SLX Публикувано: 25 юни, 2017 Сподели Публикувано: 25 юни, 2017 (редактирано) Нека леко да раздвижа тази великолепна тема с няколко доуточняващи въпроса. 1. Имам билети от промото на ТАП - пристигане сутрин рано в Рио на 13.02.2018, отпътуване вечерта на 19.02.2018. 6 нощувки, 7 дни. Не е много, но вярвам достатъчно за Рио и Игуасу от бразилска и аржентинска страна. Карнавалът, да.Основната цел е фотографска, препускания и покриване на много места и други държави- за друг път. 2. Фавелите са задължителни, да. 3. Достъпът от бразилска и аржентинска страна на Игуасу как е около 6 сутринта и около залез. Добра идея ли е да наема кола, за да съм по гъвкав за ранното пристигане на локацията. Редактирано 25 юни, 2017 от SLX 1 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 25 юни, 2017 Сподели Публикувано: 25 юни, 2017 По т. 2 - коя фавела си избрал? Във форума препоръчваха една друга, но аз харесах и направих Санта Марта, където е сниман клипа на Майкъл Джексън и като цяло е интересна. Взех тура от тук. 1 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 25 юни, 2017 Сподели Публикувано: 25 юни, 2017 За Игуасу: Ами водопадите се посещават през паркове, които са с работно време. Мисля, че отварят в 9.00 до 17 ч. Виж на сайтовете на двата парка, че може и да бъркам началото. По друг начин не знам как може да ги посетиш, а работното им време не съвпада с изгрева и залеза. За мен е безмислено наемането на кола. 1 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 25 юни, 2017 Сподели Публикувано: 25 юни, 2017 преди 52 минути , SLX каза: 1. Имам билети от промото на ТАП - пристигане сутрин рано в Рио на 13.02.2018, отпътуване вечерта на 19.02.2018. 6 нощувки, 7 дни. При ТАП внимавай много с чекирания багаж! Ако не са си променили политиката те са авиокомпанията позволяваща да се чекира най-много безплатен багаж (ако добре си спомням 30 килограма). В резултат на тази им политика всеки с голям багаж се бута при тях, но често чисто физически самолетът не може да превози толкова багаж и затова багажът на част от пътниците не пристига На мои познати багажът им пристигна чак с две седмици закъснение. 1 Връзка към коментар
Carrie Публикувано: 25 юни, 2017 Сподели Публикувано: 25 юни, 2017 От аржентинската страна работното време на водопадите е 8:00-18:00, от бразилската 9:00-17:00, от кола под наем няма смисъл. 1 Връзка към коментар
SLX Публикувано: 25 юни, 2017 Автор Сподели Публикувано: 25 юни, 2017 (редактирано) преди 27 минути , mililia каза: За Игуасу: Ами водопадите се посещават през паркове, които са с работно време. Мисля, че отварят в 9.00 до 17 ч. Виж на сайтовете на двата парка, че може и да бъркам началото. По друг начин не знам как може да ги посетиш, а работното им време не съвпада с изгрева и залеза. За мен е безмислено наемането на кола. Освен, ако настаняването е в хотел, намиращ се парка? Пътувам с ръчен багаж само. Редактирано 25 юни, 2017 от SLX 2 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 25 юни, 2017 Сподели Публикувано: 25 юни, 2017 преди 1 минута , SLX каза: Освен, ако настаняването е в хотел, намиращ се парка? Има ли такива хотели? Аз нямам такива спомени. Връзка към коментар
temporary Публикувано: 25 юни, 2017 Сподели Публикувано: 25 юни, 2017 1 minute ago, SLX said: Освен, ако настаняването е в хотел, намиращ се парка? Именно. От бразилската страна със сигурност има хотели, не знам обаче как стои въпросът с аржентинската страна. Връзка към коментар
Carrie Публикувано: 25 юни, 2017 Сподели Публикувано: 25 юни, 2017 преди 1 минута , temporary каза: Именно. От бразилската страна със сигурност има хотели, не знам обаче как стои въпросът с аржентинската страна. И от двете страни има хотели. преди 4 минути , SLX каза: Освен, ако настаняването е в хотел, намиращ се парка? Това е вариант да, но хотелите са доста скъпи май. Другият вариант е например вечеря в ресторанта от бразилската страна, оттам има гледка към водопадите... Връзка към коментар
chandni Публикувано: 25 юни, 2017 Сподели Публикувано: 25 юни, 2017 преди 1 час, Topfly каза: Има ли такива хотели? Аз нямам такива спомени. Има, но са цифромания... За 2 нощувки цените бяха 6-800 € Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 25 юни, 2017 Сподели Публикувано: 25 юни, 2017 преди 14 часа, SLX каза: Нека леко да раздвижа тази великолепна тема с няколко доуточняващи въпроса. 1. Имам билети от промото на ТАП - пристигане сутрин рано в Рио на 13.02.2018, отпътуване вечерта на 19.02.2018. 6 нощувки, 7 дни. Не е много, но вярвам достатъчно за Рио и Игуасу от бразилска и аржентинска страна. Карнавалът, да.Основната цел е фотографска, препускания и покриване на много места и други държави- за друг път. 2. Фавелите са задължителни, да. 3. Достъпът от бразилска и аржентинска страна на Игуасу как е около 6 сутринта и около залез. Добра идея ли е да наема кола, за да съм по гъвкав за ранното пристигане на локацията. Разделих темата за по-прегледно. Парковете са с работно време и то изключва изгрева и залеза за съжаление. Работното време май е едно и също, разликите са заради часовата разлика между Бразилия и Аржентина. От кола няма смисъл, защото зависиш от работното време, градския транспорт си е ок. Има 2 хотела в парковете, по един във всяка държава. Този и този. Имайки предвид, че бразилските провинциални хотели в най-добрия случай може да се резервират онлайн в Букинг, шансовете да намериш някаква свястна цена през някой сайт са по-големи със Шератона. 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 25 юни, 2017 Сподели Публикувано: 25 юни, 2017 преди 4 часа, SLX каза: Основната цел е фотографска ... 2. Фавелите са задължителни, да. Предполагам си наясно, че снимането във фавелите не е много препоръчително, освен ако гидът не ви каже, че на конкретно място е възможно. 2 Връзка към коментар
liliya Публикувано: 25 юни, 2017 Сподели Публикувано: 25 юни, 2017 (редактирано) преди 4 часа, SLX каза: Освен, ако настаняването е в хотел, намиращ се парка? От аржентинска страна в парка със сигурност видях , че има (минахме покрай него , но не помня дали беше Хилтън или Шератон) и цената му е доста солена. Ако не сте в хотел в парка, не може да пребивавате извън работното време. Във фавелите гидовете изрично предупреждават да не се снима, а дори и на някои места по Копакабана и по- оживени пазарчета и пиаци местните ни казваха да прибираме фотоапаратите. По парковете и други туристически забележителности с вход , няма проблем със снимането, безопасно е и има навсякъде охрана. Редактирано 25 юни, 2017 от liliya Връзка към коментар
SLX Публикувано: 25 юни, 2017 Автор Сподели Публикувано: 25 юни, 2017 Благодаря на всички за съветите. Хотелите са доста скъпи, но 1 нощувка, споделена между двама може и да преглътна, а втората вече в града. За фавелите знам, да, снимал съм на мисля по-опасни места в ЛА и Азия. Ще го планирам внимателно. Полетът е от Люксембург през Лисабон и пак там обратно. Съвет как да стигна до Люксембург на 11.02, респ. обратно от Лисабон до София на 20 или 21.02 пропускайки последния лег? Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 25 юни, 2017 Сподели Публикувано: 25 юни, 2017 Извинявам се, бях объркал хотела в бразилския парк. Хотела е Belmond Hotel das Cataratas, има го и в booking.com Връзка към коментар
pepsii Публикувано: 26 юни, 2017 Сподели Публикувано: 26 юни, 2017 Да се включа и аз . До люксембург има удобен автобус от HHN . В рио и фавелите използвах евтина китайска екшън камера с достатъчно добър резултат. Игуасу ако е за пръв път препоръчвам двудневен билет от аржентинската страна - имаше смисъл. От Бразилската - по добре изхарчи малко пари за летенето с хеликоптер , отколкото за спане в парка. Последния път като бях , мисля че имаше някакви специални нощни турове също. Половин ден в парагвай също не е за изпускане. Като цяло използвайте времето в Игуасу да си починете от скъпотиятя в Бразилия за малко Ако има конкретни въпроси - питай Връзка към коментар
SLX Публикувано: 26 юни, 2017 Автор Сподели Публикувано: 26 юни, 2017 преди 7 часа, neuromancer каза: Извинявам се, бях объркал хотела в бразилския парк. Хотела е Belmond Hotel das Cataratas, има го и в booking.com Благодаря пак на всички. Хотелите ги прегледах. Единственият, в който има място е Шератон на цена около 300 евро на вечер, които разделени на две не са чак толкова много, отчитайки перспективата водопадът да е в задния двор... Обаче обичайният ми спътник още разсъждава дали да дойде. Хеликоптерът също обмислях като опция. Реално от карнавала ще имам само 1 ден - 13.02, който е последният фестивален ден, ако не броим 17, на който ще има състезателна част отново, но тогава ще трябва да разменя последователността, започвайки с Игуасу. Довеждащите полети до Люксембург и обратно от там или от Лисабон до София все още са открит въпрос, както и вътрешните от Рио до Игуасу. Тази година летях до Шарлероа, от там автобус до Люксембург, цените на Раян са относително високи, но има и близо 7 месеца все още за варианти. Още веднъж мерси за съветите. Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 27 юни, 2017 Сподели Публикувано: 27 юни, 2017 На 2017-6-25 в 5:14, SLX каза: пристигане сутрин рано в Рио на 13.02.2018, отпътуване вечерта на 19.02.2018. Да, имаш един ден от карнавала, после в събота е парада на победителите. Според мен ползвай вторника да се потопиш в атмосферата на улицата, и в събота да видиш парада на самбодрома (по-евтино е от предните дни, тъй като го няма състезателния елемент, а тогава вече карнавал на улицата няма да има. Но пък се вижда най-доброто). И вмъкни Игуасу по средата между тези два дни. Връзка към коментар
silvia_b Публикувано: 27 юни, 2017 Сподели Публикувано: 27 юни, 2017 Само да вметна , че 7 месеца изглеждат много, но побързай с програмата, най-вече с уточняването на дните на вътрешните полети и нощувките. Когато аз започнах да търся хотели в Рио 5-6 месеца по-рано, ми се струваше , че е достатъчно рано, но се оказа, че вече 95% от предлаганите места в букинг са заети. Същото и с полетите - гледах ги как поскъпват всеки ден и накрая цените, които платихме бяха повече от двойни на същите полети в дни извън периода на Карнавала. Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 27 юни, 2017 Сподели Публикувано: 27 юни, 2017 На 25.06.2017 г. в 17:11, SLX каза: Благодаря на всички за съветите. Хотелите са доста скъпи, но 1 нощувка, споделена между двама може и да преглътна, а втората вече в града. За фавелите знам, да, снимал съм на мисля по-опасни места в ЛА и Азия. Ще го планирам внимателно. Полетът е от Люксембург през Лисабон и пак там обратно. Съвет как да стигна до Люксембург на 11.02, респ. обратно от Лисабон до София на 20 или 21.02 пропускайки последния лег? Автобусите на Флибко тръгват от летище Франкфурт, минават през Франкфурт Хан и след това отиват до Люксембург. За Лисабон съм пътувала с Уиз до Мадрид и след това с Изиджет. Но сега Уиз пускат директен от София. Връзка към коментар
SLX Публикувано: 27 юни, 2017 Автор Сподели Публикувано: 27 юни, 2017 Благодаря отново за полезните съвети. Всъщност срещу 17 000 мили и 60-ина лева такси мога да си взема билети с Луфтханза през Мюнхен директно до Люксембург. Това звучи като разумна опция, още повече, че тези мили трябва да ги харча, че изтичат, а освен това времето през февруари може да се окаже по-предизвикателно за пътуване с автобус. Връщането от Лисабон с Уиз сигурно ще е ок. Междувременно билетите като моя са свършили, а двамата приятели, с които говорих искат да дойдат с мен, дори и на по-висока цена. Но нито аз, нито те имаме опит с търсачките, за да купим LIS- GIG на 12.02.2018 от 23.20 ч. отиване и GIG - LIS обратно на 19.02. от 21.45 ч. @neuromancer Идеята за една нощувка на 13 и отпътуване към Игуасу на 14, там 2 нощи и връщане на 16 за оставащите 3 дни звучи чудесно. А ако намеря на относително прилична цена билетите до Рио за още двама тиквеници, ще се бухнем тримата в Шератон с гигантско удовоствие. Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 27 юни, 2017 Сподели Публикувано: 27 юни, 2017 Само виж можеш ли да намериш настаняване за една нощ, че по карнавала продават масово с по 5 нощувки минимум. То е на края, ама кой знае. И Шератона не знам има ли стаи за трима, аз за 4 гледах, че трябва да взема 2 стаи. Връзка към коментар
bulpa Публикувано: 27 юни, 2017 Сподели Публикувано: 27 юни, 2017 (редактирано) Ползвам този сайт за определяне на изгреви, залези, сини и златни часове - цък. Носете си кърпички за забърсване на обективите, от пада на водата става голяма мъгла и всичко се мокри Редактирано 27 юни, 2017 от bulpa Връзка към коментар
liliya Публикувано: 27 юни, 2017 Сподели Публикувано: 27 юни, 2017 (редактирано) преди 2 часа, bulpa каза: Ползвам този сайт за определяне на изгреви, залези, сини и златни часове - цък. Носете си кърпички за забърсване на обективите, от пада на водата става голяма мъгла и всичко се мокри О, да ! Задължително! По възможност даже, ако имате калъф за фотоапарата за дъжд го носете , както и дъждобран! Когато отидохме от бразилска страна , беше следобяда и дъждобраните бяха свършили. Имахме по една ветровка, но като цяло бяхме станали вир вода- все едно излезли из под душа. Беше голямо преживяване. :))) Редактирано 27 юни, 2017 от liliya 3 Връзка към коментар
liliya Публикувано: 27 юни, 2017 Сподели Публикувано: 27 юни, 2017 Ето това изнамерих, може да е от полза: 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега