Прескочи до съдържание

Автобус от Тел Авив до Червено море

Препоръчани мнения

Запознах се до известна степен с възможността за пътуване от Тел Авив до Червено море.Ако не греша,има два варианта с автобус:от Тел Авив директно  с №421,който обаче не пътувал често и автобус до Йерусалим (408,примерно) и след смяната му с друг до Червено море.Не мога да преценя кой е най-приемливия вариант.Ако някой има идея,ще съм благодарен да я сподели.

Връзка към коментар

Според мен си има директни хубави автобуси и са редовни, по повече от 1 на ден. Аз като бях тази година проверявах, не съм пътувал. Решихме да вземем самолет за по-удобно-  http://www.arkia.com/flights-in-israel

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Пътувала съм по-този маршрут и чесно казано не бих си го причинила пак.Вярно,че беше с организирана екскурзия и спирахме за щяло и нещяло,но като гледам твоя маршрут е с доста повече спирки.Пътува се почти през цялото  през пустинята.При такива ниски цени на полет,аз не бих се замисляла.

Предполагам,че вече имаш билет до Тел Авив,защото иначе от Милано до Ейлат има доста добри оферти с Райан.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Публикувано: (редактирано)

Да,Мари ,наистина е така,май.Изоставям идеята и се ограничавам до Мъртво море.Пак е нещо.:) Всъщност все още нямам билети до Тел Авив,проектът е на етап идея,но за  мен е задължително да имам предварително представа за местата,на които мисля да ходя.Не обичам особено спонтанността( с някои изключения).

Редактирано от Georgie
Връзка към коментар

Нямахме възможност да разгледаме подробно Тел Авив,но се влюбихме в Ейлат.Едва ли ще добиеш представа за Израел от курорта,но ще видиш едно от хубавите места в страната.:)

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 25 минути , Georgie каза:

Да,Мари ,наистина е така,май.Изоставям идеята и се ограничавам до Мъртво море.Пак е нещо.:) Всъщност все още нямам билети до Тел Авив,проектът е на етап идея,но за  мен е задължително да имам предварително представа за местата,на които мисля да ходя.Не обичам особено спонтанността( с някои изключения).

Мъртво море не е "нещо". Много яко нещо е даже :) На мен за първи път ми бяха достатъчни Тел Авив, Йерусалим и отскачане до Мъртво море, като последното беше най-запомнящото се нещо за мен от това пътуване.

През ноември ще се върна в Израел за Ейлат, с полетите от Милано, препоръчани от Таньо.

Така че - или дебнеш за евтини билети на Уиз до Тел Авив (по-трудно), или взимаш Милано Ейлат и дебнеш уиз до Милано (по-лесно). А ако разполагаш с повече време - не вярвам да е пречка да наемеш кола и да пътуваш между Тел Авив и Ейлат без организиран транспорт. Моите спомени за шофирането са чудесни, а и не беше скъпо наемането на кола.

Връзка към коментар
Публикувано: (редактирано)

Съвсем не омаловажам Мъртво море,дори напротив.Изразих се шеговито.:).Колко време  отнема Тел Авив-Мъртво море с кола?

Редактирано от Georgie
Връзка към коментар
преди 12 минути , Georgie каза:

Съвсем не омаловажам Мъртво море,дори напротив.Изразих се шеговито.:).Колко време  отнема Тел Авив-Мъртво море с кола?

Ние взехме кола само за 24 часа, тръгнахме сутринта от Тел Авив, разгледахме набързо Йерусалим и продължихме към Мъртво море, къпахме се и се върнахме вечерта. Можеш да разгледаш на Гугъл мапс - дава го за около 2 часа на посока.

Редактирано от 45#2
Връзка към коментар

Между другото Райан лети и от Братислава и от Будапеща до Ейлат.В момента цените са високи,но може би ще паднат.Давам го като идея за комбиниране на полети от София.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
В момента, Мари Николова каза:

Между другото Райан лети и от Братислава и от Будапеща до Ейлат.В момента цените са високи,но може би ще паднат.Давам го като идея за комбиниране на полети от София.

Благодаря на всички за идеите!

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.