Евгени Димитров Публикувано: 12 юли, 2017 Публикувано: 12 юли, 2017 Колко подходяща е тази дестинация през октомври и ноември, говоря за времето? Мисля нещо от рода Еквадор, Перу и Боливия за около 20 дни? Ако се ходи из джунглата на Боливия, освен ваксина за малария, други такива трябват ли? Питам, че жената се дърпа за дестинации изискващи ваксини.
Tedy Публикувано: 12 юли, 2017 Публикувано: 12 юли, 2017 преди 19 минути , Евгени Димитров каза: Колко подходяща е тази дестинация през октомври и ноември, говоря за времето? Мисля нещо от рода Еквадор, Перу и Боливия за около 20 дни? Ако се ходи из джунглата на Боливия, освен ваксина за малария, други такива трябват ли? Питам, че жената се дърпа за дестинации изискващи ваксини. За Боливия искаха жълта треска. 1
neuromancer Публикувано: 12 юли, 2017 Публикувано: 12 юли, 2017 За малария няма ваксина, а хапчета. Малария има само в джунглите в северна Боливия 1
Carrie Публикувано: 12 юли, 2017 Публикувано: 12 юли, 2017 (редактирано) По принцип, за джунгла в Боливия от Rurrenabaque и в Перу от Puerto Maldonado не мисля, че е необходимо да се взимат хапчета за малария (но всеки сам да си прецени!), но е хубаво да се направи ваксина за жълта треска. На сухоземната граница на влизане в Боливия от Перу питат за сертификат, макар че моя беше останал в автобуса и не го показах. За jungle trip от Iquitos (Peru) вече трябва да се помисли и за превенция против малария. При всички положения си трябва силен репелент (>=20% DEET или Picaridin), аз бях края на юли/началото на август и комари почти нямаше или поне не ме бяха нахапали, защото се пръсках, но пък имаше хора нахапани от пясъчни мухи, когато са стояли на брега на реката и много се оплакваха от сърбеж, така че не е препоръчително с къси панталонки или пък клинове, защото и през тях хапят. Редактирано 12 юли, 2017 от Carrie 4
neuromancer Публикувано: 12 юли, 2017 Публикувано: 12 юли, 2017 Ако не е станало ясно, за планината и пустинята по тихоокеанския бряг няма нужда от ваксина и защита от малария. Времето, края на октомври и ноември е началото на дъждовния и по-топъл сезон. Не вярвам да вали много както през януари, но какъвто ви е късметът. Мен не би ме спряло това. Впрочем напоследък е голяма суша. 2
Евгени Димитров Публикувано: 19 август, 2017 Автор Публикувано: 19 август, 2017 (редактирано) Имаше 1-2 магеланци, които бях правили трип из боливийската джунгла. Калко струва и за колко дни е? Смятам да купувам билети в посока Перу и връщане през Боливия за след два месеца, има ли някаква вероятност да увисна някъде без билет за някоя атракция или транспорт? Изчетох много от написаното, ама такава невъобразима каша ми стана в главата, че ме притеснява да не прецакам пътуването някъде поради накъсялото време. Редактирано 19 август, 2017 от Евгени Димитров
Carrie Публикувано: 19 август, 2017 Публикувано: 19 август, 2017 преди 11 часа, Евгени Димитров каза: Имаше 1-2 магеланци, които бях правили трип из боливийската джунгла. Калко струва и за колко дни е? Смятам да купувам билети в посока Перу и връщане през Боливия за след два месеца, има ли някаква вероятност да увисна някъде без билет за някоя атракция или транспорт? Изчетох много от написаното, ама такава невъобразима каша ми стана в главата, че ме притеснява да не прецакам пътуването някъде поради накъсялото време. Аз бях на 5 дневен тур (3 days jungle/2days pampas) с тази фирма https://www.mashaquipeecotours.com/precios/, но по мое мнение 2 + 2 дни е достатъчно, има всякакви варианти. Снимки тук: https://magelanci.com/gallery/album/1333-боливия-джунгла-и-пампа-2016/ Преди да купуваш вътрешни полети, според мен провери за билети за Мачу Пикчу (както и за цени на влака), в зависимост от това дали искате да катерите някоя от планините може да се изчерпат билетите. Ако ще имате дълги преходи с автобус в Перу също не е лошо по-отрано да си вземете билети за VIP седалките, за да ви е по-комфортно. За друго не се сещам в момента. 4
Евгени Димитров Публикувано: 19 август, 2017 Автор Публикувано: 19 август, 2017 (редактирано) Благодаря! Малко помощ по отношение на дните по градове - Lima - 2 дни - Път до Nazca - 1 ден - Nazca - 2 дни - път до Cusco -1 ден - Cusco - 3/4 дни - път до Arequipa 1 ден - Arequipa - 2 дни - Puno - 2 дни - път до Ла Пас - 1 ден - Ла Пас - 2 дни - тур Uyuni - 3 дни - тур джунгла Rurrenabaque 2-3 дни Нещо такова много грубо ми се върти из глават. Къде да се предвижваме с автобус и къде със самолет според цената? Редактирано 19 август, 2017 от Евгени Димитров
Евгени Димитров Публикувано: 19 август, 2017 Автор Публикувано: 19 август, 2017 (редактирано) преди 6 часа, Carrie каза: Преди да купуваш вътрешни полети, според мен провери за билети за Мачу Пикчу (както и за цени на влака), в зависимост от това дали искате да катерите някоя от планините може да се изчерпат билетите. Ако ще имате дълги преходи с автобус в Перу също не е лошо по-отрано да си вземете билети за VIP седалките, за да ви е по-комфортно. За друго не се сещам в момента. От Куско, освен Мачу Пикчу, какво бихте препоръчали? Някой трек? Моля за линк. Този влак не схващам откъде за къде е? Като гледам какво цифри се въртят за турове, едва ли ще ползваме самолет, освен ако не е по-приемлива цената. Редактирано 19 август, 2017 от Евгени Димитров
neuromancer Публикувано: 19 август, 2017 Публикувано: 19 август, 2017 Еми 3-4 дни около Куско, няма време за трек. Те интересните са по няколко дни. Един ден Мачу Пикчу, един ден Куско, един ден свещената долина и си ок. мамолет ако ще ходиш към джунглата (Пуерто Малдонадо примерно). Типичен маршрут за самолет е Лима - Куско, с автобус беше някакви 18 часа, ако не бъркам. Ама виж Наска - Куско колко е, да не се връщаш до Лима... В Наска какво ще правиш 2 дена? преди 34 минути , Евгени Димитров каза: Този влак не схващам откъде за къде е? Кой влак? Влака е от Порой (квартал на Куско) до Мачу Пикчу Пуебло (селото под Мачу Пикчу, бивше Агуас Калиентес). Ама ако вземеш друг транспорт до Олантайтамбо и оттам се качиш на влака може да е доста по-евтино и по-бързо. Има и влак от Куско до Пуно, цял ден с гледки. Иначе нощен автобус и спиш докато стигнеш. 1
Евгени Димитров Публикувано: 20 август, 2017 Автор Публикувано: 20 август, 2017 (редактирано) Освен фигурите в Наска, друго има ли да се гледа? Също така, колко струват полетите над Наска, мисля бях мернал цена от $80 на човек, ако не се лъжа. Neuromancer, моля препоръчай някоя интересен трек от Куско. Сайт на агенция? Искам да се ориентирам за цена. Искам и един трек да направим по Rainbow mountain, намирам цена към 80 сол ($22) на човек. Някой да препоръча и тук агенция? Редактирано 20 август, 2017 от Евгени Димитров
ShaMan-H_Fel Публикувано: 20 август, 2017 Публикувано: 20 август, 2017 преди 7 часа, Евгени Димитров каза: - Cusco - 3/4 дни - път до Arequipa 1 ден - Arequipa - 2 дни - Puno - 2 дни За Куско ми се виждат малко 3/4 дни, ако в това се включва и Мачу Пикчу. Имай предвид, че е доста високо и ще си малко задъхан. Липсва ти пътя между Пуно и Арекипа. Като гледам, че планът ти е да продължиш от Пуно към Боливия или пропусни Арекипа или намери полет от Куско. Между другото, обратния вариант - Арекипа, Куско, Пуно е по-добър за аклиматизацията към височината. 1
mililia Публикувано: 20 август, 2017 Публикувано: 20 август, 2017 Два дни за Наска са много, но в това време можеш да включиш и оазиса Уакачина и пустинята в Паракас с островите Байестас. За Пуно два дни също са много. Сложи две нощувки и един ден за обиколка из Титикака. Прходът между Куско и Пуно можеш да направиш с туристическите автобуси, което си е тип екскурзия. За района на Куско, Мачу Пикчу и Свещената долина е хубаво да отделиш четири дни, защото при три ще се наложи да се откажеш от интересни неща. За там не ти трябват турове, горе-долу при двама човека на тяхната цена ще можете да си наемете такси. Ще обикаляте по бързо и със собствено темпо. Арекипа ти е малко в страни и за това, както ти писаха вече завърти нещата към Арекипа-Куско-Пуно. За преходите ползвах нощни автобуси ВИП места - спи се добре и пестиш от хотели. 4
Carrie Публикувано: 20 август, 2017 Публикувано: 20 август, 2017 (редактирано) 2 дни за Nasca наистина са много, макар че освен линиите има и някакви турове до гробници, но не съм била. Полетът ми беше с https://www.aeroparacas.com/en/, но го буквах на място, може да се свържеш да ги питаш за цена, ако те интересува, половин ден трябва да е достатъчен с чакането на летището. Моят маршрут в Перу беше в тази последователност: Lima Paracas (Paracas National Park + Islas Ballestas) Huacachina (Buggy tour + sandboarding) Nasca (Nasca lines) Arequipa (+ Colca canyon tour) Cusco (+ MP, Sacred valley, Rainbow mountain) Puno (Titikaka lake) Наска-Арекипа, Арекипа-Куско и Куско-Пуно пътувах с нощен автобус, най-популярна сред туристите е фирма http://www.cruzdelsur.com.pe/, VIP местата са по 3 на ред, седалките стават като легло, дават възглавничка и одеалце и е достатъчно комфортно и се пести време. Разбира се има и много други фирми. Билети за Machu Picchu тук http://www.machupicchu.gob.pe/ Влак от Cusco или Ollantaytambo до Machu Picchu pueblo (селото под МП) тук https://www.perurail.com/ Миналата година еднодневен трек до Rainbow mauntain вървеше около 100 солес на място в туристическите агенции в Куско, почти навсякъде го предлагат и има картинки по витрините. Не го препоръчвам без добра аклиматизация, на мен определено ми дойде нанагорно, достига се до около 5000 м.н.в., за сравнение МП е на ~2400м. От Пуно най-популярните варианти за Титикака са следните: - еднодневен тур до плаващите острови Uros + остров Taquile - двудневен тур с преспиване на остров Amantani За джунглата, ако искаш бюджетен вариант помисли за нощен автобус Cusco-Puerto Maldonado и оттам тур, защото по принцип самолетните билети Cusco-Puerto Maldonado или La Paz-Rurrenabaque (ако избереш Боливия), може да са доста цифра, особено ако се вземат в последния момент. Редактирано 20 август, 2017 от Carrie 7
neuromancer Публикувано: 20 август, 2017 Публикувано: 20 август, 2017 преди 9 часа, Евгени Димитров каза: Освен фигурите в Наска, друго има ли да се гледа? Също така, колко струват полетите над Наска, мисля бях мернал цена от $80 на човек, ако не се лъжа. Neuromancer, моля препоръчай някоя интересен трек от Куско. Сайт на агенция? Искам да се ориентирам за цена. Искам и един трек да направим по Rainbow mountain, намирам цена към 80 сол ($22) на човек. Някой да препоръча и тук агенция? Аз трекове не съм правил, но са ми интересни Choquequirao и Vilcabamba. Време нямах. А класиката е Inca trail до Мачу Пикчу, само че трябва да се резервира много месеци напред, че е пълно... Има интересни трекове в Кордилера бланка, но това е съвсем извън маршрута ти. За около Куско примерно тези http://www.amazingperu.com/cusco/cusco_tours/cusco-tours-trekking.asp Не съм ги ползвал, само като идея за места и цени. 1
Цвете Публикувано: 20 август, 2017 Публикувано: 20 август, 2017 преди 5 часа, Carrie каза: 2 дни за Nasca наистина са много, макар че освен линиите има и някакви турове до гробници, но не съм била. Полетът ми беше с https://www.aeroparacas.com/en/, но го буквах на място, може да се свържеш да ги питаш за цена, ако те интересува, половин ден трябва да е достатъчен с чакането на летището. Моят маршрут в Перу беше в тази последователност: Lima Paracas (Paracas National Park + Islas Ballestas) Huacachina (Buggy tour + sandboarding) Nasca (Nasca lines) Arequipa (+ Colca canyon tour) Cusco (+ MP, Sacred valley, Rainbow mountain) Puno (Titikaka lake) Наска-Арекипа, Арекипа-Куско и Куско-Пуно пътувах с нощен автобус, най-популярна сред туристите е фирма http://www.cruzdelsur.com.pe/, VIP местата са по 3 на ред, седалките стават като легло, дават възглавничка и одеалце и е достатъчно комфортно и се пести време. Разбира се има и много други фирми. Билети за Machu Picchu тук http://www.machupicchu.gob.pe/ Влак от Cusco или Ollantaytambo до Machu Picchu pueblo (селото под МП) тук https://www.perurail.com/ Миналата година еднодневен трек до Rainbow mauntain вървеше около 100 солес на място в туристическите агенции в Куско, почти навсякъде го предлагат и има картинки по витрините. Не го препоръчвам без добра аклиматизация, на мен определено ми дойде нанагорно, достига се до около 5000 м.н.в., за сравнение МП е на ~2400м. От Пуно най-популярните варианти за Титикака са следните: - еднодневен тур до плаващите острови Uros + остров Taquile - двудневен тур с преспиване на остров Amantani За джунглата, ако искаш бюджетен вариант помисли за нощен автобус Cusco-Puerto Maldonado и оттам тур, защото по принцип самолетните билети Cusco-Puerto Maldonado или La Paz-Rurrenabaque (ако избереш Боливия), може да са доста цифра, особено ако се вземат в последния момент. За колко дни си направила този маршрут? Мислиш ли, че така подреден аклиматизацията е по-лесна? Rainbow mountain много ме привлича, но огромната надморска височина ме притеснява сериозно. Четох, че има възможност да наемеш кон за изкачването, какви са впечатленията ти от мястото? Благодаря!
mililia Публикувано: 20 август, 2017 Публикувано: 20 август, 2017 Цвете, според мен за аклиматизацията е по-добре Куско-Пуно- Каньона Колка. Така постепенно се качваш на по-голяма височина и привикваш по-лесно с нея. Ние поради тази причина направихме обиколката на обратно. 2
Carrie Публикувано: 20 август, 2017 Публикувано: 20 август, 2017 @Цвете, 17-18 дни прекарах в Перу. За аклиматизацията е много относително за всеки, а и зависи на какви натоварвания се подлага човек. Аз лично не пих лекарства, а чай от листа от кока/бонбони не усетих да имат някакъв ефект върху мен. Ако човек не се натоварва много мисля, че тази последователност е ОК. Но това, че на турът в каньона Колка са ви качили на автобус до 4900м до някой мирадор не означава автоматично, че после ще можете сами да се катерите до тази височина без проблем. На МП и на изкачването до планината Мачу Пикчу, която е на 3000 м.н.в. нямах никакъв проблем. Престоят ми в Куско и околностите реално обаче е леко измамен, защото докато обикаляш из Sacred Valley си на по-ниска височина от самото Куско. За Rainbow mountain тръгнах много наивно, подмамена от красиви снимки в нета и определено не знаех какво ме очаква, не съм и планинар и си довлоших нещата с лоша подготовка (навличане и носене на прекалено много багаж). Изкачването не е страшно по принцип, тоест не е супер стръмно, но височината ми действаше смачкващо. В по-ниските части просто се задъхвах много и спирах много често за почивка, по-нагоре вече започна и едно ужасно главоболие и като цяло не можах никак да се насладя на уау гледките и беше мъка. И подобна ситуация можеше да се види често - едвам кретащи родители, които си подпират децата на кончетата, изгубени хлапета в истерия и какво ли още не видях. Имаше хора, които си носеха кислородни бутилчици, не знам до колко са помогнали. Коне много, така че това е вариант, само трябва да се има предвид, че не може да се покрие маршрута на 100% с тях и все пак една част ще трябва и на крак. Аз лично на собствен ход стигнах до мирадора преди последното изкачване (уж 15-20 мин още нагоре), но прецених че не си струва да продължа. Изкачването по план го даваха 3ч, тези с по-добра аклиматизация (2+ седмици в Куско или минали МП трека) го взеха за 2,5ч, а имаше един колумбиец, който каза, че се е качил за 1,5ч и се чудеше на всички какъв им е проблема, за него такова понятие като необходима е аклиматизация нямаше На връщане вече по нанадолнище не се задъхвах и много скоростно слязох до базата за обяд и след хапването се почуствах по-добре, а още по време на пътя към Куско бях забравила за всякакви проблеми с височината. От групичката с фирмата, с която се бях записала имаше само едно момче по-зле от мен, което когато се върнахме долу за обяд легна на земята и каза, че по-зле никога не се е чуствало през живота си, но то беше с компания и предполагам се е движило по тяхната скорост. Така, че единствяеното, което мога да посъветвам е по-леко облекло, въпреки че сутринта е супер студено (взимат хората от Куско в 3-4 сутринта), имаше включена закуска и обяд, така че не много вода и максимално малко багаж като цяло. Кончета или полека докъде стигне човек, но съобразявайки се изцяло със собствените си възможности и здравословно състояние. Това всичкото го пиша с уговорката, че това беше моето усещане и не искам да плаша или отказвам някого, защото наистина местността, през която се минава е много красива, не става въпрос само за цветната част най-горе. Реално, единственото място, където се задъхах малко извън трека беше в Куско, когато се разхождах по стръмните улички из San Blas, така че и това може да е някакъв тест Но човек не трябва да подценява ситуацията и трябва да е малко по-подготвен какво го очаква за изкачване на по-сериозна височина. 7 1 1
Евгени Димитров Публикувано: 20 август, 2017 Автор Публикувано: 20 август, 2017 (редактирано) преди 1 час, Цвете каза: За колко дни си направила този маршрут? Мислиш ли, че така подреден аклиматизацията е по-лесна? Не знам, щом ме питате, предполагам че не е ОК. По-дълъг идва пътя от Арекипа до Куско, отколкото от Наска, a Пуно е сравнително близо до Арекипа, затова подредих градовете така, но щом не e правилно заради климатизацията, разбира се, че ще променя реда. Редактирано 20 август, 2017 от Евгени Димитров
neuromancer Публикувано: 20 август, 2017 Публикувано: 20 август, 2017 Посоката на движение не е определяща, а надморската височина. Арекипа е около 2000 и нещо метра, ако останете там 2 дена е добре и после продължавате нагоре. Може и в обратната посока, Мачу Пикчу също е ниско около 2 хиляди и нещо. Ако директно отидете там с транспорт, 1-2 нощувки и после се качите в Куско е същото. Или ако искате да почнете с високото си оставете ден два без физическа активност за аклиматизация. За всеки си е различно. Това което сигурно ще ви докара проблеми е директно с качването до започнете трекове или големи градски обиколки пеш.
mililia Публикувано: 20 август, 2017 Публикувано: 20 август, 2017 Ако не ме лъже паметта Мачу Пикчу е на около 2300 н.м.р, Куско - 3200, крепостите над Куско 3600, Пуно - 3800, Каньонът - 3600-3800. Иначе приспособяването си е индивидуално. В Куско и Пуно /острова Текиле/ се задъхвах, но на Колка през нощта имах усещането, че се давя. Хем Колка беше последната височина.
Евгени Димитров Публикувано: 21 август, 2017 Автор Публикувано: 21 август, 2017 (редактирано) 17/18 кацане в Лима през нощта 18.10 Лима (разглеждане) 19.10 Лима (разглеждане и виза за Боливия); (през нощта автобус до Наска) 20.10 Наска (Naska Lines) 21.10 Наска (умишлено оставям сутринта свободна, ако не успеем да направим Naska Lines, следобед автобус до Арекипа 21.10 Арекипа (каньон) може ли да се направи тур за ден? (Нощувка) 22.10 Арекипа - Куско 23.10 Куско 24.10 Куско (Мачу Пикчу) 25.10 Куско (Свещената долина) 26.10 Куско (Rainbow Mountain) 27.10 Куско (друга активност) 28.10 влак Куско - Пуно (нощувка) 29.10 Пуно (еднодневен тур до плаващите острови Uros + остров Taquile или двудневен тур с преспиване на остров Amantani?) Друго? 30.10 Пуно-Ла Пас (как?) 31.10 Ла Пас (разглеждане) 01.11 полет/aвтобус до Uyuni (нощувка) 02.11 Салара 03.11 Салара 04.11 Салара 05.11 Uyuni-Ла Пас (нощувка) 06.11 връщане в Ла Пас 07.11 остава чудене за джунглата, ама стават много дни и може да я пропуснем. Логистиката как бихте я направили за джунглата в Боливия? От Ла Пас до Uyuni, връщане в Ла Пас и оттам полет/автобус до Rirrenabaque и евентуално 2/3-дневен трек? Къде греша в програмата? Моля за съвети и насоки! Редактирано 21 август, 2017 от Евгени Димитров
ShaMan-H_Fel Публикувано: 21 август, 2017 Публикувано: 21 август, 2017 преди 3 часа, Евгени Димитров каза: 24.10 Куско (Мачу Пикчу) Според мен тук грешиш. Внимателно прегледай разписанието на влака. Доколкото си спомням беше нещо от сорта на 4 часа в посока и нямаше влакове в посока Мачу Пикчу следобед. Освен това, сега има някакъв нов пропускателен режим в Мачу Пикчу. Не знам дали за целия обект или само за двата върха. Провери и него, за да не се окажеш разочарован, особено ако искаш да се качваш по върховете.
Carrie Публикувано: 21 август, 2017 Публикувано: 21 август, 2017 преди 5 часа, Евгени Димитров каза: 17/18 кацане в Лима през нощта 18.10 Лима (разглеждане) 19.10 Лима (разглеждане и виза за Боливия); (през нощта автобус до Наска) 20.10 Наска (Naska Lines) Няма смисъл от втори ден в Наска, след полета с нощния автобус направо към Арекипа 21.10 Наска (умишлено оставям сутринта свободна, ако не успеем да направим Naska Lines, следобед автобус до Арекипа Разпредели го другаде този ден 21.10 Арекипа (каньон) може ли да се направи тур за ден? (Нощувка) Има такъв вариант, но тръгва в 3 сутринта, тоест първия ден го оставяте за разглеждане на Арекипа, а на втория рано ставане за тур 22.10 Арекипа - Куско каньон Колка, нощен автобус към Куско 23.10 Куско 24.10 Куско (Мачу Пикчу) Ако няма да правите изкачване на някой от върховете може и така, ако ще катерите по-добре да имате нощувка преди и след това в Machu Picchu pueblo 25.10 Куско (Свещената долина) 26.10 Куско (Rainbow Mountain) 27.10 Куско (друга активност) 28.10 влак Куско - Пуно (нощувка) Ако държите да пътувате през деня, то изберете туристически автобус, който спира из околността, тук доста хора бяха доволни, от влак май не съм чувала положителни коментари 29.10 Пуно (еднодневен тур до плаващите острови Uros + остров Taquile или двудневен тур с преспиване на остров Amantani?) Друго? Аз лично избрах първия вариант, но тези с които говорих и бяха правили тур с преспиване бяха много доволни, спи се в семейство при същите условия, в които те живеят 30.10 Пуно-Ла Пас (как?) Дневен автобус, има преминаване на граница. Някой май във форума беше споненал, че с маршрутка е било по-удобно? 31.10 Ла Пас (разглеждане) 01.11 полет/aвтобус до Uyuni (нощувка) Или полет, или нощен автобус, за туристите тази фирма е по-добрия избор за автобус http://www.todoturismosrl.com 02.11 Салара 03.11 Салара 04.11 Салара 05.11 Uyuni-Ла Пас (нощувка) 06.11 връщане в Ла Пас Връщането е предишния ден, може да запълните този ден с тур до Valle de la Luna или Tiwanaku, или пък Death road bike tour 07.11 остава чудене за джунглата, ама стават много дни и може да я пропуснем. Логистиката как бихте я направили за джунглата в Боливия? От Ла Пас до Uyuni, връщане в Ла Пас и оттам полет/автобус до Rirrenabaque и евентуално 2/3-дневен трек? Няма директен полет от Уюни до Руренабаке, вариантите са прекачване в Ла Пас или през някъде другаде ако има полети до Руренабаке... С автобус от Ла Пас до Руренабаке поне, когато аз бях гледала не беше оферта - няколко прекачвания и ~18 часа по раздрънкани пътища с обикновен автобус... С автобус по-добрия вариант е в Перу - Куско-Пуерто Малдонадо. преди 5 часа, Евгени Димитров каза: Къде греша в програмата? Моля за съвети и насоки! Малко коментари в червенко, само да споделя, че програмата е тежичка и ще е доста изморително. 2
Евгени Димитров Публикувано: 21 август, 2017 Автор Публикувано: 21 август, 2017 Carrie, благодаря за отделеното време. Гледах цени на влаковете от Куско до Мачу Пикчу. Тия перуанци сериозни ли са с тези цени? За 2 двупосочен излизат $200+. Не мога да видя колко е входа за Мачу Пикчу. Не ми зарежда линка, който сте ми дали по-горе. Това Перу е направо супер скъпа дестинация! Тия хора не познават парите.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега