Прескочи до съдържание

Обикаляне на САЩ за около месец след бригада - съвети

Pepi Popova

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)

Здравейте магеланци, 

В момента съм на бригада в САЩ с най-добрата ми приятелка и основната цел за моето заминаване беше пътуването след това. Да не урочасам нещата, но за момента спестяваме по план , така че лека по лека започваме да планираме и съвсем скоро и да резервираме. Планирала съм доста из Европа, но тук съм малко невежа и бих се радвала на помощ, съвети, коментари и всичко, което сметнете за полезно. В момента се намираме на о-в Мартас Винярд и оттук ще започне и нашето пътешествие. За сега плана е такъв. 

12.09 - Мартас Винярд - Бостън 

13.09 - Бостън 

14.09 - Бостън - Маями(полет) 

15.09 - 19.09 - Круиз (още не сме решили точно до къде, но първоначалната идея беше Бахами, но сега и Карибите се завътяха като идея)

20.09 - 22.09 - Маями

23.09 - Маями -Ню Йорк(полет) 

24.09 - 27.09 - Ню Йорк

28.09 - Ню Йорк - Лас Вегас(полет)

29.09 - 30.09 - Лас Вегас 

1.10 - Гранд Каньон (оттук следва придвижване до Сан Диего по някакав начин - ако е възможно нощен преход)

2.10 - Сан Диего 

3.10 - Сан Диего - Лос Анджелис (автобус/рентакар/влак и т.н.)

4.10 - 6.10 - Лос Анджелис 

7.10 - Лос Анджелис - Сан Франциско (автобус/рентакар/влак и т.н.) 

8.10 - 10.10 - Сан Франциско

10.10 - Полет за България 

Това е в общи линии рамката, до която стигнахме. Със сигурност може и по-добре да се измисли, но много искаме да отидем на круиз и за това трябва да се съобразим с визата ни, която ни изтича на 24.09.2017 , за да можем да се върнем обратно в САЩ   да продължим с другите дестианции. Може би някои ще каже, че искаме всичко да видим за малко време, което сигурно е и така, но до там успяхме да стесним градовете. 

Имам няколко притеснения/въпроса/запитвания: 

- Има ли някакъв сайт, който мога да намеря по изгодни билети по избраните дестинации? - на първо гледане отгоре, отгоре ми дава цени около 90 долара за посока на Спирит за първите два полета и 120 за последния, което е супер май. 

- Къде е най -добре да гледам за круизи и на коя фирма също така, защото доколкото съм чела по темата май има някакви такси, бакшиши и всякакви такива допълнителни неспоменати разходи? Въпроса с алкохола също е важен!

- Каква дестинация бихте ми препоръчали за 5 вечери? - тук споменавам, че сме на опознавателно-РАЗВЛЕКАТЕЛЕН туризъм след тежко лято 

- За Гранд Каньон съм чела някакви неща, че има варианти до различни точки, като по дългия преход е по-добррия, но искам да питам възможно ли е да се направи организирано до там, а да се върнем сами до Сан Диего и като цяло този ден е много недоизмислен - идеята е да не се връщаме пак до Лас Вегас, а директно да продължим с плана след посещението. Отворена съм на всякакви идеи за този ден. 

- Как стои въпроса с колата под нам, защото не места чета, че е доста по скъпо, ако нямаш 25, а някой пък ми каза, че просто даваш по-голям депозит? Аз ще шовирам и съм на 24. 

- Къде мога да гледам за автобусни билети? - знам за Greyhound?!?

Това са нещата, които са недоизяснени за сега. Сърбят ме ръцете да запазвам вече, а пък после има доста да четa и планирам за забележителности и всякакви други организационни неща. Много ще съм благодарна на всякакви съвети. 

П.С. Със сигурност може и да успея да намеря отговор на някои от въпросите ми в други теми, даже някои си спомням и да съм чела(когато работех най-скучната работа на света и този форум ми беше единственото развлечение), но за съжаление сега работя по 85 часа на седмица и едвам намирам време за каквото и да било. 

П.С.2. Благодаря отново!

Редактирано от Pepi Popova
  • Харесвам 4

Интетесувам се от круиза за които пишеш Маями - Карибите, аз вече гледах един такъв за 3 нощи, 5 дни 277 долара. Незнам дали мога да слагам тук сайта, а не Жоро да ме шкартира https://secure.vacationport.net/TravelContent/TripPlanner?action=Add&PriceList=4637712&mid=46254&host=www.cruisingrccl.net

Редактирано от ZORI
  • Харесвам 1
Публикувано:

Включвам се с препоръка за автобусни билети- Megabus.com. Преди години с тях пътувахме Бостън-Ню Йорк за 7 долара, имаха страхотни промоции простоянно, надявам се да не се е променила ситуацията! 5-те вечери бих ги препоръчала за доста от местата, но за Ню Йорк по-малко си е просто кощунство според мен. По развлекателната част - препоръчвам The Vegas crawl, по принцип съм скептична към парти crawl-ове, но този беше страхотен, а и ни уредиха със skip-the-line вход за един жесток клуб на следващата вечер:) Благородно завиждам, пътуването след бригадата ми беше страхотно приключение!

• Харесвам 2
Публикувано:

Малко включване от мен, akair сигурно ще види темата за повече подробности :)

преди 3 часа, Pepi Popova каза:

15.09 - 19.09 - Круиз (още не сме решили точно до къде, но първоначалната идея беше Бахами, но сега и Карибите се завътяха като идея)

Пресметнали ли сте, че септември е ураганния сезон в Карибите? Зависи по кои острови обикаляте, де, вътрешните или външните, но го имайте предвид.

- Има ли някакъв сайт, който мога да намеря по изгодни билети по избраните дестинации? - на първо гледане отгоре, отгоре ми дава цени около 90 долара за посока на Спирит за първите два полета и 120 за последния, което е супер май. 

Google Flights добре се справя мисля, в допълнение може да погледнеш изрично сайтовете на лоу костовете - Spirit, Southwest, Allegient, Frontier, Jet Blue, не съм сигурен дали техните се виждат в google.

- За Гранд Каньон съм чела някакви неща, че има варианти до различни точки, като по дългия преход е по-добррия, но искам да питам възможно ли е да се направи организирано до там, а да се върнем сами до Сан Диего и като цяло този ден е много недоизмислен - идеята е да не се връщаме пак до Лас Вегас, а директно да продължим с плана след посещението. Отворена съм на всякакви идеи за този ден. 

Първата ти опция е еднодневно с отиване и връщане от Лас Вегас. Не стигаш до официалния гранд каньон парк, но поне ще приключиш всичко за един ден и ще е организирано и без стрес. Като цяло този тип трипове ги водят туристически капан малко.

Втората опция е да вземете колата под наем, да посетите парка, да спите там или в близост (ако решите да спите в парка, организирай резервирането на нощувки от сега, че се изчерпват бързо, а ако ги дава изчерпани проверявай периодично, че се освобождават места) и на другия ден да карате към Сан Диего, постижимо е. 

- Как стои въпроса с колата под нам, защото не места чета, че е доста по скъпо, ако нямаш 25, а някой пък ми каза, че просто даваш по-голям депозит? Аз ще шовирам и съм на 24. 

Трябва да си прочетеш условията на всяка рентал компания. Не съм запознат да има универсално правило за всички. 

Личното ми субективно мнение, е че сте вкарали много градове и малко природа в плана, но на мен националните паркове там са ми малко слабост. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Благодаря на всички!

Георги Значи е по-добре да са Бахамите от гледна точка на ураганния сезон, правилно ли съм разбрала? Четох на някакви места, че този, които не е официалния не си заслужавал и такива неща и за това май се бях навила да попътувам повече, но да съм на оригиналното :D A, ако решим да останем да спим там, какво точно представлява мястото на което се спи? Аа, относно природата признавам си, че е така, но има много места за сбъдване не детските ми мечти, а много ограничено време и бюджет донякаде естествено :) 

Публикувано:

Категорично не ви препоръчвам да летите със Spirit, мисля че минала година промениха политиката си относно багажа и оттогава безплатна е само дамската чанта буквално, плаща се за и за всеки cabin bag (не си спомням точно сумата, но не малко), според мен е по-добре да се огледате за промо билети с нормална авиокомпания, скоро мернах ето това или ето това например

За Grand Canyon и аз мисля, че би било по-добре да го направите през деня от Вегас и да се върнете пак там - отделили сте 2 дни за Las Vegas, а това е по-скоро нощна дестинация, през деня освен pool party почти няма какво да правите (особено ако нямате кола на разположение, а и дори през октомври е ужасна жега - все пак е пустиня)

Не зная за първи път ли сте в САЩ, но програмата ви е доста амбициозна откъм разстояния и без да ви обиждам това е доста шофиране дори и за опитен шофьор (споменахте, че сте в началото на 20-те си години). Тук младежите под 25 години се приемат за "неопитни" шофьори и затова rent a car фирмите (както и застрахователите) се презастраховат със значително по-високи цени/премии. Дори и да сте свикнали с трафика, разстоянията са огромни и ще е доста изморително да пътувате с рент а кар, ако само вие шофирате, особено в Калифорния - Los Angeles е градът с най-лош трафик в САЩ, и там, както и в Bay Area, задръстванията са денонощни, не само в пиковите часове. Ако все пак рещите за rent a car, внимавайте още за допълнителни такси за еднопосочно пътуване (ако връщате колата на друго място от това, където сте я взели), за допълнителен шофьор, за допълнителна застраховка (нещо като пълно каско). По принцип тук се шофира лесно (колите са с автоматични скорости), пътищата са широки, поддържани и маркирани, останалите участници в движението са ужасно възпитани и дисциплинирани, но пък има някои правила на движение, които са различни от българските. Ползвали сме няколко пъти rent a car, различни фирми, основно по Западното крайбрежие, мога да споделя още впечатления, ако желаете, пишете ми, че стана много дълго

Относно автобусите аз също съм за Megabus, но маршрутите им са доста ограничени по Западното крайбрежие, а останах с впечатлението, че търсите варианти за предвижване основно в Калифорния.

Не сме ходили още до Сан Диего (планираме го евентуално и ние в началото на октомври за един дълъг уикенд), били сме няколко пъти в ЛА, а Сан Франциско е любимият ми град. И трите са космополитни градове и ще ви е трудно да видите много неща, особено без кола, но ако дадете повече подробности относно интереси и очаквания, мога да ви нахвърлям идеи, върху които да мислите (след Martha's Vineyard предполагам Тихият океан няма да ви е цел;))

• Харесвам 2
Публикувано:

Благодаря на всички!

Георги Значи е по-добре да са Бахамите от гледна точка на ураганния сезон, правилно ли съм разбрала? Четох на някакви места, че този, които не е официалния не си заслужавал и такива неща и за това май се бях навила да попътувам повече, но да съм на оригиналното :D A, ако решим да останем да спим там, какво точно представлява мястото на което се спи? Аа, относно природата признавам си, че е така, но има много места за сбъдване не детските ми мечти, а много ограничено време и бюджет донякаде естествено :) 

Попрочети допълнително за ураганния сезон в карибите, аз бях 2010 и информацията ми е малко избледняла, не искам да те подведа. Но това, което е сигурно, е че септември е баш такъв сезон за външните острови, и че има вътрешни които не са афектирани (например Ямайка мисля). С всичките тия скалички там малко ми убягва географията даже в момента :)

Колкото до Каньона, и ние така решихме да направим, да видим the real thing, само че решихме да спим на къмпинг, което в последствие се трансформира в спане и зъзнене в колата, беше малко непреценено от наша страна :) Може да прочетеш историята около пътуването ми тук, може би да те зарибя за някои от нещата описани там:

Вътре в самия парк спането е монопол, една фирма оперира всички места и варират във всякакви граници - от къмпинг, до луксозни. Както казах, много често се запълват месеци напред и при този случай трябва да се следи за отменени резервации. Мисля, че това е официалният сайт и излизат всички вътре: http://www.grandcanyonlodges.com/ Има места за спане и малко извън входа на парка, Williams и Valle, Flagstaff като по-голям град не изглежда много далеч също.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 3.07.2017 г. в 6:51, Pepi Popova каза:

Със сигурност може и по-добре да се измисли, но много искаме да отидем на круиз и за това трябва да се съобразим с визата ни, която ни изтича на 24.09.2017 , за да можем да се върнем обратно в САЩ   да продължим с другите дестианции.

Надявам се добре да сте се осведомили за правата и задълженията ви след изтичане на работните визи. Имайте го предвид при избирането на дестинациите си.

Цитат

Travel Grace Period

Although participants may travel in the United States, it is recommended that they do not travel beyond the borders of the United States as they may not be permitted reentry.

Източник -> цък

• Харесвам 2
Публикувано:

Благодаря на всички за информацията. Много ще ми е полезна. Попринцип бяхме съобразили и изчислили всичко, пари се изкарваха до сега, но явно много хубаво не е на хубаво, та вчера си загубих раницата с паспорта.... Круиза явно отпада от плана, защото до колкото разбрах сега трябва да ходя до Ню Йорк за някакъв временен, с който със сигурност няма да мога да правя такива врътки... Не мога да опиша колко ме е яд и колко нелепа беше цялата ситуация, но вече е късно за съжаления ии "само ако не бях"... Ако някой има информация какво се прави в този случай, ще се радвам да сподели. Направила съм всичко, което зависи от мен за да я намеря, но без резултат. Все още може би има 1% шанс да изскочи паспорта от някаде, но логиката ме води, че ако някои е имал намерение да го връща е щял да го направи до сега. 

Благодаря пак ии се надявам да успея да попътувам поне из страната с този временен паспорт или каквото там дойде. 

Публикувано:

Ако си загубите паспорта, в консулството в NYC ще ви издадат пасаван - временен документ, който важи само и единствено за стигане обратно в родната държава. Теоретично може и паспорт да успеят да издадат до октомври, но е малко вероятно. Обадете се в консулството, защото работят с граждани само по 3 часа, 1-2 пъти седмично.

Според мен пропуснатия круиз не е голяма загуба. С риск да ми се обидят някои магеланци, круизите са най-вече за по-... да го кажем опитни с живота хора :)

Не знам колко ви се седи на кораб, пълен със семейства с деца и хора, които вече имат внуци.

По програмата - аз лично бих останал повече дни в Маями - само Key West е 1-2 дни занимание. Отделно са Малката Хавана, Брикъл, Маями Бийч, кварталът с графитите, ... (мога дапомогна с детайли, ако има нужда). Също бих останал повече време в NYC - уникален град, изключително жив и интересен. Вегас е  най-вече Стрипът,  който се разглежда точно за 2 часа денем и още толова нощем. Ийгъл пойнт е 1 ден занимание (Каньона). Не знам защо сте ги разхвърляли напред-назад градовете - от Бостън може да стигнете до ДЦ (през  NYC, Philly and Baltimore) с Мегабус (далеч за предпочитане пред Greyhound). И от ДЦ или Балтимор да хванете самолет към Маями. Същото е и със западното крайбрежие - Сан Диего --> ЛА --> СФ или Сан Диего --> ЛА --> Вегас --> СФ. Ако ви останат дни в програмата, огледайте за евтини полети до Hawaii от LA or SF.  Помислете дали от NYC искате да видите Niagara (септември още има maid of the mist).

За лоу костовете - не мисля, че има нещо страшно в Спирит - плаща се всяка чанта, както е и при Forntier, Allegiant и Wizz Air (доскоро). Southwest билетите вървят с 1 ръчен и 2 парчета чекиран багаж. Джет Блу - чекираният се плаща вече. Но чекираният на доместик полети се плаща и при Юнайтед, АА, Делта и Alaska.

За колите - това ще е предизвикателство - заради споменатите по-високи премии и наеми за клиенти под 25 години. Аз лично бих ползвал Uber or Lyft в градовете. Или просто градски транспорт (но в Маями не е опция - добре, че Uber е евтин). Вижте предните 2 теми в този раздел - някой наскоро пита за сходна програма.

Мога да ви пожелая много да се забавлявате по време на това предизвикателство бригадата и да изберете подходяща камера за снимки от пътуването, които после да разглеждате и коментирате в България :)

• Харесвам 3

Каквото се е случило - случило се е. Няма полза от съжаления. 

Сега е важно да си подготвиш всичко необходимо за да си изкараш безпроблемно "временен паспорт" .

Първо - провери добре приемните дни и часове на посолството.

Второ - приготви си друг личен документ - лична карта, шофьорска книжка...

Трето - снимка . Макар и не винаги да го споменават по телефона, поне на мен при сблъсъка ми с консулството във Вашингтон по подобен случай, ми поискаха хартиена такава.

Четвърто - вземи си пари в брой. В моя случай в БГ консулството не можеше да се плащат таксите по никакъв друг начин, освен в брой. Наложи се обикаляне в региона за търсене на банкомат.

ПП. Имаш ли изкаран някакъв документ от САЩ - ID или шофьорска книжка ? Аз си бях изкарала книжка и пътувах с нея ( вътрешни полети) през целия период на преиздаване на паспорта ми.

Редактирано от funny
  • Харесвам 1
Публикувано:

Мерси отново за съветите. За съжаление съм тук само от 1 месец и не съм си изкарала някакъв документ. Имам лична карта и шофьорска книжка, но български. Говорих днес с консулството и вариантите са два - или временен паспорт, който става за 2-3 дни или истински за 2-3 месеца. Тъй като няма да съм тук да го чакам 2 месеца,, варианта остава временен. Единственото ми притеснение е дали мога да запазвам самолетни билети в САЩ с този временен паспорт и без виза? А дали мога да резервирам самолетни билети от сега, без да имам някакъв документ? Знам, че на места не иска такива данни, но за САЩ не знам как стоят нещата? Излишни разходи, изгубени чекове, разправии - всичко ще преживея, ама ако цялото ми пътуване и план се провали, ей това няма да мога.

Публикувано:

При запазване на билети обикновно са необходими само име, фамилия, пол и дата на раждане.

Предполагам сте се сетили, но се обадете в най-близкия полицейски участък - може някой да е намерил паспорта и да го е предал в полицията.

• Харесвам 2
Публикувано:

Пффф не видях Монтана в плана xD

Майтапа настрана--поддържам мнението на Георги за Националните паркове. 

Лас Вегас омръзва бързо. Но може да се стигне лесно с кола до Hoover Dam. Освен това и щатския парк, Red Rocks извън Лас Вегас е интересен. 

Публикувано:

За 5-те дена--ако ще ходите до Маями, препоръчвам Орландо. Поне 3-4 дена в Disney, Animal Kingdom, Epcot и Seaworld, ако си падате по такива атракции. 

Аз бих отишьл до Ню Орлиьнз, че отдавна ми е слабост. Но през Септември ще е жега. 

Предпочитам по-малките градове и природата за пьтуване в САЩ.

• Харесвам 2
  • 2 седмици по-късно ...

Попаднах на темата и я следя. Понеже  дъщеря ми е също на бригада  в Америка и сме се разбрали, ако не направи едно кръгче на някъде, че Америка е голяма.... :) хич да не ми се прибира...Маршрута е долу горе като се спуснат от New York, Philadelphia, Washington  до Маями и от там към Пуерто Рико, която е   "Свободна асоциирана държава и   е неперсонифицирано територия на Съединените щати , това поне чета аз. Тя е разговаряла с американци, които са си пътували до там свободно. Моето питане е.., периода , които ще пътуват е септември и работните  виза ще са изтекли, с  туристическите визи ще има проблем  при една такова разходка за влизането в САЩ от Пуерто Рико.

Редактирано от ZORI
4 hours ago, ZORI said:

Попаднах на темата и я следя. Понеже  дъщеря ми е също на бригада  в Америка и сме се разбрали, ако не направи едно кръгче на някъде, че Америка е голяма.... :) хич да не ми се прибира...Маршрута е долу горе като се спуснат от New York, Philadelphia, Washington  до Маями и от там към Пуерто Рико, която е   "Свободна асоциирана държава и   е неперсонифицирано територия на Съединените щати , това поне чета аз. Тя е разговаряла с американци, които са си пътували до там свободно. Моето питане е.., периода , които ще пътуват е септември и работните  виза ще са изтекли, с  туристическите визи ще има проблем  при една такова разходка за влизането в САЩ от Пуерто Рико.

Задължително е да се пътува, разбира се, само така. За разлика от други мнения, за мен Маями е супер надценена дестинация, на първата ми бригада бях много надъхан за там, но се разочаровах напълно. Очаквах много повече. Ню Йорк е one of a kind, няма спор. По-добре повече време там, или пък наистина Хаваи, ако има как.  1млн класи над онова прехваленото във Флорида. Лас Вегас е бутафория, за една вечер да се разпишете в казино става. Парковете са много добра идея, разбира се

Редактирано от Worldismine
  • Харесвам 3
Публикувано:

С 2 ръце подкрепям @Worldismine  за NYC - оne of a kind. Единственото, което съм виждал да се доближава до него е Лондон. С уговорката, че имат и доста различия, поради legacy-то на Лондон и Европа.

Hawaii е друга "бира" - доста различно от Карибите.

За влизането и излизането - трябва да се чете повече. Обективно погледнато полетите от САЩ летят до Пуерто Рико domestic - на теория не би трябвало да има паспортни проверки. НО на практика the lower 48 нямат пълно доверие на изнесените в ПР служители и често правят проверка на паспорти (и визи) на излизане от самолета. Проверката не е в пълния си вид (отпечатъци, снимки, ...), но по някога я има. J1 визите, с които студентите ходят на бригада, са особен вид "учебни визи" - студентите са на културен обмен, защото са студенти в Европа. Някои университети твърдят, че ходене до ПР, Американ Самоа и още няколко територии не се брои за излизане от САЩ за F1 и J1 visa holders. НО българите на бригада нямат всички права и задължения, каквито например имат следващите в магистърски програми, които също са на J1.

Ако някой има и B1/B2 (туристическа виза за ваканционен и конгресен туризъм), може да се опита да влезе в САЩ с нея, следвайки каналния ред за подобен род посещения.

Аз бих ви препоръчал да се обърнете към агенцията, която е пратила "децата" и да помолите те да попитат партньорската агенция в САЩ, която има подписан договор с Правителството за осъществяване на Work & Travel, за разяснение.

Също е важно всички да помнят, че всяко влизане в САЩ е възможно само след благоволението на служителя от CBP (този, който взема пръстови отпечатъци и ви слага печат в паспорта). Учебни, туристически и работни визи не гарантират допускане в страната. В малко по-добра позиция са permanent residents (green card holders)  и гражданите.

Що се отнася до Маями, след няколко ходения там съм склонен да вярвам, че човек може и много да се забавлява, но зависи къде и с кого ще попадне, както и каква програма ще си направи (и Маями не е Флорида, а Флорида не е Маями). За мен Филаделфия е надценена, но това е лично мнение. Ако някой е за първи път в САЩ, е ок да разгледа "главните" забележителности - Бостън, Ню Йорк, Филаделфия, Балтимор, Вашингтон, Орландо, Маями, Сан Диего, ЛА, СФ, Вегас, ... За следващите посещения следва да останат по-малко познатите, но не по-малко интересни места (НОЛА (Ню Орлиънс, Луизиана), Остин, Хюстън и Далас (Тексас), Нешвил (Тенеси), Сиатъл (Вашингтон), по-малко известните острови на Hawaii, Аляска, Денвър (Колорадо), Рино (Невада), Норфолк (Вирджиния), Оушън Сити (Мериленд),...)

• Харесвам 4
Публикувано:

Не мога да намеря конкретно потвърждение за Пуерто Рико от официалните сайтове, но долните линкове дават някаква представа. Интересува ви само какво пише за "30-Day Grace Period".

https://www.interexchange.org/travel-abroad/intern-usa/resources/travel/

http://ap.washington.edu/ahr/visas/j1/travel/

https://www.facebook.com/notes/us-embassy-sofia/мога-ли-да-пътувам-до-пуерто-рико-с-моята-j1-виза-за-лятната-бригада-а-до-мексик/661128373961048/

Съветвам ви да изпратите запитване до Американското посолство, за ваше успокоение.

https://bg.usembassy.gov/bg/visas-bg/nonimmigrant-visas-bg/nonimmigrant-visassummer-work-travel-program-2-bg/

• Харесвам 1
Публикувано:

Благодаря! Тя ще направим запитване направо от представителството там, което организира и отговаря за студентите и ще докладвам какво е становището.

• Харесвам 2
  • 4 седмици по-късно ...

КРУИЗ -Бахамите  за двама 199 $ - 2 нощувки на кораба , имаше за 24, 26 септември, имаше и за други дати. Доста е изгодно стига да си го вместите в програмата. На кораба е голям купон и един ден сте на Бахамите. 

Това ще бъде най-добрият процент на Бахамите Paradise за останалата част от 2017 година. Наличните опции включват:

• 2 нощувки на борда на MV Grand Celebration в интериорна или океанска кабина с всички ястия и развлечения
  • 2 нощувки на борда на MV Grand Celebration в океанска кабина с всички ястия, развлечения и $ 100 спа или козметични процедури
  • 2 нощувки на борда на MV Grand Celebration в океанска кабина с всички ястия, развлечения и 10 напитки

https://www.groupon.com/browse/new-york?lat=40.7561&lng=-73.987&address=New+York+City&query=2+day+bahamas+cruise&locale=en_US

Редактирано от ZORI
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Днес, на страницата на Американското посолство във Фейсбук, беше публикувано официално становище относно пътуване до Мексико, Канада, Пуерто Рико и подобни за визи J1 & B1/B2.

workandtravelusa.jpg.07ca24f7dd44fbbe5cfc43c38d42d82c.jpg

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.