Прескочи до съдържание

[ShaMan-H_Fel]Промяна в оформлението (2)


Препоръчани мнения

И така, около две години и половина след последното обновяване на дизайна дойде време за нов облик на сайта. След дълго търсене на безплатна тема реших да заложа на платения вариант. Предположих, че така ядовете по добавянето на моите редакции ще са доста по-малки, а и качеството на кода на темата ще е по-добро. Естествено, това идваше със собствените си рискове. Изключително малко теми предлагат възможност да се изпробват безплатно, а примерните им сайтове не винаги са на ниво.

Както и да е. След доста проучвания се спрях на два варианта. Една нова тема на име Africa и една съществуваща от много време – Travelista. Първата изглеждаше супер и имаше вероятност да не изисква част от моите промени, поради наличието на много подобна функционалност. Но пък темата е наистина нова и има доста малко продажби. Втората тема има доста история, добър демо сайт (макар и не перфектен), но струва повече. Щеше да се наложи да сложа, моите редакции, но имаше подходящо място за това.

Реших да рискувам. Взех Africa и започнах да се опитвам да наглася нещата. За съжаление скоро се сблъсках с нестабилности и технически проблеми, а функционалността, която ми трябваше, изискваше да платя допълнително за плъгин. Този плъгин ми е в полезрението от доста време, но функциите, които ми трябват са само в платената версия. Ако някога безплатния плъгин, който ползвам, спре да работи, може да се пробвам пак с тази тема, но за сега реших да мина към резервния план.

Настройките на Travelista тръгнаха гладко. Нямах сериозни проблеми. Една камара плъгини станаха излишни. Толкова по-добре. Сблъсках се с по-сериозни проблеми чак когато почти всичко беше готово. Първият проблем засяга само мен и то когато правя промени по дизайна. Вторият е по-неприятен. На част от страниците (Проекти, Идеи и История) и в някои публикации има съдържание, което започна да не работи. Като се цъкне на него и текста над заглавието, което е цъкнато, изчезва. Доста неприятно изглежда. За щастие проблемът е само във Firefox, за нещастие, около 15% от хората, които четат този сайт, използват този браузър.

Този проблем се оказа "космат". Въпреки моите усилия и факта, че писах на автора на темата, все още няма решение. Може да се окаже, че e стар проблем в браузъра, който се е появил отново. Но както и да е, след две седмици борба с проблема, реших да оставя темата. Проблема засяга едва три страници (от 26) и още толкова публикации (от близо 160). Изключих съдържанието в единствената публикация, който е имала някакви смислени посещения през последната година и сложих уведомление на страниците.

През изминалите две седмици си поиграх и с дизайна. Не очаквам значителни проблеми за в бъдеще, но вероятно ако решите да се заровите из миналото може и да намерите нещо променено. Очаквайте, скоро, разказите за новите ми пътешествия. Този път из Европа.

Пълна статия

Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.