Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)

Здравейте, планирах уикенд в Париж с моята приятелка. Вече съм и закупил самолетните билети. Ще споделя на кратко моя план. Ако ви се стори хубав, може да коментирате, ако не ви допада си запазете мнението за вас. :) Също ще задам и няколко интересуващи ме въпроса, но най напред да Ви благодаря, за прекрасният форум! 

Събота (16.Септември.2017г.) летим от София до Париж, летище Бове с авиокомпания Wizzair. Пристига се в 7:35 на летището в Бове и първият ми въпрос е за тези превози от Бове до Париж. С директен автобус (или още шатъл) чрез онлайн билет мога да стигна веднага след кацането на полета ми, нали така? 

Това трябва да им е интернет сайта:

Shuttle Paris-Beauvais Return

Къде мога да видя някакво разписание на заминаващите автобуси и другото, което е, при поръчка онлайн трябва да отбележа 2 дати за отиване и връщате до и от Париж. До колкото четох някъде, имало автобуси на 20 минути и са разпределени според пристигането/заминаването на всеки полет?

Outward journey date  - Това датата от Бове до Париж ли е? 
Return date - Връщане от Париж до Бове? 

Виждам, че самит билети имят някакъв срок на валидност, което не ми е много ясно. 

Тъй като пристигаме на 16 септември (събота), това трябва да въведа за Outward journey date ? Понеже самото подзаглавие на сайта гласи Shuttle Paris-Beauvais Return, което ме обърква, все едно от Париж до Бове и обратно до Париж или това няма значение?

Вторият, важен въпрос, който ме притеснява е свързан отново с тези шатъли, за връщането. Полета ми от Бове до София е на 17 септември (на друия ден) от 9:30 часа, което ще рече, колко часа трябва да хвана шатъла от Париж? И тъй като се чекирам онлайн за самолетния полет, задължително ли е да съм 3 часа преди самия полет на летището или не е необходимо чак толкова рано да пристигна, след като съм чекиран онлайн? ДА вметна, че Ще пътуваме без багаж (само малък кабинен багаж). 

Относно онлайн билетите за шатъла, след като ги заплатя е необходимо да ги принтирам от профила на сайта и да го нося със себе си или на телефона ще получа нещо? 

Друг въпрос е Айфеловата кула. Виждам на сайта им: Айфелова кула - билети че всички часове са свободни за моята дата и се чудя дали през деня да вземем билетчета или за последният, от 20:00 ? Какъв е вашият съвет? Ако сте ходили, лично на вас кое ви харесва повече, вечер от кулата или през деня?

Там след като платя билетите онлайн на сайта им, също ли се принтират и го нося с мен?

Версайски дворец или Лувъра. 

Тъй като сме за 1 ден в Париж имам 2 възможности, да посетим Версайския дворец или Лувъра. Лично аз бих избрал двореца, но ще отнеме 4 часа и не знам дали си заслужава. Всяка минутка в Париж е ценна. :) Видях, че има удобни превози директно от Айфеловата кула до Версай и обратно: versaillesexpress . Или да избера обиколка из Лувъра? 

После може да имам и други въпроси. Благодаря Ви предварително! 

Редактирано от Milan195
  • Харесвам 1
Публикувано:

Lift entrance ticket with access to the Summit - това си е билетен пропуск с лифт до върха на кулата, нали така? 

Adult (17,00 €) - за мен (на 27 съм)
Youth 12-24 (14,50 €) - за приятелката ми (на 24 години е).
Публикувано:

Няма да съм много подробна, че пиша през телефона. 

План все още не видях, затова смело ще се изкажа! :) 

Това е шатъла от Бове. Мисля, че вече няма разписание, а преди имаше. Автобусите тръгват, когато се напълнят.

Трябва да бъде разпечатан билета. За всеки човек във всяка посока отделно. 

Няма дати на билета, а само валидност(няколко месеца). 

Айфеловата кула - няма как да знаме някой кой изглед ше ти хареса. Отвори дневни и нощни снимки и прецени.

В 20 часа може и да се види и по светло, и по тъмно, но за да не те заблудя си провери часовете на залязване на слънцето. 

Аз харесвам и двата изгледа. :) 

Там мисля, че може и непринтирани билети. Сканира се кода по спомен. 

За самите билети - това е цената. 

Ако сте само за ден там, то Версай може да го пропуснете. Ще ви отнеме почти целия ден. 

• Харесвам 2
Публикувано:

И аз като Мари, при един ден в Париж, бих предпочела Париж пред Версай. Просто ще ви отиде страшно много време, а и има вероятност тълпите да са огромни. В Лувъра си набележете точно какво исате да видите, за да спестите време :).

Между другото, точно този уикенд (16-17 септември) тази година се падат Дните на Наследството и много монументи и места (напр. Сенатът, Народното събрание, Президенсткия дворец) са отворени безплатно. Така че се пригответе за много народ по улиците...

• Харесвам 2
Публикувано:

А къде из Париж мога да срещна от онези художници по улиците ,  които правят карикатури и долу горе за каква цена биха ми направили ? 

Публикувано:

Монмартър. На площад "Тертър" близо до базиликата "Сакре Кьор" има много от тях и цената започваше от 10 евро.

• Харесвам 2
Публикувано:

Подзаглавието шатъл Бове-Париж индикира, че купуваш двупосочен билет , а не еднопосочен( цената е по-ниска с няколко евра). Разпечатваш билетите и при влизане в шатъла, шофьорът го сканира. Шатълите нямат разписание, тръгват като се напълнят, но са абсолютно съобразени с разписанието на А/К. Ако хванете сутрешен трафик към Париж , пътуването трае 1,45-2,00ч. За обратният полет в неделя, аз бих  взел шатъла от гарата около 6.15-6.30, което ще ви гарантира пристигане на летището и преди 08.00. Когато нямате багаж за чекиране , може да сте на летището буквално и половин час преди полета.

• Харесвам 4
Публикувано:
Преди 1 час, Milan195 каза:

А къде из Париж мога да срещна от онези художници по улиците ,  които правят карикатури и долу горе за каква цена биха ми направили ? 

Да допълня Красен - ако не успеете да стигнете до Монмартър, има ги и около Нотр-Дам, по кейовете покрай Сена.

• Харесвам 4
Публикувано:

За тези от Вас , които може би са се досетили и за тези , които не са , да споделя с Вас причината за пътуването , а именно предложение за брак от върха на  Айфеловата кула. :))))

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 20 минути , Milan195 каза:

За тези от Вас , които може би са се досетили и за тези , които не са , да споделя с Вас причината за пътуването , а именно предложение за брак от върха на  Айфеловата кула. :))))

Имаме си цяла тема посветена на това, прехвърли я и не оставяй да те разколебае :)

• Харесвам 1
Публикувано:
В момента, Георги каза:

Имаме си цяла тема посветена на това, прехвърли я и не оставяй да те разколебае :)

Нека не се разколебава за самото предложение, но не пречи да смени мястото ... ;) 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 28 минути , Milan195 каза:

Изобщо не се разколебавай! :) 

Била съм свидетел два пъти на предложения за брак на Айфеловата кула и мога да потвърдя, че дамите бяха безкрайно щастливи и ... казаха "ДА"! 

• Харесвам 4

Аз само да предложа алтернатива - не на самата кула, а в подножието й - на Марсовите полета.

Един пикник на тревата, чаша вино, по залез слънце на кръгъл час кулата грейва в бляскащи светлини и това е моментът :)

(стига да е хубаво времето, де ;) )

Редактирано от Роца
  • Харесвам 4
Публикувано:

Относно предложението, няма да се разколебая! Убеден съм, че тя е момичето за мен! :) А относно мястото, познавам я и сме заедно вече повече от 6 години и съм убеден на 110%, че ще е най-хубавото нещо, което ще и се е случвало в живота! Аз съм голям романтик и за мен предложение на Айфеловата кула е върха, който може да се достигне в любовта, преди семейния живот.  Не го смятам за клиширано или изтъркано. С това само ще и покажа, че съм готов на всичко за нея, например да я заведа на край света. Не сме богати хора (поне не за сега), на нея това ще и е първо излизане извън България, както и първо качване на самолет. Смятам, че ще го помним цял живот и ще смаем всичките ни приятели с подобно действие. Аз не се срамувам, дори да има много хора около нас. Ще взема билети за 13:30 часа, предложението няма да трае повече от минута-две. Ще падна на колене, ще кажа няколко думи и ще и покажа пръстена. Дори обмислям дали да не се излъчим на живо по Фейсбук, за да ни гледат приятелите, но ще го дообмисля това. 

• Харесвам 6
Публикувано:

Как да си направя регистрация в сайта на Айфеловата кула за онлайн билети? Линк - Билети , тъй като ми дава само вход с телефон, но не ми дава да се регистрирам или след като направя покупката ще мога да вляза вече в профил с телефон?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, Milan195 каза:

Как да си направя регистрация в сайта на Айфеловата кула за онлайн билети? Линк - Билети , тъй като ми дава само вход с телефон, но не ми дава да се регистрирам или след като направя покупката ще мога да вляза вече в профил с телефон?

Точно с телефон става регистрацията. :) 

Публикувано:

Според мен не се утежнявай с Лувъра или Версай. И за двете места ти трябва по цял ден. Сега си направете само едно лежерно шматкане насам-натам из Париж с акцент на Айфеловата кула и пръстена. И не й показвай (само) пръстена, ами направо й го сложи! :)

• Харесвам 4

Благодаря Ви! :) Сега видях, че в сайта за кулата са пуснали билети и за 22:00 часа, защото преди няколко дена, последният час беше 20:00. 

То по принцип колко време максимално може да се стои на върха? И до колкото четох някъде, дори и да има определено време, никой не ти го засича. 

Относно закачането на катинарчета из Париж, забранено ли е?

Редактирано от Milan195
Публикувано:
преди 38 минути , Milan195 каза:

Благодаря Ви! :) Сега видях, че в сайта за кулата са пуснали билети и за 22:00 часа, защото преди няколко дена, последният час беше 20:00. 

То по принцип колко време максимално може да се стои на върха? И до колкото четох някъде, дори и да има определено време, никой не ти го засича. 

Относно закачането на катинарчета из Париж, забранено ли е?

Няма определено време за престой! 

За катинарчетата - моля, докажи/доказвай любовта си по друг начин. Нищо вълшебно няма в това, а замърсяването на Сена и повредите на мостовете са ежедневие.

Разбира се, никой не може да те спре да "заключите" любовта си с катинар.

• Харесвам 2
Публикувано:

Съгласна съм с Mary, моля ви, без катинарчета! Катинарчетата са напаст! Вече ги махнаха от два моста, понеже паната толкова тежат, че увреждат мостовете.

Отделно и загрозяват пейзажа...

Но това не пречи на много хора да продължават да ги закачат както намерят за добре.

Ако държите да обявите любовта си, може да го направите със снимка - снимайте се на някой от мостовете и я качете тук или в социалните мрежи с таг #lovewithoutlocks: http://lovewithoutlocks.paris.fr/

:)

• Харесвам 4
Публикувано:

Ох, помогнете ми да реша. Все още се колебая кой час да избера за качване на кулата. Да и предложа на обяд и след това да се разхождаме като сгодени из Париж или цял ден да се разхождаме из града и след като съм и показал колко я обичам, да и предложа на кулата от 22:00 часа качването? А заслужава ли си качване и на Montparnasse ? 

На обяд :) Вечерта ще сте гроги от разходки и не е особено забавно.

Ако сте се качили на Айфелова кула, Монпарнас я дублира до някъде.

Редактирано от Радослав

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.