П.Кръстев Публикувано: 10 юли, 2017 Сподели Публикувано: 10 юли, 2017 (редактирано) Здравейте, Малко в последния момент се организирахме с една приятелска двойка и решихме да отскочим за дълъг уикенд до Гърция (2 нощувки - 22-24 Юли) Трябва ни някое местенце с хубав плаж и добри таверни, поради шорт нотиса и фиксираните дати сме разширили границата в която търсим. До около 600-650 км е ОК. Ситония е 98% букната, около Вурвуру има само една вила в AirBnb за 600 лв, но няма никакви ревюта. И като цяло на втория ръкав няма почти нищо, а за другите не знам къде да търся. Между другото това е г/д и горната ни граница като цена - до около 600 лв за 4-мата за двете нощувки, но колкото по-малко, толкова по-добре. На 4-5 км извън Парга намерихме едно готино апартаментче за 220 евро, но там може би ще е прекалено пренаселено, а и не ме кефи идеята да ходим с колата до плажа, и без това сме само с 2,5 пълни дни. Надявам се да може да помогнете с някое по-спокойно местенце, но и какъв е шанса да е свободно толкова скоро.... не знам :| Редактирано 10 юли, 2017 от П.Кръстев Връзка към коментар
lyusi Публикувано: 10 юли, 2017 Сподели Публикувано: 10 юли, 2017 Виж дали няма да намериш нещо на Неа Перамос или в Аспровалта. 1 Връзка към коментар
Asya Assenova Публикувано: 10 юли, 2017 Сподели Публикувано: 10 юли, 2017 Евентуално Тасос. Връзка към коментар
lesy Публикувано: 10 юли, 2017 Сподели Публикувано: 10 юли, 2017 Ако не ви притеснява къмпингуването, потърсете в Ситония. Там има много къмпинги със собствени плажове, а и са на добри места. Пример: http://www.campingstavros.gr/bg.html Ние миналата година спахме във вила точно до този къмпинг и си споделяхме плажа. Около Парга има 3-4 плажа, коитоне са големи и вероятно ще са препълнени. Бих ти препоръчала и Амулияни, но се съмнявам да намериш нещо свободно. 1 Връзка към коментар
kali Публикувано: 10 юли, 2017 Сподели Публикувано: 10 юли, 2017 Аз препоръчвам Неа Каликратиа, точно за уикенд бяхме там и много ни хареса. Хубав пясъчен плаж, доколкото помня. Ядохме двете вечери на едно и също място, хареса ни, а и беше съвсем края на септември и доста от нещата бяха затворени: https://www.tripadvisor.co.uk/Restaurant_Review-g667145-d4304686-Reviews-To_Koutouki_Tou_Antoni-Nea_Kallikratia_Halkidiki_Region_Central_Macedonia.html 1 Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 10 юли, 2017 Автор Сподели Публикувано: 10 юли, 2017 (редактирано) Плажовете ми изглеждат прекалено големи на тези места, предполагам ще е претъпкано с хора. Не очаквам края на Юли да намерим пуст плаж, но поне да е някое по-забутано местенце. Преди 2 години бяхме на Пилио (Pelion) в Agios Ioannis и много ни хареса, но сега ни идва малко далече. Все пак, предпочитам да карам с 1-2 часа повече на посока и да е по-приятно, отколкото да ни е по-близо, но на плажа хавлиите да са през 1м. Редактирано 10 юли, 2017 от П.Кръстев Връзка към коментар
Kris Публикувано: 10 юли, 2017 Сподели Публикувано: 10 юли, 2017 (редактирано) Тогава ще ви кажа малки плажове. В близост и спокойно плюс изискването за плаж бих препоръчал http://ammoulianibg.com/category/студиа-амулиани/ Има и доста други места, като пълно спокойствие на Самотраки. Но периода ви е твърде кратък за големи планове. Редактирано 10 юли, 2017 от Kris Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 10 юли, 2017 Сподели Публикувано: 10 юли, 2017 Бих препоръчал Керамоти.Прекрясно място ,хората не са много по плажовете .Оттук тръгват фериботите за о. Тасос.Също така пясъчната ивица е много голяма.А и нощувките ги намерихме на супер цени (50евро на вечер за 2-ма без храна). Относно храната има много ресторанти и то евтини цени . А и както казва lyusi за Неа Перамос и Аспровалта , там също е много добре.Успех в избора. 1 Връзка към коментар
Kris Публикувано: 10 юли, 2017 Сподели Публикувано: 10 юли, 2017 Без да влияя не бих препоръчал Аспровалта, Керамоти, Паралия и др. с подобна цел. Това не е спокойната и красива Гърция в моите представи. 5 Връзка към коментар
Lyubina Публикувано: 10 юли, 2017 Сподели Публикувано: 10 юли, 2017 (редактирано) Неа Каликратия е добро място, на добро разстояние и с прекрасен пясъчен плаж. Плажната ивица е твърде голяма, а градчето сравнително малко. По нещо ми напомня на нашенските черноморски градчета и села от преди 20-30 години. Ако ви притеснява дали плажът ще е претъпкан - няма да е, или поне не ми се вярва. Не се лъжете да ходите към Неа Муданя, нямат плаж. Ще трябва да пътувате до близките околности. Иначе, имам впечатления че Сарти е сравнително евтино място, но наистина вероятно е fully booked. Мои приятели това лято ходиха на Сивири, това е на Касандра. ПП: Чувам много добри отзиви за Александропулис, но нямам лични впечатления. Редактирано 10 юли, 2017 от Lyubina 1 Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 11 юли, 2017 Автор Сподели Публикувано: 11 юли, 2017 (редактирано) В момента намерихме изгодно местенце на 5-6 км от кавала в селцето Paleo Tsifliki. Чудя се дали ще свърши работа за нашите цели, но за 2 нощувки не трябва да сме кой знае колко претенциозни. Редактирано 11 юли, 2017 от П.Кръстев Връзка към коментар
ttelena Публикувано: 11 юли, 2017 Сподели Публикувано: 11 юли, 2017 Предлагам Ви Сарти-доста добро място близо до България.Потърсете в интернет KOSTAS HOUSE пишете му ,има два хотела и може да има свободно място. Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 11 юли, 2017 Автор Сподели Публикувано: 11 юли, 2017 (редактирано) преди 28 минути , ttelena каза: Предлагам Ви Сарти-доста добро място близо до България.Потърсете в интернет KOSTAS HOUSE пишете му ,има два хотела и може да има свободно място. Нямат места. В Сарти гледах, няма нищо свободно. Някой има ли впечатления от плажовете около Кавала, по-специално в отсечката между Кавала и третия ръкав на Халкидики ? Редактирано 11 юли, 2017 от П.Кръстев Връзка към коментар
silvia_b Публикувано: 11 юли, 2017 Сподели Публикувано: 11 юли, 2017 На Сарти много ни хареса къмпинга Арменистис. За две нощувки не бих се побъркала от търсене на места за спане. Палатката в багажника и един дюшек и готово. В уикендите обаче целия гръцки народ сякаш ходи на плаж. В събота по къмпнигите стават и доста джумбарета , защото в неделя всички си тръгват. Миналата седмица на почивката ни също видяхме как в неделя плажовете са пълни , а наоколо колите бяха напаркирали навсякъде. През седмицата настана пълно спокойствие. Връзка към коментар
bay_kolio Публикувано: 11 юли, 2017 Сподели Публикувано: 11 юли, 2017 (редактирано) преди 1 час, П.Кръстев каза: Нямат места. В Сарти гледах, няма нищо свободно. Някой има ли впечатления от плажовете около Кавала, по-специално в отсечката между Кавала и третия ръкав на Халкидики ? Неа Перамос е най - добрия плаж в тази отсечка. Всъщност малко по - на юг от селището 40°48'48.55"С 24°17'40.12"И Амолофи му е името Редактирано 11 юли, 2017 от bay_kolio 2 Връзка към коментар
Kris Публикувано: 11 юли, 2017 Сподели Публикувано: 11 юли, 2017 преди 29 минути , П.Кръстев каза: Нямат места. В Сарти гледах, няма нищо свободно. Някой има ли впечатления от плажовете около Кавала, по-специално в отсечката между Кавала и третия ръкав на Халкидики ? Близкият залив и плаж на Тоска е прекрасен със син флаг, както и Палио. В централната част е Хотел Акти с малко звезди, но за кратко не е проблем. Това са най-близките до нашата страна плажове и присъствието там на нашенци преобладава. Заслужаващият плаж в района е Амолофи, доста населен в сезон. Другите плажове са няколко Каламица, Ираклица, Неа Перамос. След това идва Аспровалта, която не препоръчвам. Посока Халкидики продължават още плажове, които са доста различни от споменатите. Има изцяло скрити плажове, които се достигат трудно. Но вие нямате време за това. 1 Връзка към коментар
Gentleman Basta Публикувано: 11 юли, 2017 Сподели Публикувано: 11 юли, 2017 Около Неа Перамос няма обявени апартаменти. Аз съм си писал с тези даже за подобни на твоите дати. Ако искаш мога да ти изпратя имейл адрес. 1. Milona No1 studio (Google coordinates are: 40 50’ 23.90”N – 24 18’ 17.65”E), on the second floor, Sea view, (one double bed, and one couch) , fully equipped kitchen (oven, dishes, pots, coffee pot and cutlery),led TV, A/C, (see the first 5 photos in http://www.roumeliotis.gr/index.php/en/rent/for-rent/item/22-mulona ) Price :45 euro per night 2. Milona No2 studio, (Google coordinates are: 40 50’ 23.90”N – 24 18’ 17.65”E), on the second floor, back side view, ( two single beds), fully equipped kitchen (oven, dishes, pots, coffee pot and cutlery), TV, A/C. (see the last four photos in http://www.roumeliotis.gr/index.php/en/rent/for-rent/item/22-mulona ) Price :40 euro per night 3. Milona No3 studio (Google coordinates are: 40 50’ 23.90”N – 24 18’ 17.65”E), Sea view, on the Attic, (one double bed, and one folding bed), TV, A/C. (see the photos No6, No7, No8 in http://www.roumeliotis.gr/index.php/en/rent/for-rent/item/22-mulona ) Price :40 euro per night 2 Връзка към коментар
Kris Публикувано: 11 юли, 2017 Сподели Публикувано: 11 юли, 2017 преди 23 часа, Lyubina каза: Неа Каликратия е добро място, на добро разстояние и с прекрасен пясъчен плаж. Плажната ивица е твърде голяма, а градчето сравнително малко. По нещо ми напомня на нашенските черноморски градчета и села от преди 20-30 години. Ако ви притеснява дали плажът ще е претъпкан - няма да е, или поне не ми се вярва. Не се лъжете да ходите към Неа Муданя, нямат плаж. Ще трябва да пътувате до близките околности. Иначе, имам впечатления че Сарти е сравнително евтино място, но наистина вероятно е fully booked. Мои приятели това лято ходиха на Сивири, това е на Касандра. ПП: Чувам много добри отзиви за Александропулис, но нямам лични впечатления. Аз ще ви кажа няколко думи за Александруполис. Доста нашумя и започна да се пълни от наша страна след лесната връзка от България. Хората буквално идват на плаж за ден и се връщат. Като повечето избягват града и се разполагат до Фанари, Мерадото та чак до Керамоти. Туризма тук живее от нас. В тези райони могат да се намерят освен хотели и къщи, вили, които са по-спокойни. В и около града има няколко хубави хотела, но плажовете им са доста зле. Градските също са няколко като се започне от Харама където има и хубаво заведение. Следват Еот, Санта, Делфини, Афродити. Не очаквайте много, такова е положението в града. Но съчетанието с приятно градче за разходки го прави привлекателно. Да вметна и за Неа Каликратия приятно и спокойно място и аз го харесвам. Но да се има предвид, че там морето често носи прекалено много боклуци. Чистят ги, но и не смогват. Неа Мудания не става, освен нещо като главен град. Сарти е едно от хубавите места на Ситония. С километричен плаж, както за деца, така и за възрастни. Малко и приятно с много заведения и места за разходка. От Сарти може да обикаляте всеки ден различни плажове и няма да се наситите. Сивири е в подветрената страна на Касандра и често вятъра се усеща. Спретнати хотелчета точно срещу плажа и няколко добри заведения. Плажът е пясък разделен между заведенията. 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега