долините на реките. Но ще си иска повечко шофиране, а и нямам идея каква е нагласата на всички в компанията. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Мислим да отидем на ново и красиво място, от което да ни останат хубави спомени, в хотела няма да стоим затова искаме и да е възможно най- евтин. Иначе за сега се чудим между Охрид, Ниш, Тасос(Керамоти), Кавала и Пиерия. :huh::)

Публикувано:
преди 10 часа, Starfish каза:

Мислим да отидем на ново и красиво място, от което да ни останат хубави спомени, в хотела няма да стоим затова искаме и да е възможно най- евтин. Иначе за сега се чудим между Охрид, Ниш, Тасос(Керамоти), Кавала и Пиерия. :huh::)

Ниш го зачеркни със сигурност, може да е най-близо, но не мисля, че има нещо за гледане там...освен, ако не се интересувате от баничарници и чейндж бюра :) От останалите съм бил само в Охрид и не мога да ги сравня, но със сигурност няма да е компромис, ако изберете този вариант. 

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.