Прескочи до съдържание

Придвижване и настаняване в Осло


Препоръчани мнения

Моля за съвети и идеи. Престои полет до Осло.  Летището е Torp, което е на 120 км. Чудя се влак или автобус и най- вече този транспорт, с който  ще е най удобно от летището и да спира на удобно място в Осло. А ако някой даде идея и за хотел на нормални цени, ще е чудесно.

Връзка към коментар

Ние ползвахме автобус и в двете посоки. В Осло спира до ж.п. гарата. С влак ми се стори сложно и излишно прекачване, а и като пари не си струваше разликата в цената цялото приключение. Обмисляхме и вариант последната вечер да се спи в  Торп, но и това отпадна-малък избор на хотели, много скъпо, така че и връщането ни беше от Осло с автобус до летището. Хотелът ни беше HTL Karl Johan , на пешеходно разстояние от гарата, може би 10 минути по главна улица.  Резервирахме го директно през сайта на хотела, беше по- евтино от резервационните сайтове.Последната нощ спахме в Comfort Hotel Xpress Youngstorget -нещо като студентско общежитие, 55евро от ММТ, също на пешеходно разстояние до ж.п.гарата, но по в страни от центъра.

Редактирано от bobole4e
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

По тази причина и мен нещо ме притесни влака. Като часови времена на полетите: кацане по обяд и излитане около 21 след два дни, си мисля, че наистина с автобус ще е по удобно. 

С  TorpExpress е трансферът с автобус, защото други не намирам. В сайта им чета , че в Осло спира на Bus terminal. Предполагам, че това е до ж.п. гарата.

Връзка към коментар

Да, точно така. Нашите полети бяха все сутрешни. Летището е много малко и автобуса е ...30минути след кацането, примерно. Аз се притесних дали ще ни стигне времето, защото и митническа проверка минахме, но стигна. Автогарата е до ж.п. гарата, голяма е , на нива. Ж.п. гарата пък е на пешеходно разстояние от Операта :). Въпреки че бяхме взели еднодневна туристическа карта с вкл. градски транспорт, почти през цялото време се движехме пеша. Ползвахме само едни корабчета, те се водят също градски транспорт.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Последен въпрос, че се притесних. Половин час след полета е автобуса. Ако има закъснение на самолета ще мога ли да се кача на следващия автобус със същия билет.

Като се замисля, че тръгвам от Манчестър и пристигам около Осло, да се надявам, че времето няма да ми изиграе лоша шега и да има закъснения на полети.

Благодаря много за помощта!

Връзка към коментар

Аз като пътувах, летяхме с Уиз-автобусите бяха съобразени с кацащите самолети. Със сигурност автобуса не тръгна навреме, закъсня с около 10минути. Билети бяхме взели предварително, но доста хора си купиха на место, от шофьора. Следващия автобус беше за след два часа примерно, когато кацаше следващия самолет, т.е. много се чакаше, ако се изпусне. Но според мен, автобусите изчакват полетите и пускат малко аванс. Летището е много малко, буквално за 10 минути се излиза и автобуса  е на 5 метра от изхода.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравей Женя, пътувахме до Осло преди 2 години и бях резервирала Citybox Oslo през booking.com. Хотела е на удобно място (близо до гарата също), цената му беше 3495 крони за 3 нощувки за фамилна стая (4 човека).

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

През ноември 2016 г. ходих в Осло. Използвах автобус от летището, но ако отида пак, ще бъде с влак. Някъде пишеше, че има безплатен трансфер до гарата в Торп. Цената на влака е около 8 - 9 лв. по-висока (за двете посоки общо, т. е. двупосочен автобус и два еднопосочни за влак).  Железопътната гара и автогарата в Осло са една до друга с топла връзка по едно високо мостче. Норвежките митничари (не граничарите, а именно митничарите) проверяват много от пътуващите, но проверката става стегнато и има време за автобуса. Освен това, автобусът наистина чака прилично време. Иначе в Осло бях в Coch Pensjonat. На 200 метра от кралския дворец е.

Редактирано от NikolaiRG
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
Дани Магелани
преди 17 часа, Женя каза:

Това вече ме успокои малко.

Шатълът от летището до жп спирката е безплатен. Там няма каса. Аз взех билет он лайн и нямах разпечатка, защото се надявах по номера да ми издадат билета. Но това ставало на самото летище. Добре, че имаше интернет във влака и показах покупката на билета на кондуктора. 

А можеше просто да си го купя от него.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Благодаря на всички с ценната и най-вече практическа информация при организиране на пътуването до Осло.

Дано освен на мен да сте успели да помогнете и на други с предстоящи или планирани пътувания по този маршрут.

 

 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.